22
sep
Seneste opdatering: 23/9-11 kl. 1809
30 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Historikeren Vidar Enebakk skriver idag en kronik Norges største landsdækkende avis. Det plejer ar være online i løbet af nogle døgn. Dette er det mest nuancerede, der hidtil har kunnet siges offentligt om Fjordman i Norge, selvom kronikken også er kritisk, hovedsageligt for Fjordmans slutninger fra det historiske til det politiske. Det kommenteres fredag i Norge her: Kan Fjordman plutselig bli en helt?

Det er for enkelt å avfeie Fjordmans teori som idioti eller å stemple det som rasisme,” skriver forsker. Kronikken er basert på foredraget hans i Oslo Koncerthus i går kveld, i forbindelse med Universitetet i Oslos 200 års jubileum.

Historikeren Vidar Enebakk skriver om sin læsning af Breiviks “manifest”:

Et tredje eksempel er på side 764 hvor det listes opp ytterligere 13 artikler om alt fra medisinhistorie og optikkens historie og til en hisitorie om kalenderen. Det er ikke opplagt i manifestet hvorfor dette er relevant pensum for terrorister. Forfatteren av kapitlet, boktipsene er ikke gjerningmannen selv. Det er bloggeren Fjordman, hans favoritforfatter. Og jeg blev endda mer overrasket da jeg oppdaget at Fjordman siden 2007 faktisk har publicert omkring 50 vitenskapshistoriske artikler om alt fra astronomi og geologi til kvantefysikk, superstringsteori og Madame Curie. Tekstene peker fram mot boken “Den nysgerrige sivillisationen,” som skulle være ferdig i august 2011. De er publisert på forskellige nettsteder knyttet til den internationale Anti-Jihad-nettverket. Omfanget og utbredelsen er imponerende, og mye av innholdet er skremmende bra.”

PLO: Intet statsborgerskab til flygtninge i ‘Palæstina’

Mogens Lykketoft, Trine Pertou Mach og Frank Aaen er antageligt i dette øjeblik ved at pakke kufferterne inden de tager derned for at sætte dem på plads (LFPC).

It’s eminently fitting the woman the Palestinian Authority chose to formally launch its statehood bid is a proud mother of five murderers, of whom one is now dead while the other four are serving life sentences in Israel. After all, a woman who teaches her sons to kill Israelis even at the expense of their own welfare is the perfect emblem of a Palestinian state dedicated to destroying Israel even at the expense of its people’s welfare. And if that accusation seems far-fetched, just consider the shocking interview the PLO’s ambassador to Lebanon, Abdullah Abdullah, gave the Lebanese Daily Star last week:

The ambassador unequivocally says that Palestinian refugees would not become citizens of the sought for U.N.-recognized Palestinian state…

This would not only apply to refugees in countries such as Lebanon, Egypt, Syria and Jordan or the other 132 countries where Abdullah says Palestinians reside. Abdullah said that “even Palestinian refugees who are living in [refugee camps] inside the [Palestinian] state, they are still refugees. They will not be considered citizens.”

Abdullah said that the new Palestinian state would “absolutely not” be issuing Palestinian passports to refugees… […]

This is simply unbelievable. For years, the world has backed a Palestinian state on the grounds Palestinians are stateless people who deserve a country of their own. And now, a senior Palestinian official has announced once they have received a state, most Palestinians will still be stateless – even those who actually live in “Palestine.” […] “Palestine” to Deny Citizenship to 45 Percent of its Palestinian Residents 

Min skov midt i byen

Der er vist ikke mange metropoler, der har så mange grønne områder så tæt på centrum, som København har. Det gamle voldanlæg fra 1600 tallet, som begynder ved Tivoli og strækker sig over Østedsparken, Botanisk Have, Rosenborg Have, Østre Anlæg og til Kastellet. Hver have med sin egen stil. Østre Anlæg er min have og min barndoms skov, det er hjemme, de andre er mere udebane. Her kom jeg inden jeg gik i skole, begge mine skoler ligger i Stockholmsgade, der løber langs den nordøstlige side. Vi kaldte den bare “Østre”. Den kan bruges af børn, af unge elskende, af joggere, hundeluftere og pensionister. Og så har den hele to museer, Hirshsprungs Samling og Statens Museum for Kunst, hvis udvidelse nu har ødelagt barndommens kælkebakke næsten helt. Ovre i det hjørne stod i mange år Michelangelos David, der nu har fået en finere plads nede ved Nordre Toldbod. Man kan se fotos af haven i over 100 år her, børnenes fiskekutter og legeplads, de elskendes rhododendronhave, kælkebakken, monumenterne – det hele ! En iøvrigt fantastisk hjemmeside om det gamle København.Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Peter Buch

Posted: 22 september 2011 - 19:35 - Svar

Det gamle voldanlæg fra 1600 tallet fortsætter på Christianshavn, du skal længere tilbage for at udelade at det også er en del af Københavns- nu grønne områder:
aok.dk/byliv/christianshavns-vold
http://www.kk.dk/Borger/ByOgTrafik/GroenneOmraader/Parker/Christiansha vnsVold/faktahistorie.aspx
I perioden 1618-23 anlagde Christian IV et forsvarsværk i det sumpede område imellem København og Amager. Anlæggelsen var et led i moderniseringen af det militære forsvarsanlæg – fæstningsringen – der omkransede det daværende København…
Christianshavns Vold indgår i den samlede københavnske fæstningsring og er et af landets bedst bevarede fæstningsværker fra 1600-tallet. Arealet benyttes i dag som et grønt åndehul, hvor historien danner stille og grønne rammer, der indbyder til hyggestunder, løbeture, aftengrill og meget andet.

