25
feb
Seneste opdatering: 25/2-10 kl. 1431
41 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Pergolesi – Stabat Mater, 1736, Chorus and Orchestra of La Scala,  Claudio Abbado. 1979. Pergolesi døde af TB 26 år gammel. Det siges at være skrevet på hans dødsleje. Hele værket kan høres her, min. 42.31, eller her.

Rend mig i Arne Melchior

Når et problem bliver stort nok, får det sit eget ord. Bliver det værre endnu, får det sit eget ministerium. Det skete med ordet “miljø”, som ingen brugte før bestselleren “Grænser for Vækst” fra 1972, men som nu længe har haft sit eget ministerium. Ministerier kommer og går efter behov. (Ministeriet for Monarkiets Fælles Indre Anliggender var desværre et af de mere kortlivede.) Følgelig har altså også tillidstabet i Danmark fået sit eget ord, “sammenhængskraft”, ikke mindst takket være Arne Melchiors egen politiske indsats og et ministerium har det også fået. Sammenhængskraft blev lanceret omkring 2003 som et alternativ til det mere uhåndterbare sociologiske begreb “social kapital”, tillid blandt venner, og dets anvendelighed og popularitet kan godt gøre  én helt  bekymret. Hvem ved, måske får vi en en dag et sammenhængskraftsministerium, når det hele er blevet slemt og langvarigt nok. Bravo Mister Jardex!

Der er dukket et nyt ord op i vort sprog. Det hedder: ’sammenhængskraft’. Hvordan hænger det nu sammen? Det er et meget specielt sammensat ord. At det er nyt fremgår af, at det slet ikke optræder i Nudansk Ordbogs udgave fra 2008. Man møder dette ord stadig oftere i den livlige debat om relationerne mellem forskellige grupper af borgere i Danmark. Det benyttes næsten udelukkende af debattører, der lægger stor vægt på, at herboende mennesker bør tænke, handle og opføre sig ens, så de hænger godt sammen. Altså den højt besungne danske homogenitet. Rend mig i sammenhængskraften.

Svenske globalist-liberalister diskuterer Ondskabens Parti

For nylig diskuteredes det med liberalister i København, om “liberalisterne kan forsvare friheden”. Svaret var et fyndigere “ja” end jeg havde troet. Timbro svarer her nærmest “nej” i  en sært krysteragtig “vi stiller os neutrale” – tekst:

De publicistiska frågorna kring SD är grannlaga. Alla tycks överens om att partiet står för en människosyn man inte vill sanktionera. Samtidigt agerar partiet full legitimt inom det demokratiska systemet. Så vilka slutsatser bör redaktörerna dra? Ingen har fattat mer kontroversiella (och kanske modigare) beslut i det avseendet än Aftonbladets chefredaktör Jan Helin. Ingen kan frågan bättre än journalisten Pontus Mattsson, som med boken Sverigedemokraterna in på bara skinnet etablerat sig som landets främste kännare av fenomenet SD.Moderator är Roland Poirier Martinsson, Timbro medieinstitut.SD och redaktörernas val

Wafa Sultan: “There is only one Islam”

Via Gates of Vienna:

Apostasy killing of former Muslims could become widespread in the United States if the U.S. government and Americans don’t “wake up,” a panel of three former Muslims said on Capitol Hill Thursday. The talk, hosted by three members of the new civil rights organization Former Muslims United, marked the first public appearance as a self-proclaimed “apostate” of Iranian journalist Amil Imani, one of the founders of the group. Imani and the panel’s two other speakers, authors Nonie Darwish and Wafa Sultan, told the audience that ingrained American religious and ethnic tolerance and myths about Islam are combining to gravely threaten the West.

“Shi’a radical Islam and Wahhabism is coming to this country,” Imani said. “There are 6,000 mosques in the United States now. All the money [we] put into gasoline comes back here and is used in the teaching of hate, violence, etc., etc.” in American mosques, he said. Sultan, who said she regularly gets death threats and emails from people saying they will cut off her fingers and rape her daughters because she left Islam, said it is merely a myth that Islamic terrorists misinterpret ‘true’ Islam for nefarious purposes.

Westerners “don’t want to judge anybody based on their [religion],” Sultan said, “[But] Islam is not a religion. Islam is a very dangerous political ideology. … There is no such thing as radical Islam and regular Islam or spiritual Islam. There is only one Islam.” […] Panel of former Muslims says U.S. needs to “wake up”; overtolerance could pave the way for shari’a in America. (Video: Wafa Sultans tale i Washington 19 februar 2010.)

