18
sep
Seneste opdatering: 20/9-09 kl. 1137
14 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

SVT Gomorron Sverige fra i morges stiller Aftonbladets Jan Helin det klassiske spørgsmål: “Hvordan ser du på at du risikoen for,at du virkelig gavner SD med din beslutning. At I skaber et martyrium ?” Vi kommer aldrig videre og det er netop meningen. SVT-Snaphanen upload:

Aftonbladets Jan Helin i SVT Morgon med SD´s Jimmy Åkesson. Forstår Helin selv, hvad   han fabler om? Ellers er det nemt at forklare for os der ser på: Han er sendt i byen af chefer i LO og SAP på en “mission impossible” -at bekæmpe politisk konkurrence med alle midler. Det slipper han ikke ret elegant fra, men underholdende er det at se “publicisten”, som han kalder sig. Der findes et mere mundret ord, men vi er pæne mennesker, der langtfra skriver alt hvad vi tænker.I dagens anledning får Åkesson lov at skrive på AB´s debatt. Det sker yderst sjældent i nogen avis, indtil for få år siden – overhovedet aldrig. Jimmie Åkesson, 30, Sölvesborg, partiledare, Sverigedemokraterna:

I går meddelade Aftonbladets ansvariga utgivare att tidningen inte kommer att publicera några annonser från Sverigedemokraterna under valrörelsen.Aftonbladets Jan Helin och Lena Mellin deklarerade i går att de utfärdar ett generellt annonsförbud för Sverige­demokraterna (SD). Beslutet grundar sig enligt Helin och Mellin på att tidningen inte vill att SD:s budskap ska få fäste i det offentliga samtalet i Sverige.

Deklarationen från tidningen är tydlig och mycket oroande. Som Sveriges största tidning är man en maktfaktor inom svensk politik. Att tidningar tar politisk ställning på ledarplats är självklart. Att man på detta sätt gör det redaktionellt är unikt och leder till att man snedvrider konkurrensen mellan de politiska partierna. Samtliga konkurrerande riksdagspartier ges nu en möjlighet att föra ut sitt budskap som SD inte får.
Om Aftonbladets ställningstagande får spridning bland andra medier kan vi på sikt få en situation där ägande av medier blir en viktig maktfaktor. Det brukar rapporteras oroande om den politiska bevakningen i Italien där premiärministern har ett eget massmedialt imperium som man menar gynnar honom. I det här fallet har vi en tidning som till viss del ägs av LO, som också har vetorätt i beslut gällande tidningens chefredaktörer. Jimmie Åkesson: Aftonbladet hycklar i sin annonspolicyNyhetspanelen om SD och Aftonbladets annonsförbud

Sveriges nazister forener Eder

Det gjorde de i Berlin forleden. Det gør de i Stockholm på lørdag.  Mohamed Omar er forhenværende alt muligt, blandt andet SR medarbejder og “poppis” på mange svenske aviser, men siden dette forår mindre i kridthuset.

Huvudparollen för demonstrationen är en enstatslösning i Palestina. Israel ska bort från kartan, men judar ska välkomnas att bo i det nya Stor-Palestina, anser Mohamed Omar.

Poeten Mohamed Omar öppnar även för nazister som vill delta i söndagens antisionistiska demonstration i Stockholm. Alla som stöder våra paroller är välkomna, säger han.”Detta är en islamisk manifestation och vi kommer inte att acceptera någon rasism”, säger den förre Sveriges Radio-medarbetaren. Hans nystartade antisionistiska rörelse har på senare tid lyfts fram i stora intervjuer på den nazistinspirerade nät sajten nationell.nu. Angående söndagens demonstration skriver sajten att ”många svenska nationalister kommer att närvara…Detta kan leda till kraftiga motdemonstrationer både från vänsterextremt och sionistiskt håll”. Omar välkomnar även nazister.

Det er ved at blive i Sverige som i England: Enhver fanatiker fra en enhver fløj, kan enes om at hade jøderne. Først derefter kommer, at de også hader hinanden. Det så man kun alt for tydeligt i Channel Fours “The War on Britains Jews”. På nazisiden, det politiske galehus Nationell.nu,  klager Omar sig: “Det råder åsiktskontroll på Sveriges Radio” og “Sverigedemokraterna borde heta Israeldemokraterna”. Omar har svensk mor og er konvertit. Har man lissom hørt det om andre fanatikere også ?


