19
dec
Seneste opdatering: 21/12-09 kl. 1202
24 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

På en inflenzuid dag, hvor SAAB er nedlagt, trænger man til lidt opmuntring. Læg mærke til, hvordan Nilsson tilkalder en taxi. Der var ingenting på You Tube, så jeg måtte selv skaffe det. Nu får jeg nok ballade.

‘Honour’ crimes doubling every year

Figures released by the Metropolitan Police show that in London alone there have been 129 honour-based crimes between April and October this year, compared with 132 in the whole of 2008/09, which in turn was double the number of the previous year.The Home Office has estimated that there are an average of 12 honour killings each year in England and Wales.
But Diana Nammi, director of the Iranian and Kurdish Women’s Rights Organisation, described the official figures as “the tip of the iceberg” and suggested there are more than 500 honour crimes each year nationwide. Telegraph.

UK fails to halt female genital mutilation

Girls are still at risk this Christmas as ‘cutters’ are flown in from abroad to perform the illegal procedure here.Hundreds of British schoolgirls are facing the terrifying prospect of female genital mutilation (FGM) over the Christmas holidays as experts warn the practice continues to flourish across the country. Parents typically take their daughters back to their country of origin for FGM during school holidays, but The Independent on Sunday has been told that “cutters” are being flown to the UK to carry out the mutilation at “parties” involving up to 20 girls to save money.An estimated 70,000 women living in the UK have undergone FGM, and 20,000 girls remain at risk, according to Forward. Independent.

Nye befolkninger til Europas eliter

Man mindes jo Bertolt Brechts berømte ord efter opstanden i Østberlin om at det nemmeste ville være for regeringen at opløse folket og vælge et nyt. I hvert fald finder man efterhånden flere tegn på at myten om Danmark som Europas tillukkede og fremmedfjendske paria har sine paralleller flere steder. Det var som bekendt således Schweiz der forbød minareter, ikke Danmark, og knapt var stemmerne talt op før der fra en svensk akademiker hørtes besynderlige påstande om at “hele verden ler af Schweiz”. Måske kan Danmarksmyten til enhver tid omplantes til der hvor det aktuelle behov nu er. Således ser “Louis”, en fransk kommentarskriver på Jihad Watch, den nøjagtigt samme myte køre for fulde gardiner i de franske medier. Frankrig, den kultiverede verdensmagt der er eksponent for spændende kulturmøder med det eksotiske Nordafrika, har ifølge denne kommentarskriver en lige så utilfreds meningsdannerelite. Oh la la (LFPC).

What the french do ? We move from such inhospitable area to less alien place. Public expression about islam is forbidden by law, remember, no free speech here. We have sold our last place to algerian people who asked us : “Is the district safe?” I asked what they meant by safe and they muttered “You know, arabs free”. By arabs, people from magreb who do not want to be harassed by islam, mean moslems. We have moved to a safer place and never enter the ZUS. Hé oui, that’s the way it is in ex sweet France.

And everyday, media thunder french are ugly racists and must be more tolerant. I suppose that what the german tourists that came here from 39 to 45 also wanted more tolerance. Remember aso that not only free speech is forbidden but guns or any kind of armement also and that selfdefence is now tried as wilfull murder. Act before it is too late… for France, I am not hopefull. We’ll always have al-Paris

De enkle kendsgerninger og argumenter, 2

Er uheldet ude i juledagene, og det mest upassende konversationsemne sluppet fri, affødt af tendenser i nyhederne, kan dette meget vel indtræffe: Onkel Egon, mæt af gås og blussende af portvin, trækker det afgørende kort mod vor læser – grusomheder og barbariske skikke i Det Gamle Testamente. Har vi måske så noget at komme efter med hensyn til Koranens blodigheder og opfordringer til uhyrligheder?

Her kan man først pacificere ham ved at fortælle at han opstiller moralsk ækvivalens. Dette udtryk har han ikke hørt før. Men Egon starter med en ubrugelig analogi – dette siger intet om, ej heller afhjælper det, problemet med jihad at der er disse angivelige paralleller. Man kan gøre opmærksom på den antalsmæssige ulighed mellem voldelige muslimer og ditto jødiske eller kristne fundamentalister. Der er ingen størrelsesmæssigt sammenlignelig global bevægelse af rabiate jøder eller kristne, ingen ghettoer hvor den slags trives, intet demografisk vækstpotentiale, og ingen mainstreamteologisk legitimering af religiøs vold eller herrefolksmentalitet.

