5
mar
Seneste opdatering: 17/6-12 kl. 0312
25 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

“Ma che bella! La Invernizzi è un angelo!” Jeg ledte efter den bedste version af G. F. Händel, Lascia ch’io pianga fra Torquato Tassos episke digt om Jerusalems befrielse i det første korstog, og mellem alle stjernerne skilte den mig ukendte, ret unge Roberta Invernizzi sig helt ud. Denne kunne ikke embeddes (se og hør!), men den er kun marginelt bedre end hendes version ovenfor. Dagens morgenmusik ! En engel, fortrædeligheder må vente – indtil prosaen møvede sig på igen:

Lars – NIMBY – Ohly vi forbyde friskoler, og dog………

Först dottern – nu sonen. Expressen kan i dag avslöja att Lars Ohlys son går i privatskola. Detta trots att Vänsterledaren vill förbjuda friskolor. – “Lars är helt ointresserad av detta,” säger Kristoffer Housset, pressekreterare hos Lars Ohly.I valrörelsen 2006 avslöjade Affärsvärlden att Lars Ohlys dotter gick i privatskolan Fryshusets Gymnasium, trots att Vänsterledaren var starkt kritisk mot privatskolor. Avslöjandet skapade debatt och togs upp av flera andra medier. Lars Ohly försvarade sig med att det var hennes beslut.Expressen kan i dag avslöja att Lars Ohlys son går i en privatskola. Han läser byggprogrammet på Nackademins Gymnasium. Ohly satte sin son i friskola. (Den 30 oktober 2005 meddelade Ohly i SVT:s Agenda att han slutar kalla sig kommunist.Hypocrisy:early 13c., from O.Fr. ypocrisie, from L.L. hypocrisis, from Gk. hypokrisis “acting on the stage, pretense,” from hypokrinesthai “play a part, pretend.)
Pris til Danmarks førende blogger gennem syv år

Modtager af årets Trykkefrihedspris er Kim Møller. Han er cand. mag. i historie og redigerer til daglig landets mest læste politiske blog Uriasposten. I februar blev han overfaldet, sparket og fik smadret flasker i hovedet, da han dækkede en antifascistisk demonstration i Århus. Han har i mange år været venstreekstremisternes hadeobjekt og er i dag nødt til at bo på hemmelig adresse. Med prisen vil Trykkefrihedsselskabet udtrykke sin opbakning til en blogger, der ufortrødent fortsætter sit journalistiske arbejde trods trusler og overfald.(Foto: Kim Møller i Rosengård,2009, Malmø)

Silketråden og jøderne

I OKTOBER 1943 blev jøderne jagtet i København, men modtaget hjerteligt i nabobyen Malmø. Redningen af de 7000 danske jøder fra de tyske nazi-gangsteres klør er en af de ædleste episoder i danmarkshistorien.Nogle af de flygtende jøder blev i Skåne. Andre kom til, bl.a. fra de jødefjendske hetz-bølger i Polen. Så omkring 1970 boede der ca. 6000 jøder i Skåne. I dag bor der kun 3000. De flygter.For nu er det i Malmø, jøderne forfølges. Af venstreorienterede bøller og muslimer. De sidste er der over 50.000 af i Malmø.

AT MUHAMMEDS børn hader jøderne, og en del forfølger dem, må man ikke sige på tv-stationer, i ‘pæne’ aviser og i kulturradikale partier. Men i disse måneder bliver jøder altså slået ned på gaderne i Malmø. Fordi de er jøder. Som i Berlin i 1930’erne.Borgmesteren i Malmø, Ilmar Reepalu (S), kan ikke lide at tale om det. For han vinder kun valgene, hvis han taler de 50.000 muslimer efter munden. Derfor har medieoverklassens generalstab måttet træde sammen. Politikens Tøger Silketråd, Palme-pris-modtageren og mesteren i bodega-sprog Carsten Ulfeldt Jensen, samt forhenværende Uffe Ellemann. De har holdt krisemøde på Vartov. Emnet: Hvordan stopper man udbredelsen af disse for islams udbredelse så dårlige nyheder. Ole Hyltoft:   Jøder forfulgt af muslimer og bøller.