Ulla Lauridsen

Posted: 22 september 2011 - 20:05 - Svar

Det er da altid noget at han har så meget integritet at han anerkender Fjordmans intellekt og viden. Det er ikke ingenting sådan som klimaet er i Norge. Vi kunne ønske os mere, men det er ikke ingenting.

Vidar Enebakk

Posted: 22 september 2011 - 20:39 - Svar

Takk for nyansert oppslag. For ordens skyld: Jeg mener det framgår klart av kronikken hva jeg reagerer på (Jeg er ikke ‘skræmt’, og jeg har ikke skrevet at “Fjordman er skræmmende god”, slik overskriften din antyder, men at mye av innholdet i de vitenskapshistoriske artiklene er “skremmende bra”). For å sitere meg selv (fra den delen av artikkelen du ikke har scannet):
“Problemet er ensidigheten og den normative bruken av empiri til å underbygge en teori, som ikke er en vitenskapelig teori, men en politisk konspirasjonsteori.” I dette med ensidighet ligger blant annet en meget selektiv omgang med empiri og sitater som er tatt ut av sin bredere sammenheng.

  steen

  Posted: 22 september 2011 - 20:54 - Svar

  Hej og velkommen. Hvilken rubrik ville du foreslå? Den skal bare være så kort, den kan stå på én linje.

   Vidar Enebakk

   Posted: 23 september 2011 - 07:20 - Svar

   Bare la det stå. Jeg synes oppslaget var fint og balansert. Det var kun en liten presisering.

  LFPC

  Posted: 22 september 2011 - 22:44 - Svar

  “Problemet er ensidigheten og den normative bruken av empiri til å underbygge en teori, som ikke er en vitenskapelig teori, men en politisk konspirasjonsteori”.

  Den videnskabsteoretiske diskussion fraregnet, så er jeg nysgerrig efter at høre hvordan lægfolk som os efter din mening bør forholde os til empiri, hvis ikke normativt:

  Vi har på den ene side en empiri mht. islams historie som er overvældende og entydigt negativ hvad angår kuffar. Der findes ikke ét land i verden med muslimsk flertal hvor kuffar har samme rettigheder som muslimerne, de jure og de facto. Islams indtrængen i et samfund er ubetinget et onde for kuffar, og i lande som Pakistan, Irak, Gaza, Tyrkiet og Egypten er antallet af kristne for nedadgående (Tyrkiet fra omkring 20% for 100 år siden, til 1% i dag).

  Islams dogmatik udviser samme empiri: Alle fire store sunni-retsskoler Hanafi, Hanbali, Shafi’i og Maliki er ligeledes entydigt kuffar fjendtligt stemt. Alle fire afviser kuffars ligeværd, og alle fire har eksplicit islams verdensherredømme som mål.

  På den anden side har vi islam-apologeterne i den akademiske verden. Herhjemme lirer de den samme remse af i uendelighed: Islam er mangfoldig, hver muslim skaber sin egen islam, og faktisk er muslimer ikke specielt religiøse.

  Og vi har mainstreammedierne, der aldrig beskæftiger sig med islam, men altid med muslimer, i tråd med akademikernes ikke-essentialisering. Dette er der faktisk solidt belæg for at påstå, idet enhver i Danmark kan gå på biblioteket og søge i avisdatabasen Infomedia. Mønsteret er helt entydigt: Journalister bruger ikke de termer som muslimer forstår sig ud fra, som taqiyya, kitman, takbir, kuffar osv. Det er så godt som KUN avisdebattører der har brugt disse ord i MSM.

  På denne baggrund er jeg nysgerrig efter at høre om du kan give en god grund til at os lægfolk der prøver at lære mere på egen hånd – fordi det er vores demokratiske ret at prøve at tage kvalificeret stilling til politiske spørgsmål – hellere skulle lytte til apologeter som Hylland Eriksen, Bæk Simonsen, Garbi Schmidt og andre der opløser alt i ikke-essens, eller MSM der fortier, frem for at lytte til uafhængige internetskribenter som Fjordman?

  Hvis Fjordman er “ensidig”, hvilken kontrafaktisk empiri kan så modvirke den reelle negative empiri? Hvis det altså er det du mener?

   Svend

   Posted: 23 september 2011 - 12:41 - Svar

   Vedr. Vidar Enebakk om Fjordman og konspirationsteorier:

   Enebakk har skrevet et enkelt indlæg på verdidebatt.no om hans hypotese: at Fjordman kan være flere personer. De fleste af Enebakk’s kommentarer på verdidebatt er knyttet til dette indlæg. Et af formålene er angiveligt, såfremt hypotesen er rigtig, at få draget disse personer ud af anonymiteten og eventuelt gøre dem til ‘medskyldige’ for Breivik’s handling. Hele debatten kan læses her:

   http://www.verdidebatt.no/debatt/cat1/subcat11/thread170730/#post_1707 30

   Konspirationsteori?