Volden og barbariteten i Gamle Testamente er udpræget historisk og handler om uddøde folkeslag, og der er ikke tale om universelle og tidløse eksempler til efterfølgelse.

I modsætning til islam: Alle fire store sunni-retsskoler fastholder at islam skal have verdensherredømmet. Muhammed anses for fuldkomment menneske og rollemodel til alle tider (Koranen 33:21 ). Historiske begivenheder i de islamiske tekster bruges den dag i dag som legitimering: Angrebet på den jødiske Khaybar-oase, eller Muhammeds brud på fredstraktaten med mekkanerne i år 628.

Kirkeledere står i kø for at undskylde fortids grusomheder. Islam fastholder fortiden som normativ. Den moralske ækvivalens er lige så afpillet og uspiselig som gåseskroget ude i køkkenet (LFPC).

Uswa hasana, al-insan al-kamil

Overskriften er de arabiske udtryk for Muhammeds status som fuldkomment menneske og rollemodel for alle tider som jeg nævnte i posten før. DRs historie her glider helt rutinemæssigt udenom at forklare læserne hvorfor disse “al-Qaeda”-inspirerede “islamister” ønsker at pådutte lokale mænd grimme og kiksede fuldskæg. Forklaringen er enkel: Oprindelsen ligger såmænd i det forhold at Muhammed havde skæg, iflg. overleveringerne endda hennafarvet, hvilket også er grunden til at man undertiden ser disse farvede prydelser i gadebilledet (LFPC).

Mænd i det sydlige Sudan har fået ordre til at anlægge fuldskæg af islamistiske myndigheder med tilknytning til al Qaeda, siger embedsmænd og lokale indbyggere.

– For at sikre en fuldstændig virkeliggørelse af den islamiske sharia-lovgivning i regionen, så opfordrer vi alle mænd til at lade deres skæg vokse og barbere deres moustache væk, siger Sheik Ibrahim fra Shebab gruppen til journalister i Kismaio. […] Mænd i Somalia beordret til at få fuldskæg


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Odd-Egil

Posted: 19 december 2009 - 08:58 - Svar

Hele verden ler selvfølgelig ikke av Sveits.
Derimot tror jeg at i store deler av Europa og andre vestlige land, er det veldig mange mennesker som sympatiserer med Sveitserne. Meningsmålinger kontra valget, viser jo at folk ikke tør å si sin mening “offentlig”.
Man er ikke ekstremist eller høyrevridd, når man er bekymret over innvandring og dens konsekvenser.

Liva

Posted: 19 december 2009 - 10:32 - Svar

Det er ikke bare i gaderne at europæiske borgere mødes med aggressivitet. Det sker også på de bonede gulve. Ulande raser over vestlige lande under klima topmøde. Ulande der igennem masser af år har fået gavmild økonomisk støtte fra netop europæiske borgere og lande. Måske den attitude til vestlige borgere og lande kan ændres, hvis vi ikke bare fortsat leger julemand, men kræver noget igen for hjælpen til netop ulande. Tag selv bord ordningen lader ikke til at være nogen god idé for nogen. Citronen kan vist ikke presses mere.

“- Ulandes vrede er uden fortilfælde”

h t t p://www.dr.dk/Nyheder/Temaer/Oevrige_temaer/2009/Klima/Klimanyheder/Ny heder/20091219064914.htm

  Snowball

  Posted: 19 december 2009 - 12:20 - Svar

  Jeg er ganske enig med dig, Liva. Vi skal til at behandle andre lande og kulturer som om de var ligeværdige. Dels for at de kan få respekt for os, når de ser at vi stiller krav til gengæld for vores hjælp. Men også fordi det i virkeligheden er utroligt nedladende og imperialistisk når vi som en selvfølgelighed forventer at de er for tilbagestående til at kunne forpligte sig til noget som helst.