Sammenligning: Betingelser for indfødsret i Norden

Sverige idag har en av de mest liberala medborgarskapslagarna i Europa, medan Danmark har en av de mest restriktiva. Norge befinner sig mitt emellan sina skandinaviska grannländer.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Peter Buch

Posted: 25 februar 2010 - 07:22 - Svar

Muslimernes antal udgør herhjemme ca. 4 procent, og disse følger langtfra alle sammen islamiske regler. Det står altså omkring 96–4 i ikke-islamisk favør. Hvor stor en trussel kan signaler fra de knap nok 4 procent mon være for vores ’sammenhængskraft’, hvis vi i øvrigt selv er opmærksomme på og nænsomme over for vore egne skikke og værdier?
Skriver hr. Melchior.

Hvormange aktive nazister og sympatisører havde Hitler og co på gaderne i aktion i procent af den tyske befolkning da lov og orden gik i glemmebogen i Tyskland og kamp i gaderne, vold og trusler og senere brug af Weimarforfatningens undtagelsesbestemmelse §44 blev brugt mod alle politiske modstandere, der i parentes bemærket var et flertal i den tyske Rigsdags valgte forsamling, og banede vejen for 12 års helvede for jøder og demokratiske kræfter?
Det er nu engang ikke antal men placering og indsatsområder, der udvalgt af få kan afgøre manges skæbne.
Skriver jeg.

Bjovulf

Posted: 25 februar 2010 - 08:39 - Svar

“Far truede med at slå sønnens fodboldtræner ihjel”

Det er måske denne type spillere de danske klubhold og landholdet har brug for? 😉
Morten Olsen ville vel ikke turde andet end at sætte ham her på holdet … og så
kan PK-tosserne jo få deres vilje …

Nogle bud på oprindelseslandet? 😀

http://www.gt.se/nyheter/1.1895314/pappa-hotade-att-doda-sonens-fotbol lstranare

Pappa hotade att döda sonens fotbollstränare
BORÅS. Fotbollspappan var missnöjd med att sonen inte blev uttagen till ett läger och inte fick tillräckligt med speltid.
Då rann sinnet över.

Nu döms pappan för olaga hot och ofredande.

,,,,

När han fick syn på ungdomsledaren när han tränade ett gäng andra killar rusade han fram till honom och viftade högljutt med händerna och kallade honom för “rasist” [!!!!!]

….

Bjovulf

Posted: 25 februar 2010 - 08:55 - Svar

Hmmm, dette virker underligt bekendt på en eller anden måde 😀

http://www.berlingske.dk/danmark/fremmede-arter-vaelter-ind-i-landet

Fremmede arter vælter ind i landet

De såkaldte invasive [ !!!!! ] arter, der udgør en trussel mod dansk natur, er øget markant i de senere år, fremgår det af ny rapport.

Af Lars Henrik Aagaard
Torsdag den 25. februar 2010, 08:28

Hvis ikke det var fordi, det handlede om dyr og især planter, kunne man næsten forledes til at tro, at ordlyden var hentet ud af Dansk Folkepartis partiprogram. [!!!!!]

I opsummeringen af en ny rapport fra Danmarks Miljøundersøgelser (DMU) med titlen ”Vandmiljø og natur 2008” om forandringer i Danmarks natur hedder det nemlig bl.a.:

”De såkaldte invasive arter, som er fremmede arter, der udgør en trussel mod den danske natur, er øget markant i flere naturtyper gennem de seneste fem år.”

——————————————————————————————————————————————————————-

Hmmm, ifølge Darwin tilhører vi mennesker jo faktisk også dyreriget, så …

  WordsSpeaker

  Posted: 25 februar 2010 - 11:46 - Svar

  De såkaldte invasive [ !!!!! ] arter, der udgør en trussel mod dansk natur, er øget markant i de senere år, fremgår det af ny rapport.

  Bør rettes til:

  De såkaldte invasive [ !!!!! ] arter, der udgør en trussel mod dansk kultur, er øget markant i de senere år, fremgår det af ny rapport.

Gunnar Biering

Posted: 25 februar 2010 - 09:28 - Svar

Jeg magter ikke at gå i rette med alt Arne Melchior skriver. Blot en ting faldt mig i øjnene: USAs fravær af problemer med multikultur. Det skriver han i disse år, hvor latinamerikanske indvandrere vælter op over sydgrænsen, folk der ofte ikke taler eller lærer sig engelsk, med lavt uddannelsesniveau. De udgør om nogle år flertallet i Californien.
Ingen problemer, hvaba’?

