10
feb
Seneste opdatering: 10/2-21 kl. 1947
1 kommentar - Tryk for at kommentere!

Att det Àr en enorm överrepresentation bland flyktingar nÀr det gÀller benÀgenhet att begÄ grova vÄldsbrott, Àr vÀl kÀnt vid det hÀr laget, Àven om det Àr motvilligt och senfÀrdigt sÄ har t o m statsministern tvingats erkÀnna det. Det betyder att man slÀppt debatten om hÄrdare fÀngelsestraff fri. Ja, efter polischefen Mats Löfvings förlösande uttalanden kan man t o m diskutera klanfrÄgan. DÀremot inte hur vi ska fÄ domstolarna att sluta Àgna sig Ät aktivism som stÀller orimligt höga krav pÄ bevisföringen. Man fÄr inte heller kalla flyktingarnas vÄld mot svenskar för hatbrott.

Man tror ikke det er sandt, med hvilken mildhed madammesamfundet tager pÄ disse mordere og voldtÊgtsmÊnd. Hvis du tror, du ved det, sÄ hÞr lige disse 11 minutter. Lederen baserer sig blandt andet pÄ Facebookgruppen Kriminella Nyheter Sverige Dette er et samfund, der ikke har til hensigt at overleve.

“Jeg troede, det var Rokokkoposten

skrev en god ven om denne historie. Sveriges kvindelige, akademiske overklasse i kunstnerkollektivet Brown Island fĂ„r tiden til at gĂ„ med at diskutere, hvorvidt “Hvidehavet” er racistisk navn pĂ„ et rum pĂ„ Kunstakademiet. Efter debatten pĂ„ Konstfack: UtstĂ€llningssalen Vita havet kan byta namn.

Lars Åberg: Et land, der har passeret zenith

Dystert. Åberg sĂ€tter fingret pĂ„ hur det kĂ€nns att befinna sig i hopplöshet inför hur Sverige har utvecklats. Det Ă€r dĂ€rför svenskarna mĂ„ste förstĂ„ att Ă„tervandring bĂ„de kan och ska genomföras. Först med den insikten kan hoppet Ă„tervĂ€nda. (Kommentar pĂ„ Twitter)

Hur kommer det sig dÄ att en sÄdan offerkultur kan utvecklas i ett land, som av mÄnga som vill flytta hit ses som fullt av möjligheter? Kanske för att nykomlingarna ser potentiella förbÀttringar medan de desillusionerade ser ett samhÀlle, som passerat zenit och nu mest har besvikelser att erbjuda. Det har blivit fullt möjligt att vara outsider pÄ systemets insida. NÄgra utvecklar detta till en karriÀr, men för flertalet innehÄller det nya utanförskapet mest pÄminnelser om en tid dÄ helheten hÀngde ihop och apparaterna fungerade.

Hos Don DeLillos medelklass pÄ Manhattan kommer systemfelet plötsligt, romanfigurerna fÄngas i sina rörelser och absorberas av sina egna tankar. De Àr oförberedda. Det Àr 2022 och de kan inte veta om problemet Àr tillfÀlligt eller om detta Àr den nya normaliteten. SkÀrmen Àr tom och ger inga svar.

Hur skulle vi bete oss om strömmen gick i halva Sverige? Om ingen berÀttade varför och ingen information gavs om vad som kommer att ske hÀrnÀst? PÄ sÀtt och vis har vi förberetts under lÀngre tid; vi har sett det gemensamma förfalla eller privatiseras, sett hur en rad samhÀllsfunktioner försÀmrats utan att nÄgon förklaring lÀmnats. Successivt har vi anpassat oss till ett liv i större ovisshet, mer Àventyrligt eller slumpmÀssigt, en vardag mindre förutsÀgbar Àn den vi lÀmnat bakom oss.

Förmodligen skulle man kunna halvera vĂ„ra pensioner utan att det blev nĂ„gra större protester. Den enda möjliga förklaringen Ă€r att vi redan internaliserat den krismedvetenhet som samhĂ€llssystemet saknar och dĂ€rför vant oss vid att se oss sjĂ€lva som offer för omstĂ€ndigheterna. Lars Åberg: Vi Ă€r outsiders pĂ„ samhĂ€llets insida.

Se ogsĂ„ Svenskerne oplever strĂžmkrise – alligevel skal befolkningen tvinges over i elbiler.

og dagens mest lÊste svenske artikel (som jeg har en lille andel i.) GUNNAR SANDELIN: Ayaan Hirsi Ali sÀger att svenska politiker Àr inkompetenta och verklighetsfrÄnvÀnda.

5 1 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Margrethe
Margrethe
2 minutes ago

 “Sveriges kvindelige, akademiske overklasse i kunstnerkollektivet Brown Island fĂ„r tiden til at gĂ„ med at diskutere, hvorvidt “Hvidehavet” er racistisk navn pĂ„ et rum pĂ„ Kunstakademiet…” SĂ„ er det, man erkender lĂžbet endegyldigt er kĂžrt for den vestlige civilisation. Alle bĂŠrende konstruktioner i det europĂŠiske hus er sĂ„ gennemtĂŠret af rĂ„d, det stĂ„r ikke til at redde. Det eneste lillelillebitte hĂ„b er, at efter krig, fattigdom sult og elendighed og RIGTIGE epidemier, alt i alt med en pris pĂ„ flere millioner europĂŠeres liv, ja sĂ„ vil der mĂ„ske vĂŠre fundamentet tilbage at bygge et nyt hus op pĂ„. MĂ„ske. Men… Read more »

Last edited 2 minutes ago by Margrethe
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x