20
mar
Seneste opdatering: 20/3-21 kl. 2102
15 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Foto © Snaphanen.dk, klik for helskærm

Har islamkritikere ophavsret?

SĂĄ har jeg læst Mads Aamand Hansen og Christian Vollmonds gymnasielærebog, “Hvem stod bag? Konspirationsteorier, skjulte magter og alternative forklaringer”, 2. udgave, 2019.

I den tydelige hensigt at hænge mig ud har forfatterne hugget teksten til en tale, som jeg holdt i New York i september 2012 og senere offentliggjorde i Dispatch International. [Antagelig denne, video, men jeg får det verificeret]. Der er ikke tale om korte citater, men hele teksten på godt tre sider, som de altså aftrykker uden at have spurgt mig om lov.

Efter teksten kommer der nogle “arbejdsspørgsmĂĄl”, som det er meningen, at gymnasieeleverne skal svare pĂĄ. Et af dem lyder: “Hvilken hemmelig alliance mener teksten, at der findes?”

Det er nemt at besvare, for teksten omtaler ikke nogen hemmelig alliance.

Det gider jeg imidlertid ikke at diskutere med Hansen og Vollmond. Derimod vil jeg bede min advokat undersøge mulighederne for at sagsøge forfatterne og deres forlag, Frydenlund, for brud på min copyright ved uden tilladelse af have aftrykt min tekst.

Hitler og mig

For at det ikke skal være løgn, anbringer Mads Aamand Hansen og Christian Vollmond mig i selskab med jødehadere, Zions Vises Protokoller, Adolf Hitler, Anders Breivik (som de kalder Andrew Berwick), nogen, der påstår, at månelandingen aldrig er sket, og lignende typer. Sådan skal jeg altså gå over i historien, hvis det står til dem. Og det er, hvad danske gymnasieelever skal tro om mig.

Mere om copygate

Professor Peter Kurrild-Klitgaard skriver:

“Fra mine egne ĂĄr som journalist ved jeg, at Du har en god sag. Ophavsretten er altid din–selv hvis Du skulle have fĂĄet et honorar, o.s.v., sĂĄ mĂĄ ikke engang opdragsgiveren videre-/genanvende din tekst uden dit samtykke. Man mĂĄ kun anvende kortere citater o.l., hvis det er i.f.m. en anmeldelse, dokumentation e.l. Hvis det sker kommercielt er det værre, og hvis det gøres i en politisk kontekst, Du ikke deler, kan det være ekstra. Der er en stribe domme i sĂĄdanne sager.

For 15 ĂĄr siden trykte et dansk dagblad uden at spørge mig halvdelen af en rapport, jeg havde skrevet for CEPOS, med en kraftigt vinklet rubrik. Dengang vurderede en advokat, at jeg ville have krav pĂĄ 20-30.000 kr. Jeg bad avisen om et normalt freelancehonorar, hvilket de afviste. SĂĄ truede jeg med advokat og krav om 30.000, og sĂĄ betalte de.”

Jeg har aldrig fået en krone for teksten. Det har til gengæld Mads Aamand Hansen og Christian Vollmond, som har stjålet den med henblik på at hænge mig ud som vanvittig. De betegner mig godt nok som højreorienteret, men det berettiger dem vel ikke til at profitere af mit arbejde.

5 5 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

15 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Den Nervøse
Den Nervøse
5 months ago

Det er en kendt venstreradikal metode. Man pĂĄdutter en politisk modstander en mening, som enhver kan se er vanvittig og som vedkommende ikke har og sĂĄ angriber man denne mening med stor entusiasme og staklen mĂĄ sĂĄ bruge en masse energi pĂĄ at gendrive den mening som han ikke har. Det der stĂĄr tilbage er sĂĄ at folk husker det den politiske modstander blev angrebet for! Effektivt, smart og ualmindelig nederdrægtigt. I dette tilfælde kædes Lars Hedegaard sammen med jødehadere, Hitler, mĂĄnelandingsbenægter og andet konspiratorisk sludder, og hvad efterlades gymnasieeleverne med, en fornemmelse af at ham Lars Hedegaard da vist… Read more »

Bjarne Tomasson
Bjarne Tomasson
5 months ago

Kun domstolene kan sætte dem på plads

Poul
Poul
5 months ago

Det kunne de ja, hvis ikke de var endnu værre.

Nielsen
Nielsen
5 months ago

Hej Lars
Gå ned i retten og udtag en stævning mod gymnasielærernes forlag eller hvad det nu hedder som har trykt sandhedsforvanskningen. Og kræv en procentdel af salget af deres løgnehistorie alternativt at de trækker publikationen tilbage somt giver en uforbeholden undskyldning. Der er klart tale om overtrædelse af en eller anden paragraf i copyrightlovgivningen.