Politiserende grammatik

Tilgangen her skal man nok være nørd som undertegnede for at finde interessant, men Michael Skovmands iagttagelser er væsentlige. Lektoren sætter ord på noget de fleste af os vist godt har fornemmet rent intuitivt, så dette er noget så usædvanligt som en akademisk tilgang der rent faktisk er anvendelig og relevant, og ikke er (endnu) et ubehjælpsomt forsøg på islam-apologi og pseudovidenskabelig dokumentation for Dansk Folkepartis iboende ondskab. Bemærk i øvrigt den underforståede ironi der kommer af at trække på venstreorienteret mediekritik fra 1970’erne, dengang vendt mod DR’s angiveligt borgerlige slagside. I dag må vores side så konstatere noget lignende: Medieverdenen manipulerer og propaganderer som den største selvfølge, med ansvarsforskydelse som konsekvens. Halvfjerdsergenerationen og dens åndelige efterkommere er etablissementet, og vi er græsrødderne og ideologikritikerne. Ikke online, men bør læses i sin helhed (LFPC).

[…] Udsagnsord som ‘krænke’ eller ‘skuffe’ kunne man kalde ‘pseudotransitiver’, fordi de overfladisk ligner udsagnsord som ‘slå’ eller ‘sparke’, men i virkeligheden bytter om på den, der handler, og den, der er genstand for handlingen.

I 1972 udgav professor Frands Mortensen sin berømte analyse af 22-Radioavisen, hvor han lancerede et nyt begreb: »agentiv-strygning«. Det handlede om, at agens, altså det handlende subjekt, blev strøget til fordel for passivkonstruktioner og lignende.

Det hed ikke, at »Amerikanerne har nedkastet napalmbomber over Vietnam«, men at »der er blevet nedkastet napalmbomber over Vietnam«. Det var en ‘ideologikritisk’ analyse, for den søgte at påvise, hvorledes 22-Radioavisen ved hjælp af agentivstrygninger søgte at sløre de faktiske ansvarsforhold og dermed fremstille begivenhederne som nærmest naturlige og uafvendelige, både i Vietnamkrigen og i (den kapitalistiske) verden i øvrigt.

Disse typer sproglige mekanismer var genstand for mange analyser dengang, ikke mindst på de såkaldte sensitivitetskurser, hvor de samlet blev bramfrit betegnet som ‘røvrendingsmekanismer’. Pseudotransitiver såsom ‘krænke’ og ‘fornærme’kan siges at udgøre sådanne røvrendingsmekanismer, og med inspiration fra Frands Mortensen kunne man kalde dem ‘agentivombytninger’.

Pointen er, at eksempelvis Peter bliver røvrendt af sine forældre, når de fortæller ham, hvor meget han har skuffet dem, fordi han har skiftet studium. Nu kunne man sige, at Peter måske godt kunne forudskikke, at hans forældre ville blive skuffede over, at han ville læse idéhistorie frem for medicin.

Værre er det med Kurt, der krænkede Ahmed, fordi han tegnede en tegning, der forestillede Muhammed med en bombe i hovedbeklædningen. Kurt er karikaturtegner, og hans yndlingsobjekter er folk, der siger et og gør noget andet. Når Ahmed siger, at han føler sig krænket af Kurts tegning, forudsætter han (1), at Kurt har en fuldstændig klarhed over, hvem i verden der måtte få denne tegning at se, (2) at Kurt måtte være bekendt med alle hans mulige læseres overfølsomheder, samt ikke mindst (3) at han burde foruddiskontere denne mulige krænkelse og som følge heraf afholde sig fra at publicere sin tegning.

Her kommer det næste problem. Krænkelser er ifølge deres natur subjektive. De er udelukkende baseret på, at nogen hævder, de føler sig krænkede. Det, der er afslappet naturlighed for den ene, er blufærdighedskrænkelse for den anden. […] Universitetslektor Michael Skovmand: Pseudotransitiv: Krænkelsens grammatik [Weekendavisen 5.3.2010]


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Gunnar Biering

Posted: 5 marts 2010 - 14:08 - Svar

Til lykke til Kim Møller. Den pris er han selvskreven til.

