28
okt
Seneste opdatering: 29/10-09 kl. 2037
24 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

kurt-westergaard-sappho-prsien-maj-2008-085

Detta kommer sent. Jag såg det nu på lunchen. Flemming Rose kommer till Café Athen 1930 idag onsdag. 20 kr entré. Rose är danska Jyllandspostens populistiska chefredaktör och en av arkitekterna bakom JP fantastiska framgångar från att ha varit en lokaltidning till att bli en av Danmarks stora morgontidningar. Denna utveckling har varit helt parallell med Dansk Folkepartis frammarsch och har inneburit en synnerligen hård linje mot invandrare i stort och muslimer i synnerhet. Han talar på temat Free Speech in a Globalized World: Lessons from the Cartoon Crisis. Det sista refererar givetvis till JPs publicerande av 12 karikatyrer som relaterades till Muhammads person. Det är en spännande möjlighet att få höra en av de mest utskälda men också hyllande tidningsredaktörerna i Europa. Islamologibloggen, Blogg för studenter i islamologi, Lund Universitet, Postat av Jonas Otterbeck 2009/10/21

Interessant introduktion af dr. og professor Otterbeck. Nu er notitsen fra sidste onsdag. Mon Rose ville have været velkommen i Lund, hvis det havde været i går ? Vi tager det hele på én gang, hvorved vi afslører at vi har bladret i Politiken idag. Det er ikke så tit, hvis sandt skal siges. Alt var ved det gamle. Først signaturen REL og derefter signaturen TS.

Jyllands-Postens Flemming Rose iscenesatte i 2005 et ensidigt karikatur-stunt mod landets muslimer, som har gavnet antimuslimske kræfter såvel som fundamentalistiske islamister. Kurt Westergaard bidrog med en propagandakarikatur, hvis virkemidler er helt sammenlignelig med karikaturer, vi historisk kender fra det antisemitiske blad Der Stürmer.

Vi er igen blevet mindet om, at vi udgør et højt prioriteret terrormål. Meget kunne være gjort anderledes, og det er dybt beklageligt, at vi som samfund er kommet i denne situation.

»Vi har mye å lære av danskene«

Norsk politikere forstod valgets vink med vognstangen. Visse har også læst signalet i Sverige, men de kan ikke sige det højt for de journalistiske ordenshåndhævere. (se Valstrategi på hög nivå – ett noll till sossarna.)

Senterpartiets Ola Borten Moe har vært i Danmark for å studere asylpolitikken. Nå varsler han en tøffere linje i Norge. Antall mennesker som kommer til Norge for å søke asyl må ned. Vi har mye å lære av danskene. Også den norske politikken på dette området vil bli strengere de kommende årene, sier stortingsrepresentant Ola Borten Moe fra Senterpartiet til Adresseavisen. Som partiets ansvarlige i asyl- og integreringssaker dro han til København for å studere hvordan danskenes tøffe linje i asylpolitikken fungerer. Med seg i kofferten hjem har han mange ideer han mener kan overføres til Norge.

I år kommer Norge til å ta imot 18.500 asylsøkere – det er et altfor høyt tall. I Danmark, som har den tøffeste linjen i asylpolitikken av de nordiske landene, venter man at det kommer 3.500 asylsøkere i år. Ifølge politikerne Borten Moe har møtt har Danmarks rykte ute i verden som et land med strenge regler og knallhard effektuering av hjemsendelser, ført til at færre velger å søke lykken ved landets grenser nå enn tidligere.

I valgkampen tok Ola Borten Moe til ordet for å gjenreise en norsk verdidebatt. Reisen til Danmark er en videreføring av dette utspillet. I Norge skyver vi debatten under teppet, og går med buttons på jakken som sier ja til et flerkulturelt Norge, uten å ta debatten om vi setter pris på alt som følger med i det flerkulturelle bildet, sier Ola Borten Moe. Det har de lyktes bedre med i Danmark fordi de tør i diskutere slike verdispørsmål hele tiden. Det kan vi lære noe av, sier Senterparti-politikeren.  – Døra inn til Norge må bli trangere

Hallelujah, praise the Lord and pass the ammunition

KW-turban— in this case the Chicago Sun-Times, which in today’s follow-up story on the Paki jihad death squad targeting Kurt Westergaard, Flemming Rose and Jyllands-Posten runs this illustration online: REALLY BREAKING NEWS: US NEWSPAPER RUNS KURT’S CARTOON!!

