4
jan
Seneste opdatering: 4/1-21 kl. 1513
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Torben Hansen og Lone NĂžrgaard: Politisk og militĂŠr aktivitet anfĂžres af et lille mindretal

Slavehandlens paladser i KĂžbenhavn

PÄ trods af at det er over 200 Är siden, at Danmark forbÞd slavehandlen, er der den senere kommet Þget fokus pÄ denne mindre glorvÊrdige del af danmarkshistorien, og det har for blandt andet fÞrt til krav om, at man mindes ofrene for slaveriet. Og at man i Frederiksstaden kan blive vist rundt til de mange palÊer, bl.a. Charlottenborg, der angiveligt skulle vÊre finansieret af slavehandel.
Og det er naturligvis positivt, at nye generationer bliver opmÊrksomme pÄ forfÊrdelige ting, der er foregÄet i fortiden. Men i betragtning af at Danmark var den fÞrste nation, der forbÞd handel med slaver (1803), og en af de fÞrste, der  forbÞd slaveri (1848), kan det undre, at ingen fokuserer pÄ denne del af historien.

Og det kan ogsÄ undre, at der bruges sÄ meget krudt pÄ noget, som stoppede for 200 Är siden, frem for at fokusere pÄ det slaveri, som rent faktisk finder sted den dag i dag, og som der kan gÞres noget ved!. Og paladser betalt af nutidens slavehandel kan sagtens findes pÄ en tur rundt i KÞbenhavn.

Paladset i Rovsingsgade

En moskĂ© er et godt sted at starte, for den muhammedanske ideologi, som moskeerne bygger pĂ„, har i de sidste 1400 Ă„r understĂžttet slaveri sĂ„ vel som handel med slaver. Herom vidner adskillige koranvers: 4:23, 4:3, 16:71, 16:76, 30:28, 32:26, og 33:50 samt hadith-samlingerne, (beretningerne om Muhammeds liv), der bl.a. fortĂŠller, at Allahs sendebud selv var slaveejer, bl.a. Bukhari 3:16,717. (Kig selv efter i koranen eller i Kirsten Valeurs “Slaveriet indenfor islam” fra 2017).
SkÞnt alle moskeer reprÊsenterer slaveriet, bÞr én alligevel fremhÊves frem for andre: Khayr el-Barriya moskeen i Rovsingsgade pÄ det ydre Østerbro fra 2014, der kostede ca. 150 millioner kr. og blev betalt af den davÊrende emir af Qatar, Hamad bin Khalifa.
Ganske vist blev slaveriet afskaffet i Qatar i 1932 – officielt – men det lever videre under andre former, hvilket skandalerne omkring byggeriet af de mange stadioner op til VM i fodbold 2022 har afslĂžret. Hundredvis af isĂŠr nepalesere har arbejdet under slavelignende forhold, og mange er omkommet under arbejdet. En demonstration mod slaveri kunne passende starte her.

Paladset pÄ Øster Allé

Apropos fodbold kunne turen gÄ videre til det indre Østerbro, til Øster Allé lige over for Parken, hvor De Forenede Arabiske Emirater for nylig har overtaget en stÞrre bygning og indrettet den til ambassade og konsulat.
Emiraterne afskaffede slaveriet i 1963  – officielt – men bĂžrneslaveri er stadig udbredt (iflg. den svenske historiker Dick Harrisons “Slaveriets historie” 2015).
Mange tusind bÞrn helt ned til treÄrsalderen er blevet kÞbt og importeret fra Indien, Pakistan, Bangladesh og Sudan og oplÊrt til at ride kameler og herunder udsat for mishandling og seksuelle overgreb. Under vÊddelÞbene bliver bÞrnene fastspÊndt til kamelerne, og mange bliver alvorligt skadet eller dÞr.
Denne form for slaveri har fĂžrt til skarpe reaktioner fra udlandet og blev derfor forbudt i 2003 – officielt – og igen i 2005 – officielt – men er fortsat.
Der skal hermed lyde en opfordring til alle gode humanistiske krÊfter med hjertet pÄ rette sted om at demonstrere og aktionere mod slaveriet. Og ingen steder er bedre at gÞre det end foran slavehandlens paladser, Qatars moské og propagandakontor, Vingelodden 1, og De Forenede Arabiske Emiraters ambassade, Øster Allé 33.

