5
sep
Seneste opdatering: 6/9-21 kl. 0209
52 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Bo Lidegaard: Byg Fort Europa

Bo Lidegaard laver en Uffe Østergaard. “Europas demokratier kan slet ikke fungere uden en hĂ„rd grĂŠnse.”

Det er al Êre vÊrd at blive klogere, og ingen har beskydt den forhenvÊrende Politiken-redaktÞr for at vÊre dum. Hans omvendelse falder dog sÊrdeles mange Är efter at en Morten Uhrskov og andre skrev, at Europa mÄtte lÊgge en flÄdeblokade i Levanten. BemÊrkelsesvÊrdigt interview i Weekendavisen:

SÄ haster vi videre til samtalens nÊste tema: migration og EUs ydre grÊnse. Her har 63-Ärige Bo Lidegaard nemlig Êndret holdning. »Jeg er blevet hÄrdere,« som han siger. For Europas demokratier kan slet ikke fungere uden en hÄrd grÊnse, siger han nu. Derfor gÄr det ikke, at enhver afghaner og marokkaner, der mÄtte stÊvne ud fra Libyens kyst og rÞre stranden pÄ Lampedusa, de facto kan fÄ et liv i Europa, enten fordi de har ret til asyl eller ikke kan sendes hjem igen. Og det gÄr ikke, at drÞmmen om Europa fÄr flere og flere til at sejle ud.

»Hvis ikke vi er meget konsekvente, meget hÄrde ved EUs ydre grÊnse, sÄ vokser trafikken over Middelhavet med store humanitÊre konsekvenser. Det er derfor, det i dag er EUs politik, at Frontex-bÄdene ikke sejler ud og samler folk op. Fordi jo flere man samler op, jo flere sejler ud, og jo flere drukner. Vi gÞr ikke problemet mindre ved at vÊre blÞde. Vi gÞr det vÊrre.«

SĂ„ vi skal lukke af. For at redde liv, men ogsĂ„ for at beskytte demokrati og menneskerettigheder i Europa. Som Lidegaard formulerer det: »Menneskerettighederne er absolutte, og alle mennesker er lige meget vĂŠrd – men alle mennesker har ikke samme betydning for os.«

– Men hvor langt vil du gĂ„? Der lĂžd jo ramaskrig, da din kollega Uffe Østergaard i 2016 her i Weekendavisen talte for at lukke EUs grĂŠnser. At bygge Fort Europa. »Med et jerntĂŠppe,« som han sagde. »Med trĂ„dhegn i fire baner, lyskastere og vagtposter. Mange vagtposter. Og til havs bevĂŠbnede Frontex-skibe, som kan samle flygtninge op og sejle dem tilbage til den kyst, de kom fra.« Er det dĂ©r, vi er nu? Er det der, du er i dag?

Det var ikke ligefrem det, man kunne lÊse i Politiken, dengang Lidegaard skrev lederne. Jeg lÊser et af hans egne citater hÞjt for ham, det er fra flygtningekrisen i 2015: »Det er umuligt at forsegle Europa og forhindre flygtninge i at komme hertil, uanset hvor mange grÊnsebomme EUs hÞjrepopulister vil stille op« (17. oktober 2015).

»Jamen det er en ren tilstÄelsessag. Jeg mente dengang ikke, at man i praksis kunne lukke Europas ydre grÊnser. Det mener jeg i dag.«

FÞr han var chefredaktÞr pÄ Politiken, havde Bo Lidegaard en lang karriere som topembedsmand i Udenrigs- og Statsministeriet. RÄdgiver for statsministre, chefforhandler pÄ COP15. De seneste Är har han rÄdgivet virksomheder om udenrigspolitik i firmaet Macro Advisory Partners, men i denne uge begyndte et nyt arbejdsliv: Lidegaard er med til at grundlÊgge et nyt firma med fokus pÄ klima, Kaya.

»Vi skal gÞre det, vi har gjort med syrerne i Tyrkiet,« svarer han. »Betale for lejrene, for deres bÞrns skole og betale dem direkte, sÄ de fÄr kÞbekraft i Tyrkiet, Libyen, Jordan og sÄ videre. Det er langtfra optimalt, men jeg kan ikke se, hvad vi kan gÞre andet end at hjÊlpe dem i nÊromrÄdet. Der har vi sÄ til gengÊld et kÊmpe ansvar.« Weekendavisen Med Mur og PigtrÄd

5 3 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

52 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Den NervĂžse
Den NervĂžse
2 years ago

Det er sÄdan set en konklusion vi andre er nÄet til for mange Är siden! Men den bliver nok fÞrst stueren nÄr den udtales af de rigtige folk!
Bo Lidegaard er skoleeksemplet pÄ en fra den bestemmende klasse, en med de rigtige meninger, en der fejlagtigt mener at tilhÞrer eliten! Han er en af dem, som har udskammet de folk som sagde prÊcist det han siger i dag! En af dem der er vokset op i Det Radikale Venstres hÞnsegÄrd og mener sig moralsk overlegen, men i virkeligheden er det modsatte!