Og formentlig er Uriasposten “Danmarks førende blog gennem syv år”, som I generøst skriver. Men Snaphanen er nu heller ikke værst!

  steen

  Posted: 5 marts 2010 - 14:18 - Svar

  @Gunnar: Takker ærbødigst. Men vi må jo henholde os til Chart.dk. 3.836 unikke hits om dagen og ca. 40.000 sidevisninger om ugen ! Det er mange år siden vi kunne slå ham jydetampen 🙂 Vi interesserer os også for forskelligt. Vi fylder forresten 6 til sommer. Lang tid. Det er derfor vi må lægge små pauser ind og variere med musik og fotos.

   Liva

   Posted: 5 marts 2010 - 20:10 - Svar

   “Vi fylder forresten 6 til sommer. Lang tid. Det er derfor vi må lægge små pauser ind og variere med musik og fotos.”

   Heldigvis har I også musik og kunst. Det gør jeres blog særlig. Der er åndelig føde – også. Skønt. 🙂 Tak for det.

JensH

Posted: 5 marts 2010 - 14:27 - Svar

Virkelig velfortjent at prisen går til Kim Møller. Et helt fantastisk arbejde han laver derovre på Uriasposten.

Pk

Posted: 5 marts 2010 - 16:40 - Svar

Godt for os at vi har Uriasposten( har skrevet til Kim) og Snaphanen.
Stort tak til begge.
En dag vil kong Frederik kalde dem til Slottet, og der vil de blive hyldet
med Elefant orden, mens danskere med hang til demokrati vil synge ude på
Slotspladsen.
Det bliver en glædends dag. Danmark klarede truslen fra venstrefløjen og islam.

Universalgeni

Posted: 5 marts 2010 - 17:39 - Svar

Hurra for Uriasposten! Hurra! 😆 Det er bare det bedste det er sket længe! :mrgreen:

Egtvedpigen

Posted: 5 marts 2010 - 18:23 - Svar

Hottie hottie hottie!!! Hvorfor er der ingen, der har fortalt mig, at der bag Uriasposten gemte sig en mand i sin bedste alder??!!

  Bjovulf

  Posted: 5 marts 2010 - 19:41 - Svar

  Ja, det er jo svært at hamle op med – SUK!

   Egtvedpigen

   Posted: 5 marts 2010 - 20:06 - Svar

   Men Bjovulf, du bor i cykelturs afstand og svarer tilbage når man skriver, og det tæller skam også 😉

    Bjovulf

    Posted: 5 marts 2010 - 20:18 -

    Nåh, ja 😀

    Jeg troede, du var ved at flytte?

    Egtvedpigen

    Posted: 5 marts 2010 - 22:37 -

    Tag nu ikke sorgerne på forskud, gamle dreng.;-)
    Vi burde egentlig i det mindste kende hverandre, når nu vi (omend kun foreløbig) bor så tæt på hinanden. Skal du ikke med til et eller andet trykkefrihedsselskabshalløj? De overrækker trykkefrihedsprisen til hottie lørdag d.13, og jeg er helt ligeglad med, om du er næsten halvfems eller skeler. 🙂

    Bjovulf

    Posted: 10 marts 2010 - 18:42 -

    Nej, så galt er det trods alt heller ikke, Miss M. 😀

    Hmm, det kunne da være interessant – hvordan kan jeg kende dig? 😉

  Christina

  Posted: 5 marts 2010 - 22:42 - Svar

  “Hvorfor er der ingen, der har fortalt mig, at der bag Uriasposten gemte sig en mand i sin bedste alder??!!”