    Vidar Enebakk

    Posted: 23 september 2011 - 14:20 -

    Svend, dersom du leser mine innlegg, vil du se at jeg IKKE ønsker “å få draget disse personer ud af anonymiteten og eventuelt gøre dem til ‘medskyldige’ for Breivik’s handling”. Det er en anmodning om anstendighet: Dersom vedkommende vet noe som kan være av interesse for etterforskningen av Breivik, oppfordrer jeg vedkommende om å melde seg til politiet – gjerne anonymt. Den 29. juli skrev jeg også en kronikk i Dagbladet hvor jeg oppfordret Fjordman om det samme, og (uten at jeg tror det er noen sammenheng her) har jeg stor respekt for at PJ valgte å stå fram vel vitende om det ubehaget det medførte for ham. Jeg vet godt at det er to sider av den saken, og at Dymphna har gitt en helt annen framstilling av den behandlingen han fikk av politiet.

   MetteD

   Posted: 23 september 2011 - 17:03 - Svar

   Vidar Enebakk

   Knap har vi i Danmark fået Breiviks fanatiske ondskab lidt på afstand, førend det norske efterspils heksejagt og uddeling af skyld og skam har foldet sig ud i en ny slags fanatisme og nu med en hensynsløs udnyttelse af multihandicappede, en udnyttelse jeg aldrig har oplevet magen til. Er man da gået helt fra koncepterne?

   http://www.aftenposten.no/kul_und/article4232848.ece

   Jeg har ikke læst ret mange af Fjordmans artikler, og hvis jeg havde været ham, havde jeg straks henvendt mig til politiet, da Breiviks manifest blev lagt frem med de mange referencer til kendte navne og også til Fjordman. Men jeg er begyndt at forstå Peter Jensens tøven, for ingen er tjent med den behandling, som han har fået og stadig får af norske medier.

   Ganske vist deler jeg ikke Jensens sortsyn fuldt ud, selv om jeg også er stærkt foruroliget over islams fremmarch og denne ideologis konsekvenser, hvilket det er ganske legitimt at være i Danmark. Vi har nu mange ghettoområder, som vore folketingspolitikere i alle partier for længst er begyndt at kalde dem, fordi de er nødt til at tage stilling til, at muslimer har indført shariaen og retter sig efter den, skønt sharia ikke kan forliges med dansk lov og ret.

   Vi ser i det hele taget mange eksempler på, at islam og demokrati er uforenelige. Heldigvis må danske kvinder dog ikke døje med de mange voldtægter, som vore medsøstre i Norge og Sverige lider under, og det tillader jeg mig at kæde sammen med, at vi i højere grad har turdet diskutere forholdene lige ud og på den måde udvist et mod, som med få undtagelser kun anonyme bloggere har udvist i Norge.

   Hvordan du har kunnet undgå at få kendskab til den islamkritiske netdebat, der i den sidste halve snes år er blevet ført i Europa og nu også er i tiltagen i USA, forstår jeg ikke. Der er i og for sig intet mærkeligt ved Fjordman, han er en af hundredetusinder islamkritikere, det særlige ved ham er hans store produktion af artikler, som det er oplagt at forbinde med et vågent men utilfredsstillet intellekt samt norske mediers og politikeres svigtende mod til at se virkeligheden i øjnene.

   Da burka-debatten var nogle år siden blussede op i Danmark, opstod der den lidt komiske situation, at medierne måtte til Norge for at få nogle fotografier af omvandrende burkaer i det offentlige rum. Der var til gengæld mange af dem i Oslo, så ingen kan påstå, at man ikke har haft et grotesk problem for øje. Jeg mindes også med gru tragedien, hvor den sympatiske norsk-pakistanske Samira Munir skrev om hijab-jenternes tårer og kort efter blev fundet død på jernbaneskinner. Den sag blev hurtigt dysset ned af politiet. Det er ellers ikke tit, at en ung mor med mand og to børn samt en succesfuld karriere beslutter at tage sit liv, sådan som politiet konkluderede, at det var sket, men mange nægtede at tro på.

   De ganske få nordmænd, der har blogget under eget navn, har det svært og blev post Breivik straks jaget vildt med en intensitet, som det har været infamt at overvære selv på afstand. Jeg håber inderligt, at man i fremtiden – hvad enten man er enige med dem eller ej – vil forstå at værdsætte, at de sætter flere boller på “suppen” end de politisk korrekte norske medier. Folkevandringer af den aktuelle størrelse kan ikke undgå at give kultursammenstød, og hvis man lader som noget andet, bedrager man sig selv og andre. Ydermere bør man være opmærksom på, at kolonisation i forbindelse med kamp for islams verdensherredømme er et påbud i islams hellige skrifter.

   Peter Jensen er typisk på den måde, at han har sammensat en uddannelse, som det kan være svært at få et job på, og den slags kender vi også mange eksempler på i Danmark. Ofte har de studerende blot fulgt studievejlederes råd om først og fremmest at vælge ud fra personlige interesser, og sådanne råd kan siden vise sig at være dyrekøbte. Jeg kender ikke Peter Jensen men har tænkt, at han måske bruger sine gode evner til artikelskrivning som kompensation for en mindre interessant arbejdsdag og dermed når ud til flere og værdsættes for det, hvilket utvivlsomt er sket.

   Den dag, hvor en eller anden giver Peter Jensen en chance og tilbyder ham et interessant job i Norge, synes mere og mere at forsvinde i horisonten pga. ondskabsfuld sladder. Det var ellers oplagt at gøre det i forbindelse med alle de lovprisninger af egen generøsitet og fredelighed, der er komme til udtryk i de seneste måneder og også forud for tragedien.

