2
apr
Seneste opdatering: 2/4-10 kl. 2022
44 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“I denne by er der så meget elendighed og had.” Peter Ohlsson har valgt at flytte fra Landskrona.”Desværre er man ikke overrasket. Her sker jo noget hele tiden. Skyder de ikke på hinanden, så slår de hinanden ihjel. Det er årsagen til at jeg flytter. Jeg flytter for mine tre børns skyld, jeg vil ikke have de skal vokse op i denne by. Her er bare kriminalitet og narkotika, det føles ikke trygt. Når man tror det værste er sket, når de skyder på hinanden, så sker det næste. Det holder aldrig op.” Sveriges Radio (Resten er SR reportagen er den mest patetiske bortforklaring af en manifest tragedie.)

25 årig libanser banker 78 årig, kvindelig pensionist ihjel over bagatel. Navnet er let at finde, men han er stadig kun stærkt mistænkt og netop pågrebet i nat. Landskrona var en fredelig lille flække indtil for små 20 år siden, da Riksdagen og Migrationsverket fik øje på den. Nu er byen ødelagt. Når man gennem årtier har set tilpas mange mistet livet som direkte følge af indvandreres vold, ophører man med at have nogen illusioner over fællesreligiøse manifesteringer, fakkeltog, underskrifter mod “den besindelsesløse vold” overhovedet. Man må beundre dem, der bliver og kæmper, men det eneste fornuftige er at flytte. Landskronas løb er kørt. Er man ung nok, er det vores kvalificerede gæt, at man bør forlade Sverige  i det hele taget. Hvis nogen tror, at volden i Sverige er nogenlunde som i Danmark, tager de grueligt fejl. Langt det meste skriver vi aldrig om, højst som statistik. Bare i januar og februar omkom 36 svenskere af dødelig vold, heraf mange helt unge. I Danmark er det godt 50 om året i alt. Med anledning av 78-åriga kvinnans bortgång i Landskrona, Kristna och muslimer manifesterar i Sofia Albertina.

Om slagtning og partering af gamle krikker

Inherit the Wind er Stanley Kramers gennemført godt spillede dramatisering af den såkaldte ‘Scopes trial’ eller ‘monkey trial’, der i 1925 satte en amerikansk skolelærer på anklagebænken for at undervise i Darwins teorier. Filmen er på godt og ondt ikke det mindste forældet, da ikke bare kontroversen om evolution kontra kreationisme eller såkaldt intelligent design stadig splitter USA, men også fordi den mere alment handler om ånds- og ytringsfrihed. Disse sidste emner er jo heller ikke just uaktuelle på vore himmelstrøg. Filmens forsvarsadvokat spilles aldeles forrygende af en veloplagt Spencer Tracy, han er betalt af en storbyavis hvis noget ironisk distancerende reporter dækker sagen fra retssalen. Tracys advokat kæmper (beklageligvis forgæves, selv om dommen vistnok senere blev omstødt) for frihedsidealerne i en grad at journalisten antager at Tracy foragter religion og lokalsamfundet som han selv gør. Der tager han dog grueligt fejl. Se de sidste minutter her fra min. 6:30 inde. Filmen slutter med at advokaten tager Bibelen og The Origin of Species under armen (LFPC).

“My God, don’t you understand the meaning of what happened here today? … You have no meaning. You’re like a ghost pointing an empty sleeve, and smirking at everything that people feel and want and struggle for”.

Bent Blüdnikow: Den røde Cavlingpris

Med udgangspunkt i Lena Sundstrøm, der for nylig fik en journalistisk “Guldspade” (som dog ikke er “Store Journalistpriset”), diskuterer aftenes Deadline Cavlingprisen Fra min. 9:04. Kan den gå til en førende blogger, Kim Møller? Eller til Flemming Rose? Komitteens formand Carsten Ingemann: “Er  SF erfterhånden et ventreorienteret parti?” Studievært Nynne Bjerre Christensen: “Er det ikke naturligt at journalistik i sin natur, kommer til at fremstå venstreorienteret?”

Svenske journalister har netop uddelt deres fineste journalistpris Guldspaden. Guldspadens modtager var Lena Sundström. Det er hende, der skrev en bog om Danmark, Verdens lykkeligste folk, hvor hun skildrer landet som ensump af fremmedhad. Bogen var underholdende, men tynd og yderst tendentiøs, men de svenske journalister elskede den.
Derimod var der ingen svenske journalister, der havde gjort sig fortjent til nogen priser for artikler om jødehadet i Malmø, der for tiden florerer. Svensk offentlig debat er præget af stærk politisk korrekthed. Åbenbart vardet mere opportunt at give prisen til en polemisk bog om Danmark end at sætte fokus på egne problemer i Sverige.

MEN FØR VI griner af svenskerne, er der grund til, at vi kigger i spejlet.Dansk journalistmiljø er ikke meget bedre end det svenske kammerateri. I 2006 fik Politikens journalist Olav Hergel Cavlingprisen for sikkert velmenende, men ordinære artikler om asylansøgere og deres børn. Der var intet nyt eller opsigtsvækkende i serien, men den ramte åbenbart Cavlingkomiteens politisk korrekte nervetråde. Samme år stod Jyllands-Postens kulturredaktør, Flemming Rose, i strid modvind i dansk offentlighed, efter han havde offentliggjort Muhammed-tegningerne. Flemming Rose debatterede i både indland og udland grænserne for ytringsfrihed.
Han gjorde det flot og kæmpede for denne grundlæggende ret, mens en uenig og svag dansk presse ikke anede sine levende råd. Rose var selvskrevet til at få Cavlingprisen. Alt andet var en parodi. Selvfølgelig fik han den ikke. Cavlingkomiteen turde ikke.

