3
dec
Seneste opdatering: 4/12-11 kl. 0034
18 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Lidt diskret civillisationskritik: Michael Coren & Peter Hitchens – Atheism & Britain’s decline

Breiviks sindssyge “meningsfæller”

Først var de, massemorderen har citeret, selv potentielle massemordere blot fordi de blev citeret. Nu hvor Breivik er erklæret sindssyg – en ganske vist omdiskuteret diagnose – lider hans forebilleder også af psykotiske vrangforestillinger.Terrorekspert Tore Bjørgo definerer klogeligt nok ikke “de højreekstreme miljøer” nærmere. Breivik og alle hans abonnenter graver Norge dybere og dybere ned i en grøft. Det er ilde, når politik bliver til psykiatri. »Del jer efter anskuelser«, sagde Viggo Hørup. “Del jer efter diagnose,” siger norske eksperter. Hvis ikke det er sygt…..

KJENT TANKEGODS: Breiviks vrangforestillinger som legges til grunn for å erklære ham utilregnelig, er velkjent høyreekstremistisk tankegods, mener terrorekspert.Bjørgo er ekspert på høyreekstreme miljøer ved Politihøgskolen, og er svært skeptisk til at virkelighetsoppfatninger som i flere tiår har preget høyreekstremisme i inn- og utland, nå bli lagt til grunn for å erklære Anders Behring Breivik strafferettslig utilregnelig.
– Jeg setter spørsmålstegn ved om det er riktig at rettspsykiaterne fortolker hans bisarre og konspiratoriske virkelighetsoppfatning uten kunnskap om de kollektive forestillingene som er vanlig i det høyreekstreme miljøet, sier Bjørgo til NRK.no.Breiviks vrangforestillinger vanlig i høyreekstreme miljøer.

Den unge venstresiden har lært debatteknikk av ekstremhøyre. Med stempling og demonisering skal ondt fordrives. Du er ikke rasist, men…Høyreekstreme gleder seg over Breivik-rapport.

Igen i den sidste artikel, er der ikke noget der tilnærmelsesvist ligner en konkretisering af disse “højreekstreme”. Jeg ser ikke noget nogen steder, men jeg må færdes i kredse, der ikke er nær ekstreme nok. Norsk presses daglige insinuationer, hvem gør de klogere på højreekstreme miljøer overhovedet? Man må sandelig håbe, at norsk politi er bedre informeret. Om Breiviks paranoide schizofreni, har vi ikke skrevet andet end, at den overraskede os, og at han virker som en temmelig højt fungerende sindssyg, intet andet, da vi nødigt stiller fjerndiagnoser, og hverken skuffes eller glædes over behandlende psykiateres faglige skøn i modsætning til f.eks. terrorekspert Tore Bjørgo. Han har beskæftiget sig indgående med nordmænds chikanering af indvandrere, men i hans forskning finder man intet om over 4000 røverier begået mod Osloboer på ti år, endsige asylsøgeres overfaldsvoldtægter på norske kvinder. M.a.o. en helt normal dusinforsker, for såvidt der stadig er velforvarede mennesker tilbage i Norge.. – Se også Forskere: Breivik er måske nok sindsyg, men mange “sysler med liknende ideer i ulik grad”.

UK: Endnu en kvinde ser rødt

Det er ikke adfærd der trækker verden i den ene eller den anden retning, og med tanke på de usædvanligt mange daglige historier om opfarende briter der ser rødt in mente, har det måske ikke en gang noget specielt med multikulturen at gøre. Men som dokumentation af hvordan spontan vrede af denne slags kan give sig udslag er det i det mindste interessant at skue (LFPC).

A third sickening racist rant – this time delivered on a London Underground Tube – has been posted online. In the the clip a brunette woman is seen hurling racist abuse at a passenger and jabbing her finger at him. The unnamed woman ‘welcomes’ the man to London and tells him: ‘Learn the lingo and then think about coming back you ******* r*****’. […]

Clutching a rose, she then screeches: We have got enough of you ******* muppets in our country, stealing out jobs, ******* taking the English jobs.’

She then glances around the carriage and apologises to passengers for her outburst before returning her attention to her victim and making an obscene gesture with her middle finger, saying: ‘BNP, that’s me. I don’t care, **** off.’ The video, which was shot in June last year, was uploaded on YouTube by a friend of the victim. ‘BNP, that’s me, now f*** off’: Vile race rant No.3 caught on camera as ANOTHER woman hurls abuse on a train ; se også My Tram Experience Response

Og “et omvendt Falling-Down-Syndrom”: Alle hvide skal dø !

UK: 47% stigning i æreskriminalitet

I vestlige lande begås 91% af alle æresdrab af muslimer. Til trods for landets store grupper af hinduer og sikher taler the Daily Mail her ikke om ‘Asians’, men om muslimer (LFPC).

