6
aug
Seneste opdatering: 7/8-20 kl. 1103
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!

At sige “Jeg er ikke islamofob” er at anerkende, “islamofobi” eksisterer

(Foto © Snaphanen.dk, klik f helskĂŠrm)-  I et opslag pĂ„ Facebook omtaler Suzanne Bjerrehus en rapport af en vis phd Amani Hassani, som hĂŠnger Danmark ud for at vĂŠre “islamofobisk”. Som bevis anfĂžrer denne doktor i volapyk, at landets mest politisk korrekte politiker, Ida Auken, har kaldt en muslim “idiot”. Jeg har ikke lĂŠst Hassanis epos og gider heller ikke, men der er grund til at analysere det ofte anvendte begreb, “islamofobi”.

Sig ordet “islamofob”, og folk springer op og bedyrer, at det er de sandelig ikke, for Ă„rtiers mediepropaganda har fĂ„et mange til at tro, at “islamofobi” enten er en slags racisme eller i det mindste noget, der ligner.

Et historisk billede af politikvinden der krammer niqabkvinden der trodsede maskeringsforbudsloven

Men ved at benĂŠgte, at man lider af islamofobi, anerkender man, at begrebet henviser til noget, der eksisterer i den virkelige verden. NĂ„r man siger: “Jeg er ikke islamofob”, siger man ogsĂ„ indirekte, at det ville vĂŠre for galt, hvis jeg var. Hvis nogen siger, at de ikke lider af hekse- eller skovtroldefobi, anerkender de implicit, at hekse og skovtrolde findes.

“Islamofobi” er  opfundet af iranske ekstremister i 70′ erne

Hvor kommer dette udflydende begreb fra? Hvem fandt pĂ„ det? Som Martin Peretz gĂžr opmĂŠrksom pĂ„ i The New Republic, er det opfundet af iranske ekstremister i slutningen af 1970’erne. AltsĂ„ omkring tidspunktet for ayatollah Khomeinis islamiske revolution som et propagandatrick beregnet pĂ„ at gĂžre islam uangribelig. Og i Vesten er vi faldet for dette bondefangerkneb.

Som Peretz skriver, tjener begrebet flere formÄl: Dels skal det aflede opmÊrksomheden fra den igangvÊrende islamiske offensiv i Vesten ved at gÞre forsvaret for vore sekulÊre samfund ensbetydende med en psykisk lidelse (fobi).

Men frem for alt skal det bruges til at lukke munden pÄ de muslimer, der sÄr tvivl om Koranen, eller som gerne ville vende islam ryggen. Unge piger bliver stigmatiseret, hvis de nÊgter at ifÞre sig muhamedansk uniform. Hertil kommer, at frygten for islamofobi skal fÄ os til at tie om de massive kristenforfÞlgelser i muslimske lande fra Pakistan til Nigeria.

ForelÞbigt gÄr fordummelsesoffensiven over stok og sten, og hver gang vi anerkender, at der findes en sygdom ved navn islamofobi, hjÊlper vi Allah pÄ vej.

Lars Hedegaard

Se ogsĂ„ Rapport fremhĂŠver radikale Ida Auken som islamofob: “
 her prejudicial views towards Muslim men”.For tretten Ă„r siden skrev Robert Redeker, i Information af alle steder:

Ordkonstruktionen ’islamofobi’ er en félde lagt af islamister i den hensigt at vanskeliggþre islamkritik

Hvad er islamofobi?

4.5 10 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

4 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Ole Madsen
Ole Madsen
3 years ago

Fobi betyder frygt, og frygt er en vigtig psykologisk forsvarsmekanisme. Mange dyr overlever kun p.gr.af deres nedarvede frygt for mulige fjender. “Kun en tĂ„be frygter ikke havet”. Jeg vil med en lille omskrivning sige: “Kun en tĂ„be frygter ikke Islam”.

FrafaldenModerat
FrafaldenModerat
3 years ago

Irrationel frygt=fobi. SĂ„lĂŠnge folk af andet festlig oprindelse end dansk tager afstand fra mig og mine og ligefrem hader mig, for de igen af samme mĂžnt.

Poul
Poul
3 years ago

“Sig ordet “islamofob”, og folk springer op og bedyrer, at det er de sandelig ikke”

SĂ„ omgiver du dig med de forkerte mennesker. Hvis nogen kalder mig islamofob siger jeg tak, og citere et par udvalgte koranvers for at understrege hvor velbegrundet “fobien” er.

Det er vel efterhÄnden kun muslimer og folk fra det radikale venstre der tror at de kan lukke munden pÄ folk ved at rÄbe islamofob efter dem, og der er virkelig ingen grund til at beskÊftige sig med nogen af dem.