18
jul
Seneste opdatering: 19/7-20 kl. 1224
1 kommentar - Tryk for at kommentere!

Almindelige svenskere flygter fra flerkulturelle naboer. “Det er gået for vidt i Sverige. Det er for sent at ændre.”

Af Tore Kristiansen

Massiv indvandring har givet massive problemer i Sverige. I Göteborg må almindelige svenskere flytte fra deres lejlighed på grund af larm og kaos. Når journalister kommer for at lave reportage om det, bliver de forfulgt og overfaldet af en «flerkulturel» pøbel.

Der har været megen snak om grov kriminalitet som røverier, vold, voldtægter og drab knyttet til indvandringen i Sverige. Det er selvsagt højst reelle problemer.

Men sagen har også en noget mindre alvorlig side, som til gengæld rammer endnu flere. Det handler om hvordan hverdagen nu påvirkes negativt for stadig flere, «almindelige svenskere» over hele landet. Det skaber ikke store overskrifter, men skaber store problemer for dem det gælder.

Avisen Samhällsnytt har lavet en filmreportage om hvordan det ofte går når svenskere og «nye landsmænd» bor tæt på hinanden hverandre i boligblokke. Det viser sig at dette naboskab er ikke altid præget af den farverige harmoni de store medier ynder at fortælle om. I virkelighedens verden kan det tvært imod blive helt uudholdelig for de oprindelige svenskere.

Samhällsnytt interviewede et ungt, svensk par i Göteborg, som hadde fået sig lejlighed i en blok med mange indvandrere. Efter relativt kort tid i det nye nabolag, så parret ingen anden udvej end at flytte. De orkede slet og ret  ikke mere spektakel og kaos.

Det var aldrig ro, der var ingen regler. De beskriver selv en følelse af at bo i et arabisk land («som i Bagdad»). Ingen klager nåede frem.

«Der var skrig og ballade om aftenerne, og man vågnede af det samme om morgenen»,

siger manden i parret. Han forklarer at der blev spillet høj, arabisk musik uden ophør, og at det hørtes som om lejligheten over blev ommøbleret hele døgnet. Han fortæller at det er vanskeligt at have dialog med naboerne, blandt andet på grund av sprogproblemer.

«Når de har boet her i årevis og ikke kan svensk, da er det noget som er helt galt», sier mannen.

Kvinnen i paret lægger til:

«Nå har vi bodd her et halvt år, og vi er nesten nervevrak. Det er psykisk terror».

Hun er bange for at det nu er for sent at ændre på hele situationen i Sverige. Det er kommet for langt

Hun har talt med andre naboer som oplever det samme. Parets indtrykk efter at have prøvet at  finde en løsning, er at dette er noget man må leve med. Ingen vil hjælpe dem.

«Det er som om den svenske kulturen ikke er  noget værd længere», siger kvinden.

Hun er bange for at det nu er for sent at ændre på hele situationen i Sverige. Det er kommet for langt. Manden i parret kan fortælle at dette ikke er noget «uheldigt» engangstilfælde.

«Jeg har oplevet det samme i tre andre lejligheter her i Göteborg. Jeg begynder at se et mønster», siger han.

Mønsteret er slet og ret hverdagen i «det nye Sverige». Det er sådan det er nu, og det er ikke let at se hvordan det kan ændres, når der hvert eneste år kommer mindst 100 000 nye indvandrere til landet.

Bare i 2019 tog Sverige imod over 115 000 nye indvandrere (ifølge SCB, Sveriges statistiske sentralbyrå). Et meget stort antal av disse kommer fra Afghanistan, Eritrea, Somalia, Etiopia, Syrien og andre lande med en helt anden kultur end den svenske. Det er ubegripeligt naivt at tro at det skal «gå godt».

Mannen beskriver sine naboer:

«De er hjemme hele dagen. Det er os som betaler skat for at de kan bo her og have fri hele tiden».

Nå har parret altså valgt at flytte igen. De skal leje et småbrug udenfor byen, og pendle til jobbet. Det er ikke enkelt for et ungt par, men de ser ingen andre muligheder. Dersom de skal kunne bo med helt grundlæggende livskvalitet, må de ud af en bykerne hvor «andre kulturer» har førsteprioritet på alle måder.

«Vi har gjort alt i vor magt, nu må vi flygte fra vort hjem», siger den unge kvinde.

Parret har valgt at have anonymiserede billeder af sig selv i videoen af frygt for repressalier. Det er ikke ufarligt at udtale sig om indvandring i det svenske «öppna og inkluderandre» samfund.

Det får også Samhällsnytts reporterteam at erfare. I det de drager fra området, forfølges de og udsættes for fysisk angreb av en rasende, arabisk nabo. Flere andre, hidsige indvandrere kommer til, og situationen blir hurtigt truende.

Efter en del skrig, skrål og skubben, lykkes de at komme helskindede væk med nogen skade på filmudstyret.

Videoen om parret og det voldsomme optrin bagefter:

Sådan er altså hverdagen blevet i det flerkulturelle Sverige som både politikere og en næsten samlet presse har ivret stærkt for at få i stand. Nu må almindelige svenskere bære byrdene af galskaben. De må betale prisen, og de må måske leve med det for altid.

Mange mener at se konturene af den samme udvikling her også her i vores land.

 

4.7 3 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

1 Comment
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Anders
Anders
18 hours ago

Grow balls, og problemet er borte på få dage. Tror det var under seksdageskrigen, at det eneste israelerne fandt efter de stolte muslimske krigere var deres støvler…)

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x