  WordsSpeaker

  Posted: 25 februar 2010 - 11:48 - Svar

  Søg på La Raza og se hvor galt det egentligt er. USA er ved at segregere sig til døde.

Bjovulf

Posted: 25 februar 2010 - 09:56 - Svar

Han glemmer også lige, at USA & Canada i langt højere grad har skummet fløden
og overladt analfabeterne og fanatikerne til Europa. Og at USA & Canada har lange
traditioner for at være indvandringslande i stor skala – i modsætning til de fleste
europæiske nationalstater; hvor man i øvrigt aldrig har turdet at spørge befolkningerne
om dette højeksplosive emne.

Langt de fleste af indvandrene til USA & Canada kom tidligere fra Europa med
kristne kulturer, som ikke var alt for afvigende – og endog med beslægtede sprog
i mange tilfælde, som gjorde at de fleste relativt let kunne lære engelsk – og SOM REGEL
ikke ankom med en automatisk modvilje mod at lære det!

Endelig er USA oprindelige beboere vel næppe særligt begejstret over at deres kulturer og
sammenhængskraft systematisk blev undertrykt og ødelagt af “kulturberigelsen” fra Europa.
Det er faktisk DEM, du skal sammenligne os med, for at få et nogenlunde retvisende billede
på længere sigt, Arne!

  WordsSpeaker

  Posted: 25 februar 2010 - 11:51 - Svar

  Jeg så meget gerne at der blev ardejdet seriøst på at få europæerne beskyttet af reglerne om etnisk oprindelige folkeslag. Der er noget racistisk nonsens at vi skulle være en gruppe der skal level rettigheds løst i vores egne lande.

   WordsSpeaker

   Posted: 25 februar 2010 - 12:22 - Svar

   Rettelser til trykke nissens hærgen 😉

   Det er noget racistisk nonsens at vi skulle være en gruppe der skal leve rettigheds løst i vores egne lande.

Per N

Posted: 25 februar 2010 - 10:31 - Svar

Jeg ville veldig gerne høre hele musik værket, men jeg havner på en russisk side og jeg forstår ikke en disse.??

  steen

  Posted: 25 februar 2010 - 10:39 - Svar

  Per – dette skulle være rigtigt link http://rutube.ru/tracks/1109524.html – enste hvor man ikke skal ha den del op i bidder af 10 minutter. De findes også

  PeterK

  Posted: 25 februar 2010 - 11:50 - Svar

  Post teksten, ikke til værket tak! men det du skal bruge på siden, så skal jeg oversætte det for dig.

Emeritus

Posted: 25 februar 2010 - 10:38 - Svar

Om Arne Melchiors udtalelse:
Arne Melchior kan som professionel politiker gøre sort til hvidt.
Hvad er det nu, han foragter. Sammenhængskraft = homogenitet = dansk af sind? – Hvad er modsætningen? Atomisering = multikulturalisme = negativt sammenhold = had mod ‘etniske danskere’ og/eller ‘etnere’ af anden oprindelse, end den, han selv synes, han tilhører, og som sikrer, at han utvetydigt skiller sig ud som anderledes?

A.M. kan have en pointe i det faktum, at hans slægts Ahasverus-rødder ikke kan spores tilbage til Kong Hans eller til Gorm og Thyra, men for ikke så lang tid siden tværtimod kom hertil udefra.

Selvfølgelig kan vi på den ene side ikke forhindre, at han inderst inde er forbandet på os, som folk gæstfrit modtog hans slægt og gav den et sted at være, men på den anden side må vi konstatere, at han udviser dårlig levemåde, når han ser ned på os for vor generøsitet. Vil han, eller vil han ikke være én af os? Det er spørgsmålet. Vedkender han sig sit statborgerskab som DANSKER (og ikke som: statsborgerskab = gavekort). Som dansker må han vælge os til og ikke fra.

Vi, som har været her altid, kan aldrig blive fremmede i vort eget land, men det kan tilvandrede vælge at forblive – FREMMEDE.

Med venlig hilsen

  WordsSpeaker

  Posted: 25 februar 2010 - 12:02 - Svar

  Både Japan og Sydkorea er super homogene og meget stabile lande. De har nogle af verdens længste gennemsnits levealdre, bedste generelle helbred og laveste kriminalitets rater i verden. De hører også til de mest teknologisk avancerede og innovative lande.

