20
jul
Seneste opdatering: 20/7-21 kl. 2206
10 kommentarer - Tryk for at kommentere!


Korsholmen vid Ivösjön. Mobilfoto: Thomas Nydahl

Valde svenska folket verkligen det vi nu lever under?

Det nya Sverige vill jag inte leva i. PÄ Korsholmen talar jag med en man som Àr nÄgot Àldre Àn jag. Han minns sina somrar i en vik, dit arbetarklassens barn alltid cyklade om somrarna. Det var hans Sverige. Han vill inte heller leva i Det Nya. Jag drar mig till minnes det Malmö dÀr barnen kunde vara utomhus utan risk att bli skjutna.

MÄndag eftermiddag i min nuvarande stad: en man blir nedslagen, svÄrt misshandlad och rÄnad. Förbipasserande tror att han Àr sjuk och larmar ambulans. De ser direkt vad som hÀnt. I grannstaden sprÀngs en bil natten till mÄndagen. En bil ytterligare sprÀngs natten till tisdagen.

Jag flydde Malmö pĂ„ 1980-talet för att jag och familjen skulle slippa Det Nya Sverige. Det hann ikapp oss. Nu Ă€r det barnbarnen som fruktar det hĂ€r. Överallt finns det skĂ€l att frukta det. Inte minst i dess vĂ„ldtĂ€ktsform.

Det rimligas konst stÄr sÀllan att finna i det mÀnskliga. Det mÀnskliga formeras under olika ismer, ger sig sjÀlv namn som ska lysa mot omgivningen, men oavsett vad den kallar sig slutar den i samma sjÀlvmotsÀgelse: ingen frihet eller all frihet, beroende pÄ vem som skriver ner berÀttelsen, all frihet eller ingen frihet, som pendelrörelsen mellan individen och massan, eller som den mellan boktryckeriet och tortyrkammaren. Varje system jag sett i mitt liv har uppvisat samma typ av absurditet: inbyggt i dess författningar har det, bakom alla de vackra orden, funnits mekanismer som antingen bejakat tygellöst barbari eller total frÄnvaro av tanke-, yttrande- och tryckfrihet.

Valde svenska folket verkligen det vi nu lever under? Den bistra sanningen Àr ja. Svenska folket gick snÀllt till valbÄsen och kommer att göra det igen. NÄgon erfarenhetens visdom existerar inte.

Thomas Nydahl

5 5 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Den NervĂžse
Den NervĂžse
17 hours ago

Det er let at fÞlge desparationen, hvor flytter eller flygter man hen, nÄr landet bryder sammen? Skal vi danskere opleve etnisk svenske flygtninge? Og hvor skal de, og vi sÄ flygte hen nÄr Danmark 10- 20 Är senere ogsÄ er en fejlslagen stat? Storbritanien? Tyskland? Frankrig? Eller et andet VesteuropÊisk land? Nej om 20 Är er de ogsÄ fejlslagne stater, skal vi virkelig flygte til Ungarn eller Polen, de lande som vores politikere i dag hader, men som mÄske, deres fejl til trods, er de eneste der agerer fornuftigt?

morten hansen
morten hansen
15 hours ago
Reply to  Den NervĂžse

fedt hvis de kommer forstill dig et had de mĂ„ tage med sig til muslimerne i danmark efter de har mĂ„tte flygte fra dem i sverige,,hvem ved vi kan mĂ„ske lave en bytte handel vi tager 1 -2 millioner svenskere ,,sĂ„ tager sverige vores velfĂŠrds turister 500000.. alle er glade nok bare ik de danske muslimer, deres mission ville jo vĂŠrer slĂ„et fejl, da de ikke fik erobret danmark,,,men de mĂ„ sĂ„ ta til takke med sverige,, der ogsĂ„ sĂ„ meget plads…sĂ„ kan de sidste svenskere der ikkke flygter,, rende og arbejde for 2-4 million jalla der sider pĂ„ deres… Read more »

SkÄning.
SkÄning.
14 hours ago
Reply to  Den NervĂžse

NEJ !

Vi skall inte fly !

HjÀlp till med att Äter finna vÄr vilja och stolthet.

Uppmana dina Medskandinaver att försvara vÄra lÀnder.

Hilsen fra en nabo.

Svensk SkÄning.

Den NervĂžse
Den NervĂžse
13 hours ago
Reply to  SkĂ„ning.

SkĂ„nelandene kunne komme tilbage til Danmark og sĂ„ kunne muslimerne rejse til restSverige! 😉

Ole MejlstrĂžm
Ole MejlstrĂžm
5 minutes ago
Reply to  Den NervĂžse

Er egentlig enig med dig, men grĂŠnsen mellem SkĂ„nelandene og Rest-Sverige ville blive som grĂŠnsen mellem USA og Mexico…UtĂŠt og hullet som en si!!!

Selvom vi deporterede alle de mÞrke med svensk pas til Rest-Sverige, ville de overrende os og SkÄnelandene!

Margrethe
Margrethe
18 hours ago

Hvad f….. er der i vejen med folk, nĂ„r det er sĂ„ helt og aldeles umuligt for dem, at se sammenhĂŠngen mellem dĂ©t, de i stigende grad erfarer og dĂ©t, de stemmer pĂ„? Pappet, som den sammenhĂŠng bliver skĂ„ret ud i, bliver bare tykkere og tykkere, men intet siver ind hos flertallet. Intet. Hitler, Stalin, Mao og resten af slĂŠnget kun godt have sparet sig deres uhyre brutale terror. De kun blot have messet med kĂŠlen stemme i datidens radio ” Stem pĂ„ os – og kom ind i varmen”. Igen og igen og igen – og sĂ„ havde folk… Read more »

Ming
Ming
18 hours ago

Citerar ur ett inlĂ€gg pĂ„ Fejan: “Mig veterligt har inget parti gĂ„tt till val pĂ„ parollen “Nu förstör vi Sverige genom massinvandring!”. Jag har aldrig sett en valaffisch med det budskapet. DĂ€remot har samtliga partier utom SD haft skrivningar om öppenhet, jĂ€mlikhet, ett Sverige för alla och liknande floskler. Vilket naturligtvis kan uttolkas som det mera brutala budskapet att Sverige ska förstöras. Men det har alltid funnit nyanser hos olika partier som vĂ€ljarna klamrat sig fast vid likt halmstrĂ„n. Med hopp om en förĂ€ndring som mynnat ut i att Löfven sitter kvar som statsminister, toppstyrd av miljöpartiet och med stöd… Read more »

Last edited 18 hours ago by Ming
Ming
Ming
11 hours ago
Reply to  steen

“It is among the evils, and perhaps not the smallest, of Democratical Governments, that the people must feel before they see.”

George Washington (till David Humphreys, March 8, 1787)

Ty majoriteten av mÀnniskorna, bÄde mÀn och kvinnor, bedömer endast direkt sjÀlvupplevda realiteter, och först dÄ vÀger de in dem i sin vÀrldsbild.

FörmÄgan att av iakttagelser göra 1. tankeexperiment om resultatet av dessa iakttagelser i tangentens riktning och 2. inse vad som krÀvs för att bryta riktningen Àr endast ett fÄtal förunnat.

—-

Long time no see indeed.

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x