  Egtvedpigen, jag trodde att herrar som Grauballemanden og Tollundmannen var mer din stil… 😆 😉

   Christina

   Posted: 5 marts 2010 - 22:45 - Svar

   …själv är jag jämnårig med Barumskvinnan… 😆

Bjovulf

Posted: 5 marts 2010 - 18:48 - Svar

Det glade vanvid: “Danske aviser tvunget til at følge britisk lov”

Hmm, hvornår er det nu lige vi har givet britisk lov jurisdiktion i DK !?!?

Det glemte man da vist lige at fortælle os om, når vi skulle lokkes
længere og længere ud i EU-sumpen. Mageløst!

Sig mig, er den slags fiksfakserier ikke på kant med Den danske Grundlov?

http://www.berlingske.dk/danmark/danske-aviser-tvunget-til-foelge-brit isk-lov

Danske aviser tvunget til at følge britisk lov

Danske dagblade kan ikke ignorere et eventuelt søgsmål ved en domstol i London. EU-retten gør, at en erstatning tilkendt ved en britisk domstol kan inddrives i Danmark.

Af Claus Kragh
Fredag den 5. marts 2010, 16:14

Storbritanniens stærkt kritiserede injurielovgivning har reelt retsvirkning i Danmark.

Hvis danske dagblade udebliver fra en eventuel retssag i London om Muhammed-tegningerne, vil sagsøgeren nemlig få medhold i sine påstande, og derefter vil vedkommende med EU-retten i hånden kunne inddrive en eventuel erstatninr i Danmark.

   Victor

   Posted: 5 marts 2010 - 19:17 - Svar

   Her er en strøtanke:

   Det lyder som om, advokatfirmaet Philip, Vognmagergade 7, 1120 København K samarbejder med hr Yamani.

   Måske skulle man gribe fat i en god gammel aktivisttradition og finde ud af, hvem det firmas kunder er og opfordre dem til at søge andre forretningsforbindelser.

   For de af advokaterne, der har børn, burde de øvrige forældre på skolerne også have ret til at vide, hvad det er for noget snavs, de er på vej ud i.

   Hvad er det man siger på engelsk – name and shame.

    Bjovulf

    Posted: 5 marts 2010 - 19:39 -

    Ja, og ikke at forglemme : “what goes around comes around ”

    Et dansk advokatfirmas involvering i dybt uretfærdige retssager ved en BRITISK domstol imod danske aviser –
    for ussel mammon, nemlig snavsede oliepenge fra en flok arabiske fundamentalister og fanatikere –
    blot for at have brugt den DANSKE ytringssfrihed i DANMARK vil nok komme til at koste dem meget dyrt
    på længere sigt.

    En mget stor fejltagelse!

   Niels Hansen

   Posted: 5 marts 2010 - 21:18 - Svar

   Fuldstændigt absurd, er der ikke nogle pastafarians eller andre der vil gå sammen med mig om at blive fornærmet over bogstavet A, så sagsøger vi røven ud af bukserne på alle aviserne og bliver milliardærer!

   Tilykke til Kim Møller, det er fuldt fortjent

  PeterK

  Posted: 10 marts 2010 - 20:28 - Svar

  Det er værre endnu. Hvis Yamani kan stævne Thøger for hate speech eller racisme, kan han udleveres til England i henhold til EU’s fælles arrestordre.

  Danmark er for længst holdt op med at være et selvstændigt land, vi er en lille del af Nordland.

Liva

Posted: 5 marts 2010 - 20:08 - Svar

Stort tillykke til Kim Møller. Rigtig godt at Trykkefrihedsselskabet giver ham en pris. Ellers tror jeg også at andre ville gøre det samme. Måske ikke nu – men så i hvert fald siden. Også godt for KM’s skyld, idet der må hvile et kæmpe pres på ham. Det er godt at han får moralsk opbakning. Så håber jeg at Uwe Max får en slags pris en anden gang, for han gør også et godt arbejde. Ligeså jer, snaphaner, i øvrigt.

Nu mangles der at Jansens koran projekt bliver udgivet – men det tør ingen vel mere efter at der nu tilsyneladende vil komme retssager mod danske aviser for at trykke en vestlig tegning i et vestligt land.