  USA derimod er ved at falde fra hinanden i vold, racisme og arbejdsløshed, og er i fuld gang med at sælge ud af alle sine hightech virksomheder.

  Der er simplethen ingen tvivl mere. Multikulturalisme er ødelæggende for værts landet. Dertil skal tilføjes at den teknologiske udvikling der har givet USA et forspring i mange år i høj grad kommer fra DARPA, som er en institution alle andre lande kan efterligne. Med andre ord, det er ikke multikuller der har skabt USAs store vækst, men en enkel instition. (plus nogle andre, of course)

Emeritus

Posted: 25 februar 2010 - 11:29 - Svar

O.T.
Lidt om Per Nyholms klumme ‘UNDERVEJS’ i JP’s Debat, der på en perifér måde knytter an til Arne Melchiors foragt for det at være dansker – FØRST.

Per Nyholm opfatter klart sig selv som elitær. Han forsvarer det, han betragter som den ægte ! elite med næb og kløer. Det er der principielt ikke noget galt i. Problemet er måden, han gør det på. Derfor er han som regel på én gang så uudholdelig og gennemskuelig at læse. Om nogen vender han sig mod dem, der drister sig til at drage elitens ret til at leve og handle, som det passer den, i tvivl. Da ikke alle kan være elite, må han lede efter elitens kritikere blandt nogle, der er ringere, end eliten og det, han selv står for – det priviligerede liv. I disse år presses den ægte elite (det er den, som magter at anlægge et helhedssyn) derfor af en ‘HØJREDREJET’ antielitær, (falsk? må det vel være) elite (den, der underforstået ikke er i stand til at anlægge et helhedssyn). Hvad helhedssyner går ud på berøres ikke, så det er knap så vigtigt. Det eneste, denne væmmelige, falske elite får ud af presset mod den ægte elite, som Per Nyholm så utilsløret tilhører, er at få et frisindet demokrati til at degenere til sin egen karikatur. Per Nyholm er helt igennem forfærdelig.

Med venlig hilsen

Emeritus

Posted: 25 februar 2010 - 11:34 - Svar

Rettelse: det hedder selvfølgelig ‘…privilegeret…’

Med venlig hilsen

Emeritus

Posted: 25 februar 2010 - 11:57 - Svar

Til Bjovulf og Gunnar Biering.

Arne Melchior er en gammel mand, som åbenbart ikke er opdateret. Der er selvfølgelig en grund til, at USA er en drivende kraft både i Irak og Afghanistan. USA er udmærket klar over den fare, vi står overfor ud over wake-up forskrækkelsen med 9/11. Hvorfor skal vi mon frigøre os fra olien på ti år (Obama)? Ikke primært fordi den slipper op. Fordi USA og Canada ser de samme problemer med Islam, som vi har i forhold til befolkningens sammensætning. Muslimer i staterne udgør stadig kun ca. 2,5% af befolkningen, så USA er et begynderland. Men hvor kom attentatplanerne mod JP fra? – og attentaterne mod World Trade Center, før det lykkedes?

Med venlig hilsen

  WordsSpeaker

  Posted: 25 februar 2010 - 12:18 - Svar

  Bemærk også her det konstante press OIC yder på alle internationale institutioner. Overfor EU har de fået indført restriktioner på ytringfriheden. Det er faktisk de EU regler som Geert Wilders for tiden må slås mod. I EU skal disse regler være gennemført senest 28 november i år, så med mindre vores regering kan stå imod, må vi også regne med begræsninger her i DK.

  Islands arbejde med at lave verdens mest liberale ytringsfrihed, har bekymeret EU, eftersom Island er ansøger land til EU, som jo netop har vedtaget nye regler på ytringsfriheds området. Jeg håber Island gennemfører de her ytringsfriheds regler. De vil blandt andet stoppe for såkaldt “Presse etiske retningslinjer” som i mange tilfælde forhindrer MSM pressen i at sige tingene som de er.

  OIC har endvidere fået FN til at vedtage regler om at man ikke må defamere religioner. Se det lyder til en vis grad ikke så slemt vel? Det varer dog kun til man ser at det er islam og kun islam der skal beskyttes af loven. Muslimer vil stadig være fri til at te sig som de vil.

  Men, og der skal jo være et men ikke? Enhver form for anti-defamations beskyttelse af religioner vil forhindre debat og kritik. Det er derfor det er rigtigt at fjerne blasfemi paragreffen herhjemme.