JP er i en vanskelig situation: At genoptrykke tegningerne i den aktuelle situation synes oplagt, men det er dem og ikke os der skal tage højde for de mulige konsekvenser. På den anden side vil en for klar udmelding om ikke at trykke dem blive oplevet som en sejr for den muslimske gade. Damned if you do, damned if you don’t. Jeg vil godt lægge hovedet på blokken på at valget af hosstående billede – fra Polfoto – på deres netudgave er et helt kalkuleret signal: Vi trykker den ikke her og nu, men vi udelukker på den anden side ikke at vi vil gøre det, og billedet her forestiller i øvrigt aviser der trykker turbanbilledet. Voila, JP har blæst og haft mel i munden. Der er så meget på spil i forhold til førmoderne temperamenter i varme lande, og avisen er fuldstændig på det rene med hvad den gør. Den kan ikke gøre andet.

KW-turban-2-300x201[…] ”Der er ingen aktuel anledning lige her og nu i dag, mens vi taler. Men det er en journalistisk mulighed, som hele tiden foreligger,” siger Jørn Mikkelsen. […] Aviser trykker ikke tegningerne igen

Man må i denne anledning gøre opmærksom på et besynderligt, men ubeskrevet faktum: Det har stor, stor symbolværdi på den muslimske gade at tegningerne gengives på papir. At de konstant er gengivet på elektroniske medier, både blogs og som her JPs internetudgave, bringer ikke de volatile følelser i kog. Der er formentlig ingen logisk forklaring, men man kan spekulere på om avispapir opfattes som associeret med statsmagten i disse lande med tvivlsomme demokratiske traditioner (LFPC).

UPDATE: Nicolai Sennels viser også bombeturbanen på sin JP-blog: Terrortrusler mod Jyllands-Posten: JP er ikke længere kun en avis – flere af læserkommentarerne gør Neville Chamberlain til en amatør, og er kun for folk med stærke nerver. De bekræfter til fulde navnet på denne JP-blog: Kulturkløften.

USA: Imam måtte bide i græsset

Går tingene ikke stærkt lige i øjeblikket? Bemærkelsesværdigt mange islamrelaterede nyheder fra USA, hvor vi jo ellers gerne får at vide at idel harmoni hersker mht. denne ideologi. Læsere af amerikanske blogs som Jihad Watch og Gates of Vienna ved selvfølgelig udmærket at dette skønmaleri er løgn og latin, men den seneste tid har også budt på adskillige episoder hvor væbnede myndigheder er skredet ind – JP-sagen er selvfølgelig velkendt, men der har også været flere forpurrede terrorplaner rettet mod USA selv, historier som ikke har fået nævneværdig opmærksomhed herhjemme. Via Jihad Watch:

The leader of a Detroit mosque was shot and killed Wednesday during a series of FBI raids that resulted in charges against 11 and the death of an FBI dog. At least six of those charged were in federal custody late Wednesday afternoon.

The case involves the Joint Terrorism Task Force and prosecutors from the national security unit of the U.S. Attorney’s Office.

A complaint filed Wednesday in U.S. District Court in Detroit names Luqman Ameen Abullah, imam of the Masjid Al-Haqq mosque in Detroit, as “a highly placed leader of a nationwide radical fundamentalist Sunni group.” He was killed in the raid, according to a joint statement by federal officials.

More than three people were arrested on charges including conspiracy to commit federal crimes, receipt of stolen goods, providing firearms to felons and changing vehicle identification numbers, said Special Agent Sandra Berchtold, a spokeswoman for the FBI in Detroit. Berchtold also confirmed that an FBI dog was shot and killed in one of the raids. […] Leader of Detroit mosque killed, 11 charged in FBI raids

Et øjebliks stilhed for politihunden. Jeg mener det s’gu (LFPC).

