28
dec
Seneste opdatering: 29/12-15 kl. 0441
10 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Vi skal have lidt lettere stof i disse dage, hvor jeg også selv rejser rundt og ser gode venner. Det er en meget klog og indsigtsfuld John Cleese, man møder her. Selvom han også er morsom, er det en anden side af ham, man ser. Jeg forestiller mig, det er en forsamling af erhvervsfolk, han taler for, men det er til alle, der har blot nogen ambition med deres tænkning.

“Kreativitet” er et ord jeg ikke bruger. Det kom for alvor ind i sproget i 70 erne, antageligvis lød det lidt finere end “skabende,” men det er en anglicisme og jeg bryder mig ikke om dem. Vi formelig vader i dem. Når skuespilleren siger “min karakter” i stedet for rolle, person, figur, når “varer” hedder “produkter,” “forebilleder” hedder “rollemodeller,” og “sammenhæng” hedder “kontekst.” (Der er iøvrigt en side om dårlige indvandrerrollemodeller her) Ih, hvor vi lyder som om vi alle har gået på et fjerdeklasses masseuniversitet.

Tidligere lånte vi fra tysk, fransk og latin, men idag hvor folk knapt forstår svensk, er det altså fra det eneste fremmedsprog vi forstår. Vi forstår det dog ikke bedre, at at vi også laver pseudo-anglicismer. Vi har med andre ord kurs mod det umælende.

Det hører vel til alderen ikke at kunne lide tidens sprog, alle modeudtryk som folk uden sprogøre kritikløst bruger. Den grasserende dille i øjeblikket er “i forhold til.” Folk kan sige det flere gange i en sætning. Politikerne fører an, de har af en eller anden grund det uden sammenligning mest bevidstløse sprog.  Man må da ikke håbe, det er ligefrem proportionalt med begavelsen i Folketinget, så er vi på den. Hvis man kun har andres abesprog, har man ikke meget at udtrykke sig med, og hvis kun man forlader sig på tidens klicheer, er det et tegn på man ikke har gidet tænke selv. Det er også meget kaloriekrævende, og her er vi tilbage ved John Cleese’s emne: Hvordan man tænker optimalt. Og taler, ville jeg tilføje.

“HBTQI-perspektiv på museisamlingar”

I går havde Ekstra Bladet en kandidat til årets artikel Årets vildeste debat – den svenske inkvisition. Forfatteren er usædvanlig alene derved, at han ved noget om Sverige. Han kender f.eks. rödvinsvänstern. Den handler om efterårets dansk svenske TV debatter.

Han  glemmer desværre at nævne, at hovedårsagen til forskellen på Danmark og Sverige når det kommer til genus og indvandring, er at den svenske stat har kastet milliarder efter forskning på områderne – eller rettere, propaganda. Den fortæller også svenskerne hver dag, at de er racister. Alligevel har det ikke vasket hjernerne på samtlige svenskere, hvilket tjener til deres ære. Endelig burde han nævne, at kvinderne i realiteten har taget magten i Sverige forlængst. Det er antagelig grunden til at se er så Helvedes ondsindede og frustrerede. De har slet ikke godt af det, og landet har det overhovedet ikke eftersom de har villet nedlægge det.

Statsideologiers evne til at påvirke folk, er dog stærkt overvurderet, men staten kan da altid lade dem gennemsyre sine egne institutioner. Se her:

En forskare med kompetens kring HBTQI-perspektiv anställs i ett banbrytande forskningssamarbete mellan Livrustkammaren, Historiska museet och The Unstraight Museum med stöd av Kulturrådet. Nu kommer tidigare osynlig HBTQI-historia att lyftas fram med olika berättelser, bland annat i Livrustkammarens och Historiska museets basutställningar. Alla mäniskors lika värde är en viktig utgångspunkt.

