28
aug
Seneste opdatering: 19/7-14 kl. 1246
6 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

»I forhold til«

Min hjerne er blevet et stykke sikkerhedssoftware, jeg hører talestrøm fra radio som baggrundsstøj, men hvergang nogen siger “i forhold til”, slår min shit-software til med et hyl, og jeg får et mikro-nervesammenbrud og vågner. Prøv at lægge mærke til det. Man kan sige så meget andet: “Sammenlignet med,” “I den forbindelse,” “Når man tænker på” og så videre, men i øjeblikket koger alle disse nuancer ned til den ene udtryk “i forhold til,” og de siger det alle sammen hele tiden. Så hold dog op! Jeg får i forvejen tinnitus af at folk siger “omkring” i stedet for “om”, “kreativ” i stedet for “skabende,” “kontekst” i stedet for “sammenhæng,” “målsætning” i stedet for “mål,” “italesætte” for “sige”,”byde ind på”, “spørge ind til,” “omkring”  for “om” og fortsæt selv.

Det er den forhenværende kulturkanal P 1, der er mest leveringsdygtig i abesprog, og jeg bilder mig ind det meste kommer fra Folketinget og universiteterne, hvor der åbenbart er flest der har brug – ups !, “behov” for – at puste sig op. Jeg har døbt det botox-sprog. Jeg ville have lavet en kilometerlang liste over udstryk der giver mig knopper, men det glemmer jeg hele tiden. Bedst er det måske ikke at høre radio, man kan dog endnu slå over på klassisk, hvis der ikke lige er Heises hej-på-dig Highlights, der også gør mig sløj. Jeg måtte bare lige italesætte det i forhold til mit velbefindende, og i øvrigt har vi alle uret i forhold til Gud,” som Kierkegaard så rigtigt sagde.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Lotte

Posted: 30 august 2011 - 07:55 - Svar

Team – teamsamarbejde, kompetenceudvikling, realkompetence(vurdering), innovations-parat, procesorienteret, portefølgepleje, helhedsforståelse og driftssikring, jeg har kendskab til en (undervisnings)bog, der formentlig vil slå dig ihjel… 😉

Poul Berg

Posted: 30 august 2011 - 20:28 - Svar

Hej, hva hedder det Snaphanen.
Jeg kan rigtig godt hva hedder det forstå, at du hva hedder det tager denne sag op, for vi skal hva hedder det ikke findes os i den slags hva hedder det sprog.
Jeg er blevet hva hedder det smittet, for der findes ikke en eneste hva hedder det journalist, der ikke ved, hvad det hedder. Ganske vist tænker de hva hedder det hurtigt, for det rigtige ord dukker op i hva hedder det samme sekund, som de var færdig med at stille hva hedder det spørgsmålet.
Når en elektriker står og skal bruge sin hva hedder det skruetrækker, er han lige så tåbelig som smeden, der ikke kan finde sin hva hedder det forhammer.
Nej, lad os komme tilbage til hva hedder det Rith Bjerregaard, der havde det flotteste hva hedder det øøøøøhhh, jeg nogensinde har hva hedder det hørt.
Det var en behagelig hva hedder det pause i talestrømmen, og dette øøøøhh var det eneste i hendes hva hedder det tale, der ikke kunne skade hva hedder det vort land.
Venlig hva hedder det hilsen
Poul.

Kirsten

Posted: 31 august 2011 - 00:07 - Svar

Jeg kan ikke udstå ordet “Dialog”, der muligvis kom på mode efter ratificeringen af “Den europæisk-arabiske Dialog”, 1973-1978.
Ordet udtrykker falskhed, hvor – som i nævnte traktat – den ene part tager føringen og styrer den anden part. Brug af ordet, di… er tillige blevet det rene krukkeri.
“Lad os tage en samtale”, “Vi talte sammen om sagen”. Gid sådanne udtryk må vende tilbage.

Kirsten

Bjovulf

Posted: 31 august 2011 - 05:35 - Svar

vækste (BWADR!), “dromme”, “stromme” & “gron” istf. “drømme”, “strømme” & grøn 😀

“komitte” ( ~ to comit ), gennemSIGtighed istf. GENnem-sigtighed (STØN!) – tilsv. med “ef-ter-RET-nings-tjeneste” istf. “EFter-retnings-tjeneste” ( det har nemlig ikke noget med “en retning” at gøre, men derimod med “efterretning” = oplysning / information, men det ved selv mange af de ansatte i tjenesten øjensynlligt ikke 😉 ), “na-Tio-nal” istf. “NA-tio-nal” (GRRRR !!!)

Hvor F. kommer den der irriterende “moderne” trykfor-DE-Ling egentlig fra? Afsmitning fra engelsk på storbytosserne – især de radigale af slagsen – , der tror det lyder rigtigt smart eller som bare ikke er
i stand til at holde de to nært beslægtede, men dog trods alt forskellige sprog adskilte oppe i deres små hoveder?

Leave a Comment