19
okt
Seneste opdatering: 19/10-09 kl. 2229
15 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Krøyers Hip, hip, hurra – Hip, hip Today – en digital gendigtning af et nationalklenodie. Mens opstillingen på det originale maleri tæller syv mænd, tre kvinder og et barn, er kønsfordelingen radikalt anderledes fordelt i den opdaterede udgave. Kvinderne fra originalen spilles af mænd, og de syv oprindelige mænd er blevet til syv kvinder, der hver især på den ene eller den anden måde trodser prototypen på en kvinde i Danmark. Domineret af disse kvinder tager Hip Hip Today begreber som etnicitet, kønsroller og politik op til fornyet overvejelse. Skagens Museum via Lars Vilks. (originalpersonerne)

Med eliten i valgkamp

SD´s formand Jimy Åkesson har fået sin lovede debatartikel i Aftonbladet, der bliver næppe flere. AB har givet den rubrikken ”Muslimerna är vårt största utländska hot”, hvad der ikke er et citat af Åkesson. Det har ikke belæg i teksten. Derefter sammenkalder medieeliten den politiske og akademiske elite, så de kan vride hænder hos den journalistiske elite, i dette tilfælde stik-i-rend-drengene for svensk LO på Aftonbladet: Jan Hjärpe, skønt pensioneret for længst stadig Sveriges eneste islamolog: ”Det här är ren rasism”, og statsministeren der er ved at snuble over sin egen tunge: De har ett intresse, och det är göra skillnad på människor, skapa ett vi-och-dom-tänkande, misstänkliggöra de som är “dom”, och på det sättet lägga grund för en politik där “dom” ska börja skickas ut eller avvisas. Hvis vi må oversætte: “Om et år skal jeg sikkert bruge deres mandater, så det vil jeg sørme snart helst ikke tale om lige nu.”

Hvis jeg skulle i teatret, ville jeg sidst af alt gide se det stykke, der opføres i Sverige de næste 12 måneder. Det har suspense som en krimi, man selv har skrevet og det man skændes om nu, er et siden længe etableret faktum, der ikke kan ændres bagudrettet. Der er investeret alt for mange  penge og alt for megen prestige, til ikke at forsvare ad absurdum, hvad man med rette kunne kalde elitens revolution. En demaskering af foretagendet ville have uoverskuelige konsekvenser. Eliten kæmper ikke for Sverige, for humaniteten, for demokratiet osv. osv. Den kæmper for den sidste flig af troværdighed, den endnu har tilovers, for sit eget liv. Derfor gælder alle kneb. Men det multi-uenige samfund er født, og det er kun i sin barndom. Der kan flyttes nogle kommaér og man kan tinge om, hvem der skal administrere det forhenværende Folkhem i fremtiden, men bordet fangede allerede for 15 år siden. Dengang kunne en åben diskussion endnu have virket præventiv, hvor virkningen i dag er yderst tveægget. Nu ser man af hundeslagsmålet, hvor meget mere forgiftet det svenske debatklima er end det danske. Det turde være fornægtelsens og censurens visse pris. Jeg skrev “censur”, en spade er en spade er en spade. Fra Åkessons artikel:

För 20 år sedan tror jag att de flesta svenskar skulle ha mycket svårt att tänka sig att islam skulle komma att bli Sveriges näst största religion, att svenska konstnärer som kritiserar eller skojar med islam skulle leva under ständigt dödshot, att ett tiotal muslimska terrororganisationer skulle komma att etablera sig i Sverige, att ledande muslimska företrädare skulle framföra krav på införandet av sharialagar i Sverige, att svenska landsting skulle använda skattebetalarnas pengar till att skära av förhuden på fullt friska småpojkar, att Sverige skulle ha flest våldtäkter i Europa och att muslimska män skulle vara mycket kraftigt överrepresenterade bland förövarna, att svenska badhus skulle införa separata badtider för män och kvinnor, att svenska kommuner skulle överväga införandet av könssegregerad simundervisning i skolorna, att frysdiskarna i våra livsmedelsbutiker skulle erbjuda ritualslaktat kött samtidigt som svenska förskolor slutar att servera fläskkött, att svenska skolor skulle införa nya lov för att fira avslutningen på Ramadan samtidigt som kyrkliga skolavslutningar förbjuds på fler och fler skolor och så vidare.  –
Allt detta är i dag en del av den svenska verkligheten. Frågan är hur det ser det ut om ytterligare några decennier, när den muslimska befolkningen, om nuvarande takt håller i sig, har flerdubblats i storlek och många av Europas större städer, inklusive Malmö, med största sannolikhet har en muslimsk majoritet. ”Muslimerna är vårt största utländska hot”.

