13
jun
Seneste opdatering: 14/6-09 kl. 0434
20 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

wafa-sultan

I morgen taler Wafa Sultan på en konference i København om ytringsfrihed. Hun er en af de muslimer, vi skal bakke 100 procent op, hvis vi mener vores frihedsværdier alvorligt. I morgen taler hun i København på en konference om ytringsfriheden og islam arrangeret af Trykkefrihedsselskabet. Her deltager også den hollandske partileder, den islamkritiske Geert Wilders, og flere andre.

Wafa Sultan blev for alvor kendt, da hun for et par år siden skulle optræde sammen med en religiøs lærd på den store arabiske tv-station, Al-Jazeera. Her leverede hun et engageret forsvar for de vestlige frihedsværdier og kritiserede de muslimske lande for at bygge på religiøse dogmer og diktatur frem for frihed og demokrati. Karen Jespersen, ny kommentator i Berlingske Tidende. (se også: Wafa Sultan kommenterer Kairo-talen.)

Kristendemokrater – nu med islamisk kvindeindpakning

ozdemir2Now you see it – now you don’t. Nogen i det wallonske kristendemokratiske parti CDH har været klartsynet nok til at se at dette måske ikke var den bedste konstellation, og har følgelig gjort et lidt halvhjertet forsøg på sovjetkommunistisk bortretouchering af det penible tørklæde. Hos den lokale tyrkiske koloni forholder det sig lige omvendt – her er indpakningen tværtimod en del af brandingen af fr. Özdemir. Noget for enhver smag, men begge parter tilhører jo ‘bogens folk’ med rødder tilbage til Abraham/Ibrahim, så hva’ pokker (LFPC). Election Postmortem in the Netherlands and Flanders

Another Year of Anti-Semitism and Anti-Israelism in Norway

European Jewish Congress udhængte forleden – forklaringen på dette monumentale svips har vi stadig til gode – nogle af Israels og de jødiske mindretals mest ihærdige fortalere i form af Dansk Folkeparti og Geert Wilders’ PVV som antisemitter. The Institute for Global Jewish Affairs har bedre føling med virkeligheden i denne afdækning af frådende antisemitisme i Norge. Artiklen er meget lang, og dette er blot indledningen. Via Europe News (LFPC):

Again over this past year there were significant anti-Semitic and anti-Israeli incidents in Norway. Among these were anti-Semitic television satire programs, an act of the Nazification of Israel by a Norwegian diplomat, physical attacks on a pro-Israeli demonstration, death threats against Jews and a desecration of a Jewish cemetery.

Publications by NGO Monitor reveal that the Labor-dominated Norwegian government is indirectly giving financial support to NGOs that demonize Israel. This Norwegian government’s attitude toward Israel is among the most negative in Europe.

A number of Norwegian Jews have said in various media that anti-Semitism and anti-Israelism are on the rise in the country.

There are increasing indications that the number of extreme and sometimes violent anti-Semites among Muslim Norwegians may approach or even exceed the membership of the local Jewish community. Some of these Muslims participated in the largest riots in many years in Oslo in January 2009. […] Manfred Gerstenfeld: Another Year of Anti-Semitism and Anti-Israelism in Norway


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


steen

Posted: 13 juni 2009 - 01:10 - Svar

Det tangerer det søgte, at Gerstenfeld hiver fejringen af Hamsun ind som antisemitisme i denne række af norske begivenheder (som jeg ikke var ret godt inde i i forvejen.) Han vil selfølgelig blive diskuteret til tidernes ende , men:

Hamsun besøgte Hitler på Berghof i -43 for at gå i forbøn for dødsdømte, norske modstandsfolk og for at få Terboven fjernet. Mødet var en fuldstændig fiasko, og blev afbrudt en en Hitler, der var rasende over at blive modagt. Hitler havde et helt andet formål med at modtage verdensberømtheden og fik da også sine fotografier i kassen (hvor man ser Hamsun værge sig for fotografen). I N.Y.T. citatet, lyder besøget som et træf mellem gamle skolekammerater.