  WordsSpeaker

  Posted: 25 februar 2010 - 12:20 - Svar

  Apropo olie. Regeringen har udvidet elbilers afgiftfritagelse til 2015 nu, juhuu! 🙂

  PS Død over allahs pis (olie)

Anonym

Posted: 25 februar 2010 - 13:57 - Svar

Snaphanen,

En spricka i den svenska extremvänsterns försvarsmur? Det här kan komma att bli något riktigt stort i Sverige inför det kommande valet. Det finns knappast något annat land där den kommunistiska infiltrationen gick så långt, och det är exakt det som ligger bakom att Sverige är på väg att kollapsa samtidigt som censuren tystar all kritik:

http://www.dn.se/opinion/debatt/vilka-samhallstoppar-ar-det-som-polise n-skyddar-1.1051452

  steen

  Posted: 25 februar 2010 - 14:13 - Svar

  @ Tak, jeg så det i morges – læser op på det til i morgen.

Liva

Posted: 25 februar 2010 - 15:23 - Svar

Vedr. sammenhængskraft. Er det ikke netop den vestlige sammenhængskraft der har givet os demokrati, kvinder stemmeret, homoseksuelle borgere frihedsrettigheder, givet os modernitet, ytringsfrihed, pluralisme, et fælles sprog, kendskab til vestlig kultur og traditioner, givet rum for humor og satire, kritisk sans, givet os en folkeskole der ikke er sort skole, et retssamfund, givet mænd og kvinder bedre rammer for lige muligheder etc.?

Og er det ikke netop en vigende – hvis ikke manglende – vestlig sammenhængskraft der gør at jøder ikke mere kan leve i fred i f.eks. Malmø? Og er det ikke netop i stigende grad mangel på vestlig sammenhængskraft der gør at jøder og homoseksuelle – og kvinder – i stigende grad ikke kan leve i fred i vestlige lande? Og er det ikke netop mangel på vestlig sammenhængskraft der gør at politibetjente, ambulancefolk og falck folk overfaldes med sten i nogle ghettoområder? Og politikere ditto. Og journalister, bloggere og avistegnere ditto?

  Bjovulf

  Posted: 25 februar 2010 - 15:47 - Svar

  Just precis, Liva – men Arne Melchior & co er altså endnu ikke nået så langt i deres
  mentale udvikling, at de er i stand til at indse disse åbenlyse selvfølgeligheder 😉

Bjovulf

Posted: 25 februar 2010 - 15:28 - Svar

Interessant – er der mon ved at ske noget med svensk presse?

http://www.dn.se/sthlm/segregation-integration-stockholm-nyanlanda-fly ktingar-1.1051692

Fyra av Stockholms 26 kommuner tar emot 75 procent av länets flyktingar
Uppdaterat i dag. 11:25. Publicerat i dag. 10:15

Grafik: Jonas Backlund Antalet nyanlända i Stockholms län 1994-2009. Sammanlagt har länet tagit emot 44.800 personer under dessa år.

STOCKHOLM.Stockholm, Södertälje, Botkyrka och Huddinge har tillsammans tagit emot drygt 75 procent av länets nyanlända sedan 1994. Samtidigt har de tre medelstora kommunerna Täby, Tyresö och Danderyd tagit emot två procent eller totalt 900 personer – tillsammans. Det visar DN.se:s kartläggning.

….

Snowball

Posted: 25 februar 2010 - 16:11 - Svar

Hov: Nu får vi også vores egen Wilders-sag: http://politiken.dk/indland/article910581.ece

steen

Posted: 25 februar 2010 - 16:30 - Svar

ser det – på vej ind i “advokatsamfundet” – hvor vi taler til hinanden via advokater. Jeg forstår ikke hvad han mener med ” videoen er flyttet” – den findes lige her.

Snowball

Posted: 25 februar 2010 - 17:23 - Svar

Jeg siger bring it. Så kan vi få tal og fakta og dokumentation på bordet. Hvad var det præcis Hedegaard sagde, og kan det dokumenteres/moddokumenteres.

  steen

  Posted: 25 februar 2010 - 19:29 - Svar

  Snowball:Svær sag. Der er kilder til det i 1400 års krigen. Det norske center f. børnemisbrug i Pakistan, siger for eksempel at 62 % af børnene i Punjab er misbrugte. Det findes i en af de utallige rapporter her på siden: http://www.sahil.org/ – flere kronikører henviste til det her i januar.