FAKTISK ER CAVLINGPRISKOMITEEN fuld af den slags luskede tilfælde. I 2007 fik journalisten Peter Øvig Knudsen prisen for sin bog om Blekingegadebanden. Bogen er flot fortalt, men fagligt er det en halvbagt kage. Der er kun minimalt nyt i forhold til, hvad journalisten Lars Villemoes havde gravet frem i årene 1989-1994. Peter Øvig Knudsen havde en svaghed for PFLP ( de egentlige onde i bogen er israelerne) og undlod at fortælle, at PFLP slog
uskyldige ihjel.
Bogen fortalte slet ikke om tidens venstrefløjsekstremisme, der havde fostret banden, så ingen yngre læsere fattede noget af tidsånden. Venstrefløjen, der havde forbandet Lars Villemoes, priste nu den tidligere maoist Peter Øvig Knudsen, for fløjen gik jo helt fri i hans bog, hvor deres radikalisme ikke var nævnt. Den lå lige til højrebenet for de politisk korrekte i Cavlingkomiteen, hvorimod Lars Villemoes aldrig modtog andet end et spark fra den journalistiske verden. Vi har måske alligevel ikke så meget at grine af her i Danmark. Politisk kammerateri er ikke et svensk monopol.

29.03.2010 JOURNALISTISK KAMMERATERI, Af BENT BLÜDNIKOW KULTURJOURNALIST. (Ikke online)

Annoncer fra Danske Partner-Ads:


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

 • Pk

  I de sidste 20-25 år har jeg ofte læst om dybt groteske voldsepisoder.
  Så tænker jeg :”det må være en udlænding eller flere”.
  Det tænkte jeg også, da een læste om mordet på den 78-årige kvinde i
  landskrona.
  Sandelig om jeg ikke fik ret igen.
  Kan et menneske, som flygter til at andet land for at beskytte sit liv,
  virkelig slå en gammel dame ihjel.
  Synd for os nordboere at mellemøstens folk (minus jøder) ikke
  forstår ideen med taknemlighed.
  Stakkels de svenske folk.

  • Bjovulf

   Det samme her, PK – jeg har efterhånden fået udviklet sådan en slags næsten
   ufejlbarlig 6. sans, baseret på erfaringen samt forbrydelsernes grovhed og type samt
   den/ kriminelles ageren, der gør, at jeg nu yderst sjældent tager fejl i mine
   “kvalificerede” forhåndsgæt angående deres oprindelseslande/kulturelle & religiøse
   tilhørsforhold. Man kan vel sige, at mine gæt baserer sig på “bagdomme”:)

   Og jeg tror rigtigt mange efterhånden har det på den måde – man lærer sig med tiden at læse
   artiklerne “rigtigt” – mellem linjerne – , uanset hvor meget røgslør, Tøger-Tossen & co. så forsøger
   at lægge ud over gerningsmændenes signalementer og de nærmere omstændigheder.

 • Pk

  UPS,¨Stakkels det svenske folk”.
  Mordet på den ældre dame omtales med “bortgang”.
  Bortgang, ja det er en fin opfattelse med hvad der sker
  med Sverige.

 • Liva

  Pk

  Disse forfærdelige forhold slipper Lundström let og gelinde for at italesætte, når hun så vedholdende vælger at skrive om Danmark. Hun virker ret grum, hende Lundström.

 • Liva

  Filmen med Spencer Tracy viser meget godt den elektriske dynamik vores vestlige kultur er rundet af og udviklet på. Den evige polemik mellem det at tro og det at ville vide – og det selv at kunne vælge. Den dynamik skal blive ved med at være en del af vores kultur. Derfor er ytringsfrihed så vigtig. Og religionskritik og -satire ligeså.

  • Bjovulf

   Just precis, Liva – og det er derfor, vi hele tiden ændrer vore samfund og tilpasser os til virkeligheden
   og lvisbetingelserne, gør store tekniske fremskridt og konstant er på jagt efter ny viden og nye metoder,
   nye indsigter – og derfor de fleste af “kultur-berigernes” hjemlande konstant sakker agterud. For hvorfor dog
   skaffe sig ny viden og ændre på tingenes, når alt, hvad der er værd at vide, allerede er nedfældet i den
   “ufejlbarlige” koran? I disse fatalistiske samfund lykkes og ændres ting kun, om gud vil – in’shallah 😀

   Man kan godt fundere over, om der mon ikke er en slags darwinistisk princip på spil her. Hvad er effekten af,
   at en kultur/ religion gennem århundreder eller endog årtusinder undertrykker eller udrydder al opposition og
   alle folk med en selvstændig, kritisk tankegang, nye ideer og nye måder at tænke på?
   Læg dertil kombination af en i vore øjne barbarisk, tilbagestående og totalt statisk ørkenreligion samt en udbredt
   klankultur med deraf følgende nepotisme og fætter-kusine-indavl i endeløse mængder, og så får man
   det ulyksalige nettoresultat, som vi ser i påfaldende mange islamiske lande, med stilstand, tilbageståenhed,
   økonomisk, social og mental armod og total passivitet i afventen på at “nogen” vil gøre noget eller at noget
   vil ske – om allah vil! Tænk på, hvor fattige og tilbagestående SA & co. var indtil for bare 50 år siden –
   og stadig ville have været! – hvis ikke skæbnen ved et “lykketræf” havde placeret dem oven på nogle af verdens
   største olie- og gasforekomster – og det så ikke lige havde været for vestlig videnskab, teknologi, knowhow og
   gåpåmod i enorme mængder, som gjorde det muligt at lokalisere, udvinde, bearbejde, producere og distribuere
   disse naturressourcer i kæmpemæssig skala – samt – ikke mindst – til at skabe et gigantisk marked for disse produkter!