(Det nytilkomne I i HBTQI betyder “interseksualitet”. Her tages højde for de mest sjældne minoriteter)

– Museerna vill samverka i det här projektet för att uppnå ett bestående resultat. Vi vill förändra inifrån och kommer att låta en forskare med särskild HBTQI-kompetens studera våra samlingar för att vi ska kunna lyfta fram nya berättelser än dem som tidigare varit kända, säger Lizette Graden, chef för samlingarna, Livrustkammaren och Skoklosters slott med Stiftelsen Hallwylska museet. HBTQI-perspektiv på museisamlingar


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Lazze

Posted: 28 december 2015 - 20:18 - Svar

Mange gode pointer i John Cleese´s tale om kreativitet. Mange unge chefer kunne lære af denne, inden de sætter sig bag chefbordet.

Søren Petersen

Posted: 28 december 2015 - 22:35 - Svar

Godt nytår allesammen!

Sikke en blog!- denne John Cleese post er et eksempel på dens bredde og vid!

Tusinde tak til blog-indehaver for hver dag at uploade relevante links og artikler- det er jo nærmest det første site man læser når man sidder der ved 7- tiden om morgenen om skal have læsestof til morgenmaden!

Modsat de fleste her på dette forum, er jeg faktisk forsigtig optimist – jeg mener at det som har sket i 2015
er at “lille tue er ved at vælte stort læs” – tuen var 3 x flygtningeantal i forhold til årlig norm(glem ikke at normen var høj i forvejen, hvilket ikke gav anledning til mange reaktioner udover i valgkampen(Løkke)) – havde det ikke været for denne flygtningekrise, var fronterne aldrig blevet trukket så hårdt op – og ja, jeg ser at de i højere og højere grad bliver trukket hårdt op – se blot til Sverige – noget som ligner en paladsrevolution – lige pludselig kan vi faktisk genkende os selv i svenskerne – ser nu at Moderaterne begynder at arbejde sammen med Sverigedemokraterne på kommunalt plan – og dette kan brede sig til nationalt niveau – tingenes orden kendes fra naturen: fra lille spire til stor plante…
Hvis salamimetoden – 85.000 indvandrere pr. år havde fortsat(=den gamle norm i Sverige, i Danmark 10-15.000) – havde Sverige ikke vågnet op i 2015 – der var i alle årene ingen særlig
reaktion mod den høje indvandring -det hele mindede om den berømte frø, som ikke hopper op fra spanden og dermed redder livet, hvis vandet opvarmes GRADVIST og langsomt (=85.000 pr år)- nu her i 2015 blev vandet rigtig hurtig varmt og så sprang frøen op af vandet-og måske reddede livet! Nuvel – nogen vil mene at det er lige lovligt sent, men det bedre at vågne op 1 minut i tolv end 1 minut over tolv. for Danmarks vedkommende er der et pænt håb…, – hvor bizart det kan synes, er dette flygtningechok måske det som vi har brug for – vi ser selv Socialdemokratiet rykke mange længder, idet de nu stiller velfærdsstaten overfor humanismen(Sass Larsens indlæg var ikke en enlig svale, – Mattias Tesfaye fra samme parti sagde det samme i TV i aften.
Jeg er ikke i tvivl om at VKO + LA er mere handledygtigt end S når det kommer til stykket, men omvendt tror jeg også at fødelsåret for partilederen betyder en del:
Lars Løkke Født: 15. maj 1964 (51 år) -kan pensionere sig om 10 år…
Mette Frederiksen: Født: 19. november 1977 (38 år) lang tid til pension:-) ergo: hun vil – hvis den nuværende folkevandring fortsætter blot lidt endnu – blive DEN socialdemokratiske statsminister som begraver velfærdsstaten og forøvrigt et nogenlunde stabilt og fredeligt DK.
Som socialminister for et par år siden blev hun under Corydon tvunget til som socialminister at gennemføre en unfair og urimelig ordning for danskere som pga sygdom var kvalificerede til førtidspension og flexjob – disse danskere er nu sendt ud i resourceforløb uden ende – uden håb -til grin – og hvorfor? fordi vi har xx.xxx “kulturberigere” bosiddende på Nørrebro for hvem det er status og et mål i sig selv ikke at tage et arbejde – at bidrage til fællesskabet – i stedet vælger man at bruge dagen på at sidde og se arabisk tv – eller at ryge vandpibe på den lokale “cafe”…Vores forfædre må korse sig – tænk sig at have slidt og arbejdet samvittighedsfuldt for at opbygge Danmark og så viser det sig at deres efterkommere – hvis de er syge og udslidte – ikke kan få en rimelig hjælp fra staten – fordi pengene i stedet var givet til såmkaldte “kulturberigere”. SUK!!

