2
okt
Seneste opdatering: 3/10-09 kl. 0527
22 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

gyldendal taheri 019

Ny bog af Rifbjerg, hans 142 udgivelse. Man kan ikke  udelukke, det er godt, men jeg har ikke læst nogen siden den Kroniske Uskyld i 2.g. 1969. Dengang ville jeg have skrevet skønlitteratur, men nu er jeg havnet der, hvor jeg knapt læser det, så er der nok ikke  basis for en vellykket forfatterkarriere med samme succes som for eksempel Hanne Vibeke Holst, her i samtale  med Mona Sahlin om – ja, det sædvanlige. Some girls have all the luck ! Holst kan måske afløse Thorning, når hun taber næste valg. Den tillidsvækkende  accent kan der være stemmer i, lyden af sosse-femi-litteraturens Dyne Larsen.

O-dag i København

Samtidigt med Michelle Obama kom tevedrottningen Oprah Winfrey till Köpenhamn. Hon ska bland annat söka svar på frågan varför danskarna anser sig vara världens lyckligaste folk. Den danska turistnäringen gnuggar händerna av förtjusning över uppmärksamheten. Turismen har nu minskat för andra året i rad. Inom branschen anser man att det beror på att Danmark anses som främlingsfientligt. (Ole Rothenborg, DN.)  (foto II, close up, III kortege.)

DSC_7171-1

(Hvis nogen synes de har fået rigeligt med Obama og Ophrah, så må man have os undskyldt, vi ikke ser TV her på bloggen. Det er ikke åndshovmod, kun et spørgsmål om value for money. En ven i USA sagde, at vi godt måtte beholde Oprah for ham. Men 30 minutters Danmarksreklame i hendes show, det kan ikke købes for penge, siger vores anden ven. Han er turistguide i København.)

Mere af dagens svenske Danmarks-punk: De lyckliga rasisterna , “Fräls oss ifrån ondo” till den som vill förstå den danska främlingsrädslan, Ole Bornedal vill kommentera Danmarks växande främlingsfientlighet, Danmark har förändrats. Danska politiker försökerövertrumfa varandra i att förtala muslimer. Og inden vi bliver for kæphøje: Runor kan ha arabiska rötter, dér fik vi godt nok den fra det nye lykkelige arabien øst for Broen. – Det er  klart, at når verdens mægtigste mand skal tvinges til at køre ad Kalvedbod Brygge, ligger der en vældig, strukturel fremmedfjendtlighed bagved. Kun en ægte dansk “pølsefascist” kan lægge en sådan rute. Spøg til side: det hedder i Sverige at Danmark har fået “islam på hjernen”, men sådan hænger det overhovedet ikke sammen. Det er den rituelle trommedans de 18.000 skriverkarle bruger for at holde korpsånden og de gode venskaber med politikerne oppe, mens de i fællesskab ødelægger landet. Det hedder sig rigtignok at prostitution er forbudt i Sverige, men svensk journalistik er ikke omfattet af forbuddet. Den har i godhedens tjeneste påført egne hjerner en svær, behandlingskrævende Danmarksneurose. Kun to ting kan kurere den: Danmark selvmutilerer efter det svenske journalistforbunds forebillede, eller svenske vælgere smider hele “intelligentsiaen” på porten. Ingen af delene ligger lige for selvom Sverigedemokraterna nu er landets 5 største parti. MSM har er sjovt nok gået helt uden om den Sentio måling  i deres rapportering. Og til den smålige, smækfornærmede Ole Rothenborg:  Danskerne “anser sig ikke for at være lykkelige”, nogle ude i verden der prøve at måle den slags, anser det. Jeg ville sige det mindre opulent: vi har en hel del mere tilbage at miste end  Sverige. Jeg kender ingen større lykke, end den at være et barn. Selv den er ved at blive en luksus:

Gruppevoldtægt af barn i spisefrikvarteret

Den tio-åriga flickan och de tre tolv-åriga pojkarna hade gömt sig i en skogsdunge på skolans område.Där våldtogs flickan av pojkarna, misstänker polisen. Det är tragiskt när sånt här händer, det får inte hända, säger utbildningsdirektören vid Linköpings kommun. Händelsen inträffade under lunchrasten på en skola i Linköping i tisdags. Tioårig flicka våldtogs på skolgården, SR:  Vi är ytterst bekymrade och upprörda över att det här har kunnat ske. Både pojkarna och flickan med familjer har erbjudits stöd hos barnpsykiatrin.