Der er mere brug for religionskritik end nogensinde. Aviser må vise solidaritet med hinanden – og med bloggere – og med vores dyrebare ytringsfrihed og dermed også religionsfrihed. Religiøse figurer og ditto myter skal ikke kunne bruges til at tape munden på borgere.

Jo mere der skrydes fra religiøse kredse, jo mere religionskritik må der til.

Tommy

Posted: 5 marts 2010 - 21:05 - Svar

ers Tale fra idag i London:

Speech House of Lords, London, Friday the 5th of March 2010
vrijdag, 05 maart 2010
Thank you. It is great to be back in London. And it is great that this time, I got to see more of this wonderful city than just the detention centre at Heathrow Airport.

Today I stand before you, in this extraordinary place. Indeed, this is a sacred place. This is, as Malcolm always says, the mother of all Parliaments, I am deeply humbled to have the opportunity to speak before you.

Thank you Lord Pearson and Lady Cox for your invitation and showing my film ‘Fitna’. Thank you my friends for inviting me.

I first have great news. Last Wednesday city council elections were held in the Netherlands. And for the first time my party, the Freedom Party, took part in these local elections. We participated in two cities. In Almere, one of the largest Dutch cities. And in The Hague, the third largest city; home of the government, the parliament and the queen. And, we did great! In one fell swoop my party became the largest party in Almere and the second largest party in The Hague. Great news for the Freedom Party and even better news for the people of these two beautiful cities.

And I have more good news. Two weeks ago the Dutch government collapsed. In June we will have parliamentary elections. And the future for the Freedom Party looks great. According to some polls we will become the largest party in the Netherlands. I want to be modest, but who knows, I might even be Prime Minister in a few months time!

Ladies and gentlemen, not far from here stands a statue of the greatest Prime Minister your country ever had. And I would like to quote him here today: “Mohammedanism is a militant and proselytizing faith. No stronger retrograde force exists in the World. It has already spread throughout Central Africa, raising fearless warriors at every step (…) the civilization of modern Europe might fall, as fell the civilization of ancient Rome.” These words are from none other than Winston Churchill wrote this in his book ‘The River War’ from 1899.

Churchill was right.

Ladies and gentlemen, I don’t have a problem and my party does not have a problem with Muslims as such. There are many moderate Muslims. The majority of Muslims are law-abiding citizens and want to live a peaceful life as you and I do. I know that. That is why I always make a clear distinction between the people, the Muslims, and the ideology, between Islam and Muslims. There are many moderate Muslims, but there is no such thing as a moderate Islam.

Islam strives for world domination. The Quran commands Muslims to exercise jihad. The Quran commands Muslims to establish shariah law. The Quran commands Muslims to impose Islam on the entire world.

As former Turkish Prime Minister Erbakan said: “The whole of Europe will become Islamic. We will conquer Rome”. End of quote.

Libyan dictator Gaddafi said: “There are tens of millions of Muslims in the European continent today and their number is on the increase. This is the clear indication that the European continent will be converted into Islam. Europe will one day soon be a Muslim continent”. End of quote. Indeed, for once in his life, Gaddafi was telling the truth. Because, remember: mass immigration and demographics is destiny!

Islam is merely not a religion, it is mainly a totalitarian ideology. Islam wants to dominate all aspects of life, from the cradle to the grave. Shariah law is a law that controls every detail of life in a Islamic society. From civic- and family law to criminal law. It determines how one should eat, dress and even use the toilet. Oppression of women is good, drinking alcohol is bad.

I believe that Islam is not compatible with our Western way of life. Islam is a threat to Western values. The equality of men and women, the equality of homosexuals and heterosexuals, the separation of church and state, freedom of speech, they are all under pressure because of islamization. Ladies and gentlemen: Islam and freedom, Islam and democracy are not compatible. It are opposite values.