Med baggrund i Aftonbladet uhæderlige rubrik ruller bolden nu planmæssigt videre: Aftonbladet polisanmält för hets mot folkgrupp. Aftonbladets læsere kan storsindet bedømme artiklen: “Budskapet var mer extremt än jag förväntat mig”, “Budskapet var samma som jag förväntat mig,” “Har ingen åsikt.” Et par andre stemmer fra det græske kor: Åkesson visar sitt sanna jag, Jimmie Åkesson säger bara det som alla redan visste, ”Detta är förfärligt”, Åkesson är naken, SD – från skinnväst till kostym, Risk för självmål og lidt ude fra overdrevet: “Inshallah, Jimmie Åkesson kommer själv bli en muslim”. – På svenske blogs er reaktionen en ganske anden: De tre eliterna, Aftonbladet och kulturvänstern går givetvis helt bananas, Sverigedemokraternas plats (SD) på den politiska arenanDiskrimineringsmyntets två sidor.

Selvmordsjødernes Oslosyndrom

Freud’ske teorier anvendt på større gruppers adfærd får mig nok til at stejle lidt, men der er brug for at få sat ord på et af de store mysterier i tiden: Grasserende naivitet i forhold til deres værste fjender, og kulturelt selvhad, hos dele af verdens jøder. Frontpagemag interviewer Kenneth Levin, “a clinical instructor of psychiatry at Harvard Medical School, a Princeton-trained historian, and a commentator on Israeli politics” (LFPC).

[…] As a psychiatrist and the author of the Oslo Syndrome, what would you bring to the table on this phenomenon?

Levin: Well, it’s certainly true, Jamie, that time and again we’ve seen Jews joining forces with those who would do other Jews ill. But, as I wrote in The Oslo Syndrome, this is common within many communities under siege, whether minority communities under assault by the surrounding majority or small states under attack by their neighbors. Inevitably, some elements of the besieged group will embrace the indictments of the besiegers, however bigoted or absurd. They will do so in the hope of thereby extricating themselves from the wider group’s dire predicament.

Some will simply abandon the community and seek to immerse themselves in an alternative identity. Within Jewish communities under siege, such people would convert to the dominant religion, whether Christianity or Islam, to escape the Jews’ plight. Some among them, however, to more emphatically establish their distance from other Jews, and to allay any potentially dangerous suspicions among the majority that their conversion was insincere, would become spewers of anti-Jewish venom and high-profile endorsers of attacks on the Jews. […] The Psychology of Collaborators in the War against Israel and the Jews

Take Me Back to Constantinople
How Byzantium, not Rome, can help preserve Pax Americana. By EDWARD LUTTWAK

Civil ulydighed er udemokratisk

Kai Sørlander i P 1 hos Poul Friis, min. 50:59 i anledning af Sørlanders kronik i Berlingske Tidende den 13 oktober 2009. (scroll lidt)


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Robin_Shadowes

Posted: 19 oktober 2009 - 06:38 - Svar

  Benjamin

  Posted: 19 oktober 2009 - 21:23 - Svar

  Der lader til at være en ting med (mandlige) muslimer og sex; det virker som om sex for en muslimsk mand består i at finde et “offer”, der helst er så ungt som muligt – om det er dyr eller menneske er mindre vigtigt – og derefter påføre det de størst mulige krænkelser og ydmygelser, mens manden tilfredsstiller sig selv med dets krop. Pædofile, homoseksuelle og med hang til dyr også. Hvad bliver det næste, om man må spørge? Det kan jo ende helt fuldstændigt galt og sindssygt for mullaherne, hvis de skulle synke så dybt som til at finde sig en voksen kvinde på deres egen alder (føj!).