Så var han oldgammel og døv egomaniac, og som så mange andre af hans generation, pr definiton tysk-orienterede i modsætning til angelskasisk. Og, som det heller ikke er ukendt blandt kunstnere til enhver tid, en politisk idiot, der ikke kunne overskue hvad han havde rodet sig ind i. Sigrid Undset sagde, at han led af et livslangt mindreværdskompleks, der fik ham til at overkompensere, og altså overvurdere sin betydning. Det er tænkeligt. Jeg har aldrig set det godtgjort, at Hamsun skulle have været antisemit. – Lad dog nordmændende prøve at forsone sig med deres Hamsun ! Det har taget mange, mange år.

Men meget læsværdig artikel !

WilliamJansen

Posted: 13 juni 2009 - 07:18 - Svar

I overnesstemmelse med min bedste overbevisning vedrørende de fakta der fremføres i indlægget:

Wafa Sultan er ikke muslim. Hun er ateist.

Peter Buch

Posted: 13 juni 2009 - 07:32 - Svar

…a three-minute clip of Dr. Wafa Sultan (raised by Muslim parents) on Al Jazeera.

Here’s a partial transcript from Memri of the February 21, 2006 show:

“…I am not a Christian, a Muslim, or a Jew. I am a secular human being. I do not believe in the supernatural, but I respect others’ right to believe in it.

Dr. Ibrahim Al-Khouli: Are you a heretic?

Wafa Sultan: You can say whatever you like. I am a secular human being who does not believe in the supernatural…”.

Klippet og forkortet. PB

steen

Posted: 13 juni 2009 - 07:32 - Svar

Det er lidt tvetydigt, men ikke så muslimsk, at det gør noget ifølge dette. Hun er i al fald ikke nogen Irshad Manji, det havde nok været vigtigt at få med:

In the same Time Magazine interview, Sultan conflictingly described herself as a Muslim who does not adhere to Islam: “I even don’t believe in Islam, but I am a Muslim.”[10] However, in a recent conference associated with conservative writer and activist David Horowitz, Wafa Sultan expressed her views unequivocally stating:

“ “I have decided to fight Islam; please pay attention to my statement; to fight Islam, not the political Islam, not the militant Islam, not the radical Islam, not the Wahhabi Islam, but Islam itself…Islam has never been misunderstood, Islam is the problem….(Muslims) have to realize that they have only two choices: to change or to be crushed.”[12]

Janne

Posted: 13 juni 2009 - 08:23 - Svar

Det er glædeligt at Berlingske Tidende nu har fået Karen Jespersen som kommentator. Og det er bare så flot det store stykke arbejde Trykkefrihedsselskabet laver til forsvar for vestlige og moderne frihedsrettigheder og -værdier og til forsvar for også de mennesker der tilfældigvis er koran-opdragets ret til religionsfrihed og dermed til at kritisere også islam og de steder i koranen, der vitterligt trænger til kritik. Det er slemt at se hvorledes kritiske og moderne muslimer eller mennesker der har forladt islam må leve i skjul eller med politibeskyttelse bare fordi de er religionskritiske eller ønsker at forlade et religiøst tankesystem – en religiøs konstruktion.

Janne

Posted: 13 juni 2009 - 08:30 - Svar

William Jansen

Jeg er ligeglad med om hun er muslim, ateist eller noget helt tredje. Hun skal bare have lov til at sige sin mening. Jeg er rigtig glad for at Trykkefrihedsselskabet giver hende den mulighed.

WilliamJansen

Posted: 13 juni 2009 - 09:26 - Svar

@ Janne: Jeg er også ligeglad med om hun er muslim, ateist eller noget helt tredje.