  Jeg synes det er meget rimeligt at vi kun støtter lande, der er demokratiske og bekender sig til og overholder menneskerettighedskonventionen. På samme måde er det i mine øjne en art værnemageri, når f.eks. Arla tjener store penge på at handle med diktaturer.

   Liva

   Posted: 19 december 2009 - 14:46 - Svar

   Det er ris til egen røv for vestlige lande – efter så mange års eftergivenhed og gavmildhed uden forventninger. Jeg hørte en ulands repræsentant sige, at det ikke at give endnu flere penge til ulande, svarer til holocaust. Det er klamt og manipulerende sagt. Hvis vestlige lande ikke giver flere og flere penge – uden at kræve noget til gengæld – så beskyldes vi for at være nazister. Det er bare ikke fair tale og det animerer ikke just til at hjælpe. Noget andet er at de mange mandlige forhandlere for ulande alle var iklædt dyre, smarte jakkesæt og et helt igennem velplejet ydre. De så ikke ud til at mangle en smule. Det må stoppe med at vestlige lande er malkekøer for lande der tilsyneladende ikke selv har vilje til at skabe noget konstruktivt. Lad os i det mindste stoppe med at yde hjælp til lande, der åbenlyst foragter os, hvis vi ikke gør som dem.

    Universalgeni

    Posted: 19 december 2009 - 15:21 -

    Den borgerlige regering bør gå NGO’erne efter i sømmene. Hvem er det egentlig, der får penge til hvad? Det er ræverøde organisationer, der foragter deres eget land og om rejser rundt i ulande og spreder det budskab, at det hele er vores skyld. Finansieret af vores skatteindbetalinger. Der bør ske en ændring i rekrutteringsgrundlaget. Vi er til grin for vores egne penge….

    Liva

    Posted: 20 december 2009 - 09:09 -

    Gutten med den klamme holocaust bemærkning var en Sudan repræsentant.

    Universalgeni

    Posted: 20 december 2009 - 09:31 -

    Aha! Ikke flere penge til Sudan! Nå, ikke….

  Victor

  Posted: 19 december 2009 - 15:08 - Svar

  Liva – mener du CAP? For mig at se, burde U-landene sige “thanks for nothing” for en eksportstøtte af landbrugsvarer, der grænser til det direkte forbryderiske.

  Skal vi lige genopfriske det berømte citat fra Helle Thornings svigermor:

  “”EU’s regeringer bruger årligt nok penge på den fælles landbrugspolitik til at flyve samtlige 21 mio. malkekøer verden rundt – med stop i London, Shanghai, Hong Kong, Singapore, Hanoi, Siem Reap, Brisbane, Auckland, Raratonga, Los Angeles og San Francisco – og stadigvæk give hver af dem 4000 kr. med i lommepenge”

Emeritus

Posted: 19 december 2009 - 12:19 - Svar

‘…Måske den attitude til vestlige borgere og lande kan ændres, hvis vi ikke bare fortsat leger julemand, men kræver noget igen for hjælpen til netop ulande. Tag selv bord ordningen lader ikke til at være nogen god idé for nogen. Citronen kan vist ikke presses mere…’

Meget tyder på, at netop de rige landes ufravigelige krav til de fattige lande om modydelser (i form af hjælp til selvhjælp / kodeord: transparency) som tak for hjælpen har medvirket til nedsmeltningen på COP 15. Hverken Lars, Connie eller Barack kunne stille noget op, fordi de stod fast på noget for noget, mens de, der skulle HA’, råbte snyd hele tiden og ville have mere. De rige lande var enige om kontrol med pengene – blandt andet derfor var opgaven umulig. Lars og Connie befandt sig på en Urias-post. De fattige lande som elsker at være på støtten, var bange for at miste den (Kyoto-aftalen). Den skulle bare udvides med en gaveregn fra COP 15 og uden kontrol. Kontrol er en styg og fornærmende ting, når man er vænnet til at stjæle med arme og ben (Kina er i en anden liga sammen med Indien). Rov (Afrika) er alt, hvad man har lært gennem sin opvækst, det eneste, man er dygtig til. At bestride et embede, levere god embedsførelse kan man ikke, for embedsværket i europæisk forstand eksisterer ikke, har ingen forbilledlige traditioner, men består hovedsageligt af overlevere, forbrydere, krigsherrer, religiøse narrehatte, tyve og taskenspillere i fine jakkesæt.