  Men det hænger jo selvfølgelig sammen med at de efteraber deres store forbillede Muhammed (ufred være med ham) og hans pædofile lyster. Alt indenfor islam er jo grundlagt af ham, dermed også sex. Selv var profeten jo lidt af en perversling med hans 12 hustruer samt konkubiner, elskerinder og diverse slavepiger, som han erobrede i krigsbytte under hans plyndringstogter. For slet ikke at tale om alle de kvinder, han voldtog i løbet af sin karriere.

Mosemanden

Posted: 19 oktober 2009 - 14:20 - Svar

Nej berigelsen ligger da bestemt ikke i den kvindelige skønhed blandt deltagerne .

De kunne i det mindste havde brugt nogen kønne indvandre kvinder i stedet for den samling fugleskræmsler , når nu de så gerne vil male deres multikulturelle utopia .

Utroværdigt er det også med den hvide konvertit der drikker alkohol , for ikke at tale hendens muslimske herremand der bare sidder og hygger sammen med hans to bøsser venner , der lige har adopteret en lille muslimsk pige . . . . .

Hvad fejrer de i grunden ? Deres nye “gated community” eller hvad ?

Godt man ikke betaler sin skat til sådan noget forvrøvlet lort , eller hov der gør vi jo !

Universalgeni

Posted: 19 oktober 2009 - 18:59 - Svar

Ekskurs: Jeg har ledt huller i jorden efter den der vrede Al Jazeera film om Danmark. Den blev vist i Mellemøsten for nylig. Hvorfor bliver den ikke udsendt på dansk tv? Er der nogen, der har set den? Den ligger givetvis på et video site et eller andet sted, men hvor? Efterlysning bringes hermed…

  Bjovulf

  Posted: 20 oktober 2009 - 15:04 - Svar

  Hej Universalgeni 🙂

  Jeg har også prøvet at lede efter denne film flere steder på nettet for selv at få syn for sagn,
  men hidtil uden det mindste held. Ingen links til uploads på diverse filservices, ingen videoer
  på YT og lignende. Meget mystisk!

  Titlen er åbenbart “Conflict in Copenhagen”, hvis det kan hjælpe dig i din søgen.

Janne

Posted: 19 oktober 2009 - 19:04 - Svar

M.h.t. Hip hip Hurra billedet der nu er uniformeret med hijab, så er det at give klassisk dansk/vestlig kunst hijab uniform på ingen nyhed mere. Det har en del kunstnere gjort efterhånden.

Noget nyt ville være hvis danske/vestlige kunstnere tog tøjet af islamisk kunst, så figurerne blev nøgne (der kan laves allegorier og parafraser på mange måder), eller tegnede ansigter på de billeder af profeten hvor hans ansigt ikke er synligt. Jeg kender en der har sådan en plakat hængende hvor profeten ses ansigtsløs. Der er blot et bart område som ansigt. Lige til at fylde ud med et tegnet ansigt. Men vil vi se danske/vestlige kunstnere pynte på og nytænke islamisk kunst og billeder?

PK billedet er således ganske inspirerende og giver gode ideer, men vil danske/vestlige kunstnere tage den udfordring op? Tør de? Vil de? Gider de? En del danske/vestlige kunstnere får kunststøtte af staten, så det er nok ikke dem vi skal regne med nytænkning fra.

