7
jan
Seneste opdatering: 20/4-14 kl. 2308
19 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

“Når jeg tænker tilbage, skulle vi nok have likvideret nogle flere stikkere. Det var faktisk alt for få, vi fik ram på”

»Flammen likviderede syv personer, Citronen likviderede to, og mit antal vil jeg ikke tale om, da jeg fortsatte, efter at de faldt i 1944«

Gunnar Dyrberg, der var afdelingsleder i Holger Danske, “likviderede” ikke “tyske soldater,” andet end i kamp og selvforsvar, som pressen i dag skriver. Han skød landsforræddere og stikkere og saboterede værnemagervirksomheder, som Hodja meget sandt skriver. En af de allersidste modige og stolte fra dengang er borte. Æret være hans minde. (Foto: Gyldendal 2010 da hans sidste bog De ensomme ulve var udkommet. klik f. helskærm.)

Skovgaard-P. og Kristeligt Dhimmiblad i ømt favntag

Nej, det handler overhovedet ikke om forståelse. Som en service for vores læsere kan vi give et kompakt sammendrag af hvad artiklen i Kristeligt Dagblad handler om:

Det er rørende at der er fælles navne i kristendom, jødedom og islam. Jakob Skovgaard-Petersen er dog opkaldt efter en figur i Peter Plys. Familien havde præster og historisk interesserede aner. Jakob valgte efter en ungdomsrejse at studere islam, men opdagede at datidens (præ-Edward Said) universitet slet ikke havde forstået islams dynamik og mangfoldighed. I Egypten var de flinke imod ham. Det er uklogt at fokusere på islams (penible) forhistorie. Det hele er meget, meget mangfoldigt. Folk der siger grimme ting om islam har slet ikke forstået noget. Det er så synd. Det er meget usofistikeret at tillægge islams (penible) skrifter for meget betydning. Muhammedtegningerne var sør’me ikke så heldige. Jakob er en rar mand der holder foredrag. Almindelige mennesker er uvidende om vores parløb med udviklingen i Mellemøsten. Måske kan foredrag afhjælpe dette så man kan lære at vi næsten er en stor familie, vi og de mangfoldige muslimer.

Det er utvivlsomt at Skovgaard-Petersens “viden om islam og den arabiske verden er både bred og dyb”, som dette lobhudlende portræt så gerne vil berette. Problemet er bare at han og KD vælger at forholde os denne viden. Artiklen følger det slaviske mønster: Islam er helt, helt misforstået af de uvaskede masser, og det er et stort problem. Hvis bare vi ville forstå at islam er helt utroligt dynamisk og mangfoldig. Som jeg skrev forleden i en kritik af at Skovgaard-Petersen havde skrevet at bl. a. Snaphanen lavede “case-building mod muslimer”, er dette imidlertid slet ikke en akademisk debat. Udeladelserne her som i al lignende skabelonjournalistik er forunderligt skævvredet i en politiserende retning, og dette er vores legitime udgangspunkt, fordi det handler om vores liv. Et eksempel:

[…] ”Religion overleveres fra generation til generation, og jeg mener, at skolebøgerne er fuldt så vigtige som en religions hellige skrifter. I løbet af de sidste to århundreder er der sket en dramatisk sekularisering af muslimernes verdensforståelse. Islam er blevet redefineret, reformuleret og reformeret, og det er naturligvis centralt for at forstå muslimer i dag. Sådan vil vi også forstå vores eget og andre samfund. Så der er ingen grund til, at vi lige så snart talen er om islam, kaster vrag på den humanistiske indsigt, at mennesket er historisk, og i stedet forfalder til en form for teologisk determinisme”. […] Det handler om forståelse

Skolebøger? Er det ikke bare lidt forunderligt, at i islams mørke hjerte Saudi-Arabien er skolebøger, trods løgnagtige løfter om reform, stadig fyldt med had mod kristne og jøder, og detaljerede beskrivelser af barbarisk afskæring af legemsdele – helt i overensstemmelse med de “hellige skrifter” der jo angiveligt ikke er “teologisk deterministiske”? Hverken Skovgaard-Petersen eller KD nævner dette med ét ord, ligesom de ikke nævner de skræmmende ensartede, negative konsekvenser som islam har den dag i dag for andre religioners udøvere, mangfoldighed og dynamik eller ej. På deres udeladelser skal vi kende dem (LFPC).