Margrethe
Margrethe
2 years ago

En klam opportunist og karriererist. Den “nye” sandhed er selvfĂžlgelig ikke kommet til ham over en nat. Man kan ikke formulere sig sĂ„ klart, sĂ„ hurtigt, hvis sandheden ikke har vĂŠret udkrystaliseret i hjernen for lĂŠnge siden. Han har hele tiden vidst det. Men sagde intet, da hans holdninger betĂžd noget. Se pĂ„ Rasmus Paludan. Han har ofret en indbringende advokatkarriere og risikerer i den grad sit liv, Hvorfor? Fordi han bliver ramt af konsekvensen af de valg i livet, de sager, som ynkelige mĂžgdyr som Bo Lidegaard har gjort sig til sĂ„ varme fortalere for. SĂ„ lĂŠnge det kunnne… Read more »

Hansen
Hansen
2 years ago
Reply to  Margrethe

Haha, ja, han ligner sgu admiralen fra Pinafore. Tak, Margrethe. Men mon ikke meningen med interviewet i Weekendavisen er at udmanĂžvrere pigebĂžrnene m/k i Det Radikale Venstre, sĂ„ bror Martin kan overtage ledelsen med en “ny realistisk udlĂŠndingepolitik”. Og sĂ„ sker der ikke en skid, for vi er jo bundet af konventionerne osv. osv.
 

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
2 years ago
Reply to  Margrethe

Snart er vi alle populister, mon det nu ogsĂ„ gĂ„r godt, vi kan genkende landsforrĂŠdere sĂ„danne som Lidegaard pĂ„ at de endnu bĂŠre pĂ„ en skyldfĂžlelse overfor islam denne onde ideologi, skyldfĂžlelse overfor klanledere og sharialov i indland og udland omfavner hele Afrika hele MellemĂžsten, ville endnu gerne bombe Syriens infrastruktur for at redde ISIS-ISIL, allerhelst en lynkrig imod Rusland der stĂ„r i vejen for at redde ISIS-ISIL i Idlib, endnu stĂžtter NGO’er diverse korrupte hjĂŠlpeorganisationer godhedsindustri der regulĂŠrt stjĂŠler vores land, vores liv, vores penge, fra start kun tyveknĂŠgte der er kommet for at stjĂŠle ALT! Lidegaard satsede ALT… Read more »

Last edited 2 years ago by Jan Ulrik Friis
Voldposten
Voldposten
2 years ago

Der er sandelig tidehverv hos De Radigale, isĂŠr familien Lidegaard: nu lader det til at ogsĂ„ Martin – vistnok fhv. udenrigsminister – er i gang med et hamskifte. Han er nu blevet militĂŠr- og forsvarsvenlig! Han vil have det danske operette-hĂŠr til at melde sig under EU-fanen. Gad vide hvorfor? Jo, lad os prĂžve at se ind i den kĂŠre Martins hoved: han er skuffet over at indsatsen fra Frontex – hvis primĂŠre opgave er at fungere som receptionister for tilstrĂžmmende muslimer – ikke er effektiv nok. Der skal helt andre boller pĂ„ suppen. Derfor mĂ„ opgaven overlades til EU’s vĂŠbnede… Read more »

Cat Girl
Cat Girl
2 years ago
Reply to  Voldposten

Savner sÄdan din blog, tak for en prÊcis og 100% sandsynlig analyse af forrÊderen

Den NervĂžse
Den NervĂžse
2 years ago
Reply to  steen

Nej da, han skulle efter sigende have meldt sig ind hos Nye Borgerlige:-)