Janne

Posted: 19 oktober 2009 - 19:11 - Svar

Ikke bare dansk kunst skal have hijab på nu – mange vil også gerne have hijab i vestlige retssale. Således også i Norge, men måske er der lidt øget faglighed og saglighed på vej i ressale, for der er heldigvis nogen der vil befri retssale for hijab:

“Hijab og andre religiøse og politiske hovedbeklædninger ventes at blive forbudt i Norges retssale. Fagdommere, protokolførere, sagsbehandlere og retsbetjente skal have en neutral påklædning, når de optræder i retten i Norge, mener landets Domstolsadministration.”

h t t p://www.bt.dk/udland/hijab-forbud-ventes-i-norske-retssale

Henrik Jørgensen

Posted: 19 oktober 2009 - 19:57 - Svar

Jesus, hvad er dog det for mennesker der skalter og valter vores kulturarv på denne facon, uanstændigt!!!

steen

Posted: 19 oktober 2009 - 20:14 - Svar

Universalgeni: Me too. Den er ikke online nogen steder. Har set efter med mellemrum.

  Universalgeni

  Posted: 19 oktober 2009 - 22:04 - Svar

  Nej, det er mærkeligt. Man tænker sit…

arvid bengtsson

Posted: 19 oktober 2009 - 20:40 - Svar

Apropå den politiska elitens kommentarer till Åkessons debattartikel. Jag tror tyvärr inte att det som t.ex. vår s.k. statsminister säger är politisk taktik. De som “leder” vårt land är tyvärr helt obildade och förstår inte enkla samband mellan samhälle och kultur. Man tror att ett samhälle är dess lagar, och har ingen insikt i att det formas av en gemensam idé, som vuxit fram genom sekler. Det kan man ju enkelt se i flera av de forna kommuniststaterna, för att inte tala om den tredje världens länder, att utan en sådan idé hjälper inga lagar. Och prognosen för Sverige är nog tyvärr pessima.

JensH

Posted: 19 oktober 2009 - 21:24 - Svar

@Steen

Jeg sidder lige nu og ser 21.00 Nyhederne på STV2, og de har ‘debat’ i studiet, hvor emnet er Jimy Åkessons artikel i AB. Først et interview med Nanin Pegul, som er meget bange for at Sverige skal opleve den samme udvikling som i “främlingsfjendliga Danmark”. Bagefter har de så Sveriges pt. store Danmarks-ekspert, Lena Sundstrøm, i studiet, og hun fyrer den sædvanlige omgang gylle af. Ud over Sundstrøm havde de også et eller andet tågehorn , som ammenlignede Jimy Åkesson med alle mulige diktatorer, (bl.a. mullaherne i Theran??), og som iøvrigt mente at den slags holdninger som Åkesson repærsenterer slet ikke skal have lov til at komme frem i debatten. Hvem er det lige der er fascisten??

Robin_Shadowes

Posted: 19 oktober 2009 - 21:36 - Svar

Dessutom plockade dom fram den ökände dhimmin och lunda-islamologen Jan Hjärpe, en riktig halal-hippie.

steen

Posted: 19 oktober 2009 - 22:11 - Svar

@Tak for orinenteringen ( ser ikke TV pt.i al fald). Det er en fuldstændig enig tæppebombning Åkesson får, kan jeg forstå, Man kunne godt tro den vil virke kontraproduktivt. De kloge kan være for enige, vil folk tænke.

PS: Når jeg skriver ovenfor, at rubrikken er Aftonbladets, er det udfra mit kendskab til avisen, men også til den ret fornuftige Åkesson. Så dum er han ikke, at han skriver “muslimer” i stedet for “islam”. Det går jeg ud fra som en selvfølge. Synd at det er et parti med en fortid. Den vil blive brugt nu. (Ingen kan rigtig bebrejde Kjærsgaard, at hun har medlem af et omrejsende cirkus, præ 1995)

@ Victor: Tak, den ser alt i alt meget positiv ud, men mit kendskab til Nore omfatter ikke bogen endnu.

Victor

Posted: 19 oktober 2009 - 22:12 - Svar

Aslak Nores bog anmeldes i dagens Information –

http://www.information.dk/207674

har ikke den læst den endnu, så jeg kan ikke vurdere om kritikken holder.

Leave a Comment