  Men det skal vel dreje sig om Danmark. Jeg ved ikke, hvad der findes af dokumentation.

  Når mørketallet for almindelige voldtægter er stort, så må de på dette område være meget større. Hvis jeg var en domstol, ville jeg afvise den. Havde Niels Erik Hansen DRC ikke også bebudet én ?

Universalgeni

Posted: 25 februar 2010 - 19:59 - Svar

Jeg kan altså ikke se, hvordan et udsagn af den type kan ende i en retssag. “Danskerne er racister”. “Danskerne er vantro”. “Danmark er et luderland”. Det kører af sporet, hvis der er grundlag for en dom i dette spørgsmål…

Vivi Andersen

Posted: 25 februar 2010 - 21:42 - Svar

Bjovulf

njae, jeg tror ikke det har så meget at gøre med den, i dette tilfælde Melchiorske mentale udvikling, men med kulturforskelle.

Godt nok er Arne Melchior og familie 3. eller 4. generations jødiske indvandrere i Danmark, men det ændre ikke på det
som er en del af det jødiske arv og islæt.

Og dette er forstemmende da det ikke kun er hos den semittiske, jødiske stamme dette eksisterer, men også hos den semittiske arabisk-islamiske.

Forstemmende da store grupper af arab-muslimer er blevet bosiddende i de vestlige lande og at vi ikke skal kalkulere med at deres måder at tænke og agere på vil ændre sig.

Så kan vi indlede diskussionerne om hvad der er stærkest : arv eller miljø !

Desuden skal vi ikke overse, at vi selv er arveligt “belastede” – hvad jeg inderligt håber passer og at dette vil vise sig i praksis inden alt for længe.

Vi er, som Arne Melchior gør os opmærksomme på, men godt nok i en nedladende betydning, Vikingernes efterkommere !

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det at være en efterkommer af Vikingerne passe mig fint – og at jeg egentlig er ganske stolt af dette.

Universalgeni

Posted: 25 februar 2010 - 23:10 - Svar

Sikke en gang sludder. Melchior er en normal dansker. Genetisk såvel som socialt. Alle mennesker har gener, der kan henføres til geografiske steder og at de forholder sig sådan, er inderligt uinteressant. Hans holdninger fejler derimod noget. Og det er helt og holdent danskernes egen fejl. Vi har tilladt for mange halalhippier i de meningsdannende medier.

Emeritus

Posted: 26 februar 2010 - 13:39 - Svar

Til Universalgeni.
Nej, det er ikke sludder, hvad Vivi mener. Arne Melchior er multikulturalist. Det ligger ligesom i kortene. Derfor reducerer han statsborgerskabet til et lige gyldigt spørgsmål om blot at respektere landets love og loyalt ‘holde sig på måtten’, så er han så dansk, som man kan forlange. Men det er ikke, hvad dansk nationalitet handler om.

Af oprindelse og af kulturel egenart (religiøst og arveligt) opfatter Arne Melchior sig til forskel fra rigtige danskere fortsat som jøde ikke som dansker. Arne har kun tilpasset sig – ladet sig integrere (m.a.o. han respekterer samfundets indretning), men han vil ikke assimileres – blive dansker. Han er dansker nok, som han er. Det er hans pointe, og hvad dansk er for ham. Han bor her og får børn her. Ergo…

MEN:
Hvad skal være fremherskende – et ‘rummeligt’ vakkelvornt mangefold af samfund samlet under en fælles ramme, som alle hævder at ville respektere – ELLER et stærkt, enfoldigt samfund, der generøst tillader et naturligt flow af emigration og immigration, men på enfoldens præmissesæt – det, vi havde, men ikke måtte beholde.

Det spørgsmål spillede tidligere ikke den store rolle her i Vesten. Vi havde intet at frygte fra Arne Melchiors eller andres side, for hans og vort værdisæt er langt hen ad vejen gensidigt berigende. Symbiosen har indiskutabelt været til gensidig gavn. Det er den stadig, men vilkårene i Verden har ændret sig, og derfor kommer Arne i klemme.

