11
jun
Seneste opdatering: 11/6-05 kl. 0659
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

om motsĂ„ndsrörelsen, det nationale, politik, St.St. Blicher (dansk diktare & prĂ€st), kulturradikalism, “paradis pĂ„ jord”,Sverige med mera.

Jesper Langballe
Sendedato: 5. juni 2005 Varighed: 00:56:31
Hvordan stÄr det til med danskernes fÊlles forstÄelse af, hvad det vil sige at vÊre dansk, og hvilken rolle spiller kristendommen for danskernes mÄde at forstÄ sig selv som et folk?
SogneprĂŠst Jesper Langballe fortĂŠller i en samtale med Anders Laugesen om forskellen mellem kĂŠrlighed til fĂŠdrelandet, til nĂŠsten og til Gud.
Som sogneprÊst pÄ landet mener Jesper Langballe, at det oprindelige folkelige fÊllesskab er nÊsten uforandret, men kampen mod rationalismen og ugudeligheden er stadig vigtig i dag som den var for Blicher og Grundtvig.
Som politiker og sogneprÊst agerer Jesper Langballe ud fra samme grundopfattelse. Men det medfÞrer ikke, at politik og kristentro blandes sammen. Evangeliet fÄr politikeren til at se sin uformÄenhed og sin henvisthed pÄ syndernes forladelse. Er konsekvensen af det synspunkt, at Jesper Langballe i evangeliets lys ser, at han som politiker handler uevangelisk?
http://www.dr.dk/p1/menneskerogtro/index.asp


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.