Jeg er ikke ligeglad med om hun har fået et mærkat der ikke er belæg for. Karen Jespersen fremstiller hden på en måde, så man kan læse det som om at hun er troende muslim. I en dansk kontekst betyder ordet ‘muslim’ altså på den eller anden måde troende, hvis ikke der skrives et forbehold eller en kvalifikation ind i teksten.

ole burde

Posted: 13 juni 2009 - 10:38 - Svar

Folk som Sultan kan nemt blive misbrugt , fordi folk som Jespersen har en altoverdoevende psykologisk trang til at opfinde en kategori af nydanskere som de kalder “de moderate mulimer”
Denne altid meget VAGT og SUPERFORSIGTIGT definerede gruppe skal forestille at vaere paralel til det store flertal af etniske danskere ,som jo kun forholder sig til deres kristne “religion” som en DEKORATIV og APOLITISK tradition.
Det lader til at Sultan er en af de 0.01 % muslimer som ogsaa gerne vil beholde lidt af den dekorative tradition,EFTER at have smidt 99 % af Islaam paa lossepladsen.
Altsaa en god kandidat til kategorien “moderat muslim”
FINT. Saa har vi ca 20 af slagsen … Nu mangler vi kun 350.000 mere

Victor

Posted: 13 juni 2009 - 17:42 - Svar

Gerstenfeld er da vist noget af en løs kanon. Jeg hørte Oslos rabbi, Joav Melchior – søn af vikingerabbineren – tale om hans påstande i NRK. Det, Melchior bl.a. brokkede sig over, var at en del af påstandene var søsat uden at hverken han eller eller lederen af Det mosaiske Trossamfund var blevet kontaktet.

Victor

Posted: 13 juni 2009 - 18:27 - Svar

EN ADVARSEL:

Jeg prøvede at hente PDF-versionen af Gerstenfelds bog via linket. Mit virusprogram gik ned og min PC crashede.

Jeg prøver lige at se, om der er sket noget; men nu ved I det.

LFPC

Posted: 13 juni 2009 - 21:23 - Svar

Forestillingen om at moderate muslimer (individer af kød og blod med varierende grad af efterlevelse af islams dogmatik) repræsenterer en moderat islam er en af de allerstørste uprøvede antagelser. Robert Spencer taler altid (og jeg plagierer det) om denne mytiske moderate variant – der skulle være den ‘rigtige’ islam – som en “enhjørning” som alle antager eksisterer, men ingen har set.

Det virkeligt bizarre er at der ingen motivation er i mainstreammedierne overhovedet på at prøve at finde ud af hvad den siger, hvor den findes, og hvilke personer der tegner den. Ingen. Medierne fatter overhovedet ikke distinktionen mellem muslimer og islam. Man stiller sig tilfreds med at trække angiveligt moderate personer frem.

Og bemærk, at disse personers moderation kun handler om (angivelig) afstandstagen fra vold, ikke om hvorvidt de tilslutter sig demokratiet på ubestemt tid, og afskriver målet om islams verdensherredømme.

Det handler bare om vores alle sammens fremtid, og man stiller sig tilfreds med nogle overfladiske og uafprøvede antagelser. Jeg vil aldrig kunne fatte det.

Når politikere som Karen Jespersen tilsyneladende gør sig de samme antagelser, kommer der dog det ekstra forhold ind, at det ville være helt utænkeligt for en fremtrædende politiker at sige som Wafa Sultan gør: Islam selv er problemet. Politikere opererer indenfor et givet spillerum – eller helvede bryder løs – men for mainstreammedierne er der ingen undskyldning for dette forræderiske svigt.

Vivi Andersen

Posted: 13 juni 2009 - 22:41 - Svar

LFPC

Du har så inderlig ret – der er ingen undskyldning for dette svigt!

At politikerne også svigter ved jeg ikke om man kan og skal forstå…..

Mig forekommer det at være en form for forførelse ikke at udtale tingene som de er – og hvis diverse politikere er bevidste om det samme som Wafa Sultan, så er det i mine øjne forkasteligt de ikke siger dette !

Det er denne vattethed og gåen rundt som katten om den varme grød jeg ikke kan udholde, for det er ikke hvad vi som befolkninger i Vesten har brug for.

Havde vi politikere der talte om virkeligheden som den forholder sig havde vi MÅSKE vidst for lang tid siden hvad EF/EU havde på bedding til de europæiske lande i forbindelse med de arabisk-islamiske Middelhavslande og Tyrkiet.

Det er først nu det begynder at gå op for flere og flere hvad det er der sker til Januar 2010.

Så jeg anser denne måde politikerne taler om virkeligheden på for katastrofal.

