31
jul
Seneste opdatering: 1/8-10 kl. 0955
23 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

A video showing French police forcibly removing women and children from camps they had set up in a Parisian suburb has provoked reactions of shock at a time when the government is renewing an emphasis on issues of security.The footage shows women of African descent, some of them carrying children on their backs, trying to hold on to each other as police drag them from camps they had set up in La Courneuve, one of the roughest neighbourhoods on the outskirts of Paris. The women, some of whom are illegal residents of France, had set up tents near a soon-to-be-destroyed building from which they had been evicted. Video of forced eviction in Paris suburb prompts shock

Man regner med at en million illegale strømmer ind i EU om året, men ingen kender det nøjagtige tal. 270.000 søgte asyl i EU sidste år. Humanitære organisationer og journalister kalder dette “hetz og brutalitet,” men det er en gratis omgang, når man ikke er ansat branchen for løsninger, politik. Hvad ville de foreslå, hvis de sad med et offentligt tillidshverv og ikke bare et lokalt velgørenhedsmandat ? Også i USA er problemet akut: The Truths We Dare Not Speak About Illegal Immigration.

Prison may not work for them, but it works for us

Crooks who are in prison are not burgling your house, says Theodore Dalrymple. They themselves understand that perfectly clearly: it is only sentimental mugs who don’t…..Sentimentality is hardness of heart, or even contempt, masquerading as feeling. It is to sympathy what incontinence is to urination (except, of course, that it is voluntary, and is vastly more destructive). It is mental and emotional laziness, a refusal to discipline the gratifying glow of self-regard by deeper reflection. It has rotted us through and through. Theodore Dalrymple, Spectator.

Englischer Garten, München

Blick

Chefjuristerier

Jeg er egentlig ikke sikker på at så mange af dem jeg ellers plejer at være enige med deler min mistro til chefjurist Jacob ‘chefjurist’ Mchangama. Jeg vil på min side hævde at disse ellers fortræffelige mennesker nok lader sig forblænde lidt for meget af en beleven facon og en indædt bekendelse til (chef)juridiske idealer, der dog – det er min påstand – er så rigid at det end ikke et øjeblik overvejes om disse idealer kan forsvare os mod en totalitær trussel der ikke var taget højde for da de blev udformet. Rigiditet, selvpålagt blindhed, eller noget andet, det ved jeg ikke. Min generelle skepsis har jeg dog et par gange set udtrykt af Katrine Winkel Holm, der på Sappho refererer et debatmøde med chefjurist Mchangama i overværelse af meget anstændige mennesker. Rigiditet i kombination med absurd dæmonisering af Lars Hedegaard og Trykkefrihedsselskabet – så er vi vist ovre i det lidt monomane og useriøse, for nu at sige det pænt.

[…] Mchangama argumenterer glimrende mod racisme- og blasfemiparagrafferne, men helt i affekt kommer han først, når han kom til angrebene på Trykkefrihedsselskabet. De fyldte umådeligt meget, selv om vel kun få tilhørere havde præsent, hvad det var Brix og Hedegaard havde skrevet om burka og Bonnichsen, der var så slemt. Og angrebene vil nok blive ved at fylde. Det virker nærmest som om Bonnichsen, burka og børneporno er mærkesager for Mchangama, fordi de i hans øjne afslører Trykkefrihedsselskabets sande natur, selv om de – hvad enten man mener det ene eller det andet om dem – er få og små i forhold til det store, daglige pres på ytringsfriheden, som hele den vestlige verden udsættes for og som burde forene ytringsfrihedens venner i et samlet forsvar. […]

Juledagenes hektiske debat var præget af taktiske positioneringer mere end af hensynsløs sandhedssøgen, men emnet skal nok blive belyst på et tidspunkt. Under alle omstændigheder bør spørgsmålet for en seriøs samfundsdebattør altid være: ”Er det sandt?” Ikke: ”Er det krænkende?” Eller ”Er det dårlig tone?” […] Katrine Winkel Holm: Spørgsmål til Mchangama: Er sandheden rabiat?

Svaret på Winkel Holms spørgsmål her til sidst er selvfølgelig at chefjuristen – ureflekteret eller kalkuleret – tager udgangspunkt i de grundantagelser der er alfa og omega i de anstændiges univers: At sandhed altid er underordnet de anstændige intentioner og påkaldt krænkelse. Dette er, i min beskedne mening, en af de allerstørste og mest uovervindelige blokeringer i debatten i dag. Enhver der har prøvet at fastholde de anstændige på spørgsmål om faktualitet vil have oplevet dette (LFPC).