   Meget af den tidlige success inden for den muslimske videnskab var i høj grad baseret på viden, som man
   arvede fra folkeslagene i de territorier, som man erobrede og undertvang – og tvangskonverterede – i rask rækkefølge
   gennem islams tidlige århundreder. Det meste af lægevidenskaben og matematiken kom fra grækerne, de gamle ægyptere,
   Syrien og Indien ( fx. titalssystemet med “arabertallene” – specielt det revolutionerende tal/ciffer “nul”! – og trigonometrien ).
   Men da al videnskab så omkring år 1300 (?) – efter flere hundrede års opblomstring i de islamisk dominerede områder! –
   blev forbudt som værende uislamisk via fatwaer fra kalifferne i Baghdad, fordi de begyndte at føle deres magtbastioner truet,
   så var det faktisk begyndelsen til enden. De sidste mentale lys blev snart slukket, folk med “uislamisk”/ politisk ukorrekt tankegang overlevede ikke længe – hverken i overført eller i bogstavelig forstand – eller nåede bare ingen vejne / fik ingen
   betydning, og al selvstændig, kritisk tænkning ophørte efterhånden; der var nemlig ikke mange karrieremuligheder i den,
   og man var næppe heller noget godt parti i forbindelse med et giftermål, hvis man ikke havde den “rette” islamiske indstilling.
   Og sidenhen er der stort set intet sket af betydning i den del af verden med hensyn til videnskabelige, tekniske og sociale
   fremskridt overhovedet – vigtige opfindelser som trykkepressen eller uret tog det det flere hundrede år at blive spredt til
   disse områder – og da kun i meget begrænset antal! – , da myndighederne enten frygtede dem, eller fordi man generelt bare
   ikke forstod nytten af dem, ikke var nysgerrig og videbegærlig nok.

   Og alt imens man hvilede på laurbærerne og anså islam for ufejlbarlig og evigt uforanderlig, så var det kristne Europa
   hastigt på vej fremad og på vej ud af den mørke middelalder, og ville formentlig hurtigt have overhalet de muslimske
   lande med 250 km/t *), uanset om vi i den gryende renæssance havde fået de værdifulde videnskabelige og teknologiske
   input fra de tidligere muslimsk besatte dele af Europa. Vore cifre ville bare have set anderledes ud – romertallene var
   alligevel snart blevet kasseret som håbløse og praktisk uanvendelige ved fx. anlægsopgaver og arkitektoniske konstruktioner – ,
   og visse matematiske symboler og begreber ville bare have fået andre navne – fx. sinus & algebra .

   *) Ifølge Bernhard Lewis ( “What Went Wong?” ) var selvtilfredsheden og overlegenhedsfølelsen – og ideen om at være de
   eneste sande troende – så udbredt og dybt rodfæstet, at det tog muslimerne mange hundrede år bare at opdage – og især for
   alvor at erkende og acceptere – at de “pludselig” i den grad havde fået baghjul og uigenkaldeligt var blevet kørt helt agterud
   af de foragtede “vantro” europæere. Og stadig forsøger mange i den del af verden at finde syndebukke for denne katastrofe
   den dag i dag, fx. “Who did this to us?” – som regel ved at udpege alle andre end de rette skyldige – nemlig islam og
   muslimerne selv!.

   Men det var nu ikke langt fra, at vi kunne være kørt ned af den samme ulyksalige vej i Europa, hvis kirken havde fået magt,
   som den havde agt i vide kredse. Vi havde også vore religionskrige og processer mod kættere og hekse, der blev brændt
   på bålene i hobevis. Selv Gallilei i 1600-tallet kom jo ret tæt på, da han på baggrund af sine – og andres observationer (?) –
   vovede at påstå, at det var Jorden, der kredsede om Solen, og ikke omvendt, og at Jorden derfor IKKE var midtpunkt
   for det på den tid kendte “univers”, sådan som Romerkirken ellers stod urokkeligt fast på i al sin vælde og magtfuld-
   kommenhed. Så vi var vist ret heldige med, at kirkens altomfattende magt begyndte at blive kraftigt svækket på det
   helt rette tidspunkt.

   • Bjovulf, det er forkert af dig, at du markedsfører “muslimsk videnskab” som om, den har eksisteret. Læs denne artikel: h ttp://universalgeni.wordpress.com/artikler/

    @ Steen: bare slet den dobbelt, der havnede i spamfilteret.

    • Bjovulf

     Jo, den har skam faktisk eksisteret og været fremgangsrig i en relativt kort periode, men meget
     af den videnskab og teknologi, som de altid tager æren for og så åbenbart forventer at vi skal være evigt
     taknemmelige over at have “fået” fra dem, var altså ting, der kom fra andre, eller direkte blev overtaget fra
     andre på den hårde måde. Og mange af de påståede “muslimske” videnskabsfolk var enten ikke ægte
     muslimer men derimod jøder (fx. Alhambras arkitekter!) eller tvangskonverterede muslimer.

     Så vi er skam langt hen ad vejen enige, men altså ikke helt – de havde altså også nogle lyse øjeblikke selv,
     inden islam for alvor begyndte at vise sine mørke sider internt – bla. inden for matematikken, hvor
     de nåede frem til ting, der lang overgik de græske og ægyptiske indsatser, og også inden for
     fx. optik og astronomi.

     Så vidt jeg ved, så er mange af de passager i koranen, der omtaler lægelige emner, mere eller mindre direkte
     afskrifter fra langt tidligere græske kilder – fx. den altid fremsatte påstand, om at koranen indeholder forbløffende
     nøjagtige beskrivelser af det menneskelige fosters udvikling, hvilket så straks tages som tegn på koranens
     guddommelighed og ufejlbarlighed. Rent BS! 😀

 • Bjovulf
  • Bjovulf

   “Kent”, hedder han jo faktisk 😉

 • Julia Caesar

  Det råder panikstämning i politiskt korrekta kretsar i Sverige just nu efter mordet på den 78-åriga kvinnan på en parkeringsplats i Landskrona. Ångesten tätnar som dimma över fälten en fuktig sommarkväll. Ingen är ännu anhållen för mordet, men allt talar för att gärningsmannen står att finna bland invandrare – åtminstone koncentrerar polisen sina utredningsinsatser bland libanesiska muslimer.