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


alfahannen

Posted: 18 september 2009 - 12:09 - Svar

Jag så debatten i repris 8:15 och förutan Att Åkesson sopade mattan med Helin får jag ge SVT en eloge för att hålla en neutral linje.
Det kan knappast vara till aftonbladets fördel att Helin tar steget att diskriminera SD inför riksdagsvalet 2010, den debatt Helin efterlyser kommer att röra sig om hur SD bemöts och diskrimineras och inte om partiets politik och det kan jo inte vara vad Helin hade tänkt sig.
Dessutom verkar Helin har trampad in på en publicistisk linje, ”judar stjäler organ” och nu SD.diskrimineringen, där kommer att ge bakslag då knappast några andra större tidningar kommer att följa i de spåren, på grund av risken att ge SD en martyrroll och att man inte rent publicistisk anser det vara hållbart.
Helin står nu synnerligen ensam och kommer efterhand se sina tilltänkta allierade lägga avstånd till Aftonbladet där med sitt beslut mer och mer verkar ha hamnat i en återvändsgränd och likt Don Quijote och Sancho Panza framstår nu Helin och Mellin som ett par figurer där i sin kamp mot väderkvarnar (SD) inte ser skogen för alla träden. och i sina försök att vinna kärleken från sin älskade Dulcinea ( aftonbladets läsare ), resten av den historia känner vi alla och först vid slutet kommer Don Quijote (Helin) till insikt och erkänner allt som inbillning.

Mia

Posted: 18 september 2009 - 16:18 - Svar

Det var dog uhyggeligt som Helin forsøger at lægge afstand til Danmark. Det må være tredje gang på kun et par uger, jeg hører en svensker gøre det.

Mette

Posted: 18 september 2009 - 18:15 - Svar

Jeg synes, at ordstyreren slap godt fra det, hun var hurtig og præcis i sine spørgsmål og heldigvis fair overfor Åkesson, der virker både sikker og dygtig. Han var også god til at sende små finurlige smil til kameraet.

Måske tør vi håbe på et tøbrud.

  Mia

  Posted: 18 september 2009 - 18:45 - Svar

  Ja, hvis nogen overhovedet kan få isen til at smelte, så må det da være Åkesson. Han er begavet, ung og på alle måder en nydelig herre…

   Mette

   Posted: 18 september 2009 - 20:18 - Svar

   Ja, Mia. Naboens kvikke og sympatiske søn.

JensH

Posted: 18 september 2009 - 18:56 - Svar

@Mia

“Det var dog uhyggeligt som Helin forsøger at lægge afstand til Danmark. Det må være tredje gang på kun et par uger, jeg hører en svensker gøre det.”

Danmark ‘bashing’ har været en fast ingridens i de Svenske medier siden 2001. Der var en Svensker der ovdre på Uraisposten fortalte mig, at i mage år har USA og Israel rutinemæssigt blevet sammenlignet med Nazi-Tyskland. Efter det Danske Folketingsvalg i 2001 røg Danmark med i denne ‘eksklusive’ gruppe af lande, som de Svenske journalister anser for at være sammenlignelige med Nazi-Tyskland.

Men hva’, jeg føler mig som Dansker nu også bedre tilpas sammen med disse to demokratiske lande end jeg ville med et semi-diktatur som Sverige.

  Thomas Bolding Hansen

  Posted: 18 september 2009 - 19:30 - Svar

  Det lyder som en ren mimik af islamister, hvordan kan det dog være?

  Altså bortset fra islamisterne roser Hitler.

  Mia

  Posted: 18 september 2009 - 19:40 - Svar

  Ja, det bekræfter mine bange anelser om, at Danmark er blevet blacklistet i Sverige.
  Selvom jeg også er ganske tilfreds med de lande vi sidestilles med, så frygter jeg, at dette er begyndelsen på en fremmedgørelse af vores nation, som man måske ønsker skal føre til et punkt, hvor EU kan få de fleste lande i unionen med på at iværksætte sanktioner over for os; sanktioner der endegyldigt vil få vores modstand mod multikulturen til at forstumme.

Janne

Posted: 18 september 2009 - 18:58 - Svar

Den unge partileder gør det faktisk helt godt. Saglig og redelig lyder han. Og han har jo helt ret i at den svenske indvandrerpolitik har fejlet. Til gengæld lader det ikke til at Aftonbladets redaktør ved hvordan han skal tackle kritik af indvandrerpolitik. For hvorfor debatterer han ellers ikke selv de faktiske problemer, som han han jo i programmet erkender at der er med indvandrerpolitik i Sverige? Det virker noget nervøst at nægte et parti at annoncere. Men det har da fået den unge partileder i TV til debat. Det samme som gratis taletid, modsat at få en annonce i Aftonbladet.