Uddannelsesdirektøren lyder som Tage Danielsson i hans berømte monolog om Sannolikhet. Det er kun få måneder siden der faldt dom i en lignende sag – Hammakullskolan, hvor Hadi og Shivan havde tolket det svenske frisind sådan, at svenske hunkønsvæsner er ludere og besætteropførsel (ookupantbeteende) i Sverige, ikke bare opmuntres i Koranen, men også i Sveriges Riksdag og iøvrigt næppe straffes. Det havde de ikke helt misopfattet. Når  man læser  om Sletstadskolen, mere end aner man en parallel “hændelse” dennegang. Hvilke turister mon det skaffer til Sverige? Det kan vi selv svare på. 2000 asylsøgere – om måneden.

Barnen på Slestadsskolan kommer från hela världen. 41 % av barnen har annat modersmål än svenska. Vi upplever att det är mycket positivt med en mångkulturell skola, en spegling av samhället i stort.

Theodore Dalrymple skriver idag om et land, der lige så godt kunne være Sverige: It’s Only Anti-Social, In Britain, the seriousness of an offense depends on who the victim is.

Skænding af kristne grave i Algier

The Algerian government did not agree to clean them up unless there were no more crosses, just a simple stone on the graves. The bones were emptied out and placed in a pile.

Sidi Bel Abbes 1

I’m from Oran, and am a member of the historical committee CLAN (Liaison Committee of Associations of Frenchmen of North Africa). The photos are from 2009. We have a committee in charge of the cemeteries in Algeria that gathers information on the condition of our cemeteries. A year ago, France decided to bring together the remains from several necropolises of smaller cities into one or two large cemeteries. The condition of the sites is disastrous and has been since independence. We can provide detailed documentation that covers more than thirty years of observations.

The military cemeteries have not been spared. As an example, the cemetery of Mers-el-Kébir, where the tombs were smashed a few years ago. The Algerian government did not agree to clean them up unless there were no more crosses, just a simple stone on the graves. The bones were emptied out and placed in a pile.

We received the photos from Oran Tamashouet – a large necropolis if ever there was one. Its indescribable condition proves that there is a conscious will to sully the graves. My family is buried there, and I hope you will spare me any further reckless comments (…) Mere på Gallia Watch: The Christian Cemetery of Sidi-Bel-Abbes (60 kilometer syd for Oran) og INFORMATIONS SUR NOS CIMETIERES EN ALGERIE.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Pk

Posted: 2 oktober 2009 - 13:13 - Svar

Måske er vi et lykkeligt folk af 2 årsager.
Vi bor ikke i Sveg-rige.
Der er ,GUD været lovet, nok ca 40 år til før muslimerne bestemmer det hele.
Så bare se, der er da noget at være glad over.

Victor

Posted: 2 oktober 2009 - 16:20 - Svar

Thomas Nydahl

Posted: 2 oktober 2009 - 16:30 - Svar

Käre Steen
jag kunde inte låta bli: jag “lånade” din rad om prostitution och svenska journalister. Det gav mig dagens första riktiga skratt. God weekend! Thomas

steen

Posted: 2 oktober 2009 - 16:47 - Svar

@ Thomas : Al god kunst er tyveri 🙂 Jeg stjæler også fra dig . Imitation is the highest form of flattery . God weekend til dig også !

Thomas Bolding Hansen

Posted: 2 oktober 2009 - 17:48 - Svar

Theodore Dalrymple er som altid skarp som en regekniv.

The battle of britain er ovre, nu er det the battle up the hill, mod politisk korrekthed og den blinde afsindighed, der rummes i kulturrelativisme.

Nej, civilisationer dør vitterligt ikke, de begår selvmord.

Robin_Shadowes

Posted: 2 oktober 2009 - 20:17 - Svar

Så danskar är världens lyckligaste folk, trots alla muslimer. Om muslimerna plötsligt hade försvunnit genom magi, hade danskarna då gått från lyckliga till extatiska?

Mosemanden

Posted: 2 oktober 2009 - 21:50 - Svar

Den får ikke for lidt på jungle trommerne over på den anden side af sundet skal jeg love for .
Er der noget under optræk ?
Skal vi sprænge broen nu ? . Eller er det bare nogen lokale efter reaktioner oven på den falske asiaters “Blockbuster” om Danskernes folkeparti ? .

De første fire linjer Steen gav mig en frygtelig lyst til en gang svensker bashing , ikke på bloggen men som i de gode gamle dag da jeg i sommer varmen blev inviteret til Frederikshavn og Skagen af nogen lokal vindtørre drenge .
De viste mig kunsten at tæve fulde svensker i bunder , men de kaldte det dog ikke for bashing men noget i stilen med at ” sende nogen gule og blå med båden”. Og på Skagen var det mest bare i havnen eller over Kirkegårds muren . .

