2
jul
Seneste opdatering: 3/7-20 kl. 0036
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

“Slør og lange kjortler er en okkupationshærs uniformer”

I en straffesag mod Éric Zemmour har Anklagemyndigheden i Frankrig onsdag nedlagt påstand om at den franske journalist og forfatter skal dømmes til at betale en bøde på 10.000 euro for «opfordring til racisme» på grund af talen han holdt under konferencen «Convention de la droite» i Paris den 28. september 2019.

Talen indeholdt hårde udfald mod indvandring og islam, og hvis Zemmour bliver dømt, risikerer han fængsel, hvis han ikke betaler, skriver Ouest-France. Hvorfor er det så vigtigt for magtapparatet i Frankrig at få dømt Eric Zemmour? Ikke fordi 10.000 euro forandrer alverden for ham, men fordi magten vil skræmme folk til at tro at Zemmour tanker farlige tanker.

Men det gør han ikke, tværtimod: Det er farligere at undertrykke disse tanker. Zemmour sætter ord på ting som mange franskmænd går og bærer på, og som de ville ha tænkt og formuleret klarere hvis de havde hans analytiske evner og elegante pen.

Sagen foregik uden tilstedeværelse af den 61 år gamle samfundsdebattør, som lod sig repræsentere af sin advokat. På spørgsmål om hans fravær, som retten beklagede, hævdede Olivier Pardo at Zemmour i tiltagende grad er offer for en kampagne. Han er ikke jurist, men en intellektuel som ønsker intellektuel debat. I dag er debatten strengt juridisk.

Anklagemyndigheden har fæstet sig ved flere punkter i Zemmours 32 minutter lange tale, som blev vist i retten. Anklagemyndigheden anfører at Zemmour anklager indvandrere for at kolonisere, og han omtaler klæder som slør og lange kjortler som uniformerne til en okkupationshær.

Foruden følelserne af had og afvisning, findes der en appel i talen, en opfordring til at afvise og diskriminere muslimer som gruppe, da de ikke kan være andet end tilhængere af jihad og vold, hævdede statsadvokaten.

Dommen må få ikke bare Eriz Zemmour men også borgerne og opinionen til at forstå, at hvis man altid bevæger sig på grænsen til provokation […] vil der komme sanktioner når man krydser den grænse, som loven sætter, lagde hun til.

Zemmours tale afstedkom hård politisk debat i Frankrig sidste efterår også internt i medier, som journalisten og forfatteren arbejder for, skriver Ouest-France.

Zemmour skriver fast for Le Figaro, som er den største konservative avis i Frankrig, og sammen med Le Monde en af landets to newspapers of record.

Af Christian Skaug


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.