   Norge er næppe blevet lykkeligere og mere afklaret som følge af heksejagten på Peter Jensen og andre. Og for os, der dagligt læser norske aviser, ser det grangiveligt ud, som om tragedien misbruges på det groveste af medierne. Hvis andre, blandet andet du, kan bidrage til en mindre ensidig håndtering af situationen, er det godt. Det ville desuden være passende, om man samtidigt tog effektivt afstand fra den kraftige antisemitisme, som Norge er ved at blive kendt for ude i verden, hvor vi i det hele taget har svært ved at se, at man er et moralsk foregangsland, sådan som norske politikere efter olien har fået sig selv til at påstå.

   Som et eksempel på gode tiltag, vil jeg til slut nævne de arrangementer, som Documents Venner har gennemført, og som er resulteret i videoer på YouTube. Især takker jeg som tidligere for det glimrende foredrag af Asle Toje, der på trods af et uomtvisteligt og i udlandet meget anerkendt talent øjensynligt længe havde svært ved at få et passende job i sit fædreland; jeg ser, at han nu er blevet forskningschef hos det norske Nobel institut. Nok var Toje ikke en grim ælling, men noget tyder på, at nogen længe forsøgte at gøre ham til det.

   Med mit nære og langvarige kendskab til Norge har jeg ikke kunnet undgå at vide, at man er stolte over sin ytringsfrihed. Jeg håber, at man vil holde den i hævd og opgive at jage Peter Jensen yderligere. Ingen andre end Breivik er ansvarlig for det hændte. Det er ondt at påstå noget andet, og man når uvægerligt tilbage til Adam og Eva, hvis man forfølger det spor.

    steen

    Posted: 23 september 2011 - 19:09 -

    Mette:

    “havde jeg straks henvendt mig til politiet, da Breiviks manifest blev lagt frem med de mange referencer til kendte navne og også til Fjordman.”

    Det gjorde han jo også, ikke straks, men en uges tid efter, så vidt jeg husker. Ingen ved, hvor længe det ellers ville have taget norsk politi at finde ham. Efter hvad jeg har hørt gættet: temmelig længe.

    MetteD

    Posted: 23 september 2011 - 20:27 -

    Steen, ja jeg er klar over det. Jeg skrev om Peter Jensens tøven, som jeg i dag har en forståelse for.

    Skønt manden har jo ikke gjort noget galt, det er, som om norske medier har glemt det. Jensen har lov til at have en mening, selv om den går på tværs af andres. Man kunne være gået i dialog med ham, angrebet hans synspunkter med valide argumenter, hvis man kunne finde dem. I stedet farer man frem med vildt had og infantile angreb, og det tolker jeg som en irrationel hævn, fordi manden har fat i noget, der værker som en betændt byld. Nemlig at Norge ikke er et mønstersamfund og et lysende eksempel for andre lande. Norge har præcis de samme kæmpe store problemer med muslimsk indvandring, som andre europæiske lande døjer med. Samme synspunkter som Jensens har da også – i hvert fald indtil for nylig – kunnet læses i tusindvis ud af norske debatindlæg på nettet.

    At læse norske avisers udgydelser om tragedien er som at begive sig ind i en verden af kaglende landsbysladder, hvor intet er for småt. Den er tøjlesløs, som at opleve Arthur Millers “Heksejagt” på den store nationalscene. Hvis man har studeret 1600-tallets heksejagt i det indelukkede puritanske miljø i New England, kan man ikke undgå at se lighedspunkter.

    Liv Ullmann tager fejl. Det er Breiviks fanatisme, der vil blive husket. Ligesom Quislings.

    http://www.bt.no/nyheter/innenriks/Ullmann—Bildet-av-roser-mot-himmele n-vil-leve–2546248.html

  LN

  Posted: 24 september 2011 - 06:53 - Svar

  Den 23 september 2011 bli en bemärkansvärd dag. För mig i dubbel bemärkelse. Dels för att en etablerad och respekterad representant för den akademiska vetenskapen besöker, välmenande och avspännt och kanske som den förste vetenskapligt skolade personen i historien, en antijihadisk blogg, dels för mig personligen eftersom jag just denna dag skall vandra iväg till min egen ICA-butik och uthämta ett nyligen hos Ad Libris inköpt exemplar av Bat Ye’ors bok EURABIA.

  “Eurabiamyten” är kanske näst Tvillingtornen i NYC den på denna planet mest utskällada, fördömda och förlöjligade så kallade konspirationsteorien. Ingen annan “konspirationsteori” är heller så väl faktaunderbyggd som “myten” om EURABIA – den ‘Europeiska-Arabiska axeln’.

  En svensk akademiker, docenten i islamologi vid Lunds universitet Jonas Otterbeck (jonas.otterbeck@teol.lu.se) skriver:

  “..Jag misstänkter att du som läser detta – just som jag – uppfattar Europabia fantasierna som löjeväckande…” http://www.islamologi.se/?p=1211 (-är felskrivninge avsiktlig eller beroende på stupiditet?)

  På annat håll kan man läsa:

  >”Fjordman is an outspoken proponent of Bat Ye’or’s concept of a “Eurabia” plot, which according to Attila Marján & André Sapir [Europe’s Destiny, The Johns Hopkins University Press, 2010, 416 pages, ISBN 0801895472, 9780801895470, $60.00 – inte läst] is “based on an extremist-right conspiracy theory, according to which Europe and the Arab states would join forces to make life impossible for Israel and Islamize the old continent.”

  Vanligt och av ämnet intresserat folk, är beredda att sätta heder och ära i pant på att alltihopa är “lygens”; citat: “…because Eurabia doesn’t exist. I am putting my reputation on the line denying it as much as I am when I deny that 9/11 was an inside job. Eurabia has been debunked thoroughly by far better thinkers than me. Bat Ye’or’s credentials as a researcher and a historian have been called into question by actual historians.”