Men for at konkludere – jeg tror snebollen ruller -i vores retning- og den bliver stor og tyk … blot vent og se…
/////disclaimer//////ser her til aften i DR TVA 21.30 et ekstremt manipulerende og pathos-fyldt indslag om “flygtningebørn” -men heldigvis betyder DR, TV2 osv ikke så meget som tidligere – den ældre generation ved at kanalerne er fulde af løgn og de unge generationer ser det slet ikke men læser istedet opdateringerne fra deres kammerater på Facebook som i Nannasagen http://www.bt.dk/krimi/dom-i- nanna-sagen-tre-unge-drenge-idoemt-faengsel

Til DR og TV2: husk at jeres seere trods alt er homo sapiens – med en MINIMU evne til at iagtage og drage konklusioner omkring hvad som sker omkring dem…

En speciel hilsen til Mette Fugl, som de seneste uger har brokket sig over vi danskeres manglende interesse for hendes EU projekt. Hvor er du patetisk – du har levet et liv i Bruxelles og leveret hundredevis af indslag til DR TVA fra Bruxelles – men ikke ET ENESTE af disse indslag var fra terroistreden Molenbek som lå lige bagved din luksuslejlighed, i parentes bemærket betalt af os DR licens betalere!

Udover til blogindehaveren på snaphanen.dk skal lyde en nytårshilsen til Jarlov og Uhrskov for deres vid b, begge forøvrigt med blogs på Jp.dk, samt Uriasposten, som lægger stor energi for dagen for at belyse de meget jordnære konsekvenser af “kulturberigelsen”

Godt nytår allesammen 🙂

En enkelt idé her på falderebet: Kunne der findes en skribent, en journalist, som kunne skrive/udgive en bog med vidnesberetninger fra alle de “varme hænder” som møder “kulturberigerne” til hverdag i skoler og hospitaler?

folkeskolelærer? sygeplejesker? læger? sagsbehandlere?? Jeg ved POSITIVT at det er et skrækscenarium disse “varme hænder” gennemlever – kunne en skribent udgive en bog, hvor disse folk får mulighed for ANONYMT at give deres beretning?

Det kunne faktisk være en ØJENÅBNER!!!

(hvor langt ude er vi forøvrigt kommet? at alting skal foregå anonymt…!!! ellers får vi tæsk af muslimerne…..)

Trods alt: med håbet om et paradigmeskif i 2016! godt nytår!

  Snaphanen DK København

  Posted: 29 december 2015 - 04:08 - Svar

  Tak, Søren, det var venligt af dig. Først i det nye år kommer der til at ske noget ny her. Det var nok også på tide efter 12 år. Hver dag.

Anna Svensson

Posted: 29 december 2015 - 00:42 - Svar

I detta sammanhang ska också nämnas att Gustaf Fridolin ville skriva om historieböckerna för att få in kvinnoperspektivet eller något sådant. vansinnet har inga gränser.
Gott nytt år till er alla också!

  Kverulantus

  Posted: 30 december 2015 - 01:43 - Svar

  Gustav Fridolin?
  Han som skulle “fixa” svenska skolan på 100 dagar?
  Hur vart det med det?

ɱØяñιηg$ʇðя ©™

Posted: 29 december 2015 - 06:20 - Svar

Mr Cheese är rolig t o m när han är allvarlig.

Kverulantus

Posted: 30 december 2015 - 01:39 - Svar

Tusen Takk Snaphanen!
John Cleese…
Such a maestro!
A lecture for all of us.
Mange Takk!
Och Ett Gott Nytt År!!!

  snaphanen

  Posted: 30 december 2015 - 09:00 - Svar

  ja.han er skidegod !!

Leave a Comment