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Bjovulf

Posted: 31 juli 2010 - 07:22 - Svar

Jakob Levinsen giver Henrik Marstal og Politikens PK-segment tørt på 😀

http://blogs.jp.dk/levinsenlive/2010/07/30/den-vidt-abne-fest/

Den vidt åbne fest
Dato: d. 30.07.10, 11:14
Af: Jakob Levinsen

Klaus Rifbjerg har en gang vendt en pædagogisk floskel på hovedet og sagt, at kloge mennesker keder sig altid. Det har han jo så ganske ret i.

Til gengæld keder mennesker med lavt kulturelt selvværd sig åbenbart aldrig. [Sådan!] Det kan være en årsag til, at der er så mange sider i Politiken.Ja, ind imellem er det nærmest som om den dårlige samvittighed ligesom Mordors Onde Øje i J.R.R. Tolkiens “Ringenes Herre” hvileløst afsøger terrænet for at finde noget nyt at blive skamfuld over. [!!!] Som digteren skriver: »…det søgte og forsøgte at trænge igennem de skygger, det havde skabt til sit eget forsvar, men som nu standsede det i dets uro og tvivl.«

Forleden gjorde skamfølelsens øje i det høje så holdt ved den nys afholdte Roskilde Festival. I Politiken angreb musikeren og musikologen [!?] Henrik Marstal den således for etnisk ensidighed.

Han kaldte sågar festivalen »en lukket, hvid fest«. Den havde årets på alle måder kulørte hovednavn Prince nok ikke lige set komme.

Siden har debatten rullet både i og udenfor Politiken-regi. Der har ikke mindst været kontant afregning fra festivalens fans, nogenlunde som når i gamle dage universitetsmarxister opsøgte Vesterbro-værtshuse for at forklare arbejderne, at de altså var fremmedgjorte.

….

  Liva

  Posted: 31 juli 2010 - 09:26 - Svar

  Det er en rigtig go’ artikel og han har go’ humor. 🙂

   Bjovulf

   Posted: 31 juli 2010 - 10:22 - Svar

   Nemlig 😀

Liva

Posted: 31 juli 2010 - 09:21 - Svar

Apropos det åbenbart i stigende grad fy fy blege og lyse…

Sådan udtaler en repræsentant for en århusiansk sædbank f.eks. i 2007:

“Størstedelen af vores produktion bliver eksporteret, og det er ikke alle steder, det duer med lyshårede, blåøjede børn.”

h t t p://jp.dk/indland/aar/erhverv/article2136507.ece

oveg

Posted: 31 juli 2010 - 09:59 - Svar

EU kan lösa detta om EU vill göra det. Asyleriet ger likartade problem för alla de gamla medlemsländerna i EU. Det borde således lösas centralt. Asylsökarna till EU borde sortera direkt under EU i Brüssel som en EU-gemensam fråga och lösas genom att Kommissionen långtidsleasar ett område i något av Barcelonaprocessens kandidatländer söder om Medelhavet. Till detta “Safe Haven” vidaresändes envar som söker asyl i något medlemsland. Här kan EU ha all expertis kraftsamlad för utredning av asylskälen. De som befinnes ha asylskäl enligt Genevekonventionen får söka sig vidare inom EU till länder som behöver dem. De övriga, sannolikt merparten som bara söker ett bättre liv, blir kvar i asylantområdet tills de väljer att åka hem eller drar vidare till en annan del av världen. En sån här lösning öppnar också för karantän för tbc- och aidssjuka.

Ulla Lauridsen

Posted: 31 juli 2010 - 10:07 - Svar

Jeg er enig angående Mchangama. Han virker voldsomt opsat på altid at understrege, at han altså ER en af de pæne og gode, som tillader sig at være ‘lidt’ fræk i forhold til Politiken-segmentet, men sandelig ikke (føj, føj) har noget til fælles med ‘den yderste højrefløj’.
Han er lige kommet ind på parnasset, og jeg kan sådan set godt forstå, at han gerne vil blive der. Det er lidt nemmere for os andre, der ikke har så meget at miste, at sige vores ærlige mening 😀

  Lotte

  Posted: 31 juli 2010 - 12:40 - Svar

  Besynderligt ræsonnement.

  At sandhed altid er underordnet de anstændige intentioner og påkaldt krænkelse er udelukkende et spørgsmål om tid.