Hvis ikke de, vores folkevalgte vil påtage sig forpligtigelsen at repræsenterer os, befolkningen, og som bl.a. indebærer, at man fortæller om hvad der, på det politiske plan foregår, hvad man finder ud af, hvad der planlægges og hvad der vedtages så ved jeg ikke hvad vi skal med folkevalgte politikere.

Er en af deres erfaringer at Islam ER problemet for de Europæiske/Vestlige lande, så er det hvad de i den sammenhæng, bl.a. i forbindelse med de manglende integrationer af muslimer, skal fortælle deres vælgere !

Heldigvis der findes folk som Wafa Sultan og andre som hende. Men jeg er alvorlig træt af vores EU-som hjemlige, vattede politikere .

Jeg fatter ikke de ikke selv kan se at de medvirker til at opbygge de bål, der bygges under Europas lande .

Eyvind Dk

Posted: 13 juni 2009 - 23:16 - Svar

Stand up: Wafa Sultan is passing

Efter Wafa’s optræden på al Jazeera, læste jeg en klumme, hvor skribenten sammenligner med en scene i filmen “To Kill a Mockingbird,”
Det var nemt at Google den frem igen. Håber nogen af jer har lyst til at læse den. En flot hyldest til Wafa Sultan!
http://townhall.com/columnists/MonaCharen/2006/03/17/stand_up_wafa_sul tan_is_passing?page=full
Mvh
Eyvind

Janne

Posted: 14 juni 2009 - 07:32 - Svar

Jeg synes som Hedegaard at også kunstnere skal have ytringsfrihed. Selfvølgelig. At den irakiske kunstner så som del af sit kunstværk har brændt hul i det danske flag og har hijabiseret en dansk kvindelig politiker – ja det kommer ikke bag på mig.

Janne

Posted: 14 juni 2009 - 07:50 - Svar

Det er svært at opfatte hijab som blot nogle gram stof, særligt når flere politikere nu så ihærdigt promoverer sin politik og religions tabuer og dogmer ved at posere på valgfotos og valgvideoer i netop hijab. Hijab bør også derfor fjernes fra dresscode på ansatte i offentlige embeder og hijab bør fjernes fra kommuners hjemmesider, f.eks. Københavns Kommunes hjemmeside.

Casper | Borgerlig bums

Posted: 14 juni 2009 - 17:13 - Svar

Det belgiske parti CdH er ikke synderligt kristendemokratisk mere. Det hed tidligere PSC – Parti Social Chrétien – den katolske gren af det tredelte belgiske partisystem (katolikke, socialister og liberale). Men fra 2002 skiftede det navn til CdH – Centre Démocratique Humaniste. Det er nærmest en blanding af Socialdemokratiet, det Radikale Venstre og Kristendemokraterne. Og altså socialt og “humanistisk”, ikke kristent. Det får også en del stemmer hos byboerne i Bryssel. Belgisk fransktalende politik er frygtelig. 🙂

I Flandern sank socialdemokraterne denne gang ned til 15 % af stemmerne. Dertil kommer det grønne parti med 7 %, men de øvrige 75 % er borgerlige.

I Vallonien stemmer 75 % derimod på partier til venstre for midten (inkl. CdH, som blot er et vedhæng til det magtfulde og bundkorrupte fransktalende Socialistparti). Det liberale Movement Reformateur er det store borgerlige parti, men de er noget mere socialliberale end det tilsvarende parti i Flandern. Det nye alternativ til de korrupte socialister er det grønne parti Ecolo, som er vokset til 18 %. Men intet tyder på at fallitboet Vallonien går hen og stemmer til højre for midten.

Vi kender det udmærket fra Danmark at modtagere af socialhjælp stemme på venstrefløjen, mens nettoskatteyderne stemmer borgerligt. Men i er sproggrænsen også en social, politisk og økonomisk grænse. Nord betaler til syd.

Casper | Borgerlig bums

Posted: 14 juni 2009 - 17:15 - Svar

Rettelse: Men i Belgien er sproggrænsen også en social, politisk og økonomisk grænse

Leave a Comment