  Hur ska man nu undvika att det blossar upp “främlingsfientliga stämningar” hos den svenska befolkningen, intill bristningsgränsen prövad av 40 års massinvandring? Hur ska man hålla dem i fortsatt narkos så att de inte upptäcker sambandet mellan en vansinnig invandringspolitik och en dramatiskt ökande och allt våldsammare kriminalitet?

  Ett desperat försök gör Eva Franchell i en ledarkrönika i Aftonbladet:

  http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/evafranchell/article6880 501.ab

  Eva Franchell var som bekant väninna med statsrådet Anna Lind, som mördades när hon shoppade på NK i Stockholm. Mördaren var invandrare.

  Någon gång där tycks Eva Franchell ha genomgått partiell hjärnkirurgi och opererat bort de delar av hjärnan där sanning, tänkande och sunt förnuft har sin boning.

  I sin krönika skriver hon:
  “Alla demokratiska krafter måste visa att de kan skapa ett tryggare samhälle. Det är egentligen enkelt, ingen ska behöva känna rädsla för att köra till Hemköp en vanlig måndagseftermiddag. Inte i Landskrona, inte någonstans i Sverige.”

  Slutligen kommer hon fram till att det är bristen på arbetstillfällen som är Landskronas problem:
  “Landskrona behöver nya arbetstillfällen. Men först måste tryggheten återinfinna sig och rädslan försvinna. Ett ansvar för alla demokratiska krafter.”

  Detta är ingenting annat än en besvärjelse. Med innehållslösa trollformler försöker Eva Franchell hålla den ohyggliga verkligheten ifrån sig och resten av svenska folket.

  Inte ett ord om att det är våra politiker, med socialdemokraterna i spetsen, som med en medveten massinvandringspolitik har skapat det nya våldsamma och otrygga Sverige. Det var detta de med alla medel ville uppnå, och de har inga planer på att ändra inriktning.
  De “demokratiska krafterna” har i största enighet förstört vårt land.

  “Egentligen enkelt att skapa ett tryggare samhälle” skriver Eva Franchell, och vi förs tillbaka till barnkammarens magiska sagor där inget ont kunde hända och prinsen alltid fick prinsessan på slutet.

  Sorry Eva Franchell, men det är kört i Sverige, och det vet du, även om just du personligen har bosatt dig där du har mångkulturen på betryggande avstånd.

  Om vi ska få rädslan att försvinna och tryggheten att återinfinna sig kan det inte bli tal om annat än landsomfattande lobotomering av Sveriges invånare.
  Den rädsla och otrygghet vi känner är nämligen fullt adekvata känslor i ett förvandlat och förstört land.

  Hjärntvättade PK-tirader leder ingenstans.
  Kom till sans, öppna ögonen och se vad som pågår i Sverige!

  • Julia Caesar: Jeg læste godt Franchell igår, måske mest på grund af hendes forbindelse til Anna Lindh (og hendes tilstedeværelse ved mordet.) Artiklen skriver sig ind i en uendelig række af bullshit, som jeg indtil jeg har fundet på noget bedre, vil kalde “intellektuelt dobbeltbogholderi.”

   Jeg vælger at tro, at bullshit-producenterne ikke er dumme, snarere at de er små fejge mennesker, der gerne vil beholde deres arbejde og anseelse. Sådan ser ALLE medløberes psykologi ud til ALLE tider. De køber sig tid, og prisen de er villige til at betale, er deres hæderlighed.

 • Pk

  Apropos Eva Franchell og tryghed i Landskrona.
  Tænk gerne over følgende:
  Takket været svenskere og danskere kan muslimer
  leve trygt og godt i Sverige og Danmark.
  Muslimernes måde at takke på vises ved,
  at det kan svenskerne og danskerne
  ikke mere.

  Mere end absurd.

 • Christina

  “Jo, den har skam faktisk eksisteret og været fremgangsrig”

  Bjovulf…<3

  • Christina

   BBC – SCIENCE AND ISLAM

   Part 1.

   The Language of Science

   Physicist Jim Al-Khalili travels through Syria, Iran, Tunisia and Spain to tell the story of the great leap in scientific knowledge that took place in the Islamic world between the 8th and 14th centuries.
   Its legacy is tangible, with terms like algebra, algorithm and alkali all being Arabic in origin and at the very heart of modern science – there would be no modern mathematics or physics without algebra, no computers without algorithms and no chemistry without alkalis.

   For Baghdad-born Al-Khalili this is also a personal journey and on his travels he uncovers a diverse and outward-looking culture, fascinated by learning and obsessed with science. From the great mathematician Al-Khwarizmi, who did much to establish the mathematical tradition we now know as algebra, to Ibn Sina, a pioneer of early medicine whose Canon of Medicine was still in use as recently as the 19th century, he pieces together a remarkable story of the often-overlooked achievements of the early medieval Islamic scientists.

   http://www.youtube.com/watch?v=D-n2BoPE2GE

   • Christina

    Empire of Reason

    Part 2.

    Al-Khalili travels to northern Syria to discover how, a thousand years ago, the great astronomer and mathematician Al-Biruni estimated the size of the earth to within a few hundred miles of the correct figure.
    He discovers how medieval Islamic scholars helped turn the magical and occult practice of alchemy into modern chemistry.

    In Cairo, he tells the story of the extraordinary physicist Ibn al-Haytham, who helped establish the modern science of optics and proved one of the most fundamental principles in physics – that light travels in straight lines.