Poul
Poul
2 years ago

Bo lidegaard fortjener alt andet end tilgivelse for hans nylige omvendelse, for tĂŠnk pĂ„ hvor mange der har lĂŠst hvad han og lignende typer tidligere har ment, og stemt efter det i Ă„rtier. Hvor mange danskere er blevet overfaldet, voldtaget, eller drĂŠbt som en direkte konsekvens af deres selvfede anbefalinger om at importere sĂ„ meget “mangfoldighed” hertil som muligt? Tusindvis, og vi kommer stadig til at tĂŠlle ofrene i tusinder mange mange Ă„r fremover. PĂ„ grund af mennesker som bo lidegaard. Jeg tror overhovedet ikke pĂ„ at han pludselig har indset at have taget fejl. Han ved bare at tidspunktet… Read more »

Anders Chr.
Anders Chr.
2 years ago
Reply to  Poul

Din tankegang er den samme som franskmÊndenes, da de ved Versaillesfreden fik gennemtrumfet den ultimative fornedrelse af tyskerne og derfor i realiteten kun opnÄede, hvad Churchill som en af de fÄ men helt korrekt opfattede som en vÄbenhvile.

Fornedrelsen blev Hitlers lÞftestang og tro mig, der er altid en potentiel Hitler pÄ lur i kulisserne.

Chr. Hansen
Chr. Hansen
2 years ago
Reply to  Anders Chr.

Tror du, at der er flere end et par stykker her, der tĂŠnker sĂ„ langt? Se, hvem der fĂ„r de latterlige “likes”. Det er ikke de skarpeste knive i skuffen!

Anders Chr.
Anders Chr.
2 years ago
Reply to  Chr. Hansen

Hvis man Þnsker at bevare troen pÄ demokratiet, gÞr man nok klogest i at holde sig borte.

Christian Hansen
Christian Hansen
2 years ago
Reply to  Anders Chr.

Ja.

Poul
Poul
2 years ago
Reply to  Anders Chr.

Min sympati vil altid vĂŠre for ofrene, aldrig gerningsmĂŠndene. Hvis du har andre prioriteter eller flere abstrakte hitler-sammenligninger mĂ„ du se om du kan forklare det for dine bĂžrn eller bĂžrnebĂžrn den dag de stĂžder ind i 5 arabere en mĂžrk aften. Jeg lytter ikke til flere dĂ„rlige undskyldninger eller udenomssnak, og det hĂ„ber jeg heller ikke at de gĂžr. Fornedrelse burde vĂŠre det bedste vi havde at tilbyde de skyldige, og tilgivelse uopnĂ„eligt i dette liv. Men danskere er villige til alt for ikke at skabe unĂždige konflikter, inklusiv at ofre deres egne bĂžrns liv og sikkerhed, imens de… Read more »

Christian Hansen
Christian Hansen
2 years ago
Reply to  Poul

Du mÄ jo skrive, som du har forstand til.

SĂžren Bruun
SĂžren Bruun
2 years ago

Det man giver mennesker kan tages tilbage ( dansk pas ). Hvor svĂŠrt kan det vĂŠre.
Nu viser det sig ogsÄ, at tolkene ikke har vÊret ansat af Danmark, kan politikernes uduelighed blive mere ynkelig.

Marina
Marina
2 years ago

Det er ikke, fordi jeg partout Ăžnsker at genere dig, Steen. Men tidligere i dag brĂŠndte jeg inde med nedenstĂ„ende, da du havde lukket for kommentarer pĂ„ den trĂ„d, det var skrevet til. Heldigvis passer det ogsĂ„ her. Og endda sĂŠrdeles godt. For som Churchill mener jeg, at man i “sejrens stund” bĂžr vĂŠre stor i tanke og handling. SĂ„ derfor. Lad os se praktisk pĂ„ det. Vi har fra tidernes morgen vĂŠret et mere eller mindre anlĂžbent handelsfolk, der pĂ„ skift hĂŠldede til piratsiden og kĂžbmandssiden. Personligt hĂŠlder jeg ogsĂ„ til Montesquieu’s teori om, at vi er formet af… Read more »

Marina
Marina
2 years ago
Reply to  steen

Det er dig, der er bossen og i sidste ende bestemmer og betaler, MĂ„ske kender Cat girl og andre til teknikkens hemmeligheder og udnytter dem? Det er i hvert fald ikke klart for mig, hvad der afstedkom de hysteriske anfald pĂ„ den foregĂ„ende trĂ„d. Hvis det var for at fĂ„ lukket den, er der jo mening i galskaben, og det nĂŠste spĂžrgsmĂ„l bliver sĂ„, hvilken “religion”, der Ăžnsker det?

