29
jul
Seneste opdatering: 29/7-20 kl. 1706
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Election Interference: Google Purges Breitbart from Search Results Se også Tucker Carlson – Twitter Limits Trump Jr’s Account.

Gunnar Sandelin: Undergångsparadigmet

”Eliten” styrt in vårt land i en aggressiv självskadefas

Patrik Engellau skrev nyligen en viktig text här på sajten om hur det svenska samhället är inne i en fas av sönderfall.

Samhällsbygget rasar bakom en officiell fasad av att allt är lugnt och säkrat. Hans intuition sade honom att vårt samhälle är på kollisionskurs mot verkligheten. Det är inte osannolikt att den humanitära stormakten går mot sin upplösning eller får ett snabbt slut, ”där en dumdristig politik som förts under lång tid plötsligt kraschar under sin egen tyngd och skapar en social situation som vi aldrig hade kunnat föreställa oss.”

Under alla år som jag skrivit om migrationsfrågan har jag i accelererande takt haft samma känsla. Då och då dyker bilden på näthinnan upp av Sverige som en stor lada som visar upp sin humanitära prakt inför omvärlden på samma manér som en sovjetisk mönsterkolchos, alltmedan termiterna är upptagna med att frenetiskt knapra sönder väggarna inifrån. När man vid flera avgörande tillfällen trodde att våra politiker och medier skulle trycka på bromspedalen gav de bara västvärldens mest ansvarslösa invandringspolitik mera gas. [..]

Det gemensamma med dessa imperier var att de hade en livslängd mellan 200-250 år, eller tio generationer, och att det var en mängd gemensamma faktorer som bidrog till deras etablering, storhet och nedgång, alltifrån pionjärtiden över välståndets och dekadensens tidevarv. Dessa högkulturer uppstod alla ur fattigdom, dådkraft och patriotism och gick under genom slapphet, dekadens och jakt på livsnjutning, med en elit som levde i avskildhet från folket.

Och även om dagens Sverige knappast är ett imperium, så försöker vi leva upp till att vara en humanitär stormakt. Jag har också fäst mig vid Glubbs varning att tecken på att en civilisation är på fallrepet är när lutorna eller gitarrerna stäms, vilket lockar till promiskuös sexualitet, celebriteter hyllas, kvinnorna tar sig fram på bred front i samhället, filantropin mot utgrupper ökar, nationens försvar kollapsar och främlingar invaderar huvudstäderna. Man får minnas att Glubb Pasha gick bort 1986 och inte ”kunde se det komma” i full skala. GUNNAR SANDELIN: Undergångsparadigmet

Gunnar Sandelin modtager Trykkefrihedsselskabets Sappho-pris den 19 september i København. Patrick Engellau skrev forleden

Fläckvis har väl inbördeskriget redan startat

Men det fanns en punkt bortom vilken det inte gick att få rätsida på sakerna. Jag vet inte om Sverige har nått den punkten när det gäller migrationen, men jag fruktar att vi är farligt nära. Om vi griper in nu med tydliga och kraftfulla åtgärder – till exempel invandringsstopp och slut på multikultipolitiken så som Mohamed Omar föreslagit – så kan det hända att det går att med visst besvär styra upp Sverige. Men om den nuvarande låt gå-politiken får fortsätta ytterligare ett oklart antal år så fruktar jag ett det är kört för det välorganiserade, ordentliga och rimligt jämlika Sverige vi hittills känt. Själv skulle jag inte bli förvånad om det blev någon sorts inbördeskrig. Fläckvis har väl inbördeskriget redan startat.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.