    Prof Al-Khalili argues that these scholars are among the first people to insist that all scientific theories are backed up by careful experimental observation, bringing a rigour to science that didn’t really exist before.

    http://www.youtube.com/watch?v=rhiDrMaUEZw

 • Christina

  The Power of Doubt

  Part 3.

  Al-Khalili turns detective, hunting for clues that show how the scientific revolution that took place in the 16th and 17th centuries in Europe had its roots in the earlier world of medieval Islam. He travels across Iran, Syria and Egypt to discover the huge astronomical advances made by Islamic scholars through their obsession with accurate measurement and coherent and rigorous mathematics.

  He then visits Italy to see how those Islamic ideas permeated into the West and ultimately helped shape the works of the great European astronomer Copernicus, and investigates why science in the Islamic world appeared to go into decline after the 16th and 17th centuries, only for it to re-emerge in the present day.

  Al-Khalili ends his journey in the Royan Institute in the Iranian capital Tehran, looking at how science is now regarded in the Islamic world.

  http://www.youtube.com/watch?v=KdUfPJCxRuA

  • Bjovulf

   “investigates why science in the Islamic world appeared to go into decline after the 16th and 17th centuries, only for it to re-emerge in the present day.”

   Det er ikke korrekt – den var i stærk “decline” allerede fra omkring år 12-1300. !!!

   “re-emerge in the present day” – øh, hvornår /när og hvor var det mon henne?
   Det har vist helt undgået de fleste seriøse videnskabsfolks opmærksomhed 😀

   De fleste universiteter islamiske lande er underlagt meget strenge krav fra de højtstående
   muslimske ledere, som forlanger at ALLE resultater skal være forenelige med islams &
   koranens budskaber. Og så bruges der iøvrigt meget tid på at forske i eksotiske emner
   som lampeånder, fordi de er omtalt i koranen og på at bevise, er jorden er flad, fordi
   koranen hævder det 😀 – Der ligger fx. et meget underholdende indslag på YouTube med en
   irakisk PROFESSOR, der hårdnakket fastslår dette som et uangribeligt faktum. Andre
   er optaget af at måle magnetfelter omkring Mekka,. så de kan bevise, at det er verdens
   sande centrum, hvorefter alle tidszoner og bør indrettes ( GMT – Nu UMT – med placeringen af
   nul-meridianen gennem Gennem Greenwich nær for London irriteterer åbenbart disse muslimske
   fanatikere og galninge helt enormt ;-( ). AL skibs og flytrafik skal så navigere ud fra Mekka som
   centrum – og det ennda /även længe efter at man er holdt op med at bruge magnetisk kompasnavigation
   til alle praktiske formål – andet end i nødssituationer – efter fremkomsten af yderligst pålidelige
   og meget præcise moderne navigationsmetoder som fx. GPS og gyrokompasser etc.

   • Bjovulf

    “yderst pålidelige” , skulle det have været 😉

   • Christina

    “øh, hvornår /när og hvor var det mon henne?”

    Har du inte sett dokumentären… 😉

    • Bjovulf

     Ok, du mener at araberne er begyndt at tale om disse ting igen,
     og at de tror, at vi ikke ved det eller har glemt det, og nu skal belære
     om det igen, så vi kan rigtigt kan lære at være evigt taknemmelige
     over deres værdifulde bidrag inden for videnskaberne ( som de i høj grad
     havde fra andre !!! )?

     Men det har vi da vidst længe ?!?!? Så der er vel næppe tale om nogen
     egentlig “reemergence”, vel? Den meget tykke bog, som jeg har om matematikkens
     historie, indeholder flere kapitler om bidragene fra bla. Grækenland, Ægypten,
     Sumererne ( Babylon – nu Irak) & Indien – og langt senere! – fra de muslimsk
     dominerede områder.

     I et svagt øjeblik troede jeg bare, at du ville fortælle mig, at de igen var
     begyndt at dyrke SERIØS videnskab igen i disse lande – uden tanker for om
     resultaterne nu lige er i overensstemmelse med koranens og mullahernes
     ønsker 😀

     Det var derfor, jeg måbede, for dette har sandsynligvis meget lange udsigter i
     de fleste af disse lande 😉

    • Bjovulf

     belære -> belæres 😉

 • Christina

  PARADISE FOUND: ISLAMIC ARCHITECTURE AND ARTS

  The art critic, Waldemar Januszczak, sets out on an epic journey of discovery across the Muslim world from Central Asia, to the heart of the Middle East and beyond to reveal a world of awe-inspiring architecture, spectacular Islamic treasures and a host of artists and craftsmen – to bring the largely unknown and fascinating story of Islamic art and architecture to the attention of the British public.

  http://www.youtube.com/watch?v=pL4QpirJcYk

  • Bjovulf

   Ja, ja – den sædvanlige omgang muslimske propaganda, hvor de tager æren
   for stort set alting og kræver at alle andre – især vi urene vantro 😀 – skal være
   evigt taknemmelige over at vi fik lov at arve “deres” landvindinger, og hvor man
   lige glemmer at fortælle, at mange af videnskabsfolkene enten ikke var muslimer
   eller ikke var arabere, men derimod okkuperede og tvangskonverterede kristne
   – fx. assyrerne i Syrien – eller jøder!. Eller at ideerne og teknolgierne kom fra andre
   folkeslag – fx. fra Indien (selv om vi nu kalder dem arabertallene ).

   Nu sætter vi os så bare ned og venter på, at de finder ud af Newtons love, differential-
   og integralregning, relativtetsteorien, kvantemekanikken, computeren, bilen, flyvemaskinen,
   toget , telefonen, båndoptageren (faktisk dansk ! ), penicillin, DNA ….. i virkeligheden er
   muslimske opdagelser og opfindelser, som viser sig at være beskrevet detaljeret i selveste koranen.