Med venlig hilsen

Universalgeni

Posted: 19 december 2009 - 12:25 - Svar

Europas eliter. Det er de jo ikke. Hovedparten er en gang halvstuderede røvere. Folkeskolelærere, pædagoger eller tilsvarende. Råpil og Vestager. Ikke meget hjemme på førstesalen. De akademikere, der er, kommer fra den grumsede del af samfundsvidenskaberne. Sociologer fra 70’erne og 80’erne. Det er den pseudo-elite, der sidder på centrale poster rundt om – i EU-kontorer bla.

Den tunge del af akademiker-standen holder stadig kæft og jeg kan ikke rigtig finde ud af hvorfor. Det er tydeligt, at kritisk forskning vedr. indvandrere, EU, islam, kriminalitet, indavl og mellemøstlige kulturer vil være hjerteligt velkommen. Mange steder vil universitetsansatte være i stand til at koordinere, så kronikker, rapporter, artikler kunne offentliggøres nogenlunde samtidig. Det vil kunne sikre den enkelte – safety in numbers. Jeg forstår ikke, hvorfor de ikke gør noget. De må jo have ligeså meget lyst til at skrive om det som bloggerne har.

  Snowball

  Posted: 19 december 2009 - 12:45 - Svar

  Når forskningsmidlerne nærmest bliver uddelt på en dag-til-dag basis er det nok for risikabelt at lægge sig ud med familien Biedermann på Christiansborg.

  Morten - - -

  Posted: 20 december 2009 - 17:03 - Svar

  De må jo have ligeså meget lyst til at skrive om det som bloggerne har, skriver du … Hmnja-a-ah … måske! Men sagen er, at de tier ikke stille (eller holder kæft), de deltager derimod i de trosbekendelser, der ideligt fremsiges i de kredse, de færdes i. – Som minimum tier de på en måde, der kun kan opfattes som samtykkende. De har altså en hel del at miste ved at springe ud. Og de har også svært ved at finde hinanden. Den stigmatisering, man udsætter sig for, ved at være den første til at bekende kulør, kan de jo studere i rigt mål rundt omkring dem, hvor de modigste – eller mest forrykte – blandt kollegerne har gjort sig “ud-til-bens”.

  – – –

Universalgeni

Posted: 19 december 2009 - 13:28 - Svar

Nej, det er det nu ikke. Der er ret mange muligheder. Så langt ude er vi ikke i Danmark, at man ikke kan få finansieret ordentlig forskning.

  Snowball

  Posted: 19 december 2009 - 18:42 - Svar

  Med ordentlig forskning, mener du så stueren? 😉

  Peter Buch

  Posted: 20 december 2009 - 07:36 - Svar

  Universalgeni

  “…Så langt ude er vi ikke i Danmark, at man ikke kan få finansieret ordentlig forskning.”.

  Læs eventuelt:
  Bag forskningens facade – Den politiserende videnskabs tredje bølge
  Peter Neerup Buhl
  I 1930’rne og 40’rne blev samfundsudviklingen præget af kommunismens og nazismens “videnskabelige” tilgangsvinkel på politiske problemer. I 1960’erne og 70’erne opstod marxismen i en ny form, der antog mange skikkelser og sivede ind ad sprækkerne i de fleste akademiske discipliner. Fra 1990’erne kunne næste generation af politiserende akademikere høste frugterne af 68-generationens værk.
  Bogens påstand er, at denne bestræbelse er den akademiske udgave af Kejserens nye Klæder.
  Den Danske Forening, 2005, 129 sider, 70 kr.

