1
nov
Seneste opdatering: 10/11-09 kl. 1411
19 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Trykkefrihed 5 års symposium oktober 2009 062

Trykkefrihedsselskabet fejrede sin femårsfødselsdag med et symposium i Vartov i København lørdag, d. 31. oktober 2009. Talerne var Henrik Jensen, historiker og forfatter, David Gress, professor og Mikael Jalving, historiker, forfatter. På dagen udkom bogen “Frihedens væsen – fra Perikles til Hirsi Ali.” Talerne vil foreligge på video i løbet af de kommende dage.

Trykkefrihed 5 års symposium oktober 2009 075
Trykkefrihed 5 års symposium oktober 2009 055
Trykkefrihed 5 års symposium oktober 2009 112

På billederne ses  i nogenlunde kronologisk rækkefølge:  Lars Hedegaard, Rachel Johansen, Jette Dali, Ahmed Mohamud, Mikael Kai Henriksen, Lene Kattrup, Pia Kjærsgaard, Rita Karlsen, Hege Storhaug, Helle Merete Brix, Niels Carl Lilleør, Katrine Winkel Holm, Kasper Støvring, Mikael Jalving, Alex Ahrendtsen, Kai Sørlander, Sørine Gotfredsen, Thue Kjærhus, Mrutyuanjai Mishra, Uwe Max Jensen, Søren Krarup og Lone Nørgaard. Blot en brødel af de små 200 deltagere. Første gang  man har måttet rekvirere ekstra stole på Vartorv.

Trykkefrihed 5 års symposium oktober 2009 132
Trykkefrihed 5 års symposium oktober 2009 127
Trykkefrihed 5 års symposium oktober 2009 135
Trykkefrihed 5 års symposium oktober 2009 138
Trykkefrihed 5 års symposium oktober 2009 161
Trykkefrihed 5 års symposium oktober 2009 163
Trykkefrihed 5 års symposium oktober 2009 170
Trykkefrihed 5 års symposium oktober 2009 175Trykkefrihed 5 års symposium oktober 2009 104

Og fra min personlige udkigspost:

Selskabets første møde foregik torsdag den 28. april 2005 , kl. 19 i Forfatterforeningen. Er der ytringsfrihed i Sverige ? Jan Milld og John Järvenpää deltog sammen med Simon Emil Ammitzbøl (dengang Radikal) og Martin Henriksen, Dansk Folkeparti. Jan Millds foredrag findes på video her. Siden er Sverige som bekendt gået fra ondt til værre, og mon ikke Selskabet engang i fremtiden er nødt til at holde et større anlagt møde om samme stadig mere akutte emne ?

Det har været fem begivenhedsrige år at fotografere. Fotografisk kommer jeg fra en helt anden emnekreds, kunsten, og også min baggrund er helt anderledes og upolitisk. Min familie betragtede politik som et kun delvist nødvendigt onde. Den luksusholdning kunne man indtage i en ikke alt for fjern fortid, i al fald indenrigspolitisk. Politisering ser jeg derfor delvis som et symptom på sygdom. At det er mere nødvendigt for hver enkelt idag, er et afgjort tilbageskridt. (Man ser det endnu tydeligere i Sverige. Dér har man ikke i det store hele siden 1932 haft brug for ægte politisk kamp, og nu hvor man behøver instrumentet, kan befolkningen ikke finde ud af det. Den politiske diskussion sovser ind i fade moralismer, selv fra spidsdeltagerne.)

Dermed har jeg også sagt, at jeg betragter min egen generations venstrefløj fra 70 erne, som et ufrivilligt komisk luksusfænomen. Som en hund der af nød må kopulere med den nærmeste lygtepæl. I processen kastede den sin kærlighed på en bred vifte af despoter og folkemordere, men det er nu tvunget lidt i baggrunden, for i mellemtiden er der kommet nye kuld af drømmere til. De har nu indforskaffet rigtige, ægte, delvis uløselige problemer, og det var måske det ubevidste formål: At få en mening i tilværelsen, en rigtig kamp.