Når det er blevet afgørende vigtigt at tage stilling til spørgsmålet om mangefold kontra enfold, skyldes det, at den politiske elite (overvældende dokumenteret af Morten Uhrskov) siden 1983 har søgt og begået et monumentalt forrædderi mod det folk, som de åbenlyst foragter – deres eget. Eliten er uden tanke for konsekvenserne gået ind for multikultur – inkluderende, men kun tilsyneladende inkluderende, for de har udvidet mangefolden til at gælde hele kloden i ønsket om et universelt free flow. Nu viser det sig, at der overhovedet ikke er hold i den universelle vestlige begrebsverden. Opfattelsen andre steder på kloden er til døden radikalt anderledes. Hvad sker nu med den Verden, som eliten lever højt på. Den kan bryde sammen nårsomhelst og rive dem med i faldet. Det ser vi allerede tegningen til.

Med venlig hilsen

  Universalgeni

  Posted: 26 februar 2010 - 14:01 - Svar

  Af oprindelse og af kulturel egenart (religiøst og arveligt) opfatter Arne Melchior -> Arveligt ?? Jeg tror ikke på, at Melchior opfatter sig som genetisk afvigende. Jeg gør ikke. Jeg tror ikke på, at Melchior eller jøder afviger fra alle andre mennesker.

Emeritus

Posted: 26 februar 2010 - 14:07 - Svar

Et retorisk spørgsmål:
Hvorfor kan eliten ikke begå fejl? – Fordi den er så betaget af egne evner og muligheder, at den ikke har fantasi til at forestille sig, hvor galt det kan gå i stor skala, når den som elite lægger planer i stor skala. Derfor er eliten den mest upålidelige følgesvend, vi som samfund har. Det kan Per Nyholm ikke forstå dybden i, så i den forstand er han lige så forblændet, som dem, han gerne vil være på hat med.

Med venlig hilsen

Emeritus

Posted: 26 februar 2010 - 14:21 - Svar

Til Universalgeni.
Min henvisning til arvelighed skal ikke forstås på den måde, du tolker det.

Man kan til evig tid diskutere, hvad der kendetegner en jøde – om det er kulturelle karakteristika, eller om man udelukkende via Jødedommen bliver en sand jøde. Men arvemæssigt er både arabere og jøder genetisk set semitter, hvad ægypterne for eksempel ikke er. De er hamitter! Om du genetisk set er det ene eller det andet, burde ikke gøre en forskel.
Men det gør det.

Sat lidt på spidsen:
Når jøder scorer højere både i intelligenstests, og hvad angår Nobel-priser, så skyldes det ikke mindst, at de via naturlig udvælgelse, siden de sad ved Babylons floder og græd, er endt med at være signifikant bedre begavede end deres semitiske broderfolk, som satte simpel fætter-kusine formering over den intelliektuelle udvælgelse og den lærdom som rettesnor, bogen giver.

Med venlig hilsen

Universalgeni

Posted: 26 februar 2010 - 16:01 - Svar

Ja, mange er da heldigvis godt begavede. Det bliver man ikke af fætter-kusineægteskab. Men jeg kan nu stadig ikke anerkende, at der skulle være noget at udsætte på Melchiors arv eller gener. Manden er et regulært fjols, men det er noget helt andet…

Emeritus

Posted: 26 februar 2010 - 20:57 - Svar

Til Universalgeni:

Der er fra mit synspunkt intet at udsætte på Melchiors arv eller gener, og der er hverken grund til misundelse, had eller andre følelser med rod i antisemitisme, så der er vi selvfølgelig rørende enige. Andet har jeg heller aldrig forsøgt at antyde. At han er en krukke og kan opføre sig arrogant og utåleligt på en gammelkøbenhavnsk måde, som jeg husker fra min bedsteforældregeneration, da jeg var dreng, er en anden sag, men det er ikke noget multikulturelt fænomén at opføre sig sådan. Det kan hænde både i de bedste og værste familier. Det rammer i flæng og er i vor sammenhæng ret harmløst. Men Arne er reelt i klemme, fordi muslimer i stort tal er strømmet ind i landet. Derfor er han ude i god tid og gør på en måde muslimernes sag til sin.
Hvis det nemlig på grund af presset mod staten ender med, at der bliver sat ultimative grænser for muslimer som gruppe, rammer det omgående Arne og hans gruppe, fordi forholdsregler er generelle. Hvis nemlig, integrationen af muslimer fortsat går så dårligt, at vi ikke kan leve i fred for dem og med dem, kan kravet til dem blive, at de må lade sig assimilere eller forsvinde. Det krav omfatter samtidig på det juridiske plan – Arne, for i den sag kan man ikke gøre forskel på jøder og muslimer. Uanset om vi godt ved, at muslimer med hjemmel i Koranen nærmest har pligt til at forfølge jøder (modbydeligt), er lige netop det et mellemværende, som ikke vedrører sagen.