  Jeg er stensikker på, at Mchangama m.fl mister mere på længere sigt. ergo må konklusionen være enten ignorance eller bevidst vilje til magt. Thi det er vel ikke muligt både at leve både sandhed og ‘pænhed’ på samme tid med mindre man er en ekstremt dygtig retoriker. Og dem er der vist ikke så forbandet mange af pt. Kan ikke umiddelbart komme i tanke om en eneste, der mestrer begge discipliner – til gengæld masser, der synes de gør. Den sidste kategori er den værste; den er sværest at gennemskue.

   LFPC

   Posted: 31 juli 2010 - 13:40 - Svar

   Man kunne vel sige det på denne måde, at den politiske og debatmæssige virkelighed netop er et resultat af at sandhed og pænhed er i modsætning til hinanden. Hvad gør de anstændige når de ikke kan få de to hensyn til at harmonere? De tager i vid udstrækning tilflugt i ad-hominem-angreb og stråmænd, de lukker så langt det kan lade sig gøre øjnene for ubekvemme fakta, og nogle bliver decideret voldelige og stalkende i mangel på argumenter.

   Debatten er en ynk, og jeg har netop gjort det til mit eget ‘brand’ f. eks. i kommentarer på Uriasposten at blive ved med i det uendelige at bede modparten komme med dokumentation der falsificerer eller modsiger hvad jeg hævder. Det har en vis underholdningsværdi når folk slår sig i tøjret, og ender med at fordufte fra debatten, men det er selvfølgelig også en frustrerende, men bagvendt måde at få bekræftet at man har fat i den lange ende.

    Lotte

    Posted: 31 juli 2010 - 14:00 -

    “Man kunne vel sige det på denne måde, at den politiske og debatmæssige virkelighed netop er et resultat af at sandhed og pænhed er i modsætning til hinanden.”

    Tilsneget kan vi kalde pænhedens moral for virkelighedsfortrængning. Og den historie er gammel og starter med Platons huleparabel. Fangerne, der ser på væggen, ignorerer virkeligheden (sandheden) bag dem.
    Der er såmænd bygget en hel logik op omkring tankegangen. Og det er dér, slaget står, når vi skændes om både præmisser og konklusioner. Fandens til tidsrøver. Og ja, meget frustrerende alt den stund, jeg faktisk tror fast på, at enhver kommer iført de bedste intentioner.

  Pk

  Posted: 31 juli 2010 - 13:47 - Svar

  Hej Ulla.
  Jeg er enig i det du skriver” Jeg er enig angående Mchangama”.
  Plus resten.
  Han ønsker at være et pænt menneske, for enhver pris.
  Har undret mig over den noget hårde tone overfor TFS.
  På mig virker det som´om, han søger efter ligningen at kunne ophæve problemet
  demokrati-islam gennem et opkog af jura og nationale og internationale traktater.
  Men det kan man nok ikke.

   LFPC

   Posted: 31 juli 2010 - 14:05 - Svar

   Det er nu-skal-ingen-tro-noget-forkert-om-mig-syndromet. Højt begavede folk som professor Stjernfelt og altså chefjurist Mchangama står altid på hovedet for ikke at blive sat i bås med de ‘forkerte’. Det er faktisk meget primitivt og gennemskueligt.

tavsen

Posted: 31 juli 2010 - 12:27 - Svar

Dejligt billede fra München, illustrerer tydeligt den vellykkede integration.

Hvem af de 7 kvinder får sklerose, grundet for lidt lys og luft ???

Robin Shadowes

Posted: 31 juli 2010 - 12:30 - Svar

Säkert varmt och gott under dom där sopsäckarna. 🙂

Lotte

Posted: 31 juli 2010 - 12:45 - Svar

Billedet er fantastisk. Det burde have titlen: skaberen.
Den eksistentielle selvmodsigelse er gigantisk: Skaberen skaber, hvorefter det skabte, skaber sig i sort fra top til tå, der dækker skaberens skabelse.