   Og iøvrigt kom muslimerne efter udsagn (!) også “først” til Amerika og var i gang med (tvangs-)konvertere
   de vantro indianere via store madrassaer, da de onde, vantro europæere ankom 🙂 – det kniber så bare en
   anelse med at finde beviser for disse påstande og spor efter dette. Så vi skal jo nok heller ikke blive overrasket,
   hvis det også snart viser sig, at muslimerne kom først til månen 😀

   Så du skal nok ikke have alt for meget tiltro til denne type muslimske propaganda-programmer, Christina.
   Hvis muslimerne virkelig var så dygtige, fremstående og “alvidende”, hvordan kunne de så i den grad sakke
   totalt agterud på blot et par hundrede år?
   Og udsagng som “there would be no modern mathematics or physics without algebra, no computers
   without algorithms and no chemistry without alkalis.” er simpelthen en total omgang nonsens!
   Det havde bare taget LIDT længere tid, og tingene og begreberne ville have heddet noget andet, men
   de vestlige kulturer var allerede ved at overhale muslimerne, LÆNGE inden de opdagede det, fordi de var
   totalt uinteresserede i, hvad der gik for sig de vantros “barbariske” og “primitive” lande – og inden de ønskede
   at erkende det for sig selv -, FØR europæerne fik disse yderst værdifulde input – herunder de klassiske GRÆSKE,
   ÆGYPTISKE & BABYLONSKE / SUMERISKE mv. Men det var sket under alle omstændigheder, fordi
   islam var ved at løbe tør for mentalt brændstof og nye iderige hjerner at tvangskonvertere, da islam begyndte
   at viste sine sande mørke og ekstremt tankeundertrykkende sider.
   Jo, den matematik, de havde ( lånt af andre i vid udstrækning !!!), var da glimrende og praktisk orienteret, men ikke
   ligefrem avanceret og højtstående (!) – inte äns på högstadieniveau i dag 😉 – , og den ville LYNHURTIGT være
   blevet genopdaget og videreudviklet, hvis vi ikke havde fået den via muslimernes påvirkninger. Det mere avancerede,
   abstrakte og revolutionerende matematik kom først med Napier, Wallis, Pascal, Fermat, DesCartes, Newton, Leibnitz,
   Euler, Bernoulli, Gauss, Cauchy, Lobachevsky, Boole, Abel. … osv. osv. osv. – listen er nærmest endeløs!

   Problemet er, at vi – og du især – bare ikke hører ret meget om denne fantastiske udvikling i skolerne
   og i gymnasierne i dag ( det er tydeligvis ikke PK, fordi mest var hvide, europæiske mænd, som stod for
   den 😉 ) – kun den evindelige og falske propaganda om de “åh-så-højtstående” og supertolerante muslimske
   kulturer – som åbenbart alligevel ikke var så livskraftige endda, da det mentale tog for alvor kørte fra stationen,
   og de blev stående alene tilbage på perronen – uden billetter! 🙂

   • Christina

    “Så du skal nok ikke have alt for meget tiltro til denne type muslimske propaganda-programmer, Christina.”

    Jim Al-Khalili är tillsammans med Stephen Hawking, Richard Dawkins, James Dyson och David Attenborough, aktuell med en ny dokumentärserie som heter “Genius of Britain”. Tycker du inte att jag ska ha någon tiltro till den heller… 😉

    • Christina

     1001 INVENTIONS – SCIENCE MUSEUM LONDON

     13 March 2010 – 30 June 2010

     For a thousand years, Muslim civilisation stretched from southern Spain as far as China. From the 7th century onwards, scholars of many faiths built on the ancient knowledge of the Egyptians, Greeks and Romans, making breakthroughs that paved the way for the Renaissance.

     The discoveries made by men and women in Muslim civilisation have left their mark on the way we live today. 1001 Inventions uncovers a thousand years of science and technology that had a huge but hidden impact on the modern world.

     http://www.1001inventions.com/1001inventions

    • Bjovulf

     Jo, muligvis – hvis det er lavet sobert og redeligt, uden propaganda-formål for øje.
     Og det lyder da meget interessant, men måske vil disse kendte folk også gerne fremstå
     så PK, at de uforvarende lader sig spænde for muslimernes propaganda-vogn.

     Det andet link viser et tydeligt eksempel på dette – og museumsfolkene er åbenbart ved at gå
     bagover i benovelse af angst for ikke at være poltisk korrekte nok.
     Der er en forfatter, som for nyligt har tilbagevist mange af muslimernes påstande om at
     have opfundet og opdaget alle mulige ting – meget af det nemlig var allerede kendt længe
     inden muslimerne kom til (!), så de stod “bare” på skuldrene af andre og tog så æren for
     dem.

     Jeg kan desværre ikke lige huske hans navn og bogens titel lige nu, men måske er der andre her, der kender den?

     Det er jo lidt mærkværdigt, at muslimerne så stort set ikke har opdaget eller opfundet noget som helst
     siden den tid, ikke? Det kunne da være meget mere interessant at undersøge årsagerne til at de kunne
     gå meget i stå på næsten ethvert videnskabeligt område – eller hur? Kunne det mon eventuelt tænkes,
     at hovedårsagen hedder “islam” – og dens ulyksalige indbyggede evne til at blokere for al selvstændig og kritisk
     tænkning? 😀

    • Bjovulf

     “gå så meget i stå” , skulle det have været 😉

 • Pingback: Sund lynchstämning breder ut sig… « Stingslig()

 • Robin Shadowes

  Här en kul liten video på några somalier som försöker bygga en helikopter. Gud hjälpe oss alla om det är sådana som skall ta över våra civilisationer.

  http://exilen.eu/showthread.php?6291-Somalier-bygger-helikopoter

  • Bjovulf

   ROFLMAO – jag tror även, de helt har glömt bort hale-rotoren 😉

   Så om denna saken nånsin slippar marken, då kommar det verkligen att bli “skoj”.

