25
maj
Seneste opdatering: 25/5-21 kl. 1411
21 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Steen Raaschou, indehaver af bloggen Snaphanen (snaphanen.dk), fortæller her, hvorfor han skriver med fokus på Sverige.

Man vil have bemærket at bloggen i et halvt år har været udsat for konjunkturfølsomhed og uregelmæssighed. Det afspejler flere sygdomme jeg har måttet slås med i perioden – to slags kræft og sammenfald af rygsøjlen (myelomatose,) der giver fotografens ben en højst ufrivillig pause. Faktisk er det er mirakel, at bloggen overhovedet er udkommet siden oktober, og det er kun sket ved indkaldelse af kraftig hjælp udefra. Det danske retsvæsen har jeg måttet udsætte, da jeg ikke kunne stavre mig selv og rullestolen ind i Byretten.

Jeg har i tyve år forestillet mig, at Snaphanen kun kunne lukke og forsvinde sådan som almindelige liv forsvinder: Pludselig en dag er de der ikke længere. Det sker under protest og ikke ved dekret. For hvem bliver nogensinde færdige med at sige noget? Ikke den, der synes han er blevet noget klogere i processen.

For tyve år siden passerede jeg med bloggen nogle ting, jeg vidste noget om – Sverige og det løse, – og adskilligt jeg ikke vidste et klap om – politik. Jeg må være verdens mest upolitiske -68’er, jeg forklarer i podcasten hvordan det gik til. Den er optaget for nogle måneder siden, da sygdommene behandlede mig relativt blidt.

Jeg agter  altså at fortsætte henover opture og nedture uanset hvor megen hjælp, jeg skal indhente udefra, og hvis I bærer lidt over, kan det være det går alligevel.

4.1 9 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
21 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
tilfældig
tilfældig
18 hours ago

Kære Steen. Jeg er ked af at høre om din sygdom. Jeg ønsker dig god bedring og alt vel. Jeg er enig i, at du skulle tage at lukke snaphanen, hvor det er dit eget valg, og så ellers tage på velfortjent rekreation. Du har til overmål “aftjent din værnepligt” for Danmark. Din vedholdenhed i at levere tankevækkende viden og eftertanker om vor tids svøbe, nemlig undergravelsen af de europæiske nationalstater. En stor tak fra mig er kun en uendeligt lille tak i det store hele. Jeg vil savne snaphanen. Din sidste bedrift kunne måske være at gøre den tilgængelig… Read more »

Poul
Poul
19 hours ago

Jeg syntes du skulle lukke bloggen og gå ud og nyde resten af livet steen, for hverken danskerne eller svenskerne er det værd. Jeg kunne give dig en million eksempler på hvor utaknemmelige de er når nogen forsøger at advare dem om konsekvenserne af deres egen dumhed, men du kender sikkert dem alle sammen. Det er spild af dit liv, for de er ligeglade med deres.

Anders
Anders
16 hours ago
Reply to  steen

Valkyrien står beredt, den dag du dratter ned af ølkassen.
Odin velsigne dig.

Poul
Poul
13 hours ago
Reply to  Anders

Er det før eller efter at holger danske vågner? Stop nu det ævl om fantasi væsener der skal gøre alt det i ikke selv tør, det er virkelig den mest pinlige del af denne politiske fløj.

Poul
Poul
13 hours ago
Reply to  Poul

Eller måske misforstod jeg det, jeg fik ikke læst hele valhalla serien. Men mange på den her fløj lever i en absurd fantasiverden hvor alle andre end en selv bærer ansvaret, og regner med at blive reddet af noget udefra. Det er defor højrefløjen kun har blogs og facebookgrupper, imens venstrefløjen har samtlige medier og uddannelsesinstutioner og hundredevis af NGO’er. For de lever og handler i virkeligheden, imens vi drømmer om valkyrier og holger danske. Resultatet er derefter.

Peter Buch
Peter Buch
16 hours ago

God bedring!

Niels Henriksen
Niels Henriksen
13 hours ago

Kære Steen,

Tak for din store indsats gennem årene og mange kloge indsigter 😉

God bedring

H.

Last edited 13 hours ago by Niels Henriksen
Ole Madsen
Ole Madsen
17 hours ago

Kære Steen, Du har min sympati, og jeg håber, Du har noget o’ ha’ den i.

Dragen Ursula
Dragen Ursula
18 hours ago

Jeg er nu glad for, at høre fra dig igen. Du er ældre end mig , og jeg misunder dig din alder. Det er ikke sådan det har været , – naturligt. Men vi lever i mærkelige tider . At stadig hører fra dig gør at jeg kan føle / bilde mig ind , – at nogen , – en anden generation stadig står mellem migselv og katastrofen . Det er sagt før, af andre ,- ragnarok ligger foran os. Jeg ønsker mig en kort fremtid på jord.

Marit
Marit
15 hours ago
Reply to  Dragen Ursula

God bedring, Steen ! 🙂

Niels Thyge Riisgaard
Niels Thyge Riisgaard
14 hours ago

Gid du må blive helbredt for myelomatosen! Undrede mig længe på, hvad der plagede dig. Gid også dine politiske plageånder må blive standset! Processen er vel selve straffen, og uanset udfaldet af din retssag er det umuligt at komme sig over, at politisk/ideologisk forfølgelse er kommet til Danmark. Jeg tror, du kommer tilbage i kampen med fornyet styrke og uden tanke på egen sikkerhed.

Morten
Morten
18 hours ago

Keep up the good work

Marina
Marina
15 hours ago

Ja, god bedring, Steen. Med den rette behanding kan du stadig have tid foran dig, og måske er det bedste for dig at passe din blog, som du formår det, da dette jo spreder tankerne og udvider fokus på det mentale plan, nu hvor du er forhindret i at cykle rundt i din elskede by. Post gerne nogle af dine mange dejlige billeder, som sagtens kan tåle at genses.

Marina
Marina
14 hours ago
Reply to  Marina

Fx billeder fra egnen ved Mossø og Ry, og billederne fra Mols bjerge og Frederiksstaden.

der Adler
der Adler
2 hours ago

Kære Steen, det er trist at høre. Du har om nogle, forsøgt at gøre opmærksom på, hvad der er ved at ske i Danmark – ja i hele Europa – men det er som at kaste perler for svin. Jeg har nydt mange af dine artikler, dine stemningsfulde billeder fra København, og ikke mindst musikken. TAK FOR DET.
Jeg kan kun ønske dig alt godt fremover, og håber det bedste for dig.

Den Nervøse
Den Nervøse
4 hours ago

Det er jeg rigtig ked af at hører. Kun du kan beslutte om du har lyst til at fortsætte bloggen. Andre kunne måske bidrage, men det kræver naturligvis en vis kvalitet, ikke alt er velegnet til at komme på tryk.

Jørgen Nielsen
Jørgen Nielsen
47 minutes ago

Kære Steen,

Først og fremmest god bedring. Jeg har selv haft kræft, og ved at det er vigtigt at se fremad, og ikke indad.
Jeg håber at dit store engagement kan være med til at hjælpe dig igennem.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
14 hours ago
Marianne Spanget
Marianne Spanget
2 minutes ago

Her er der måske en harmløs behandling som nogle prøver med held https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5405158/ kan gives på Institut for Orthomolekylær Medicin på Lyngby Hovedgade

Britta Due Andersen
Britta Due Andersen
41 minutes ago

Hej Steen. Hvad gir mening i dit liv, spørg dig selv om det.
Og ellers tak og god bedring..

21
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x