Kommunevalg den 17 november

Store forskydninger  København. For to valg siden var R det store  modeparti. Sidst var det SF. Nu ?

678324-gallups-politiske-index


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


JensH

Posted: 28 oktober 2009 - 18:21 - Svar

“For to valg siden var R det store modeparti. Sidst var det SF. Nu ?”

Hvis Københavnerne besad bare et minimum af politisk modenhed var det DF.

Janne

Posted: 28 oktober 2009 - 19:55 - Svar

“I valgkampen tok Ola Borten Moe til ordet for å gjenreise en norsk verdidebatt.”

Alle tiders. For nyligt har vi set at flere svenske politikere ikke ved hvad svensk kultur er. Det kunne være sjovt og interessant at se om norske politikere ved noget om norsk kultur. 🙂

Universalgeni

Posted: 28 oktober 2009 - 20:18 - Svar

Tegningerne har nu været gengivet i flere online-aviser. Her et eksempel i BT i går: h ttp://www.bt.dk/krimi/terror-sagen-skridt-skridt

Universalgeni

Posted: 28 oktober 2009 - 20:20 - Svar

Vi mangler en klistermærke-kampagne. Tegningen vil gøre sig godt på lygtepæle i hunde-pisser-højde.

  LFPC

  Posted: 28 oktober 2009 - 21:19 - Svar

  FY! Nu giver du PET yderligere travlhed ved at du “puster til ilden”. Ser du, en Koran og tusindvis af hadith der drypper af had til og voldsopfordringer mod vantro, og 14.301 islamiske volds- og terrorhandlinger siden 9/11, dette er ikke at “puste til ilden”. Det er bare tingenes tilstand – og har vi også noget at komme efter, med slavehandel, Ku Klux Klan, og voldsbeskrivelser i Det Gamle Testamente? Nåh ja, og inkvisitionen og heksebrændingerne, og tre dræbte abortlæger i USA ikke at forglemme.

  Men klistermærker, nu be’r jeg Dem! Snaphanen tager på det skarpeste afstand etc. etc.

   Mia

   Posted: 28 oktober 2009 - 22:11 - Svar

   Helt rigtigt LFPC! Vi må have proportionerne for øje, før vi handler… Det minder mig for øvrigt om den fortræffelige sang af Tom Lehrer, om en pige der virkelig havde forstået, at det er de mere abstrakte forbrydelser, der er de værste…

   Rickety-tickety-Rickety-tickety-tin…tralallaalalala
   Her little pranks she did not deny
   To do so she would have had to lie
   And lying, she knew, was a sin, a sin
   Lying, she knew, was a sin
   Rickety-tickety-Rickety-tickety-tin…tralallaalalalalala

   For at citere kunstneren selv: “You can’t be satirical and not be offensive to somebody”

   http://www.youtube.com/watch?v=JKbd_Ajkex0

   Universalgeni

   Posted: 28 oktober 2009 - 22:26 - Svar

   Situationen er absurd. Ingen proportioner i noget som helst. Vi burde protestere overfor amerikanerne. Det var amerikanere, der planlagde angrebet. Få styr på jeres borgere! Men alle ved, at sådan spiller klaveret ikke. Muslimer betragtes ikke som pålidelige medlemmer af noget som helst. De er en fjendegruppe. Under ét. Moderate muslimer eksisterer ikke. Moderat islam eksisterer ikke.

   Klistermærker kan faktisk være med til at sætte tingene i perspektiv. Man kunne også have korancitater på nogle af dem. Så kunne folk sidde og læse teksten på lokummerne rundt om. Eller på bagsiden af bussæderne. Eller…

    Mia

    Posted: 28 oktober 2009 - 22:52 -

    Her forsøger Monty Python meget pædagogisk at forklare, hvorfor man aldrig må drive gæk med en araber…

    http://www.youtube.com/watch?v=F67JhKT5bxU&feature=fvw

    LFPC

    Posted: 28 oktober 2009 - 23:32 -

    Utroligt. Monty Python var i dén grad forud for deres tid. Helt utænkelig komik på mainstream-tv i dag. Uha, nu bliver man jo hængende og klikker videre til klip med dem på YouTube. Fik lige genset denne:

    Monty Python Bruce’s Alcohol Philosophy song

    Denne her er også fra en mere uskyldig tid – nok heller ikke mulig at lave i dag:

    Monty Python Airplane Pilots

    Nu skal vi ikke reklamere her på Snaphanen, men jeg har lige hørt i dag at TP Music har boksen med alle Pythonernes tv-shows på tilbud til kr. 200. Godt nok en slik i forhold til hvad jeg gav i sin tid.