No wonder that Winston Churchill called Adolf Hitler’s ‘Mein Kampf’ “the new Quran of faith and war, turgid, verbose, shapeless, bur pregnant with its message”. As you know, Churchill made this comparison, between the Koran and Mein Kampf, in his book ‘The Second World War’, a master piece, for which, he received the Nobel Prize in Literature. Churchill’s comparison of the Quran and ‘Mein Kampf’ is absolutely spot on. The core of the Quran is the call to jihad. Jihad means a lot of things and is Arabic for battle. Kampf is German for battle. Jihad and kampf mean exactly the same.

Islam means submission, there cannot be any mistake about its goal. That’s a given. The question is whether we in Europe and you in Britain, with your glorious past, will submit or stand firm for your heritage.

We see Islam taking off in the West at an incredible pace. Europe is Islamizing rapidly. A lot of European cities have enormous Islamic concentrations. Paris, Amsterdam, Brussels and Berlin are just a few examples. In some parts of these cities, Islamic regulations are already being enforced. Women’s rights are being destroyed. Burqa’s, headscarves, polygamy, female genital mutilation, honour-killings. Women have to go to separate swimming-classes, don’t get a handshake. In many European cities there is already apartheid. Jews, in an increasing number, are leaving Europe.

As you undoubtedly all know, better then I do, also in your country the mass immigration and islamization has rapidly increased. This has put an enormous pressure on your British society. Look what is happening in for example Birmingham, Leeds, Bradford and here in London. British politicians who have forgotten about Winston Churchill have now taken the path of least resistance. They have given up. They have given in.

Last year, my party has requested the Dutch government to make a cost-benefit analysis of the mass immigration. But the government refused to give us an answer. Why? Because it is afraid of the truth. The signs are not good. A Dutch weekly magazine – Elsevier – calculated costs to exceed 200 billion Euros. Last year alone, they came with an amount of 13 billion Euros. More calculations have been made in Europe: According to the Danish national bank, every Danish immigrant from an Islamic country is costing the Danish state more than 300 thousand Euros. You see the same in Norway and France. The conclusion that can be drawn from this: Europe is getting more impoverished by the day. More impoverished thanks to mass immigration. More impoverished thanks to demographics. And the leftists are thrilled.

I don’t know whether it is true, but in several British newspapers I read that Labour opened the door to mass immigration in a deliberate policy to change the social structures of the UK. Andrew Neather, a former government advisor and speech writer for Tony Blair and Jack Straw, said the aim of Labour’s immigration strategy was, and I quote, to “rub the Right’s nose in diversity and render their arguments out of date”. If this is true, this is symptomatic of the Left.

Ladies and gentlemen, make no mistake: The left is facilitating islamization. Leftists, liberals, are cheering for every new shariah bank being created, for every new shariah mortgage, for every new islamic school, for every new shariah court. Leftists consider Islam as being equal to our own culture. Shariah law or democracy? Islam or freedom? It doesn’t really matter to them. But it does matter to us. The entire leftist elite is guilty of practising cultural relativism. Universities, churches, trade unions, the media, politicians. They are all betraying our hard-won liberties.

Why I ask myself, why have the Leftists and liberals stopped to fight for them? Once the Leftists stood on the barricades for women’s rights. But where are they today? Where are they in 2010? They are looking the other way. Because they are addicted to cultural relativism and dependent on the Muslim vote. They are dependent on mass-immigration.

Thank heavens Jacqui Smith isn’t in office anymore. It was a victory for free speech that a UK judge brushed aside her decision to refuse me entry to your country last year. I hope that the judges in my home country are at least as wise and will acquit me of all charges, later this year in the Netherlands.

Unfortunately, so far they have not done so well. For they do not want to hear the truth about Islam, nor are they interested to hear the opinion of top class legal experts in the field of freedom of expression. Last month in a preliminary session the Court refused fifteen of the eighteen expert-witnesses I had requested to be summoned.

Only three expert witnesses are allowed to be heard. Fortunately, my dear friend and heroic American psychiatrist dr. Wafa Sultan is one of them. But their testimony will be heard behind closed doors. Apparently the truth about Islam must not be told in public, the truth about Islam must remain secret.

Ladies and gentlemen, I’m being prosecuted for my political beliefs. We know political prosecution to exist in countries in the Middle East, like Iran and Saudi-Arabia, but never in Europe, never in the Netherlands.