Nearly 3,000 so-called honour attacks were recorded by police in Britain last year, new research has revealed. According to figures obtained by the Iranian and Kurdish Women’s Rights Organisation (Ikwro), at least 2,823 incidents of ‘honour-based’ violence took place, with the highest number recorded in London.

The charity said the statistics fail to provide the full picture of the levels of ‘honour’ violence in the UK , but are the best national estimate so far. The data, taken from from 39 out of 52 UK forces, was released following a freedom of information request by Ikwro. […]

Between the 12 forces able to provide figures from 2009, there was an overall 47 per cent rise in honour attack incidents. ‘Honour’ attacks are punishments usually carried out against Muslim women who have been accused of bringing shame on their family and in the past have included abductions, mutilations, beatings and murder.

Ikwro director Diana Nammi told the BBC that families often deny the existence of the attacks. She said: ‘The perpetrators will be even considered as a hero within the community because he is the one defending the family and community’s honour and reputation.’ […] Alarming rise of Muslim ‘honour attacks’ in the UK as police reveal thousands were carried out last year


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Frank P

Posted: 3 december 2011 - 17:19 - Svar

Muslimer er muslimer er muslimer… det bliver bare aldrig bedre!!! Men er man venstreorienteret så vil man aldrig indse dette. Nej, så holder man bare sin kæft, når virkeligheden presser på, ligesom alle de, der i hed febervildelse talte om det arabiske forår.

  steen

  Posted: 3 december 2011 - 20:13 - Svar

  Det handler vist mere om, HVOR syg han egentlig er:

  Breivik fikk 2 av 100 mulige poeng i psykiatrisk test. Slike pasienter klarer hverken å spise selv, vaske seg eller ta på sko. Det er berettiget, at tvivle.

  Kan det tænkes, Brevik opviser en sindstilstand, der endnu ikke er nogen diagnose for ? Eller at han er et sammensurium af differentialdiagnoser, hvor jeg tidligere gættede, at psykopati og narccisme kommer stærkt ind i billedet? Og hans forbrug af steroider, har næppe gjort ham raskere.

  Jeg kendte engang en dansk psykiater, der praktiserede i nærheden af store, mørke svenske skove og afsides familiegårde. Han sagde, at han så psykiske tilstande, han aldrig havde set i nogen lærebog. Måske “skojade ” han?

  Psykiatri er en mere konkret videnskab, end det var for bare 30 år siden, men stadig mangler nok meget.

   Santor

   Posted: 3 december 2011 - 20:47 - Svar

   Mon ikke de test der er blevet brugt skulle revideres en smule 🙂

valutakurser

Posted: 3 december 2011 - 21:52 - Svar

Synes det er en rystende verden vi efterhånden lever i! Har lige læst at en 1 mdr gammel baby er blevet voldtaget af sine forældre!! hvad sker der lige, og Breivik han får jo ingen straf andet end psykisk behandling på et hospital! rystende

Nils

Posted: 3 december 2011 - 22:51 - Svar

“1 – 10 Persistent danger of severely hurting self or others (e.g., recurrent violence) OR persistent inability to maintain minimal personal hygiene OR serious suicidal act with clear expectation of death.”

Breivik kan ikke placeres andre steder end i det spænd, og der er ikke points for at være flink til at skyde med automatvåben. (wikipedia, “global assessment functioning score”)

  th. mortensen

  Posted: 3 december 2011 - 23:52 - Svar

  Det er to af Norges dygtigste psykiatere, der har stillet diagnosen, muligvis de dygtigste har kolleger udtalt, og de ved, at psykiatere i hele verden følger deres arbejde. Derfor bør vi da stole på, at disse to har udført deres job på en ansvarlig måde. Jeg synes, at tvivlerne lægger sig i kølvandet på sladren om en politisk diagnose, og hvem får noget ud af det?

  Når alt kommer til alt, er det da de mennesker, der har været tæt på Breivik, der om nogen kan overskue, hvordan det står til med ham, og desuden vil deres arbejde blive nøje efterprøvet af andre.

   steen

   Posted: 4 december 2011 - 00:30 - Svar

   Vi har også fra starten udtrykt fuld tillid til deres dømmekraft. Sagen er for vigtig til fejltagelser. Men vi vil gerne omtale, at diagnosen er omdiskuteret. Den altid fornuftige danske psykiater Henrik Day Poulsen kommer ind på det i dag:

   Kan man snyde en psykiater?