    Bjovulf

    Posted: 29 oktober 2009 - 00:12 -

    Nu vi er i gang med MP 🙂

    http://www.youtube.com/watch?v=Hh_shsRfXqk

    Gad vide om de piloter, der glemte at lande forleden
    dag henne i USA, også arbejder for dette flyselskab 😉

    Bjovulf

    Posted: 29 oktober 2009 - 00:23 -

    Men så denne perle da:

    http://www.youtube.com/watch?v=J4oKXagF3IE&feature=related

    Ja, nu må vi så bare håbe, at Vatikanet ikke føler sig forulempede til at
    udstede fatwaer og dødsdomme til højre og venstre, eller gejler alle deres
    tilhængere op til den helt store “G-hat” med bål og brand –
    de som bekendt en lang tradition for den slags aktiviteter 😉

HelgeD-H

Posted: 28 oktober 2009 - 21:16 - Svar

Eller en illustration af Osama bin Laden med et skilt hvor der står : Jeg er Profeten Muhammed (den anden) 😀

steen

Posted: 28 oktober 2009 - 21:20 - Svar

Man skal vælge sine fjender med omhu. For cirka 15 år siden sagde daværende overrabiner Melchior, når der dukkede en ny dødsliste op fra rasende arabere eller ultra leftifsts:

“Jeg er efterhånden helt skuffet hvis mit navn ikke er på den”.

At være forhadt af visse svenske journalister og visse pakistanske fanatikere, kan man ikke være rigtig deprimret over, vel ? 🙂

PeterK

Posted: 28 oktober 2009 - 21:41 - Svar

@steen
Helt ligesom hvis de 57 OIC lande er utilfredse med Danmark, så kan vi ikke være helt galt afmarcheret. På det seneste har det så udviklet sig til at hvis Niels Hausgaard, Lone Herz, og 99% af samtlige danske kunstnere (minus Kim Larsen) kalder en de værste ting, så er det også et sikkert tegn på at man er på rette vej.

PeterK

Posted: 28 oktober 2009 - 21:43 - Svar

En hurtig sammentælling viser at rød stue står til knap 60% af stemmerne. Københavnerne ligger som de har redt, de skal ikke komme rendende og bede om hjælp, klar jer selv.

Mosemanden

Posted: 28 oktober 2009 - 22:37 - Svar

“Antall mennesker som kommer til Norge for å søke asyl må ned. Vi har mye å lære av danskene.”

Altså ca 15,000 flere asylansøger til Sverige . . . .

Gad vide hvor mange åbenlyse falske de enligt kan tage nu hvor både Danmark sorterer de åbenlyse fra , og Norge måske snart begynder på det ?

Måske vi snart ser en ny trend blandt de “ursprungliga svensken” med det nødtvungen tema
“Tillbaka till livet i skogen” eller dø for multikulturens sværd ?

Bjovulf

Posted: 29 oktober 2009 - 01:46 - Svar

Tja, med lidt “held” så er det snart Tyskland, der overtager DKs rolle
som primært bombemål for Al Q. & venner, når de opdager denne
nye tyske reklamevideo: 🙂

http://www.bt.dk/udland/sexbomben-i-lingeri-og-nikab

Robin_Shadowes

Posted: 29 oktober 2009 - 03:11 - Svar

Läste för ett tag sedan ett uttalande från någon av dom gamla medlemmarna att idag hade the beeb aldrig givit tillåtelse. Idag måste man ha gjort en demo först att visa upp. Men samtidigt hade dom säkert även blivit nobbade idag av rent politiskt korrekta skäl. Hade dom gjort audition med Never be rude to an arab eller sketchen The church police (den med Mrs Nigger-Baiter) så hade dom väl blivit utsparkade i bästa fall. Mer troligt hade dom hamnat i fängelse för hets mot folkgrupp.