Men hvad kan en fotograf ønske sig andet end gode motiver? I de fem år har jeg været  privilligeret i den henseende. En perlerække af personligheder, hvoraf nogle antagelig er med til at skrive vor tids verdenshistorie: Ayaan Hirsi Ali, Ibn Warraq, Geert Wilders, Flemming Rose, Kurt Westergaard, Daniel Pipes, Wafa Sultan, Robert Spencer,  Henryk Broder, Amir Taheri, Gregorius Nekschot, Philip Dewinther, Irshad Manji, Michael Ledeen, Patrick Sookhdeo, Sam Solomon, Robert Redeker, Melanie Phillips, Bruce Bawer, Andrew Bostom, Hans Janssen, Nidra Poller, Diana West, Kåre Bluitgen og mange, mange andre, ikke mindst af den dansk, norsk og svensk debats aktører. Dertil skal lægges utalte øresnegle, bombehunde og røntgengennemlysninger. Man må tage det som en oplevelse. Mest af alt husker jeg måske et møde på Hirsi Alis hotelværelse under otte øjne i vinteren 2005. Den upolitiske fotograf er også blevet lidt klogere, og jeg er ikke i tvivl om at Selskabet har givet mig mere, end jeg har givet dem, nemlig blot dokumentation på fotos og videos.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Robin_Shadowes

Posted: 1 november 2009 - 21:38 - Svar

Mohamed Omar starter eget parti.

Mohamed Omars hybris växer hela tiden.
Nu har han meddelat Sveriges Radio att
han tänker bilda ett antisemitiskt parti.
I det ska han samla islamister, nazister
och brunvänstern.
Den minsta gemensamma nämnaren ska
vara just antisemitismen…..
**
Som SR presenterar rörelsen:
– En ny gränsöverskridande rörelse håller
på att ta form i Sverige. En ohelig allians,
som redan finns i flera andra länder i Europa.
Det är ett nätverk av en grupp från extrem-
högern, ett antal radikala muslimer och
några personer med vänsterbakgrund som
förenas i en enda sak: sin övertygelse att
sionismen, judendomen och judisk mentalitet
är det största hotet mot mänskligheten.
Och till sin hjälp har de tagit Sveriges mest
kända antisemit, som efter decennier i
glömska nu hittat ett nytt forum.
”Död åt Israel, död åt Israel, död åt Israel!”
**

“- Alla kommer att vara välkomna som

en del av våra paroller men ingen kommer
att kunna påverka oss i någon riktning.
Vi kommer inte att fokusera på islamiska
frågor utan endast på antisionismen för
att kunna nå ut till så många som möjligt.”
Tidningen Dagen döpte det nya partiet till
Den oheliga alliansen.
**
Ni minns nog när den kamerunske komikern
och antisemiten Dieudonné M’Bala M’Bala
ställde upp Antisionistiska Vallistan till EU-valet.
Där samlades snabbt en bisarr samling anhängare:
Hizballah, förintelseförnekaren Robert Faurisson,
nazister av olika schatteringar, terroristen Sjakalen,
asatroende, självhatande judar från Neturei Karta
med flera…..
Ska Herr Omars parti locka samma typer så lär det
få döpas till Knäppgökarnas Allians….
**
Sveriges Radio presenterar Omars förste rekryt:
Islamisten och ärkeantisemiten Ahmed Rami, som
mal samma ramsa som alltid.
– Den judiska makten i Sverige är som en cancer,
en aids som den svenska samhällskroppen inte har
någon immunitet eller något försvar mot längre.
Och det är det som är farligt.
***
Memento för oss andra:
“There is no denying that Hitler and Stalin are alive today…
they are waiting for us to forget, because this is what
makes possible the resurrection of these two monsters.”
(Simon Wiesenthal)

http://jihadimalmo.blogspot.com/

JensH

Posted: 2 november 2009 - 09:53 - Svar

Hvor er det dog heldigt, at den Polske målmand Arek Onyszko har udgivet en bog med stærkt homofobiske udtalelser. Det giver selvfølgelig endnu en anledning til at sætte muslimerne i almindelighed, og Stenings-Petersen i særdeleshed, i den vante offer-rolle:

http://blog.politiken.dk/madsen/2009/11/02/hvis-arek-onyszko-var-musli m/comment-page-1/#comment-774