  Janne

  Posted: 18 september 2009 - 19:32 - Svar

  Kunne man forestille sig at samme avismand havde så travlt med at pleje sit eget fiktive billede af en lykkelig familie, at han nægtede at gøre noget ved reelle problemer i familien – nægtede at reagere hvis der var problemer? Det kan jeg ikke forestille mig. For det ville svigte de svageste i familien og på sigt også ødelægge familien. Men hvorfor handler han så anderledes når det gælder sit land og borgere i landet? Hvorfor? Som politiker og leder af en avis skal man både kunne have visioner, udsyn OG tænke som almindelige dagligdags mennesker helt nede på jorden. Kunne tænke BÅDE nært og langt og visionært. Ellers bliver det aldrig troværdigt.

  Og så er ydmyghed aldrig en dårlig ting. Heller ikke hos avisfolk.

JensH

Posted: 18 september 2009 - 19:55 - Svar

@Mia

“hvor EU kan få de fleste lande i unionen med på at iværksætte sanktioner over for os;”

Det scenarie er jeg ikke helt så sikker på. Jeg er ganske vist særdeles kritisk overfor selve EU-systemet, og alle de tiltag dette system prøver at gennemtrumfe for at knægte ytringsfriheden, bl.a. ved øget kontrol af internettet. Men der er trods alt et vist opbrud at spore i mange vest-Europæiske lande, (de Øst-Europæiske har vist aldrig været begejstret for denne vest-Europæiske ide om multikulturalisme), og det forekommer mig at hard-core multikulti-lande som Sverige, Belgien og Storbritanien står mere og mere isoleret. I lande som Holland, Frankrig, Spanien, Italien og Tyskland er der stigende skepsis overfor denne massive indvandring fra den muslimske verden, og der er samtidig også stigende bekymring over den den islamisering af det offentlige liv, som denne indvandring allerede har medført. Ganske vist er denne bekymring ikke slået igennem i de politske systemer på samme måde som i Danmark , men der er trods alt en bevægelse væk fra denne dødsyge multikulturelle idelogi. Men du kan rolig regne med, at de Svenske journalister vil være de sidste der fatter at der blæser nye vinde i Europa.

  alfahannen

  Posted: 18 september 2009 - 22:13 - Svar

  Svenske journalister er ikke så forskellige fra de danske dito, forskellen findes i de redaktionelle forhold der arbejdes under.
  Flertallet af svenske aviser har en stenhård politiseret politisk korrekt redaktion og den gemene vinkelskriver der vover sig ud over det afgrænsede råderum kan se frem mod en tjans som annonceredaktør eller skrive nekrologer i fremtiden.
  Det findes i verdens mest udviklede demokrati Sverige en meget delikat form af det tyske “Berufsverbot” der gennemsyrer samfundet på alle plan og at forbryde sig mod de uskrevne love kan få skæbnesvanger konsekvenser for enhver i Sverige, uanset position, arbejde eller klassetilhørsforhold.

Mosemanden

Posted: 18 september 2009 - 22:53 - Svar

Tro Helin at “det der er sket i Danmark” ikke sker i Sverige ? .

Bor han langt ude i skoven oppe i nord Sverige ? .

steen

Posted: 18 september 2009 - 23:51 - Svar

@ Mia – tredje gang ? Det sker faktisk her eneste dag og det vil intensiveres op til valget 2010. KrD lederen var ude at og bebrejde den venstresnoede “elite” at den var ude af kontakt med befolkningen- vupti, falder hammeren med skræmmebilledet Danmark. Svenske journalister minde mig om hyrdehunde – de har ét instinkt: at rende fåreflokken ind og holde den sammen. Jeg foretrækker hyrdehunde til enhver tid.

Farlig flirt med populism
Göran Hägglund skjuter långt över målet.

Kristdemokraternas Göran Hägglund ägnar sig åt att fiska röster i grumliga vatten.
HUVUDLEDARE. Kristdemokraternas ledare Göran Hägglund är hårt pressad av dåliga opinionssiffror. Tankar under press kan stundtals bli förvirrade. Hägglund närmar sig nu populismen när han gör sig till tolk för “verklighetens folk” mot “en radikal elit”.
Debatten känns igen från Danmark där regeringen påhejad av Dansk folkeparti uthålligt försökt komma åt vad man kallar för “smakdomarna”, de som med statliga bidrag och löner producerar åsikter som ofta går stick i stäv med det politiska etablissemangets.

HD SE

En af forskellene på Danmark og Sverige, som ofte overses er, at der simpelthen ikke er nogen grund for nazisme og højreekstremisme i Danmark efter 1940. Vaccinen virker endnu. Sverige fik aldrig vaccinen, derav noget af den svenske hysteri overfor almindelig politisk kritik af islam. Så låget på det, der ikke kan kontrolleres.

Leave a Comment