   Anders Breivik er til mange psykiateres og nordmænds overraskelse fundet utilregnelig på grund af sindssygdom – paranoid skizofreni. Breiviks kriminalitet er meget atypisk for skizofrene, der ofte er dårlige til at planlægge på lang sigt og ofte begår uforståelige og ’kluntede’ forbrydelser. Organiseret narkokriminalitet, nøje planlagte indbrud og andre forbrydelser, der kræver stor snilde, er således ikke typiske for sindssyge personer, der ofte lever i et univers af kaotiske tanker, paranoia og stemmer. Berlingske kronik

   Endelig er der det aspekt, man kan læse om i danske, svenske og norske aviser, at kriterierne for fængsling adskiller sig mellem landene. I Danmark og Sverige kunne han næppe udngå en fængsels- eller forvaringsdom.

    Frank P

    Posted: 4 december 2011 - 01:18 -

    Kan man snyde en psykiater? Og kan man snyde hele 3 på én gang?

    Ja, hvis du spørger Mijailo Mijailović.

    “I dina första förhör sa du att du är Tom Cruise?
    – Ju mer du svamlar, desto mer lyssnar läkarna på dig. Men det finns läkare som är svåra att lura, sedan finns det dem som är lätta att lura. Jag grundlurade Anders Forsman och kan man lura en professor i psykiatri, då kan vad som helst hända. Man hittar på röster vid brottstillfället och så köper han det och gör en diagnos utifrån påhittade symptom. Vissa psykiatriker så entusiastiska och snälla att de köper allt.
    – Har du en patient som vet vilka knappar han ska trycka på så är det inte så svårt att lura en läkare. De gör helt å hållet godtyckliga och subjektiva bedömningar.
    Varför ville du ha rättspsykiatrisk vård?
    – Jag tänkte att jag skulle kunna beställa hamburgare, pizza utifrån, ha bättre standard. Det är bättre standard på rättspsyk än i fängelset.
    Vad tror du är den största missuppfattningen om dig?
    – Att jag är sjuk, allvarligt psykiskt störd. Människor skapar sig en bild genom media och det är inte alltid det är sant.
    – Att må dåligt är inte samma som att vara sjuk.”

    http://www.expressen.se/nyheter/avslojar/1.2542293/mijailovic-talar-ut -det-ar-dags-att-sanningen-kommer-fram

    th. mortensen

    Posted: 4 december 2011 - 08:16 -

    Henrik Day Poulsen har vist mest interesseret sig for psykopater, og han var meget hurtig til at udtale sig om Breivik, skønt han kun havde Breiviks forbrydelse og avisartikler at forholde sig til, og der på det tidspunkt ikke var blevet offentliggjort ret mange oplysninger. Mon ikke Day Poulsen nu prøver at lappe lidt på det.

    Hvorfor i alverden skulle Breivik spille sindssyg? Han har jo satset alt på at blive opfattet som en intellektuel, der har gennemskuet noget, som kun få har set. Ulykkeligvis var nogen tåbelige nok til at behandle hans såkaldte manifest seriøst for at forsvare egne politiske synspunkter, og at gå en massemorders ærinde på den måde var både hul i hovedet og moralsk forkasteligt. Breivik ønsker en platform for sine idéer, og det bør man ikke give ham, blandt andet af den grund at det kan inspirere andre galninge til nye forbrydelser. Desværre skal man ikke lede længe i aviserne for at finde de mest platte tolkninger af årsagen til Breiviks handling, hver en lille undermåler kan være med i det snavsede spil, der handler om at pålægge anderledes tænkende skyld.

    Da Breivik fik oplyst sin diagnose, blev han som forventet fornærmet og truede med yderligere terror og selvmord. Det er karakteristisk for psykotiske patienter, at de ikke har nogen sygdomserkendelse. At journalister og andre mener, at Breivik ser ud til at slippe for nemt, kan kun forklares med, at de ikke er klar over, hvad der sandsynligvis venter ham.

Nils

Posted: 4 december 2011 - 02:05 - Svar

Hvis Mijailovic er så dygtig til at snyde psykiatere, hvorfor fik han så fængsel?

I øvrigt kan jeg komme i tanke om adskillige rablende sindssyge og farlige personer, som har været lige så velfungerende som ABB. Begge lasermændene f.eks. Eller den tredobbelte øksemorder fra Härnösand. Så kluntede var de heller ikke.

Men Henrik Day Poulsen har da ret i, at skizofrene ikke plejer at slå 70 mennesker ihjel ad gangen. Det er der heller ikke andre, der plejer. Det var noget usædvanligt, der skete, og så det bør vel ikke overraske nogen, hvis Breivik er et exceptionelt psykiatrisk tilfælde.

Erling

Posted: 4 december 2011 - 02:10 - Svar

Helt early! Peter Hitchens? Hvad fanden har I imod Christopher? I har linket i alt nul gange til een af de mest veltalende og velargumenterende kritikere af islam. Forklaring, please!

steen

Posted: 4 december 2011 - 02:17 - Svar

Har vi det? Lav en søgning og tæl. Det er ikke i ond mening, tips os, når du ser noget godt.