  Janne

  Posted: 2 november 2009 - 12:58 - Svar

  Politikens fokus her viser avisens oprindelige værdisæt – avisen er imod bøssehad – og viser dermed også den voldsomme dobbeltstandard der nu desværre er på avisen, fordi den kun tager sig af når bøssehad viser sig i alle andre religioner og ismer end islam. Det bliver så andres opgave at tage sig af de problemer som Politiken ikke tør at beskæftige sig med. Det er bl.a. Snaphanen og Uriasposten – og DF – der må tage sig af det Politiken ikke magter/vægter mere. I den multikultur ideologiske verdensorden bliver Politiken den samfundsbevarende pamflet. Ikke den kritiske og sandhedssøgende avis.

  steen

  Posted: 2 november 2009 - 21:55 - Svar

  “Homofobi”. Hvis man skal mene noget i den anledning, så blot dette:

  1) Hvem pokker har en “fobi” overfor homoseksuelle? Det skulle da lige være unge mænd, der endnu er uerfarne med sig selv og det smukke køn. Vi andre er sgutte bange for bøsser, endsige har “en irrationel angst”. Man er led og ked af al det “fobi-ævl”. Ordet har det røde kort her. Voksne mænd, der hviler i sig selv, er ikke fobikere, de er indskrænkede af uvidenhed og formørkede ideer, ikke mindst religiøse.

  og 2) Det er typisk vores tid snerperi at smide ham ud af klubben på det. En rigtig snerpet, småborgelig Tøger gerning, tænkte jeg. Lad dog idioten have sine macho-katolske idéer. Vi har en helt lovlig bog, Koranen, der foreskriver dødsstraf for bøsseri og vi har Akkari, der indtil for nylig fik penge af KrD for at udbrede samme. Dér er et problem vi ikke lige har lyst til at tackle………if you pardon my swedish 🙂 Der er kun størrelsen til forskel. Årsagen til det hele er, at vi har gummiparagraffen 266 b, og at den paragraf beskæftiger sig kun med små syndere som 15 årige bornholmerdrenge, ikke med de rigtig store. Godt man ikke er dommer og skal udrede om dette er omfattet af den. Jeg ville helt ujuridisk mene “nej”. Det infantile “Jeg hader bøsser” kan jeg ikke få ind under denne formulering ” personer trues, forhånes eller nedværdiges på grund af sin race, hudfarve, nationale eller etniske oprindelse, tro eller seksuelle orientering.” Idéen er, at jo mere “diverse” vi bliver, desto mindre må vi sige. Der var vel en idé i at prøve at modvirke dette, og lade folk vænne sig til at blive krænkede i stedet for. Hvad skal vi tale om til sidst ?

  Jeg mener altså at Akkari skal have lov at lufte sine præmoderne tanker helt frit, men han skal ikke betales for det. Og han skal overholde loven, når der nu er én. Akkari er jo aktuel i dag. (I hans tilfælde var homo affæren på KrD dog bare dråben oveni et længere synderegister)

   Janne

   Posted: 3 november 2009 - 08:30 - Svar

   Jeg er enig med dig i at ordet homofobi er forfærdeligt. Lige så forfærdeligt som islamofobi. Men hvad gør vi for at værne om homoseksuelles frihedsrettigheder – og ikke mindst ytringsfrihed og ligeværdighed? Hvis vi siger at det er ok det den enfoldige fodboldspiller siger, så er det vel også ok, det der står om homoseksuelle i koranen? Eller hvad?

