8
jul
Seneste opdatering: 8/7-21 kl. 2002
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!

NÀr försvaret sÀger att man inte behöver ge upp sin klan som rekryt i armén, sÄ Àr det en dubbel ironi, en bagatell som vill sÀga att det Àr helt OK att tillhöra en klan. Och oavsett att det kommer upp i ett sammanhang som ytligt sett inte ska tas pÄ allvar sÄ Àr sÀttet att hantera nÄgot sÄ allvarligt pÄ en fingervisning om att de som kan göra nÄgot Ät problemet istÀllet Àr i full fÀrd med att förvÀrra det. Det gÀller inte bara försvaret. Det gÀller kommunernas bygglovsavdelningar, det gÀller Migrationsverkets handlÀggare och det gÀller i allra högsta grad polisen.

Efter politimordet: Interview med en svensk polis

En anonym betjent fra Stockholm kontakter Katarina Janousch for at fortĂŠlle hende om, hvordan almindelige politifolk tĂŠnker om deres situation og situationen i landet i det hele taget. Et fra frapluk:

Det Ă€r mycket
 en enorm frustration över polisens situation, ilska över politiker och makthavare. SĂ€rskilt efter mordet, eller avrĂ€ttningen pĂ„ min kollega. Dels att han ens kan hamna i en sĂ„n situation. Sen att se politikerna som skapat den hĂ€r situationen, att se dem stĂ„ och sĂ€ga att det Ă€r oacceptabelt
 nĂ€r det Ă€r deras fel att det blivit sĂ„ hĂ€r
 det Ă€r riktigt magstarkt.

– Sen Ă€r jag ocksĂ„ frustrerad över hur polischefen Erik Nordh uttalar sig nĂ€r en av hans anstĂ€llda har precis mördats. Han spekulerar direkt i att det Ă€r en felskjutning
 vad Ă€r ens en felskjutning? Andreas kropp har knappt kallnat innan man börjar bortförklara vad som skett. En av dina anstĂ€llda har precis blivit avrĂ€ttad pĂ„ en gata i Sverige, men du stĂ„r dĂ€r och försöker förminska det hela.

Polismyndighet som myndighet och dess högre chefer Àr sÄ dysfunktionella. De förminskar problemen med invandrargÀngen och problemen i utsatta omrÄden. De försöker ingjuta nÄgon slags tro att polismyndigheten har kvar vÄldsmonopolet, nÀr vi egentligen lÀmnat över det till kriminella invandrargÀng. Folk skjuts ihjÀl, dagligen, och man fokuserar pÄ Ebba Buschs klÀnning? Vad hon sa kring sitt husköp? Strandskydd? Allt möjligt trams. IstÀllet för att ta tag i riktiga problem. Man fÄr ju blÀddra lÄngt ner i Aftonbladets och Expressens webbutgÄvor för att se att en man Àr skjuten och en stor polisinsats precis Àgt rum. Jag kÀnner en trötthet och börjar fundera pÄ om jag borde sÀga upp mig. Varför ska jag kÀmpa för ett tryggare samhÀlle, om jag inte tror pÄ arbetet sjÀlv, varför ska jag dÄ fortsÀtta?

Hur gÄr snacket mellan dig och dina kollegor?

– Det Ă€r mycket uppgivenhet, man raljerar över de straff de kriminella fĂ„r. MĂ„nga med mig, börjar tappa tron pĂ„ att det hĂ€r gĂ„r att vĂ€nda. Jag har tyvĂ€rr inget hopp om att en förĂ€ndring kommer ske den nĂ€rmaste tiden. Om jag Ă€r den enda som tror pĂ„ det hĂ€r och förebygga det hĂ€r, varför ska jag dĂ„ göra det om samhĂ€llet inte vill hjĂ€lpa mig att förĂ€ndra? Ingen vill gĂ„ till sitt jobb och lĂ€gga ner sin sjĂ€l för nĂ„got man börjar tappa tron pĂ„. Jag Ă€r inte unik att kĂ€nna sĂ„ hĂ€r. Det hör jag frĂ„n mĂ„nga av mina kollegor. Jag kan sĂ€ga det hĂ€r för att jag Ă€r anonym, men Ă€ven inom polismyndigheten fĂ„r man inte tala klarsprĂ„k. Hela den problembilden jag beskriver, och Ă„tgĂ€rder för att stĂ€vja det
 LĂ€gg till slitiga arbetstimmar, att du riskerar ditt liv, för en dĂ„lig ersĂ€ttning
 inte bara mitt liv utan Ă€ven min familjs, med hot, risker med stenkastning, skjutning, allt möjligt. Vi jobbar i en farlig miljö utan nĂ„gon som helst uppbackning. Jag vet inte om jag kan rĂ„da nĂ„gon att bli polis sĂ„ som det ser ut idag. “Största sveket Ă€r politikerna som sĂ€ger att de ska krossa gĂ€ngen – men lĂ€mnar oss poliser i sticket”

Poliser talar ut om utvecklingen i Sverige: ”Det kommer bara bli vĂ€rre”