I’m being prosecuted for comparing the Quran to ‘Mein Kampf’. Ridiculous. I wonder if Britain will ever put the beliefs of Winston Churchill on trial… Ladies and gentlemen, the political trial that is held against me has to stop.

But it is not all about me, not about Geert Wilders. Free speech is under attack. Let me give you a few other examples. As you perhaps know, one of my heroes, the Italian author Oriana Fallaci had to live in fear of extradition to Switzerland because of her anti-Islam book ‘The Rage and the Pride’. The Dutch cartoonist Nekschot was arrested in his home in Amsterdam by 10 police men because of his anti-Islam drawings. Here in Britain, the American author Rachel Ehrenfeld was sued by a Saudi businessman for defamation. In the Netherlands Ayaan Hirsi Ali and in Australia two Christian pastors were sued. I could go on and on. Ladies and gentlemen, all throughout the West freedom loving people are facing this ongoing ‘legal jihad’. This is Islamic ‘lawfare’. And, ladies and gentlemen, not long ago the Danish cartoonist Westergaard was almost assassinated for his cartoons.

Ladies and gentlemen, we should defend the right to freedom of speech. With all our strength. With all our might. Free speech is the most important of our many liberties. Free speech is the cornerstone of our modern societies. Freedom of speech is the breath of our democracy, without freedom of speech our way of life our freedom will be gone.

I believe it is our obligation to preserve the inheritance of the brave young soldiers that stormed the beaches of Normandy. That liberated Europe from tyranny. These heroes cannot have died for nothing. It is our obligation to defend freedom of speech. As George Orwell said: “If liberty means anything at all, it means the right to tell people what they do not want to hear”.

Ladies and gentlemen, I believe in another policy, it is time for change. We must make haste. We can’t wait any longer. Time is running out. If I may quote one of my favourite American presidents: Ronald Reagan once said: “We need to act today, to preserve tomorrow”. That is why I propose the following measures, I only mention a few, in order to preserve our freedom:

First, we will have to defend freedom of speech. It is the most important of our liberties. In Europe and certainly in the Netherlands, we need something like the American First Amendment.

Second, we will have to end and get rid of cultural relativism. To the cultural relativists, the shariah socialists, I proudly say: Our Western culture is far superior to the Islamic culture. Don’t be affraid to say it. You are not a racist when you say that our own culture is better.

Third, we will have to stop mass immigration from Islamic countries. Because more Islam means less freedom.

Fourth, we will have to expel criminal immigrants and, following denaturalisation, we will have to expel criminals with a dual nationality. And there are many of them in my country.

Fifth, we will have to forbid the construction of new mosques. There is enough Islam in Europe. Especially since Christians in Turkey, Egypt, Iraq, Iran, Pakistan and Indonesia are mistreated, there should be a mosque building-stop in the West.

And last but not least, we will have to get rid of all those so-called leaders. I said it before: Fewer Chamberlains, more Churchills. Let’s elect real leaders.

Ladies and gentlemen. To the previous generation, that of my parents, the word ‘London’ is synonymous with hope and freedom. When my country was occupied by the national-socialists the BBC offered a daily glimpse of hope in my country, in the darkness of Nazi tyranny. Millions of my fellow country men listened to it, underground. The words ‘This is London’ were a symbol for a better world coming soon.

What will be broadcasted forty years from now? Will it still be “This is London”? Or will it be “This is Londonistan”? Will it bring us hope? Or will it signal the values of Mecca and Medina? Will Britain offer submission or perseverance? Freedom or slavery? The choice is yours. And in the Netherlands the choice is ours.

Ladies and gentlemen, we will never apologize for being free. We will and should never give in. And, indeed, as one of your former leaders said: We will never surrender.

Freedom must prevail, and freedom will prevail.

Thank you very much.