   Dette gir ju uttrycket “Black Hawk Down” en helt ny mening LOL

 • Tysk hedning

  Glöm aldrig att strida mot alla slags nationalister och rasister, och att slicka jänkarnas rövarna!

 • Jutta

  @Julia Caesar

  jeg haaber, det er i orden? Du har jo beskrevet tilstande in saa mange byer i Europa. Tak for det og tak for kulturen paa Snaphanen.
  Her er din dybgaaende kommentar og Bachs Matthäuspassion “Wir setzen uns mit Tränen nieder” paa den tyske blog politically incorrect:
  http://www.pi-news.net/2010/04/karfreitag-ist-ein-requiem-fuer-ein-ver lorenes-land/#comment-1017928

  Christos woskrese

  Jutta/Alster

 • Christina

  “båndoptageren (faktisk dansk ! )”

  Apropos danska pionjärer:

  Else Marie Pade…<3

  Se det i øjnene (face it)

  http://www.youtube.com/watch?v=R52bn0yrHog

  Fordømmelse

  http://www.youtube.com/watch?v=VCX0or43lv0

  Etude I

  http://www.youtube.com/watch?v=YE-r3qvr5k4

  Else Marie Pade fik almindelig klaverundervisning som barn og tog siden privatundervisning i klaver hos Karen Brieg, der var ansat på Det Jyske Musikkonservatorium. Under Besættelsen deltog de begge i modstandsbevægelsen i Århus og blev i 1944 arresteret og interneret i Frøslevlejren. Her enedes EMPs medfanger om, at de ville bidrage til at betale hendes musikuddannelse efter krigen, og hun kom til at studere klaver hos Henrik Knudsen på Musikkonservatoriet. Imidlertid havde hun fået et kz-syndrom, der bevirkede, at hun fik blackouts, når hun skulle præstere noget ved klaveret, og hun opgav at blive pianist. I stedet begyndte hun at studere komposition, først hos Vagn Holmboe, senere hos Jan Maegaard. Hun kunne dog ikke forbinde den traditionelle kompositionsundervisning med sine indre smukke og eventyrlige forestillinger, og selvom studierne i tolvtoneteknik fik hende til at føle, at hun nærmede sig det kompositoriske værktøj, hun søgte, var det først med kendskabet til den elektroniske musik, at hun fandt sit udtryk.

  EMP blev den første danske komponist, der beskæftigede sig med konkret og elektronisk musik. Konkret musik var tidens betegnelse for musik, der består af konkrete lyde, som bliver bearbejdet elektronisk, mens elektronisk musik dengang kun stod for den elektronisk genererede musik. EMP havde hørt og læst om P. Schaeffers musikalske eksperimenter i 1940’ernes Paris, og da hans bog A la recherche d’une musique concrète udkom i 1952, studerede hun den fra a til z. Snart fik hun idéen til sin første konkrete lydkomposition En dag på Dyrehavsbakken, der blev lavet som en produktion til det dengang helt nye tv-medie under Danmarks Radio. Tvs ledelse havde accepteret idéen, og hun selv og otte teknikere gik rundt på Bakken næsten hver dag i 1954-sæsonen og optog lyde, der siden blev bearbejdet under hendes ledelse. Efter En dag på Dyrehavsbakken blev hun kontaktet af Aase Ziegler på skoleradioen, der opfordrede hende til at underlægge en række eventyroplæsninger med konkret og elektronisk musik. I sit arbejde med musikken til Den lille havfrue, læst af skuespilleren Ellen Gottschalch, lærte hun ingeniør Holger Lauridsen på Radioens Akustiske Laboratorium at kende, og han underviste hende i det beskedne elektroniske apparatur, laboratoriet rådede over.

  EMP blev i 1955 ansat som en slags producer på Danmarks Radio og begyndte at få lidt løn for den del af eksperimenterne, der kunne bruges og udsendes. I 1958 fik hun fuldtidsansættelse i radioens speakertjeneste som sekretær for radiomedarbejderen Karl Bjarnhof. I løbet af 1950’erne lavede hun en række radioudsendelser om den elektroniske musik ude i verden. Hun forsvarede den varmt, men i begyndelsen var der næsten ingen i Danmark, der var åbne over for dens muligheder; selv blandt musikfolk så man med dyb skepsis på det nye medie. Den manglende forståelse førte til, at hun rejste ud for at få en faglig respons. Hun var først i Paris, hvor Schaeffer opmuntrede hende til at fortsætte, siden i Köln, hvor hun fik kontakt med komponisten K. Stockhausen. Efter 1960 øgedes interessen for den nye musik, og adskillige komponister og andre musikkyndige rejste til Darmstadt og fulgte Stockhausens, G. Ligetis og P. Boulez’ kurser. EMP selv var der første gang i 1962 og siden igen i 1964, 1968 og 1972.

  I 1958 rejste EMP sammen med radiomedarbejderne Mogens Andersen og Erik Schack til verdensudstillingen i Bruxelles, hvorfra de hjembragte en masse stof til udsendelser om den nye musik. Hun blev dybt inspireret og komponerede adskillige af sine værker i de følgende tre-fire år, bl.a. Symphonie magnetophonique, Faust og Glasperlespil. Stockhausen brugte sidstnævnte som demonstrationseksempel, når han rejste rundt og holdt foredrag om elektronisk musik. 1958 var også året, da EMP, maleren Martin Jepsen og forfatteren Jørgen Nash stiftede Aspekt, en forening for tidens eksperimenterende kunstnere. Først politikeren Bodil Koch, senere EMP, var forkvinde for den. Filmfolk, digtere, malere og komponister præsenterede her deres nyeste værker, og førende komponister som Stockhausen og E. Krenek gæsteforelæste om deres musik i denne forenings regi. Efter to år blev foreningen opløst på grund af pengemangel.