   Jeg synes at fodboldspillerens ord om homoseksuelle er primitive og fjendtlige (også over for kvinder), lige som jeg synes at holdningen til homoseksualitet i koranen er primitiv og dybt, dybt intolerant. Så hvad gør vi? Politikere og særligt centrum-venstre siger jo ikke fra overfor foragten for homoseksualitet som findes i koranen. De nøjes som du skriver med at tage afstand fra den primitive fodboldspillers udtalelse. Hvad skal vi gøre for at få politikere til at kritisere religiøs primitivitet, kynisme og foragt for f.eks. homoseksuelle på lige fod med anden form for primitivitet, kynisme og foragt? Hvad skal vi gøre så vore politikere (og avisredaktioner) ikke hæver koranens indhold og religiøse love og tabuer over alt andet?

   PS
   Jeg glæder mig rigtig meget til at høre foredragene fra Trykkefrihedsselskabets fødselsdagstamtam. Og det er ret herligt at se billederne hvor alle festende deltagere ser så pæne og smukkeserede ud – OG så er der lige kunstneren med de lange, viltre, mørke krøller. Det er virkelig noget af en kliché. Skønt. Godt at foreningen har en rigtig spradebasse i sin midte. 🙂 Han gør i øvrigt et fantastisk stykke arbejde med sine mange artikler i Trykkefrihedsselskabsregi, ham Uwe Max Jensen.

    Janne

    Posted: 3 november 2009 - 08:36 -

    Jeg mener: Der værnes om religiøs intolerance i mange forskellige sammenhænge i dag (halal slagtning, burka, niqab, tørklæder, kønsapartheid, kønslemlæstelse, flerkoneri, foragt for frihedsrettigheder og ikke mindst ytringsfrihed og demokrati, koranens syn på anderledes troende/tænkende mennesker og homoseksualitet), hvad gør vi for at mindske religiøs intolerance? Og ikke kun en fodboldspillers intolerance og snæversyn.

kimpo

Posted: 2 november 2009 - 20:12 - Svar

En herlig komsammen, hvor 90% af Danmarks fornuftige kendisser var samlet.

Ulla Nørtoft Thomsen

Posted: 2 november 2009 - 21:26 - Svar

Ja, Kimpo, og hvor er jeg misundelig. Jeg skulle være taget med. Det er langt at køre for at stykke kage… Men når jeg ser billederne, så tænker jeg, at det er jo simpelthen familien, der er samlet der! Jeg elsker jer! *lightere*

  Janne

  Posted: 3 november 2009 - 08:56 - Svar

  Den med *lightere* får mig til at trække på smilebåndet. haha.. go’ humor.

  Det er noget mere humor og satire vi skal have frem i forbindelse med den om sig gribende religiøse intolerance – og problemet med at religiøs intolerance fredes for kritik i så mange sammenhænge. Meget mere humor og satire må der til i kampen mod religiøs intolerance og kynisme. En oplagt opgave for bl.a. danske komikere og stand up’ere og revy kunstnere. Bob bob.. nåå, nej, også mange af dem freder religiøs intolerance. På nogle områder minder nogle stand up’ere faktisk om indholdet i koranen. Begge parter er ekstremt negative overfor homoseksualitet. Det samme gælder for de allerfleste rappere i øvrigt.

   Kimpo

   Posted: 3 november 2009 - 10:01 - Svar

   ->Janne:
   Jeg hader tidens danske underholdning, men i fredags var der faktisk noget grin med muslimske terrorister i den der Bremen-ting. Og der skulle også være noget i de der Klovn-ting, så måske er der et eller andet der (uendeligt langsomt synes det) går den rette vej.