Med venlig hilsen

Universalgeni

Posted: 26 februar 2010 - 21:14 - Svar

Så er vi mere enige. Osse med hensyn til “assimiler eller skrid”. Find jer i tegninger eller smut. Farvel. 😀

Skåning

Posted: 26 februar 2010 - 21:36 - Svar

Den där jämförelsetabellen är inte riktigt rättvisande. Det tar i många fall inte mer än tre år för att bli svensk medborgare. För anhöriginvandrare gäller tre år och det är över 30% av alla utdelade uppehållstillstånd. Även för andra kan dispens ges redan efter tre år.

WordsSpeaker

Posted: 26 februar 2010 - 23:08 - Svar

Vesten bliver nødt til at bevæge sig bort fra ideen om at man ikke kan/bør forskels behandle. Sandhden er netop at man bør forskels behandle alle da ingen er lige. Ligheds ideen om at er alle er lige er hul i hovedet og simplethen ikke sand.

Kan man måske sige at koran tro muslimer opfører sig som sekulære danskere? Nej selvfølgelig ikke. Hele ideen bag social lovgivningen fra de tidlige 70’ere var netop at man skulle behandle sociale tilfælde individuelt, istedet for alle ens, alle over en kam.

Emeritus

Posted: 27 februar 2010 - 00:23 - Svar

Til Words Speaker.
Ja, selvfølgelig. Det ulige som reglen er også et af mine hovedsynspunkter. Selvfølgelig er lighed som princip en udmærket social opfindelse og fuldkommen uden rod i virkeligheden. På trods af det kan hunde sagtens lege med på den idé. For selv en stor hund ved godt, at den er stor, når den møder en lille hund. Når de alligevel leger sammen, giver den store hund sig selv nogle handicaps forlods, så den lille hund godt kan være med. På den måde bliver det sjovt for dem begge to. Men forudsætningen for handicappene er netop, at der er forskel, ellers var de ikke nødvendige at indføre i legen. Vi har leget legen så længe, at mange tror, at den ene religion kan være lige så god som den anden. Hip som hap. En vulgær forestilling. Religioner mødes ikke på lige fod. Og vi fødes med forskelligt udgangspunkt og bliver tykke og tynde, store og små, dumme og kloge, fattige og rige, udstyret med forskellige dominerende temperamenter, som stiller os forskelligt i livet. Både du og jeg kan blive ved på den remse længe endnu.

Diskrimination er i den forbindelse et fy-ord. Men for at få et nøjagtigt billede af situationen og forstå den, må man nødvendigvis kunne diskriminere (skelne også meget fint). Problemet er – netop som du skriver, at ligemageriet fører til, at man ikke kan finde ud af, hvad man skal stille op, når virkeligheden ikke retter sig efter det, man bilder sig ind. Ønsker vi at forstå, hvad det indebærer for vort samfund, at rumme jøder og at rumme muslimer, (for nu at holde fokus på tråden), så hører ligheden op i samme øjeblik, vi sætter os for at droppe ønsket om at rapportere om det banale – lighederne. Jo, vi ved godt, at de andre ligner os – ti fingre og ti tæer og den slags. Det er, når vi kommer til det specielle, at vi bør kunne gennemskue, i hvor høj grad vanetænkningen har tag i os, give slip på den og forholde os til virkeligheden ‘an sich’, for at vi kan blive i stand til at diskriminere på en kvalitativ måde. Af den evne afhænger vor mulighed for at indsamle afvigende data korrekt, sammenligne dem og drage valide konklusioner på basis af dem. Så opdager vi med garanti i konklusionen, at vi sagtens kan leve med et jødisk samfund i vor midte, mens det bliver en næsten uoverkommelig opgave – selv for fantasien at fæste lid til et støt ekspanderende islamisk samfund midt iblandt os. Udelukkende på grund af forskellene mellem os og dem og det jødiske samfund. Med andre ord er forskellene afgørende for det resultat, vi kan forvente at se. Derfor er diskrimination så vigtig.

Derfor fortsætter det nok også med, at vi hele tiden må finde på nye og skrappere måder at behandle muslimer på, fordi muslimers indstilling til vort samfund (i kraft af Islams imperative indflydelse) hele tiden ændrer sig og er for afvigende til, at de kan falde til ro og holde os ud og holde af os, som vi er.

Med venlig hilsen

Leave a Comment