  Andra lägger ner möda och IQ på att visa att EURABIA är en bluff.

  “The Islamic State of Eurabia”
  So when we first read about Bat Ye’or, a lady with no educational qualifications to speak of, who came up with the crazy conspiracy theory entitled “Eurabia,” we here at LoonWatch barely reacted. If a zany lady comes up with some insane theory, we’re certainly not going to take her seriously, at least not any more than the crazy old McCain lady.
  The sad reality, however, is that Bat Ye’or is now being used by leading Islamophobes as a primary source for their research and subsequent analysis. So who is Bat Ye’or? Well, first of all, her name is not Bat Ye’or. That’s just her “screen-name.” For many years, she kept her real identity a secret, and only wrote under this moniker, which is Hebrew for “daughter of the Nile.” She also had another screen-name, which was Yahudiya Masriya, Arabic for “Egyptian Jewess.” Her real name is Gisele Littman, and she’s vitriolically anti-Muslim and anti-Islam.
  http://www.loonwatch.com/2009/09/anti-muslim-loon-with-a-crazy-conspir acy-theory-named-eurabia/

  Vad är det hos EURABIA(-myten) som gör den så hatad, avskydd men ändå så fantastiskt livskraftig? HIV och EURABIA, fatta varandras händer! Ingen har så verksamt bidragit till att sprida information om denna högerextrema, (främlingsfientliga, islamophoba, rasistiska och nazistiska) konspirationsteori som Fjordman.

  Se följande två essayer av Fjordman, som kanske inte kan “betratas som vetenskapliga med hänsyn till deras ensidighet samt att ett normativa bruk av empiri blvit använt för att underbygga skildringar av en verklighet som inte är reell utan är en politisk konspiration”.
  Ja-men, skall man vara snäll, så är detta sista rena snömoset – eller så är det eskatologi!

  Nog kan väl en reell och verklig spade få vara också en historisk spade! Otvivelaktigt skildrar Fjordman en verklighet som många av oss känner väl och han gör det på ett journalistiskt ypperligt sätt. Hade vi haft journalister av hans kaliber som ledarskribenter i den numera om det mesta politiska vrålljugande svenska pressen, hade livet varit lättare att leva i Nya Sverige – vars epitet just av det skälet kanske hade kunnat strykas.

  (1) Fjordman skriver: “As Bat Ye’or showed in Eurabia: The Euro-Arab Axis, and I elaborated in my own book Defeating Eurabia, Eurabia was born when Western European leaders abandoned their pro-Israeli stance due to Arab threats in the 1970s. This should serve as a reminder of how closely the fate of Europe is tied to that of Israel. Three years ago I wrote the essay Why Europeans Should Support Israel. http://www.brusselsjournal.com/node/1965

  (2) When Treason Becomes The Norm: Why The Proposition Nation, Not Islam, Is Our Primary Enemy, från juni 2011.
  http://gatesofvienna.blogspot.com/2011/06/when-treason-
  becomes-norm-why.html

  Jämför med Pankaj Mishras artikel “A culture of fear”, The Guardian, Saturday 15 August 2009. http://www.guardian.co.uk/books/2009/aug/15/eurabia-islamophobia-europ e-colonised-muslims

  Vad jag efter denna långa och “informativa” inledning ville komma fram till är följande: skulle inte Vidar Enebakk i en essay på verdidebatt.no kunna ge sig i kast (litet) med det intressanta ämnet EURABIA. Det skulle verkligen behöva granskas av en neutral sakkunnig, vilket väl aldrig tidigare har skett, möjligen med undantag av ungraren Marján, vars text inte är tillgänglig och som det bara hänvisas till, om någon försöker ge intryck av att vara saklig.
  Det vore något att se fram emot för alla oss kunskapstörstande!

Gertrud

Posted: 22 september 2011 - 20:46 - Svar

Det er meget, meget flotte billeder. >Hvor er de dog dejlige at se på!

  MetteD

  Posted: 23 september 2011 - 17:04 - Svar

  Ja, det er smukke, og jeg har gemt dem. Tak endnu en gang, Steen.

Tim

Posted: 23 september 2011 - 00:09 - Svar

Jeg finder det også skræmmende at “akademikere” og “eksperter” ikke har snakket om den religiøse racisme der udspringer fra Islam.
Jeg finder det yderst amatøragtigt at ingen har taget dette op, og “eksperterne/professorerne” burde blive sparket af tronen over dem med de mest rigtige og korrekte meninger. Ganske enkelt har i fejlet ihhh så grusomt. Men det vil man ikke indrømme, da man ikke kan andet end det man har sine kompetencer i.

I stedet for har vi fået de mellemøstlige betalte professorer til at dominere den offentlige debat og diskurs, og vi ved at det er den INGEN sandhed i.

Hvornår sker der et opgør?

Peter Buch

Posted: 23 september 2011 - 06:06 - Svar

Natur tæt på virkelig store tætbefolkede egne:
http://www.metropoleruhr.de/en/start/discovering-experiencing/emscher- landscape-park.html
metropoleruhr.de/en/start/discovering-experiencing/experiencing-nature .html
da.wikipedia.org/wiki/Gro%C3%9Fer_Tiergarten

Nils

Posted: 23 september 2011 - 08:14 - Svar

SNU FOLIEHAT AMOK. Det går ikke at affeje Fjordmans “teori” som “idioti”, men hvordan skal vi så affeje den? Nåjo selvfølgelig, som “konspirationsteori”. Så slap vi for at tage udfordringen op.