Cat Girl
Cat Girl
2 years ago
Reply to  Marina

Jeg tror, du er perker og udnytter alle de hemmeligheder som foregÄr oppe i din retarderede hjerne

Margrethe
Margrethe
2 years ago
Reply to  Cat Girl

Du er rigtig nok i hopla i disse dage. Har du fÄet et skud Pfizer? Min mor ville nok have formanet mig om, at det ikke er pÊnt at sige sÄdan til folk. Ikke at det altid er trÊngt ind. Men vi forsÞger alligevel. Tal pÊnt.

Cat Girl
Cat Girl
2 years ago
Reply to  Margrethe

Hvis folk smider en sten efter mig, sÄ kaster jeg et hundrede kilo murbrokker lige i skallen pÄ dem. Det gÊlder alle personlige angreb. Af hensyn til jeres sarte nerver, skal jeg undlade det lige nu, men du er mÊrket

Nielsen
Nielsen
2 years ago
Reply to  Cat Girl

I bÞr ikke slÄs indbyrdes. Det er regeringen og SKAT som er vores fjender.

Cat Girl
Cat Girl
2 years ago
Reply to  Nielsen

Du har ganske ret, Nielsen

Men hvorfor angribes jeg sÄ konstant, Nielsen? Jeg er altid saglig, som jeg siger, indtil nogen angriber mig. Jeg kan med stor sikkerhed sige, at jeg er en af Danmarks mest erfarne debattÞrer, og det er, som om der er en folkesygdom af middelmÄdige ad-hominem angreb mod enhver, som holder fast i sine egne synspunkter

Det er sÄ sjÊldent at mÞde en saglig debattÞr. Jeg vil altid mÞde seriÞse argumenter med tilsvarende seriÞsitet, men jeg mÞder altid denne gruppekonformitet der dirigeres af professionelle eller mÄske amatÞr-provokatÞrer

Last edited 2 years ago by Cat Girl
Nielsen
Nielsen
2 years ago
Reply to  Cat Girl

Jeg skal ikke kunne sige hvorfor du angribes. Men det mÄ have noget at gÞre med hvad du har skrevet. Jeg har selv nogen gange vÊret uretmÊssigt aggressiv i kommentarspor overfor andre og det fortryder jeg.

Cat Girl
Cat Girl
2 years ago
Reply to  Nielsen

Det drejer sig ikke om at jeg er aggressiv overfor andre. Jeg angriber ingen personligt fĂžr de har angrebet mig. Jeg er det fredeligste menneske pĂ„ jorden indtil jeg behandles dĂ„rligt Jeg Ăžnsker kun at alle kommer sagens kerne nĂŠrmere, og angriber jeg nogen er det ikke personligt, men fordi de udviser en adfĂŠrd overfor mig, som ikke har noget med fair debat at gĂžre. Jeg kan ogsĂ„ finde pĂ„ at modsige alle under eet, fordi jeg mener de tager fejl, og fordi jeg har sikre indicier pĂ„ at deres synspunkter er forkerte. Sagen er at jeg ikke er bange… Read more »

Nielsen
Nielsen
2 years ago
Reply to  Cat Girl

Sagens kerne:
“Rockefeller Medicine Men”
“None Dare Call it Conspiracy”
“The Creature Fron Jekyll Island”
-BĂžger
“Century of Enslavement.”
-film

Cat Girl
Cat Girl
2 years ago
Reply to  Nielsen

Kender godt listen og indholdet er almindelig kendt

john M
john M
2 years ago
Reply to  Cat Girl

Du har INGEN absolut INGEN forstand pÄ noget af hvad du skriver , og dine links til skÞre bitcutte videoer , JEG UDFORDRE dig hermed IGEN , til en debat ! pÄ skybe eller hvad du foretrÊkker , her kan vi sÄ se hvad du ved om den virkelige verden. ?! afventer svar.
Mendet bliver vel som vores danske astronaut Andreas Mogensen, ville debate med “FLAT EARTH” gakke lakkerne .
Der er INGENTING der kan fĂ„ lavt begavet pĂ„ “ret kurs”.
Du er en idiot

Last edited 2 years ago by john M
Cat Girl
Cat Girl
2 years ago
Reply to  john M

Du kan jo ikke engang stave

Nielsen
Nielsen
2 years ago
Reply to  john M

Hvilken forstand har du selv?

Nielsen
Nielsen
2 years ago
Reply to  Cat Girl

Stands din vrede.