[ Back ]
Word donateur

——————————————————————————–
Bankrekeningnr: 67.04.72.344
t.n.v. Stichting Vrienden van de PVV te Den Haag

Nieuws PVV.nl
Wilders vertoont ‘Fitna’ in Hogerhuis
PVV zelfverzekerd na verkiezingszege
PVV de grootste in Almere
Speech van Geert Wilders
Geert Wilders brengt stem uit

  WordsSpeaker

  Posted: 5 marts 2010 - 23:27 - Svar

  EDLs forsvars tale for Geert Wilders ret til at tale i England

  Below is the speech given at the rally in London today by the English Defence League leader Guramit Singh. Many thanks to Gaia for sending the text:

  I Stand Before You
  by Guramit Singh, EDL

  I stand before you today as a British citizen, a man has who has the right to freedom of speech, a man who accepts people’s comments, and even though I may not agree with them, I will humbly recognize their right to air their opinions.

  So, as a British citizen, I will now exercise my right to freedom of speech. I will not accept your hate preaching, murdering, terrorising, raping, racist paedophilic interpretation of Islam in this country. I will not accept that you are allowed to walk the same streets as all the other colours, creeds, cultures and religions of this land. I will not accept that you to have a right to hold signs such as ‘God bless Hitler’ and ‘get ready for the real Holocaust’, and then have the nerve to criticise Geert Wilders for pointing out resemblances between the Quran and Adolf Hitler’s autobiography Mein Kampf.

  Geert Wilders has made two attempts to enter the UK to educate this government and this country about the evil goings-on in this world. The first time, Lord Pearson unfortunately had to cancel, due to the mafia-style threats being made against Mr. Geert Wilders, and also because of the threats that Lord Ahmed had made to gather 10,000 Muslims to demonstrate against Mr. Wilders’ arrival — and this is the so called “religion of peace”!

  On the second occasion he was stopped at Heathrow and not allowed into the UK, another example of the government’s appeasing militant Islam once again. Fitna is Geert Wilders’ way of expressing his human right to freedom of speech.

  This world stood and watched the Twin Towers burn due to radical Muslims. We stood and watched trains and buses blown up in London. We’ve stood by and watched hostage videos produced by the Taliban. And Lord Ahmed has the audacity to threaten and stop Parliament from watching a factual video showing why these acts of terrorism are happening. I’m disgusted, and this man is a Lord! They should demote him to director of Woolworth’s.

  I now stand in front of you as one of the twelve leaders of the English Defence League. I call on all religions — Sikhs, Christians, Hindus, Catholics, Jews, moderate Muslims, Buddhists and all others — to stand and exercise your freedom of speech, and make your communities and this government aware of this threat we are fighting. We will soon be marching at the House of Commons, where stands a statue of Sir Winston Churchill, who led this country to victory in a war against the Nazi ideology.

  Today, in this country’s capital, we the English Defence League will spark the fire that will ignite this country to wake up and join our cause, and start the revolution to eradicate militant Islam.

  I now stand in front of you as a son and a grandson of two of the strongest loving Sikh women I have ever met. I was mostly raised by my grandmother and mother, and during times of trouble and strife fully had their loving support. Although they never knew the outcome of the future, one comment they would always say to me was, “Don’t worry, it will be OK; we are here for you.”

  Recently in Pakistan three Sikh men were beheaded because they refused to convert to Islam. The Muslims involved in this attack then took their heads and disposed of them at the nearest Sikh temple. I don’t want that to have the slightest possibility of ever happening in this country.

  If the government today do not wake up and heed Fitna, then this could be the future of England.

  I stand before you today as your brother, your son, your grandson, and say “Don’t worry, it will be OK; the English Defence League is here for you”!!!

  God bless every single person in this country, even the militant Muslims — you’ll need it for when you’re burning in Hell!!

PeterK

Posted: 10 marts 2010 - 20:37 - Svar

Det var flot. Jeg har det som da jeg som ung og ubehæftet hørte Martin Luther Kings tale “I have a dream….” Tiden til snak og underkastelse er slut, det er tid for at få sandheden op til overfladen igen.
Og i øvrigt mener jeg vi skal ud af EU hurtigst muligt.

Leave a Comment