Erling

Posted: 29 oktober 2009 - 08:47 - Svar

Bemærk at billedet fra Chicago Sun-Times er beskåret sådan, at man ikke kan se at turbanen er en bombe.

Janne

Posted: 29 oktober 2009 - 09:58 - Svar

“Jyllands-Postens Flemming Rose iscenesatte i 2005 et ensidigt karikatur-stunt mod landets muslimer, som har gavnet antimuslimske kræfter såvel som fundamentalistiske islamister. Kurt Westergaard bidrog med en propagandakarikatur, hvis virkemidler er helt sammenlignelig med karikaturer, vi historisk kender fra det antisemitiske blad Der Stürmer.”

Sikke noget pjat at skrive. Vi lever i et pluralistisk og demokratisk land hvor der skal være plads til forskellige synspunkter og holdninger og til satire og humor. Jeg har ondt af Politiken, der har et påfaldende underdanigt og uhumoristisk forhold til islam.

Selvfølgelig må vi som borgere i et demokratisk land også kritisere religion, inkl. islam. Politiken kritiserer da også kristendom og andre religioner, som Politiken har ret til. Det ser jeg intet problem i. Netop fordi bl.a. Politiken har så anstrengt et forhold til islam, er det nødvendigt at holde vores frihedsrettigheder og dansk humor i hævd. Jo mere Politiken har svært ved at tage det afslappet omkring religion og kultur, jo mere bør vi pirke til Politikens tabuer, stivsindede fornærmethed og mangel på humor. Som bl.a. Georg Brandes sagde: Alt skal kunne debatteres. Alt skal under debat.

Tænk at Politiken af alle aviser skulle blive så humorforladt og fornærmet. Der kan man bare se.

JensH

Posted: 29 oktober 2009 - 11:06 - Svar

“Et øjebliks stilhed for politihunden. Jeg mener det s’gu ”

Enig. Denne politihund “died in the line of duty”, og bør hædres som alle andre tjenestegørende, som falder i kampen mod islamismen.

  LFPC

  Posted: 29 oktober 2009 - 12:01 - Svar

  Efter at jeg havde skrevet det så jeg at dette var gennemgående tema i kommentarerne til historien på Jihad Watch.

Matti från Finland

Posted: 29 oktober 2009 - 12:58 - Svar

Det vore trevligt att se DF bli 2-siffrigt i Köpenhamn också. Men å andra sidan det verkar så att Köpenhamn är stabilt röd , oavsett valutgången – S , SF och Enhedslisten skulle få tillsammans trygga 53 % , och lägg därtill Radikales halal-hippies så är man uppe i 60 %.

Med vänstern , den mångkulturella lärostrukturen rules. I och för sig , mångkulturen rules också med Venstre (dom danska Moderaterna) , men hos vänstern hegemonin har en sociologisk bas. Vi-kan-inte-ställa-krav-på-invandrareI-en-sådan-här-samhälle.

JensH

Posted: 29 oktober 2009 - 13:12 - Svar

@LFPC

Jeg havde faktisk ikke været inde på Jihad Watch da jeg skrev at denne FBI-hund burde hædres som alle andre der falder i kampen mod islamismen. Men jeg tog et hurtigt kig derind, og der var en stor sympati for denne hund:

“That dog should get the Congressional Medal of Honor. I mean, if Obama can get the Nobel Prize, let’s be fair, people.”

“Dogs need to have protective gear, how stupid of the cops to send him in a building unarmed! This dog needs to be buried with heros..”

“Couldn’t happen to a nice bunch of guys…I am distressed over the dog…The poor dog was just doing his job…”

“Too bad about the dog, which was a finer animate object while alive than the bastard who was killed. After all, the only really good radical Muslim is a dead radical Muslim. My condolences, though, to those in law enforcement who are now missing a special Rover.”

“72 virgin bones await that heroic dog in Heaven”

Ingen tvivl om hvor sympatien ligger.

Leave a Comment