  Som der stod i Magisterbladet, http://www.dm.dk/NyhederOgDebat/Magisterbladet/tidligereNumre/2006/3ma rtsnr4/Boglisten.aspx

  Om nævnte påstand har belæg nok til at virke overbevisende i argumentering, og det beskrevne emne- og eksempelvalg på sine få sider- kan enhver selv bedst bedømme.
  Jeg er i hvert fald personlig overbevist om, at det kan være meget svært eller umuligt, at få offentlige midler til forskning der “ikke passer” de bevilgende myndigheder, uanset der kunne være tale om emner, der kunne betegnes som “objektivt bedømt” som væsentlige for hele samfundet- i større eller mindre udstrækning naturligvis.
  Her kunne jeg vist citere fra bogen p. 126: “Det bør være muligt også at forske i fx islams farlighed, 2G’ernes overkriminalitet, indvandringens totale omkostninger, voldtægt som krigshandling rettet mod europæiske værtsfolk, og tvungen repatriering.”. citat slut.

  Jeg er personlig enig med hr. Buhl i, at der ikke er tale om der udelukkende sker en frasortering af specielle vanvittige kæpheste, hvortil offentlige forskningsmidler søges, men en decideret styring ud over- alle rammer for – fornuft. Dette er mine her til lejligheden valgte ord ikke nogle hr. Buhl benytter i bogen.

  Bortset fra det mener jeg, at såfremt andelen af privat finansiering øges til at udgøre langt størstedelen af forskningsstøtten, vil problematikken om der sker en styring af offentlige forskningsmidler være mindre væsentlig end i perioder hvor offentlig finansiering af forskning i den grad er dominerende, men det er en anden historie, som jeg ikke har midler, tid og kræfter til at udbrede mig om lige nu, hvor morgenmad står på programmet…
  Godmorgen.

  PS: objektivt bedømt- er sat i gåseøjne, da det er svært at blive enige med alle, om hvad der er- objektivt bedømt.

Universalgeni

Posted: 19 december 2009 - 15:15 - Svar

Hvad angår Det Gamle Testamente, bliver folk altid rimeligt paf, når man fortæller dem, at kristendommen først starter med Kristi fødsel. Og at det omhandler forhold i Mellemøsten som de så ud for 3.200 år siden. Og at Europa aldrig har haft gammeltestamentlige menigheder. Grusomhederne i gamle testamente fandt dengang som nu sted i den arabiske verden. Det Nye Testamente var et paradigmeskifte i meget stor målestok – man gik fra “øje for øje” til “lade den, som er ren, kaste den først sten”.

Det er jødedommen, der baserer sig på gamle testamente. Ikke kristendommen. Og hvis jøderne kan finde ud at fortolke budskabet ikke-voldeligt, kan fætter Egon vel også?

  LFPC

  Posted: 19 december 2009 - 15:31 - Svar

  Du fremstiller det nok for bastant, vil jeg mene. GT er trods alt stadig en del af vores kanoniske skrift Bibelen, og væsentlige dele heri indgår i / blev optaget i kristendommen: Syndefaldet og verdens skabte tilstand (for at gå lidt ud af en tangent, fundamentalisterne projicerer moderne historieopfattelser ind i gammelisraelitisk tankegang. Det er ikke historiske begivenheder her, men fortællinger om grundvilkår). Jesus ses jo netop som opfyldelsen af de gammeltestamentelige profetier om Messias. Men han siger jo at han ikke er kommet for at forkaste loven, men for at opfylde den. Dvs. GT er stadig en del af fundamentet, men ikke som forskrifter og lovreligion.

  Moderne bibelforskere strides vist også om at placere Jesus i den jødiske sammenhæng han udgik af – var han religionsstifter, eller opfattede han sig som ud af en jødisk tradition som han ikke havde brudt med?

  Mere teologisk kyndige må gerne rette mig her.

   Universalgeni

   Posted: 19 december 2009 - 16:11 - Svar

   Vi læser for meget om hysterisk amerikansk kristendom og glemmer, at de europæiske kirker er anderledes.

   Nej, man skal forstå Det GamleTestamente som det, troen blev rettet fra og Det Nye Testamente som det, troen blev rettet til. Jesus forkastede de gamle jødiske love og forskrifter. Og det er virkelig enorme omvæltninger, der er tale om. Mattæus kapitel 5 vers 38-40 om hævn og straf:

   “I har hørt, at der er sagt: “Øje for øje, og tand for tand.” Men jeg siger jer, at I ikke må sætte jer mod den, der tilføjer jer ondt, men hvis nogen giver dig et slag på højre kind, så vend også den anden til. Og hvis nogen vil stævne dig for retten og tage din kjortel, så lad ham også få kappen!”