Det er helt surrealistisk at se og høre på Sverige i dag .
Jeg læste den med skolegårds voldtægten på TV2 i middags og det slog mig at hele diskussionen om hvor vidt medierne kunne skrive “muslimsk baggrund” “indvandrer” “anden etnisk herkomst” i virkeligheden er fuldstendig irrelevant for oplysnings værdigen i dag .
I 9 ud af 10 artikler om begået kriminalitet kan man alene på overskriften se hvilket etnisk baggrund gerningsmanden måtte havde . Kun sjældent er det nødvendigt at læse lidt ind i teksten og yderest sjælden viser det sig at man tog fejl . . .

God weekend allesammen også til jer Säpo overvågede 🙂

  Mia

  Posted: 2 oktober 2009 - 23:49 - Svar

  “De viste mig kunsten at tæve fulde svensker i bunder , men de kaldte det dog ikke for bashing men noget i stilen med at ” sende nogen gule og blå med båden”.”

  Jeg begynder at forstå, hvorfor svensken ikke er så vild med os danskere…

   Mosemanden

   Posted: 3 oktober 2009 - 06:45 - Svar

   Det husker de da intet af 🙂

   Så slemt var det nu heller ikke. .

    Mia

    Posted: 3 oktober 2009 - 09:29 -

    Ja, ja… det var dengang, en mand var en mand, der slog på tæven med de bare næver, og skolevejen blev forceret i regn, slud og blæst og var mindst 10 km lang… 😉

  LFPC

  Posted: 3 oktober 2009 - 00:22 - Svar

  Mon ikke også Säpo er med på en kigger på Snaphanen? Det lyder utænkeligt andet. Og der var jo noget i medierne for nogen tid siden om at dansk datatrafik kunne blive opfanget af den svenske Stas…. øh Säpo-overvågning af al internetaktivitet.

Hegra

Posted: 2 oktober 2009 - 23:32 - Svar

Jeg er norsk bosatt i Stockholm og jeg undres til stadighet over alt det negative som svenske aviser skriver om Danmark. Hvorfor gjör de dette? Jeg har også bodd i Danmark og kjenner meg overhodet ikke igjen i beskrivelsene av Danmark. Vanlige svenske mennesker er ikke av samme oppfatning som journalistene. Jeg har aldri mött en eneste svenske som sier at dansker er rasister og hater fremmende osv. Åpen debatt, ytringsfrihet og kritikk er ikke det samme som hat. Er det “inne” blant svenske journalister å hate Danmark. Politisk korrekt er det i alle fall. Når Lena Sundströms makkverk “Världens lyckligaste folk” roses opp i skyene i Svenska Dagbladet (http://www.svd.se/kulturnoje/litteratur/artikel_3512073.svd) lurer jeg på hva som skjer. Det ulmer under overfalten også i Sverige, men i media legges lokket på. Stakkars svensker, kan ikke engang synge “du gamla du fria” uten å få rasismestempelet på seg.

  Janne

  Posted: 3 oktober 2009 - 12:58 - Svar

  Her hvor vi bor, bor der også en del svenskere – både unge, ældre og gamle – og de rå-blander sig med danskere og alle andre. Her høres intet om at danskere er så slemme som nogle svenske journalister hævder. Her er oven i købet flere svenskere som er emigreret til Danmark.

  Janne

  Posted: 3 oktober 2009 - 13:24 - Svar

  “Både pojkarna och flickan med familjer har erbjudits stöd hos barnpsykiatrin. Flickan går nu i skolan som vanligt. De pojkar som ska ha begått övergreppet är också kvar på skolan, och får undervisning en och en med varsin lärare.”

  Skoleledelsen siger at de har fuld kontrol over situationen.

  Knægtene befinder sig stadigvæk på skolen. Og de får hjælp af børnepsykiatrien! Hvad med de andre elever, der nu skal gå sammen med de knægte der har forgrebet sig på en 10-årig pige?

  Det er slemt at se at endnu en flok drenge kollektivt har forgrebet sig på en pige. Knægtene kan så stå sammen i hele efterforløbet, hvorimod pigen står ganske alene med sin forfærdelige oplevelse og sine udsagn. En pige på 10 år. Kollektivisme og flokmentalitet har en pervers side – og den ses brugt af flere og flere drenge/mænd både i Sverige og i Danmark og i andre lande. Både når det gælder overfald på piger og kvinder og i det hele taget på borgere der skal frarøves penge, mobil og tøj eller anden form for ejendom.

  Jeg synes ikke at det ser ud som om skoleledelsen har kontrol over noget som helst. Sverige – og skolen – svigter med sin berøringsangst de svageste individer. Og dem der står alene. Små som store.

  Oven i hele skidtet, så får knægtene nu ene-undervisning – dvs. at de lægger beslag på flere underviseres viden og tid. Undervisningskræfter som kunne have været brugt på mange andre børn. Sverige lader sin urbefolkning i stikken med overdreven feminiseret berøringsangst og tys tys kultur. Relativisme er og bliver en grum kultur.

steen

Posted: 3 oktober 2009 - 01:44 - Svar

@ Hegra: Jeg har fuldstændig samme erfaring. Der går et meget skrapt skel mellem medieeliten og almindelige svenskere. Den er meget, meget lidt repræsentativ for den almindelie mand, hvad der siger noget om pædagogikkens overvurderede effekt.