Tre danske familier
Tre danske familier
5 months ago

Hvis de to forfattere kan få en lærestreg via domstolene, vil det da være fint nok. Bortset fra det vil det være godt hvis Snaphanen bringer noget om Mads Palsvig som kritiserer epidemiloven på en måde der bør vække stor opsigt. Og endvidere er der rædselsregimet i Canada som arresterer og fængsler forældre for at modsætte sig statslige forbrydelser mod deres børn.

Torben Knudsen
Torben Knudsen
5 months ago

Jeg er enig med Kurrild-Klitgaard, dog ville jeg ikke stille mig tilfreds med kr. 30.000, hvis jeg var Hedegaard. Beløbet bør stĂĄ i relation til antallet af udgivne lærebøger. Dette skriver jeg, skønt jeg ogsĂĄ er enig i, at Hedegaard udbreder konspirationsteorier, fx den om at Obama er muslim. Dette vil kunne bitve brugt mod ham i retten, og der er jo nok at tage af, hvis man studerer document.dk og Snaphanen. Sagen kan derfor hurtigt komme til at handle om samfundsskadelig adfærd, selv om Hedegaard har fĂĄet en sjofel og helt urimelig behandling ved misbrug af hans ĂĄndsværk. Hvor… Read more »

Mads
Mads
5 months ago

Hugo Talks om Danmark’s helbredspas
REVEALED! HOW The Health Passport WILL WORK / Hugo Talks #lockdown
Youtube hash TXn_fJ2wn4E

Last edited 5 months ago by Mads
Peter Buch
Peter Buch
5 months ago

Frygt ikke du søges placeret i et selskab du nødig befinder dig i. Der er hengivne og der er dæmoner som det blev sagt i Radio Krishna i morges. Et sĂĄdan syn pĂĄvirker næppe skattebegunstigelsen organisationen som andre med diskriminatoriske ytringer registrerede religioner har opnĂĄet. Hver har vel sit i velfærdssamfundet. At opretholde en mediestruktur hvor der er statsstøtte til nogle og ikke til andre, er som det er. Et billede af virkeligheden. Noget/nogle støttes med offentlig støtte og bred politisk opbakning- andet/andre støttes ikke. Vil der ikke altid være en opposition? Organisationer og holdinger hos flere og individer der… Read more »

Mads
Mads
5 months ago

OT – Mads Palsvig København
WORLDWIDE RALLY FOR FREEDOM AND DEMOCRACY – COPENHAGEN DENMARK 20TH OF MARCH 2021 – MADS PALSVIG
bit chute hash QsOxERuvpv23
JFK21: jfk21 dot dk

Last edited 5 months ago by Mads
Mads
Mads
5 months ago
Reply to  Mads

London Rally for Freedom streams
Youtube hash NkLgR_l002U
Youtube hash O0cKxIquBew
Youtube hash Jrd-uKdWzfc
Youtube hash vG17Oq0eieU

Peter Buch
Peter Buch
5 months ago

Som tidligere formand for Trykkefrihedsselskabet er der vel ikke det store i at have fokus pĂĄ ophavsret.
Sætten ens argumenter i en uønsket forbindelse, hvor man ser dem, brugt på en måde hvor man ikke selv ser de skildres i en korrekt sammenhæng og belysning, imødegås bedst med overbevisende argumenter.
Set herfra.

Poul
Poul
5 months ago
Reply to  Peter Buch

Præcist, ved at sagsøge folk sender man bare det signal at man forsøger at lukke munden pĂĄ dem, og dermed at man har noget at skjule. Det er det absolut modsatte af hvad man burde gøre. Hedegaard (og alle andre i samme genre) burde istedet tale højt og længe alle de steder hvor de kan komme til det, og sĂĄ lægge det ud pĂĄ youtube og andre steder sĂĄ eleverne selv kan sammenligne hvad de siger, med hvad de bliver manipuleret med i skolen. Men højreorienterede har det generelt med at krybe langs med panelerne, hvor venstrefløjen stĂĄr stolt og… Read more »

Poul
Poul
5 months ago
Reply to  Poul

Ikke at hedegaard gør det sidste, men eksempelvis alle dem der kommenterer på blogs som denne kunne lære en del af de venstreorienterede som stolt står frem i eget navn på alle platforme, og siger hvad de nu engang siger.

John Wagner
John Wagner
5 months ago

Hitler hader ikke jøder, fordi han havde brug for deres viden og arbejdskraft. Han hader kommunister. Karl Marx blev født i Trier i Rhinlandet, der var under preussisk styre. Hans forældre var af jødisk rabbinerslægt, men faderen, der var advokat, konverterede til protestantismen for at undgĂĄ de begrænsninger, der gjaldt for jøder. I glemmer altid at skrive Hvor er jøderne politisk. Jøder er veluddannede og Einstein og Niels Bohr opfandt atombomben. Brintbomben er opfundet af den ungarskfødte amerikaner Edward Teller, der som jøde flygtede til USA i 1935. Teller var en stærk antikommunist, og han var overbevist om, at atombomben ikke var tilstrækkelig til at holde… Read more »