Mobilfotos © Henrik Jensen

5 2 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Preben Nielsen
Preben Nielsen
2 hours ago

Henrik M. Jensen sĂŠtter igen projektĂžrlyset pĂ„ en fĂŠnomen, som meget fĂ„ af os har vĂŠret opmĂŠrksomme pĂ„. Nemlig den voldsomme ekspansion der sker i disse Ă„r, hvor muslimske magter erhverver stadig mere fast ejendom i KĂžbenhavn. For lande, hvor milliarderne flyder som millionerne hos os, er det selvfĂžlgelig kun et greb i tegnebogen, der gĂžr at Qatar, Bahrain, Emiraterne, Saudiarabien, Libyen, sĂ„gar det ludfattige Mauritanien kan kĂžbe og indrette sig i byens fineste adresser. Bygninger som tidligere husede danske kulturelle institutioner. Hvad der gĂžr dette alvorligt, er at disse “ambassader” uden tvivl tjener flere formĂ„l, nemlig som propaganda og… Read more »

Niels Andersen
Niels Andersen
1 hour ago
Reply to  Preben Nielsen

“at disse “ambassader” uden tvivl tjener flere formĂ„l, nemlig som propaganda og spionage- centraler. PrĂŠcis som de kommunistiske lande gjorde under den kolde krig. SelvfĂžlgelig skal der holdes Ăžje med, hvad der sker i disse bygninger.”

Ja, selvfÞlgelig skal der det, og de burde ikke kunne bygges for udenlandsk kapital, Det er galimatias, at det sker. Med blot lidt elementÊr viden om islam ved man jo, at moskeerne altid har vÊret at betragte som borge og blandt andet er blevet brugt til at skjule vÄben i. Der er ogsÄ blevet fundet vÄben i mange nye moskeer i Europa.

Niels Andersen
Niels Andersen
3 hours ago

Er meget enig med Lone NĂžrgaard, og bortset fra at islam har Ă„benbare rĂ„ og uhyggelige perspektiver, som myndighederne burde vĂŠre langt mere obs pĂ„, er der intet nyt i, at et mindretal forfĂžrer et flertal. FĂ„ har udtrykt det med stĂžrre hĂ„n og nedladenhed end marxistiske tĂŠnkere og f.eks. Hitler, der alle havde pĂ„ det rene, hvor let det er at forfĂžre masserne. Politikere og journalister ved det ogsĂ„,.og det sker i det hele taget i utallige sammenhĂŠnge, hvor dovne, bange, dumme, ligeglade men ogsĂ„ udspekulerede ĂŠrgerrige og fremadstrĂŠbende personer tolererer, hvad de burde have sagt fra overfor. Man… Read more »

Bastardo
Bastardo
3 minutes ago

Allah er Satan. Muhamed er en af hans djĂŠvle.

Bastardo
Bastardo
4 minutes ago

Muhamedanere myrder alle andre end muhamedanere.
Husk at fĂ„ jeres bĂžrn dĂžbt iden kristne tro – ellers er de jo muhamedanere fra fĂždslen

Peter Buch
Peter Buch
4 hours ago

Victory or death. Blev brugt af general Washington som feltrÄb under uafhÊngighedskrigen.
Uden deri at lĂŠgge at han elskede dĂžden mere end livet, for det ser jeg ikke belĂŠg for.
Men en sÊtten ting pÄ spidsen er at foretrÊkke nÄr man ikke er til en evig bÞrnefÞdselsdag med lutter velopdragne poder.

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
4 hours ago

2021 “The New Reset” gĂžr reelt os alle til slaver!

Men hvorfor skulle Danmark i sin sunde fornuft fÞlge det Þvrige Vesteuropa ned i katastrofen, nÄr Østeuropa gÄr fri?

Østeuropa holder sig klogeligt pÄ lang afstand, gyser over vestens naivitet!

Danmark har lig i lasten 50 Ärs forfejlet islamisk migrations politik, ogsÄ skyld i at Sverige aldrig nogensinde bliver til land igen!

Danmark har vist sig at vÊre en dÞdssejler, fatalt nu 2021 hvor alle katastrofer rammer Danmark pÄ en og samme gang!

https://www.youtube.com/watch?v=PkUsTB7_Mn8

Last edited 4 hours ago by Jan Ulrik Friis
Arne Rud
Arne Rud
6 hours ago

Nordafrika var slavernes kyst i Det lykkelige Frisland.

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x