Cat Girl
Cat Girl
2 years ago
Reply to  Nielsen

Hvorfor skulle jeg ikke vÊre vred? Hvis i vil skrive noget til mig, sÄ prÞv at giv det mening

Nielsen
Nielsen
2 years ago
Reply to  Marina

Hvis commenting is closed kan du finde det jeg skriver til dig pÄ o.t. trÄden pÄ UP

Nielsen
Nielsen
2 years ago

Igen og igen og igen fĂ„r man beskeden “Our system have deteced unusual trafic from your computer Kort tid siden var det “your computernetwork”
Googlag-ejede CensorTube(youtube) er en governmententity. Googlag tjener pĂ„ staten og staten stjĂŠler dolars op af lommen pĂ„ citizens – borgere.
That’s the way it works lads. All over the globe!
Der er ikke et eneste lands statsoverhovedetyran,som ikke stjÊler penge fra borgeren og der er ikke ét eneste sted pÄ kloden,hvor central bank ikke har et sigerÞr i statens indtÊgt,som altsÄ ikke er fortjeneste,men tyvekoster.
Skat er tyveri og stat er tyranni.

Den NervĂžse
Den NervĂžse
2 years ago

Ja der bliver stĂžrre glĂŠde i himmelen over en omvendt synder end over ni og halvfems retfĂŠrdige som ikke trĂŠnger til omvendelse! — mĂ„ske men det er godt nok svĂŠrt, jeg tĂŠnker nok snarere pĂ„ ham som d.4 majs de sidste dages hellige!

Nielsen
Nielsen
2 years ago

Lidegaard er som Krasnik eller gammelSchwein Hansen og Carsten Jensen hĂžrer ti selskabetl.

Nielsen
Nielsen
2 years ago
Reply to  Nielsen

til

Arne Rud
Arne Rud
2 years ago

Aandslivets Frihed anerkendes paa ethvert Omraade.

Marina
Marina
2 years ago
Reply to  Arne Rud

Herregud, ja. Og sÄ endda med gammeldags retsskrivning. Hvis jeg kunne, ville jeg brygge dig en god kop kaffe eler mÄske cacao med flÞdeskum, hvis du foretrÊkker det.

Arne Rud
Arne Rud
2 years ago

Der er ingen leg og intet virke hos DUI-LEG og VIRKE, kun grĂžnne festivaler.

Cat Girl
Cat Girl
2 years ago

FÞr, da youtube var Äben for information, der kunne alle statsagenterne ikke acceptere videoer fra youtube. Nu er det sÄ bitchute, som holder al sandhed og nu kan agenterne sÄ ikke lide bitchutevideoer

Cat Girl
Cat Girl
2 years ago

Godt at se opsvinget i antallet af kommentarer pÄ snaphanen

Arne Rud
Arne Rud
2 years ago

Dagplejen er en opgave for civilforsvaret, familie, slĂŠgt og venner som civilsamfund

Cat Girl
Cat Girl
2 years ago

Lidegaard er verdenshistoriens mest korrupte person. Tilbage i 180grader-dagene, blev det belyst til overmÄl. Gider ikke bruge min hjerne pÄ, at grave hans totale landsforrÊderi frem
Åben et privat vindue med Tor i Dissenter og genlés de berþmte ord, som Lidegaard bekender sig til:
THE SECRET
https://www.bitchute.com/video/o1P621lzfJVx/

john M
john M
2 years ago
Reply to  Cat Girl

Du er TOTAL gakke lak . Har du ikke evnen til SELV at sĂžge information ? , EU sider osv. officielle sider . Cia online . Du er SYG. NEj du er en agent – betalt for at sprede dette gakke lak materiale.

Cat Girl
Cat Girl
2 years ago
Reply to  john M

Jo, her er f.eks. beviset for at vira ikke eksisterer:
https://stacks.cdc.gov/view/cdc/67902

Cat Girl
Cat Girl
2 years ago
Reply to  john M

Gakkelak er et ord. PrĂžv at lĂŠre at stave

Cat Girl
Cat Girl
2 years ago
Reply to  john M

Hvad er gakkelak ved at Bo Lidegaard er en del af psykopaterne, som styrer verden, og ovennÊvnte er deres arbejdsplan? Det er sÄdan det er. VedrÞrende dine tilbud om at tale med dig. Jeg har hÞrt rigeligt pÄ dig, til aldrig at ville have dig indenfor 3 meters afstand

Arne Rud
Arne Rud
2 years ago

Missionshotellet er ingen svingerklub, sÄ politikere, der besÞger valgkredsen, bor gerne pÄ et missionshotel.

52
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x