   Og Jesus i Bjergprædiken om tolerance: “Men dersom dit højre Øje forarger dig, så riv det ud”

   Fra Apostlenes Gerninger om mad: »Hvad Gud har erklæret for rent, må du ikke kalde vanhelligt.«

   Og om adskillelse mellem stat og kirke (og reformationen) i Mattæus kapitel 22: giv kejseren, hvad kejserens er, og Gud, hvad Guds er”.

   Heller ikke skabelsesberetningen er fritaget for fortolkning. Den katolske kirke anerkender ligesom protestanterne evolutionsteorierne, som Darwin startede. Det slog pave John Paul II fast. Her er hans brev i fuld længde: http://www.ewtn.com/library/PAPALDOC/JP961022.HTM

   Der er ikke meget tilbage af gamle testamente…

Benjamin

Posted: 19 december 2009 - 15:16 - Svar

Nu hvor den såkaldte klimaaftale lykkeligvis er røget på gulvet (juhu) får man igen smagen for optimisme tilbage. FNs ynkelige forsøg på at tvinge en socialistisk verdensregering igennem uden ytringsfrihed og med straf for at kritisere religion (læs:islam) er mislykkedes. Så der er stadigvæk noget, der hedder Danmark, hvor det danske folk rent faktisk har en lille smule selvbestemmelse, så længe det nu varer. Men er det noget med at 84% af alle love, der bliver vedtaget i Danmark, kommer fra EU? Så man kan spørge sig selv om det i grunden er det danske folk, der er herrer over deres eget land, når nu fremmede magter har direkte indflydelse på lovgivningen.

HelgeD-H

Posted: 19 december 2009 - 21:34 - Svar

Jeg tror, fordi U.S. Præsident Obama ikke kunne overtale Kina’s leder Wen Jiabao for en bindende aftale
ved det overståede klimatopmøde i København, er at Kina har en økonomisk klemme på U.S.A.
U.S.A. har lånt penge, eller varer på kredit af Kina, verdens værksted.
Til gengæld må man så håbe på at kineserne kan sætte den islamiske verden på plads, når det gælder.

Robin_Shadowes

Posted: 20 december 2009 - 04:02 - Svar

Lustigt nog så var Sten Broman inte född i Skåne även om han växte upp här och var landskapet troget i resten av sitt liv, i synnerhet Lund. Tror han föddes i Uppsala om jag inte minns helt galet. Lundaborna verkar stolta över sina kändisar då jag har gått förbi huset där han bodde och det finns en skylt utanför att det var där han bodde. Minns även en skylt där Tage Erlander bodde under sin Lunda-tid. För att inte nämna huset där den store Tegnér bodde på sin tid, det är väl museum nu tror jag. Robert Gustavsson gjorde en porträttlik imitation av Broman i Allsång på Skansen för några år sedan. Jag vet att jag sett hans imitation av Peps Persson (också otroligt porträttlikt) på YouTube så det är möjligt att den av Broman också finns där.

Robin_Shadowes

Posted: 20 december 2009 - 10:38 - Svar

Violent night, holy fight. Årets bästa jul-sång?

http://www.youtube.com/watch?v=F_gvSfO2fe4&feature=player_embedded

Victor

Posted: 20 december 2009 - 11:05 - Svar

Sagen om Jytte Klausen-bogen fortsætter: Nu er det Index on censorship, der har “valgt” ikke at bringe billederne.

http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/religion/6845549/Any-Questi ons-presenter-Jonathan-Dimbleby-in-Muslim-censorship-row.html

Selvfølgelig det samme index, som slap afsted med en ekstremt grov kommentar til mordet på Theo van Gogh:

http://www.flameout.org/flameout/vangogh/freespeech.html

Limewoody

Posted: 20 december 2009 - 15:22 - Svar

Citat Sten Bromann; “Urinbyggerne var analfabeter”.

Leave a Comment