Klientelet tycker polismord Àr roligt

Efter polismordet och ytterligare en vecka fylld av nya skjutningar och mord i gÀngmiljön har Samnytt talat med flera poliser om den rÄdande utvecklingen i landet och inom myndigheten. Poliserna framför en bild av en bakbunden myndighet och gÀngkriminella som inte rÀds att bli stÀllda inför rÀtta.Jag vill sticka ut hakan och sÀga att gÀngen skiter fullstÀndigt i polisen, vittnar en polisman. SamhÀllsnytt

5 3 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

8 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Marina
Marina
3 days ago

Ja, det var jo at forvente og sikket meget nemt. Klanmedlemmer er over alt som trojanske heste og de forvildede europĂŠere hylder dem for deres initiativer.

Skulle nogen vÊre i tvivl, kan jeg fx henvise til flere sager mod muslimske advokater, der pga. grove brud pÄ god advokatskik er blvet smidt ud af Advokatsamfundet.

En video som den med fyrvÊrkeriet mÄ fÄ hadet til at vÊlde frem hos selv besindige mennesker.

Nils
Nils
2 days ago
Reply to  Marina

I neste fase vil IS utstyre forstedene med artileri og uniformer.

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
2 days ago
Reply to  Nils

Agurketid pĂ„ svensk radio, derfor diverse forslag at gĂžre redningsvest obligatorisk for de der vil sejle ….. tja …. Nu 11:00 prĂŠsenterede Löfven sin nye regering i betragtning, generelt meget mere livstruende situationen pt. i Sverige en befolkningsudskiftning landet ligger hĂŠrget hen i islamisk vold og terror, at istedet gĂžre en skudsikker vest obligatorisk for ophold i Sverige, selv under korte ophold, at opholdet ikke bliver endnu kortere. ….. tja genialt om en skudsikker vest ogsĂ„ kunne fungere som redningsvest, naturligvis ikke af en oppustelig model da en vest i Sverige hurtigt bliver fyldt af knivstik og skudhuller. Glem alt… Read more »

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
3 days ago

EU har en ond vision om befolkningsudskiftning, et EU helt uden nationalstater, under ond islamisk ideologi og sharia, Löfven regeringen har helt den samme vĂ„de vision for Sverige. Löfven regeringen garant for islamisk infiltrering og magtovertagelse af bĂ„de militĂŠr og politi, resultat bliver en langt hurtigere mere effektiv islamisk magtovertagelse og selvdestruktion af nationalstaten Sverige. Det svenske folk er havnet i dĂ„rligt selskab, igen igen en folkefjendsk ond islamvenlig Löfven regering, om dette var skak har Sverige de laveste odds en frugt der hĂŠnger endda sĂŠrdeles lavt, det har lĂŠnge vĂŠret tid for en rokade, nye folk der effektivt lĂžser… Read more »

Marina
Marina
3 days ago

Da der hurtigt blev lukket for kommentarer til det foregĂ„ende emne, tillader jeg mig at poste en bemĂŠrkning fra i formiddags. Anders Chr. har kun delvis ret i, at Peder Jensen ikke har opgivet sin martyrstatus. Problemet er jo, at Jensen har sat sig mellem to stole og troet, at han kunne fortsĂŠtte kampen via de sociale medier og godt gemt bag sin pc. Men tiden er lĂžbet fra ham og er en anden. Desuden er han jo ikke den eneste islamkritiker, der blev ramt af sindssyge Breiviks handlinger, det blev islamkritikken som helhed. I dag kan vi lĂŠse i… Read more »

Margrethe
Margrethe
3 days ago
Reply to  Marina

Hold da helt kĂŠft! Manden har, aldeles uselvisk, forsĂžgt at advare sit land mod ragnarok. Vel vidende, at disse advarsler kunne fĂ„ en hĂžj pris. Men jeg tror ingen i deres vĂŠrste fantasier kunne forudse, hvilket voldsomt angreb, han som enkeltperson skulle blive udsat for. Angreb, der alene har bygget pĂ„ lĂžgn, med lĂžgn pĂ„, og som i USA nok kunne have inkasseret ham adskillige millioner dollar for bagvaskelse. DesvĂŠrre for Fjordman, foregik vanvidet i det semikommunistiske Skandinavien. Ét er sikkert. Jeg var bukket under for presset, enten af stress, eller ved egen hĂ„nd over at blive udsat for dette… Read more »

Marina
Marina
3 days ago
Reply to  Margrethe

Hold da selv kÊft. Det ligger Äbenbart uden for din horisont at forstÄ, at ikke alle har noget Þnske om andet end at leve et godt liv med mennesker og arbejde, de holder af. Vi lever videre i vore bÞrns kÊrlighed og erindring og resultaterne af vort arbejde, hvor beskedent eller stort det end tegner sig. Det er nok for de fleste.

Du ved nĂŠppe meget om autister

Arne Rud
Arne Rud
2 days ago

En arrest er en psykiatrisk skadestue, men et fĂŠngsel ligger i en kaserne.