Ole Burde

Posted: 31 juli 2010 - 13:17 - Svar

Om video-klippet :
Det franske polit begaar her en hel raekke begynderfejl , som helt unoedvendigt leverer ammunition til hele det saedvanlige hylekor .
Den slags operationer laves ,hvis man proever at vaere proffesionel, efter en helt klar algorithme som naturligvis maa vaere istand til at tage hoejde for alle FORUDSIGELIGE variationer . Her er et par af retningslinjerene :
1.Omraadet maa spaerres af eller begraenses via hjaelpepersonel
2. Jounalister og andre udenforstaaende eskorteres hoefligt vaek
3.I tilfaelde af kvindelige demostranter og eller boern bliver disse UDELUKKENDE evakueret af kvindeligt sikkerhedspersonel. Det kvindelige personel er ustyret med et-eller-andet som er fotogent ,som feks taepper, sodavandsflasker som kan givestil boern og moedre.
4 .Hvis der er kapacicitet nok af kvindeligt personel , hjaelper disse med til at evakuere de ALLERMEST svaere tilfaelde hvorved det bliver mere naturligt for tilskuere at identificere sig med politiet.
5. Ambulance med alt noedvendigt udstyr og personel maa vaere til stede i tilfaelde af hjerteslag , gravide kvinder som pludselig besvimer osv.
6. ALDRIG adskille boern fra moedre .
7. Enhver operation maa indledes med relevante informationer via OVERDIMENTIONEREDE hoejtalere og saavidt mulig paa demonstranternes eget sprog.
8.Demostranterne deles op i undergrupper som bliver evakueret en for en ,saadan at der altid er rigeligt med personel til tage sig af enhver del-situation.
9. En taktisk reserve af kvalitets personel er altid parat til at gribe ind i uforudsete eller specielt vanskelige situationer.

Saavidt jeg kan se dumper det franske politi paa alle 9 punkter.

Balder

Posted: 31 juli 2010 - 15:03 - Svar

Det var rigtigt sagt! Ole burde dog have sendt sine gode råd det til den israelske hær inden den gik i gang med Mavi Marmara…

Balder

Posted: 31 juli 2010 - 15:07 - Svar

I øvrigt:

PARIS — President Nicolas Sarkozy said Friday that he wants to revoke the French citizenship of immigrants who put the lives of police officers in danger as part of a “national war” on delinquency.

In a speech in Grenoble, the site of recent urban unrest, Sarkozy said that the current list of causes for revoking French nationality would be reevaluated and “rights and benefits” accorded to illegal immigrants would be reviewed.

Sarkozy threatens immigrants who target police

Ole Burde

Posted: 31 juli 2010 - 16:39 - Svar

@Balder
Det problem som situationen paa Mavi Marmara praesenterede er i en helt anden vaegtklasse end det fransk politi moeder i videoen , saa her tror jeg (selvom det er svaert at indroeme !) ikke at nogen af “mine gode raad” ku’ hjaelpe . Naar en helt ny type af problem opstaar ,er det ikke altid en algoritme baseret paa tidligere erfaringer er god nok .
Paa Mavi Marmara var det lykkedes tyrkerne at etablere sig selv i en tilsyneladende “win-win-situation” : hvis israelerne brugte skydevaaben ville det kunne bruges mod dem som “krigsforbrydelser ” , og hvis de IKKE brugte skyde vaaben ,ja saa stod der et 30-mands veltraenet taeskehold parat med jernstaenger ,hvorefter de israelske soldater saa kunne fotograferes i alle mulige ydmygende positioner .
Derfor var det , at den foerste gruppe af comandosoldater maate finde sig i at faa taesk med jaernstaenger , medens de stadig blev naegtet ordren til at aabne ild ; de blev noedt til at klare sig uden , indtil det var blevet DOKUMENTERET hvor brutale og veltraenede gruppen fra IHH var . I det oejblik ordren kom , tog det kun et par minutter foer cirkusforestillingen var forbi .
Efter at stoevet er faldet , er det nu temmelig klart at flotilla affaeren ikke har medfoert nogen videre politisk skade for Israel , hvorimod Erdogan naermest har skudt sig selv ifoden ved at afsloere sit samarbejde med IHH , en saakaldt humanitaer organisation hvis forbindelser til Al-Qaida forlaengst er blevet afsloeret .

LWB

Posted: 31 juli 2010 - 17:06 - Svar

Europas Ark… Skulle der så ikke kun være een af hvert køn og art?

Prudentius

Posted: 31 juli 2010 - 22:07 - Svar

Smukt billede!

De to muslimske piger ligner medlemmer af den underlige art af små skrotsamlere der optræder i den første Starwars film fra 1977.

Jeg har aldrig fundet ud af hvad de hedder, men de kidnapper de to robotter, R2D2 og ham der er lavet af guld, og sælger dem til Luke Skywalker.

🙂

Robin Shadowes

Posted: 31 juli 2010 - 23:12 - Svar

C3P0 heter den andra plåt-gubben.

Leave a Comment