AnaLenaConda

Posted: 24 september 2011 - 02:52 - Svar

Is a New & Bright Star born in the Norwegian Sky? – or is it just a primadonna?
——————————————
Abid Raja utfordrer «Fjordman til duell: – Han er feig
TV2 Nyhetene Innenriks 22. August 2011 23:17
Fjordman er det ideologiske forbildet til Anders Behring Breivik.
Venstre-politiker Abid Raja utfordrer nå den høyreekstreme bloggeren
til politisk duell.
http://www.webavisen.no/artikkel/6886991/abid-raja-utfordrer–fjordman- til-duell—-han-er-feig.htm
—————————————-
Venstre-politiker åpner for fengsel på livstid
VG Innenriks 16. September 2011 11:39
Advokat Abid Raja mistenker at det norske folk ikke
vil oppleve samfunnets hevn mot Anders Behring Breivik (32)
som steng nok.
—————————————-
Ble advokat mot alle odds
Stavanger Aftenblad Lokalt 21. September 2011 10:38
Abid Q. Raja vet alt om hvor viktig motivasjon er for å lykkes.
Det skal han snakke om på Karrieredagen.
—————————————
Abid Raja blir politi
VG Innenriks 23. August 2011 14:28
Abid Raja(35) har fått permisjon fra embetet som nemndleder
i UNE og blir politi etter valget. Raja bekrefter overfor VG at han
har fått et vikariat som politiadvokat i Politiets Utlendingsenhet
—————————————

  LN

  Posted: 24 september 2011 - 14:55 - Svar

  Jag följde länken till Abid Rajas debattutmaning av Fjordman, och får en bild av ingången till en souterrainbostad (tror jag deta annars brukar kallas) i näsan plus följande idiotiska text:
  ———-
  TV2-nyheterna
  GJEMMER SEG: «Fjordman» skal ha flyttet ut av sin kjellerleilighet i Oslo Foto: Arne Kristiansen/Siw Borgen/TV 2 .
  Frem til Peder Nøstvold Jensen sto fram som «Fjordman» i et intervju i VG bodde han i en anonym kjellerleilighet i Oslo. Nå skal han ha flyttet ut og gått i skjul.
  Nå får han to ukers betenkningstid til å stille opp i en åpen debatt.
  Venstre-politiker Abid Raja utfordrer nå den høyreekstreme bloggeren til politisk duell.
  – En feig konspirasjonsteoretiker
  Abid Raja mener at Jensens tilbaketrekking er feighet.
  – Det kan jo ikke være meningen å være Fjordman når man ikke engang tør å diskutere i et åpent og fritt samfunn, sier Venstre-politikeren.
  Raja mener også at dersom Jensen ikke tør å møte debatten og sine meningsmotstandere så er det et bevis på at mange av hans meninger ikke tåler dagens lys.
  ——-
  Fy fasen! Jag fylls av äckel över denna unkna, futtiga, småborgerliga, småaktiga häxjakt.

  Bevars! “Den stackars jävelen bodde i en källare”! ! ! ! ! ! !

  Och där stod ni alla stackars sörjande, okunniga, ovetande, manipulerade idioter; Liv Ullman, kungahus och politiska adel samt alla UNDERSÅTARNA och vinkade med era blommor, rosor företrädesvis, precis som klonade Mona Sahlin’er.
  “I det åpnent og frie samfunnet.”

  Allah skrattar åt er!

   MetteD

   Posted: 24 september 2011 - 17:21 - Svar

   Ja, det må du nok sige, LN.

   Abid Raja er mediedarling og norsk embedsmand, tidligere forsvarsadvokat. Han er også politiker og arbejder i Utlendingsnemnda, og nu opfører han sig som en Goliath omgivet af svært artilleri, der udfordrer en David til slåskamp ved at påstå, at han er fej. Velvidende, at der kan være adskillige fanatikere, der har ladet sig ophidse af de norske mediers heksejagt.

   Den norske presse har sandelig påtaget sig et stort ansvar for Peter Jensens sikkerhed. Hvordan har man mon tænkt sig at løfte det i praksis?

   I øvrigt går jeg da ud fra, at Norge ikke er en bananrepublik, hvor statens embedsmænd frit kan gebærde sig på den måde.

   Abid Raja er åbenbart kendt for sine tvetungede udtalelser og kamp for at begrænse ytringsfriheden. Der findes adskillige eksempler refereret på nettet. Her er en norsk beretning sendt til den danske blogger Spydpigen i 2007 vedr. en politistation i Narvik:

   http://spydet.blogspot.com/2007/07/de-gir-sig-ikke.html

   http://no.wikipedia.org/wiki/Utlendingsnemnda

    LN

    Posted: 25 september 2011 - 00:12 -

    Det verkar som Abid-Goliat-Raja befinner sig på rätt plats – jag kom att erinra mig den tidigare diskrimineringsombudskvinnan (DO) vi hade här i NyaSverige, som brann av ambition, men som till slut fick sparken för att hon var så “stygg” mot sina underlydande.

    Herr Raja skall ju nu enligt egen utsago bli polis – kanske han kunde komma i kontakt med de “vita” huligangängen som finns i Oslo och få riktigt på trutrn – sådan kan ibland korrigera personlighetsskavanker av typ högfärd eller megalomani..