  I 1964 opgav EMP sin faste stilling i radioen for at få mere tid til at komponere. Hun fik i stedet ansættelse som freelanceproducer i musikafdelingen, men fik her så meget at gøre med at formidle den nye musik, som nu strømmede ind til landet fra alle sider, at hendes eget arbejde alligevel trådte i baggrunden. Hendes musik til tv-balletten Græsstrået med koreografi af Nini Theilade er fra 1964, mens XXI Aquarellen über das Meer for slagtøj, harpe, tre skuespillere og dias blev skrevet over en længere periode 1968-71. I 1970 fik EMP et treårigt stipendium fra Statens Kunstfond, og i 1975 vandt hun med Far, mor og børn en delt andenpris i en nordisk børneoperakonkurrence. Under arbejdet med denne opera fik hun idéen til et projekt, der gik ud på at udnytte virkningen af konkret lyd i stimuleringen af psykisk handicappede børns begrebsverden. Programmet blev afprøvet i samarbejde med professor Preben Plum på Rigshospitalet, men selvom forsøgsresultaterne var positive, endte projektet med at blive skrinlagt af økonomiske grunde. Det første større værk, den katolske EMP skrev efter musikterapiprojektet, var et kirkespil i syv billedsange Teresa af Avila, 1980, om den middelalderlige spanske mystiker af samme navn. I 1989 var EMP som eneste kvinde sammen med 41 andre komponister repræsenteret ved Amsterdamfestivalen Modèles sonores de beginjaren van de elektronische muziek, hvor hendes komposition Syv cirkler, der arbejder med lydenes bevægelsesretninger i rummet, blev spillet. I 1990’erne har EMP arbejdet med moderne computerfremstillet musik, men hun har til stadighed haft sit hjerte i den elektroniske lydverden, der kunne skabes med det gamle apparatur fra pionertiden. Hun har altid dyrket skønheden i sin musik og har beskrevet de tidlige lydmodeller som “udsøgte håndsyede Dior-modeller, man kælede for og gav omhyggelig finish”.

  • Bjovulf

   Øh, nå ?!?! 🙂

   Og ???

 • Julia Caesar

  Till Jutta.

  Javisst, det är helt okej att publicera mitt inlägg.
  Roligt att läsa de tyska kommentarerna!

 • Villy

  Hvad der blev skabt i de af muhammedanerne besatte områder, sket _på trods af_ muhammedanismen. Ofte under herskere, som senere blev fordømt for at være “frafaldne”. Et typisk eksempel på propaganda er betegnelsen “araber-tal”, der er en _indisk_ opfindelse, men som (med stor forsinkelse) kom til Europa gennem de – typisk kristne – områder, som blodtørstige arabere havde besat.

  I øvrigt mere arabisk terrorisme, imperialisme og kristen-forfølgelse:

  http://www.typicallyspanish.com/news/publish/article_25635.shtml

  Scuffles outside Córdoba Mosque after Muslims arrive to pray

  larger | smaller
  By h.b. – Apr 1, 2010 – 4:44 PM

  Police outside the mosque in Córdoba – EFE
  The Bishop will not allow Islamic prayer in the building

  Read more: http://www.typicallyspanish.com/news/publish/article_25635.shtml#ixzz0 jyvn21k0

  There were scuffles as the 100 people entered using tourist tickets, and then organized themselves ‘by walkie-talkie’.
  Wednesday night’s attempts to pray by the Austrian group coincided with the passage of one of the Catholic processions, and in scuffles two arrests were made, for the making of threats in one case, and attempted homicide in another, as one security guard and a policeman were injured in the clashes. The security guard then called the National Police to the scene.

  Read more: http://www.typicallyspanish.com/news/publish/article_25635.shtml#ixzz0 jyvavlYM

 • Robin Shadowes

  Apropå musik, har ni hört Emily Howell? 🙂

  http://www.youtube.com/watch?v=QEjdiE0AoCU

 • Christina

  “Det er jo lidt mærkværdigt, at muslimerne så stort set ikke har opdaget eller opfundet noget som helst
  siden den tid, ikke”

  It’s possible to live without an industrial revolution if you have enough camels and food… 😉

  • Bjovulf

   Ja da – og når det så pludselig ikke fungerer længere, og man er blevet alt for mange, samfundet er brudt sammen,
   økonomien ligger i ruiner, uvidenheden er total, og religionen har ødelagt al selvstændig tænkning, kreativitet og
   nysgerrighed efter nye ideer og metoder,så kan man jo altid give alle andre skylden, og tage til deres lande for at hærge
   som græshopper med sit religiøse vanvid og sin supremacisme, ligge de foragtede vantro værtsbefolkninger til stor byrde
   og stille vanvittige krav i endeløse baner om at få de samme ulykkelige tilstande indført der… 😉

   Jo, det giver sandelig god mening …

 • Bjovulf

  Fra den muntre afdeling 😀

  Tak til Hodja & co. for gensynet med denne perle – det er sgu svært at holde lattertårerne tilbage,
  så nu er I hermed advaret 😉

  ADVARSEL! Britisk ironi og sarkasme kan være anvendt …

  http://www.youtube.com/watch?v=zdwTlQubxPs

 • Robin Shadowes

  Den enda gången i historien jag kommer vara tacksam för araberna är när dom kryper tillbaka under stenarna dom kom ifrån och stannar där eller ännu hellre begår massivt kollektivt självmord. Då skulle jag verkligen bli oerhört tacksam. Har en känsla av att jag inte är ensam om det.