Raporteringen om Danmark har en overtydelig og pilskæv politisk vinkling, så skæv at den tildels er kontraproduktiv, for SÅ dumme er folk altså ikke. Man gengiver vel sådan cirka 1/4 del af spektret i dansk debat – den der passer én politisk. Man kører på de samme ganske få danske stemmer år ud og år ind – her et helt tilfældigt eksempel fra idag

Danska Hanne Vibeke Holst och Mona Sahlin i samtal om kvinnor, makt och politik.

Det er ikke public service, det er lodret propaganda.

Thomas Nydahl var inde på det i sin anmeldelse af den infantile Danmarksfilm ( der vises på dansk TV 2 den 7. oktb – spændt på den danske reaktion)

http://www.kristianstadsbladet.se/article/20090910/KULTUR/49074968/199 4/&/Misslyckad-dansk-utflykt

Men om man verkligen vill förstå den danska samtiden finns det sedan länge en omfattande litteratur – utgiven i Danmark – som handlar om nationen, kulturen, invandringen, integrationen, islamismen och annat. Låt mig bara nämna författare och debattörer som Helle Merete Brix, Lars Hedegaard, Kåre Bluitgen, Henrik Gade Jensen, Katrine Winkel Holm, Frederik Stjernfelt, Anna Libak och Arne Hardis som återkommande skriver om dessa ämnen. Det lustiga är att ingen av dem finns med bland referenserna i Lena Sundströms bok Världens lyckligaste folk.

Man kunne nævne flere håndfulde danske intelketuelle til, som ALDRIG har været nævnt i en svensk avis. Kai Sørlander, Morten Uhrskov, Kasper Støvring, Michael Pihl, Michael Jalving, Ralph Pittelkow, Karen Jespersen, Svend Ove Gade osv. osv. som alle kvalificerer en dansk debat på en måde, der ikke er noget svensk sidestykke til.Det er en parodi og det er provinsielt.

Sundströms film findes på You Tube i fem dele, hvis nogen skulle have mod på den. Velkommen til børnetimen den politiserende Bolibompa :

  Janne

  Posted: 3 oktober 2009 - 12:43 - Svar

  “Kai Sørlander, Morten Uhrskov, Kasper Støvring, Michael Pihl, Michael Jalving, Ralph Pittelkow, Karen Jespersen, Svend Ove Gade osv.”

  Fint at de nævnes her på Snaphanen og da der er en del svenskere der kigger med her, så var det da en rigtig god ide om de spredte kendskabet til netop de nævnte danske debattører. Nogen skal jo være budbringere – og svenskere har godt at at få et mere nuanceret kendskab til Danmark. 🙂

Robin_Shadowes

Posted: 3 oktober 2009 - 02:40 - Svar

“Mon ikke også Säpo er med på en kigger på Snaphanen? Det lyder utænkeligt andet. Og der var jo noget i medierne for nogen tid siden om at dansk datatrafik kunne blive opfanget af den svenske Stas…. øh Säpo-overvågning af al internetaktivitet.”

Det är FRA (Försvarets RadioAnstalt), Sveriges svar på Echelon. Dom förmodas avlyssna all elektronisk trafik som passerar gränsen. Om dom även avlyssnar trafik inom landet låter jag vara osagt. Som dom säger på engelska, better safe than sorry, så det borde man kanske räkna med att dom gör.

  LFPC

  Posted: 3 oktober 2009 - 12:39 - Svar

  FRA står vel bare for at indsamle trafikken? Selve analysen og registreringen af forhold der har med den indre sikkerhed at gøre må vel sortere under Säpo, eller hur?

Janne

Posted: 3 oktober 2009 - 13:35 - Svar

“Den tillidsvækkende accent kan der være stemmer i, lyden af sosse-femi-litteraturens Dyne Larsen.”

Grineren sagt, men hvad har Dyne Larsen nu gjort? 😉

Olle

Posted: 4 oktober 2009 - 22:49 - Svar

Att turismen från Sverige minskat är inte så konstigt. Danska kronan har blivit så stark så det är alldeles för dyrt att åka över. Det har inget med att svenskar skulle tycka att danskar är rasistiska. Tvärtom så tycker nog en majoritet svenskar att danskarna är väldigt vettiga. Som sagt det har med ekonomi att göra och inget annat.

steen

Posted: 5 oktober 2009 - 05:30 - Svar

@Olle – i det hele taget mindsker den, også fra Tyskland. Der er jo lige en økonomisk krise, som Rothenborg glemmer at nævne…..

Leave a Comment