    Eftersom våra kommentarer är sas professorsinducerade, vill jag passa på att dra fram en engelsk professor i ljuset vid namn David Coleman, demograf i Oxford. Denne (xenophobiske, islamophobiske, rasistiske och nazistiske – så skall det se ut i SE – hela titulaturet skall vara med!) var ofin nog för ett drygt halvår sedan att hävdar att britterna kommer att bli en minoritet i sitt eget hemland senast år 2066. I Sverige är nettoinvandringen mer än DUBBELT så stor som i GB, vilket kommer att innebära att svenskarna blir i minoritet flera år före britterna. Statistik talar för ca 2050, samma år som vita beräknas bli en minoritet i USA. Hur står det till i Norge?

    “Affe”, svensk (och kanske världs-) mästare i statistik och SATIR har gjort filmer om den glädrika och sköna framtiden: http://youtu.be/gWjUKYtmLJE
    Besök hans blogg: http://affes.wordpress.com/.

    Beträffande den pyramidalt smaklösa satiren om Fjordman = Heine Fjordland, som till och med counterjihadkretsar som slås för tanke- och yttrandefrihet skulle vilja få förbjuden, så finns det senaste här: http://gatesofvienna.blogspot.com/2011/09/mixing-beauty-and-filth-its- complicated.html.

    Jag har föreslagit Dymphna att ont fördrives bäst med ännu ondare – spela sålunda in motsvarande video med den äkta Fjordman i brun skjorta och med huvudet på sned, sittande i rullstolen och som till lämpligt musikakompagnemang (Beth.9?) rätar upp huvudet, resr sig ur rullstolen, kränger av sig brunskjortan, griper champagneglaset – Skål!, varvid texten mjukt ändras till: I am the real Fjordman – I am back and will write under a new pseudonym, samtidigt som han skuffar rullstolen i sjön!

    Men jag tror inte att jag vann gehör. Jag ligger risigt till hos counterjihadrörelsen, man får inte vara fråck mot översteprästerna, det var nog därför som Steen inte besvarade min eMail-förfrågan om namnet på den invandrings- och islamkritiske professorns vi, Oslo universitet, som, tror jag, till och med förekom med inlägg här på Snaphanen för >3 år sedan. Jag inbillar mig att hans namn började antingen med F eller S. Vet Du MetteD vem jag menar?

    PS Jag såg just titeln på Jukia Ceaswrs söndafskrönika – vilken synkronisering!!

    Fra Steen: LN – Du tænker på Sigurd Skirbekk? http://folk.uio.no/sigurds/ Han har skrevet her, han har også været i København nogle gange. PS: Hvis jeg ikke svarer en mail, er forklaringen som regel tidsnød. Jeg har tre emailadresser, og får aldrig under 100 mails om dagen, og jeg har jo også en slags civilt liv ved siden af, som skal passes 🙂 (jeg skriver her, fordi reply knappen midlertidigt er væk)

    MetteD

    Posted: 25 september 2011 - 15:30 -

    LN.

    Jeg ved ikke, hvem det var, men det er ingen hemmelighed, at bloggeren på HonestThinking er professor i datalogi i Oslo.

    Der herskede længe i venstreorienterede danske kredse en myte om, at islamkritikere pr. definition er mere end almindeligt dumme og indskrænkede, at de derfor gik tidligt ud af skolen, aldrig har været uden for landets grænser og ikke aner noget om kunst og kultur. Bare spørg Steen, der vist har været i over et halvt hundrede lande og har en udsøgt smag for musik og kunst.

    Den myte er for længst gjort til skamme. Min erfaring med mere end ti år i debatten er, at der blandt islamkritikerne er særdeles mange mennesker med et bredt udsyn og gode og lange uddannelser, med længere ophold i udlandet, ofte med udenlandske ægtefæller og med stor livserfaring og praktisk erfaring samt interessant specialviden. Du finder alt mellem hinanden fra diverse naturfag, håndværkere, filosoffer, psykiatere, psykologer, praktiserende læger, ingeniører, kandidater fra humaniora (især en masse historikere), teologer, jurister (ikke mindst advokater), forretningsfolk og de kreative, kunstneriske fag og mange flere. Alle samfundslag er repræsenteret, og det er godt.

    Hvem der er hvad, er ikke altid til at se, fordi de fleste heldigvis IKKE DELTAGER FOR AT POSERE men anvender et almindeligt sprog, der er egnet til en at kommunikere i en folkelig debat. Dette vil jeg gerne understrege, for det finder jeg væsentligt. Vi har flere professorer med blogge i de store dagblade, som går direkte til stålet. Ikke så meget som islamkritikere – måske slet ikke – men med benhård samfundskritik, der tager de samme problemer op, som islamkritikerne ofte er inde på.

    Selv sætter jeg stor pris på den iranskfødte professor i statskundskab ved Aarhus Universitet Mehdi Mozaffari, men der er også flere danske islam- og terrorforskere, som jeg mener bidrager værdifuldt, omend man kunne ønske at høre langt mere fra dem. Lars Erslev Andersen, Michael Taarnby og Tina Magaard har alle bidraget væsentligt til kritikken. Der er i øvrigt også en svensk lektor ved et af jeres store universiteter, der af og til har en kronik i Jyllands-Posten.

    MetteD

    Posted: 25 september 2011 - 23:03 -

    Rettelse: Jeg beklager, at jeg konsekvent har kaldt Peder Jensen for Peter Jensen.