  Kimpo

  Posted: 3 november 2009 - 10:10 - Svar

  Haha, og så så jeg en af mine påståede inkarnationer. Pinstripe er alligevel ikke mig (som visse paranoide debatmuslimer tror), men lever faktisk i virkeligheden. Det er jeg nu glad for. Min skizo var ved at blive for uoverskuelig :o)

PeterK

Posted: 2 november 2009 - 22:13 - Svar

Ja, det er en skam at Trykkefrihedsselskabet ikke kan se ud over Valby bakke. Jeg har utallige gange opfordret Hedegaard til at afholde noget f.eks i Odense, der ligger centralt i Danmark. Hvis jeg skal derover, hvad jeg trods alt har gjort nogle gange, så er det tidligt fri fra arbejde, 250 km’s kørsel hver vej, 2 timers godt selskab og hjemme igen efter midnat. Prisen er 50 liter benzin og en brobillet plus en bid brød, i alt omkring en tusse. Det er meget for 2 timer.

steen

Posted: 2 november 2009 - 22:36 - Svar

@ Peter: Selskabet var af samme grund i Århs for et parsomre siden. Fremmødet var desværre ikke imponerende trods det fine debatpanel. Jeg har ingen andre løsninger på problemet, end det jeg gør iblandt: formidle videos.

  PeterK

  Posted: 4 november 2009 - 10:33 - Svar

  Jeg var også i Århus, men selv om Århus i egen indbildning er verdens navle, så er det ikke centralt i Danmark. Lokalet var stort, og det var kun halvt fuldt, men der var nok det samme antal som når de små lokaler i forfatterforeningen er fyldt til bristepunktet.

  Det er fint og absolut rosværdigt at vi kan se det her, men det er passivt. Og ligesom det er fint at se en fodboldkamp på fjernsynet, så er det altså noget andet at være der. Man kan blandt andet sige hvad man mener, og måske påvirke debatten og bringe nye vinkler ind i den.

  Kritikken går ikke på snaphanen eller alle de andre blogs, men på at Trykkefrihedsselskabet trods fine internationale kontakter og resultater, kun vil arrangere ting for folk i København, eller for ikke-københavnere med meget tid og en del penge.

Kimpo

Posted: 3 november 2009 - 10:15 - Svar

I øvrigt glimrende kommentar, Steen. Man spørger sig jo ofte, hvordan de dog kunne finde på at spille hasard med Danmark og alle de almindelige mennesker som lever her. Svaret er sandsynligvis, at de kedede sig. Nu keder vi os ikke længere..

JensH

Posted: 3 november 2009 - 11:45 - Svar

@Kimpo

“Svaret er sandsynligvis, at de kedede sig. Nu keder vi os ikke længere..”

Tjah Kimpo, du er faktisk inde på noget interessant der:

“Den islamiske verden er blevet en mangfoldig del af vores hverdag med spændende butikker og smilende folk. Uden denne påvirkning ville Danmark være farveløs.
Jytte Hilden (Socialdemokratiet), Århus Stiftstidende 26/3 1996

Tænk på, hvad vi kan lære af muslimerne, jeg synes, at vi skal lade verdens flygtninge vælte ind over vore grænser, og labbe al deres kultur i os.
Dirckinck-Holmfeld, TV-vært, EkstraBladet 3/10 1986

Og det er ganske vist, at kan vi ikke hamle op med invasionen, er det såmænd nok fordi, vi ikke er bedre værd. Vi burde med entusiasme tage imod tilskudet på et tidspunkt, hvor vi – ærlig talt – ikke har så forfærdelig meget at byde på selv.
Klaus Rifbjerg, forfatter og forlagsdirektør, Politiken 24/4 l988)

  PeterK

  Posted: 4 november 2009 - 10:42 - Svar

  Ovennævnte personer er udset til en hædersplads i i snarlig “Hall of Shame”. Heldigvis er internettet indrettet således at har en ting først været publiceret der, kan det ikke fjernes. Ligesom tandpasta der er kommet ud af tuben, man kan ikke stoppe det tilbage igen.

Leave a Comment