28
jul
Seneste opdatering: 28/7-20 kl. 1426
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Erdogan gør kamptegnet for den islamofascistiske organisation De Grå Ulve.

af Henrik M. Jensen

Erobring ligger i islams dna

Da osmannerne efter mange års tilløb endelig lykkedes med at erobre Konstantinopel i 1453, gik en gammel drøm i opfyldelse. Kontrollen over det strategisk vigtige Bosporusstræde gjorde en fortsat ekspansion og kolonisering af Europa mulig.

Og da kristenhedens vigtigste kirke, Den Hellige Visdoms Katedral, blev ombygget til moské, beviste den muhammedanismens overlegenhed og var et budskab til de vantro europæere om, at kristendommen var dømt til at tabe.

Museum og moské

I de følgende århundreder gik alt dog ikke helt efter sultanernes planer, og efter mange tilbageslag gjorde det moderne og mere verdslige Tyrkiet en forsonende gestus over for europæerne og omdannede moskeen til et museum.

Men 24.juli gjaldede fredagsbønnen atter ud over den gamle katedral, som osmannerne erobrede. Og den tyrkiske regering under den ny sultan, Erdogan, viste sit sande ansigt og egentlige hensigt: Det osmanniske rige skal genskabes og muhamedanismen igen dominere over Europa. Erobring ligger i islams dna.

Hvad kan vi gøre?

Desværre kan vi danskere ikke gøre meget for den gamle katedral, men vi kan i det mindste vende blikket mod de mange moskeer i Danmark, som den tyrkiske stats religionsdirektorat, Diyanet, finansierer og forsyner med tyrkiske imamer.

Og vi kan til en start spørge, om det er rimeligt, at en stat, som har ophævet de demokratiske frihedsrettigheder, herunder religionsfriheden, som fængsler i tusindvis af journalister, som aldrig har påtaget sig ansvaret for folkedrabet på over en million armeniere, og hvis præsident åbenlyst flirter med den fascistiske organisation “De grå ulve” (som stod bag attentatet på Johannes Paul II), overhovedet skal have lov til at virke i Danmark.

Osmannerne i Roskilde

Da Ayasofya-moskeen i Roskilde, navngivet efter den erobrede katedral og finansieret af Diyanet, åbnede i 2016, deltog daværende borgmester Joy Mogensen og Roskildebispen Peter Fischer-Møller i åbningen og gav den dermed en officiel blåstempling. Biskoppen med den begrundelse at det var “lokal religionsdialog”.

Lokal dialog med det tyrkiske religionsdirektorat… dialog med diktator Erdogan… Var der nogen der dia-lo?

I den nyligt udkomne bog “Det Tyrkiet der splitter” fortæller forfatteren M.F.Bickersteth om, hvordan Erdogans autoritære væsen også har åbenbaret sig på europæisk og sågar på dansk jord gennem chikane og spionage mod hans modstandere i den store tyrkiske diaspora.

Og her spiller moskeerne højst sandsynlig en vigtig rolle. Et emne der blev diskuteret i P1’s Debatten 27.7. kl.12:15, hvor emnet var det kommende lovforslag om at forbyde udenlandsk finansiering af moskeer. Tyrkiske moskeer var ikke til debat, men Kuwaits og Qatars enorme pengeoverførsler til og indflydelse på danske moskeer blev diskuteret.

Osmannerne i Danmark

I anledning af tyrkernes overgreb mod Den Hellige Visdoms Katedral og stigende agressive opførsel mod Europa er der derfor lige nu al mulig grund til at kigge nærmere på de moskeer, som er finansieret af Diyanet og dermed efter al sandsynlighed er propagandakontorer for Erdogans antivestlige og islamofascistiske ideologi.

Her er de:

Københavnsområdet:

Kocatepe H.C.Ørstedsvej 29. København Aladin Holsbjergvej 27 Albertslund. Faith-Nuse Jonstrupvej 246 Ballerup. Avedøre moské Tværvej 6 Hvidovre. Moské Aswillundsensvej 12, Lyngby. Moské Rugmarken 8 Farum. Mevlam Industriskellet 4, Ishøj. Yunus Emre Taastrup Hovedgade 37 Taastrup.

Sjælland:

Ayasofia Allehelgensgade 11B, Roskilde. Tyrkisk Kulturmoské Ølbycenter 71, Køge. Orhan Gazi Brahesvej 15 Frederikssund. Suleymaiye Smithsvej 6 Holbæk. Moské Vibevej 22, Ringsted. Yeni Cani Danei Mikkelsgade 2 Slagelse.

Fyn:

Selimye Pjentedamsgade 31, Odense. Moské Landrovej 6, Nyborg. Moské Nyborgvej 117, Svendborg.

Jylland:

Dansk-Tyrkisk kulturforening Gjellerupvej 88 Aarhus. Moské Sandgade 9, Randers. Ulu Sintrupvej 5, Brabrand. Moské Kejlstrupvej 90B, Silkeborg. Faith, Toftevænget 19, Ikast. Eyup Sultan Fynsgade 44, Herning. Yunus Emre Krudthusvej 8, Horsens. Moské Korskærvej 27, Fredericia. Moské Kilen 19, Aabenraa. Anatolien Frihedsvej 13, Esbjerg.

Medborgerhuse og en skamstøtte

Set i forhold til den behandling kirker gennem århundreder har været udsat for i den muslimske verden, ville det være rimeligt, hvis de pågældende bygninger bliver ombygget til formål af almennyttig karakter, børnehaver, medborgerhuse, biblioteker o.lign.

Bortset fra Ayasofya Moskeen i Roskilde, der passende kunne stå som en skamstøtte over Joy Mogensen og alle godtroende og blåøjede danske politikere.

Hagia Sofia’s Khateeb holding Fatih Sultan Mehmed Sword

Sultan Mehmed den 2 erobrede Konstantinopel som 21-årig


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.