Jeg kan lide, at hans bror vedkender sig sin kristne arv og tro. Efter hvad jeg lige kan komme på, er det noget som liberalistiske ateister som broderen og f.eks. Hirsi Ali groft ned – eller undervurderer.

Erling

Posted: 4 december 2011 - 10:43 - Svar

Din optælling giver ikke noget helt retvisende billede. I indeværende år er der kun een henvisning til noget skrevet eller sagt af manden selv, i de andre links nævnes han i en bisætning eller som Peter’s bror.

Jeg kan lide, at hans bror vedkender sig sin kristne arv og tro.

Fair nok, men I linker jo tit og ofte til Pat Condell, der også er militant ateist. Det er jeres site, så den redaktionelle linie er det lidt meningsløst at kritisere, men selv ateister kan have gode pointer. Og ligesom man på det kulturelle plan godt kan være protestantisk ateist, kan man vel også, på et intellektuelt plan, være agnostisk kristen.

Indrømmet, det er svært at finde noget, hvor Hitchens ikke lige skal sparke til kristendommen som alibi for at gå løs på islam, men nu hvor han (næsten) er død, kan vi vel godt tilgive ham hans unoder. Her er et radio-interview om islamisering af England, hvor han ikke nævner kristendom med et kvæk.

http://www.youtube.com/watch?v=k-PxRDt49FA

Og her er en helt eminent forelæsning om ytringsfrihed, hvor han næsten ikke sparker til paven og næsten er ædru. Der mangler desværre de første par minutter, hvor han ridser en famøs højesteretssag op, der stipulerer at man “ikke har frihed til at råbe ‘brand’ i et fyldt teater”.

http://www.youtube.com/watch?v=z1_Uz4H8zv0

Han påpeger bl.a. at ytringsfrihed ikke så meget handler om retten til at sige hvad man har lyst til, men retten til at høre, hvad andre har at sige. “Every time you silence somebody, you make yourself a prisoner of your own action, because you deny yourself the right to hear something.” Han påpeger også at det er dem med de mest rabiate holdninger, der har størst krav på beskyttelse af deres ytringsfrihed.

Om ikke andet, bør man høre Hitchens for at opleve een af vor tids største oratorer. Jeg har forgæves ledt efter et klip, hvor han fik Rowan Williams, ærkebispen af Canterbury, overhoved for den anglikanske kirke og islam-appeaser par excellence, afsløret som skabs-ateist. Bispen sagde at Jesus jo bare kom med et tilbud som man kunne tage imod eller lade være, Hitchens indvendte at man ville brænde for evigt i helvede hvis man sagde nej til det generøse tilbud og så sagde Rowan Williams at “det behøver De jo ikke bekymre Dem om, Hr. Hitchens, De er jo ateist.”

Erling

Posted: 4 december 2011 - 11:07 - Svar

Her er et klip mere, hvor han skoler en CAIR-agent om Muhammed-tegningerne. Han lader desværre til at lide af svære tømmermænd, men han får da kaldt manden for vrøvlehoved et par gange.

http://www.youtube.com/watch?v=J7aS7m3odqI

JensF

Posted: 4 december 2011 - 16:22 - Svar

Mit syn på Christopher og Peter Hitchens svarer til mit syn på Michael og Brian Laudrup. Siger jeg “Laudrup”, mener jeg Michael Laudrup. Vil jeg omtale Brian Laudrup, specificerer jeg og siger “Brian Laudrup”. Med al respekt for Brian og Peter.

gren

Posted: 4 december 2011 - 20:38 - Svar

@ Steen

“Jeg kan lide, at hans bror vedkender sig sin kristne arv og tro. Efter hvad jeg lige kan komme på, er det noget som liberalistiske ateister som broderen og f.eks. Hirsi Ali groft ned – eller undervurderer.”

Ayaan Hirsi Ali er ateist og har ifølge eget udsagn ikke noget trosbehov. Men i sin seneste bog advokerer hun netop for, at mange muslimer behøver en tro og ikke er klar til at springe ud som ateister. Hun foreslår derfor, at der gøres en målrettet indsats for at kristne muslimer i vesten ud fra den anskuelse, at hvis folk SKAL have en religion, er kristendommen en langt bedre religion end islam, da kristendommen muliggør et sekulært samfund.

Denne passage er faktisk den mest interessante i Ayaan Hirsi Ali’s seneste bog. Desværre er de kristne trossamfund passive og bange for at udfordre islam.

Erling

Posted: 4 december 2011 - 21:13 - Svar

@gren
Præcis! En ateist der advokerer for kristen mission! Min sjæl, hvad vil du mere? Hendes holdning er udtryk for en usædvanlig stringent logisk og pragmatisk tankegang. Dertil kommer så det (totalt uvedkommende) faktum, at hun er smaskehamrende lækker både at se og høre på.

Mere Ayaan!

Leave a Comment