  Marit

  Posted: 27 september 2011 - 17:51 - Svar

  Denne mediekåte V-politikeren Abid Raja er det få som tar seriøst i Norge. Han søker medieoppmerksomhet for enhver pris. Han er en islamist i demokratisk forkledning. Hverken mer eller mindre.

Vivi Andersen

Posted: 25 september 2011 - 00:07 - Svar

METTED

Flot, flot svar til Vidar Enebakk !

  MetteD

  Posted: 25 september 2011 - 16:33 - Svar

  Vivi Andersen.

  Norge har fået et chok, og i sådan en situation må man forvente lidt af hvert, fordi stor sorg, vrede og skuffede forventninger blandes sammen. Breivik tog i sit sadistiske hovmod en masse liv, og de pårørende har bedt journalisterne om at holde igen, så at familierne får fred til at komme sig, som de nu kan det. Det er et såre legitimt ønske, som jeg håber, at man med for stor forsinkelse respekterer.

  Hvad angår Peter Jensen, har han forhåbentlig det meste af livet foran sig, og det er meningsløst at pålægge ham ansvar for det skete og måske ødelægge hans fremtid med det. Det er også meget hovmodigt at mene, at man kan tillade sig at hænge ham ud som ansvarlig, men måske er de ansvarlige bange for, at det hovmodige korthus, de har bygget op, snart vil falde sammen.

  Det er derfor godt, at andre sider af Peter Jensens virksomhed på nettet drages frem. Skønt det ikke står helt klart for mig, hvorfor den anses for at være skræmmende. Sådan har jeg ikke selv tænkt, men jeg har som før nævnt heller ikke læst så meget af det, Jensen har skrevet. Derimod har jeg læst andre skribenters historiske artikler på The Brussels Journals, og de var bestemt læsværdige set med faghistoriske øjne.

  Hovmodet og ensidigheden er desværre påtrængende i den politiske korrekte debat, jeg linker nedenfor til det sidste eksempel fra Norge, hvor en professor med landets enorme rigdom i ryggen kritiserer EU for ikke at ville behandle Sydeuropa som fattige klienter. Det er åbenbart gået hen over hovedet på professoren, at mange i middelhavslandene har levet kraftigt over evne i mange år. Dyre biler, dyrt tøj, dyre ferier og tidlig pension er ellers emner, som falder meget i øjnene, når man studerer livsstilen; sydeuropæerne har misbrugt de flittige tyskere som sikkerhedsnet. Man kan i det hele taget ikke sammenligne det fattige Eksjugoslavien med Sydeuropa i dag.

  Uden et topstyret EU med fælles finanspolitik kan euroen ikke fungere. Men vi ønsker ikke et sådant Europa. Vi europæere kan enes om meget, men vi er også forskellige, og hvorfor dog ikke glæde os over vore nationale forskelle i stedet for at kræve kæft, trit og retning i socialistisk Internationales navn?

  Det er svært nok at enes indenlands. I øjeblikket forhandler vores kommende statsminister fx med Enhedslisten, der ønsker en voldelig revolution, afskaffelse af militær og politi og inddragelse af ejendomsretten til private produktionsmidler. Enhedslisten bæres af en masse romantiske unge, der kun kender til et forkælet velfærdssamfund, som er lutter følelser og krav, og som går ind for en uforfalsket gammelkommunistisk planøkonomi.

  Hovmod og følelser i sentimental ubalance med almindelig fornuft og ordentlighed er en svøbe. Henning Jensen har en fin JP-klumme i dag, hvor han kommer ind på, at det er gyldne tider for psykopatisk handlemåde.

  http://epn.dk/tema/gaeldskrise/article2557267.ece

   MetteD

   Posted: 26 september 2011 - 08:39 - Svar

   Den norske økonomiprofessors holdninger er blevet omskrevet på JP, og vi er nu mere enige, selv om jeg ikke synes, at man kan sammenligne Jugoslaviens trøstesløse forhold med det nuværende EU.

Vivi Andersen

Posted: 25 september 2011 - 00:12 - Svar

Forøvrigt er det lidt gådefuldt at man ikke fatter / erkende, at Eurabia stort set er en realitet !

Hvad der i 1970`erne, i forbindelse med oliekrisen,foregik mellem de europæiske politikere og Araberne, på vegne af de arabisk-islamiske Middelhavslande, lagde alt sammen op til et kommende Eurabia.

Her lagde Araberne ikke fingrer imellem og deres krav var ikke til at tage fejl af.

Og rettede europæerne sig ikke efter kravene ville følgen blive at Araberne drejede på oliehanerne og priserne !

LN

Posted: 25 september 2011 - 18:22 - Svar

Till Steen!
Tack för info. Helt riktigt, Sigurd Skirbekk, var det.
Kul att det var din ‘reply-knapp’ och inte min snart famösa vanartighet som utgjorde hinder!
Kul också att återknyta bekantskapen med Prof Skirbekk. Han har mycket läsvärt att bjuda
på, som sannerligen inte saknar den vetenskapliga stringensen.

ett urval:
TIO TABUBELAGDA TEMA I INVANDRINGSDEBATTEN
http://folk.uio.no/sigurds/innv/Tio_Tabuer.pdf
folk.uio.no/sigurds/ideologier/Nyliberalismen-ideologi.html
Nasjonalismen – studieobjekt og skjellsord
http://folk.uio.no/sigurds/nasjonalisme/Nasjonalisme.html
http://folk.uio.no/sigurds/omtalenyste.html
http://www.arkaisk.dk/minut-sigurd%20skirbekk2.htm

Leave a Comment