Æresforbrydelser øger drastisk i Storbritanien

Når rapporten siger”næsten 3000 anmeldte”, er det et meget vejledende tal den høje tærskel for anmeldelse taget i betragtning. Mørketallet er formentlig endnu større end for voldtægt, dvs. langt over 10 gange det anmeldte. Udover den aktuelle svie og smerte, kan de psykologiske effekter af at leve under terror vandre fra den ene generation til den næste. Man kan næppe undervurdere langtidsskaderne af dette voldshelvede, vi har importeret. I en samtale på BBC klynger man sig til pædagogikkens magiske kræfter overfor årtusindgamle traditioner.

Nearly 3,000 so-called honour attacks were recorded by police in Britain last year, according to new research that attempts to provide the most complete picture of the problem to date.The charity said the statistics do not give the full picture of the levels of “honour” violence in the UK, but are the best national estimate so far.[..]

“The perpetrators will be even considered as a hero within the community because he is the one defending the family and community’s honour and reputation. – “For some cases, police and some organisations just help them up to a length of time, then they will stop. With honour-based violence, the threat may be a lifetime threat for them.”Honour crimes mostly happen in South Asian, Eastern European, Middle Eastern communities, she added. She said that “lots of things” are considered to be dishonourable including; having a boyfriend, being a victim of rape, refusing an arranged marriage, being gay or lesbian and in some cases wearing make up or inappropriate dress. Thousands of honour attacks in Britain last year, ‘Real honour crime figures far darker’, says campaigner, CBN: Islamic ‘Honor Violence’ Rising in the West (hvor bla. Hege Storhaug medvirker)


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Universalgeni

Posted: 7 januar 2012 - 02:54 - Svar

Om Skovgaard-Petersen: “In the end, we will remember not the words of our enemies, but the silence of our friends” Citat: Martin Luther King.

Info

Posted: 7 januar 2012 - 07:51 - Svar

ÄR BOHUSLÄNSKA HÄLLRISTNINGAR FRÅN BRONSÅLDERN ISLAMOFOBA OCH NAZISTISKA?

Vänsterprogrammet OBS i Sveriges radios P1 underhöll igår (6/1) lyssnarna med en särskilt viktig, en kvarts timme lång helgbetraktelse, en s.k. radioessä, av journalisten Maja Hagerman. Inslagets syfte var, mer eller mindre förtäckt, att i godhetens namn varna för partiet Sverigedemokraterna och svensk ”islamofobi”.

Sveriges radios hemsida slår an tonen (länk nedan):

”Inom nazisternas kamporganisation SS försökte ett hundratal forskare ta fram vetenskapliga bevis för den nordisk-germanska rasens överhöghet och rätt till herravälde. Bland annat reste en stor expedition till Sverige för att gjuta av bohuslänska hällristningar – som de menade utgjorde en viktig del av det urgermanska kulturarvet.”

Vilket som bekant också de ”nazistiska” och ”rasistiska” Sverigedemokraterna menar. Citat från avslutningen på Maja Hagermans tal i OBS (notera att också Anders Behring Breivik kläms in på slutet):

”Vi är inne i en ny fas av ett uråldrigt krig som går ett tusen fyrahundra år tillbaka i tiden [= den islamiska världsexpansionen]. Såna ord om den islamistiska faran yttrades på Sverigedemokraternas landsdagar år 2009 av Kent Ekeroth, numera riksdagsledamot. Han höll ett brinnande tal om den stora slutstriden, som vi alla är kallade till. Och i SVT:s utsändning från mötet såg man partiledaren Jimmie Åkesson stå upp och applådera entusiastiskt tillsammans med partikamraterna i salen. – – – Det var snarlika ord som gärningsmannen på Utøya och i Oslo använde för att motivera sitt vansinnesdåd till försvar för det gamla Norge och dess folk.”

Alltså vill Sverigedemokraterna skjuta ihjäl alla icke-svenskar.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=503&artikel=489321 1

Anm.: Maja Hagerman är av gammalt en av Sveriges radios ofta anlitade – ungefär som Daniel Poohl och Lena Sundström – experter på svensk ondska:

http://www.majahagerman.se/Det_rena_landet.html

Madsen

Posted: 7 januar 2012 - 11:11 - Svar

Ja, som der står i bibelen: Du skal kende træet på dets frugter… og nu med Snaphanens tankevækkende supplering: Du skal kende journalister på deres udeladelser!

Tak for en altid læseværdig Blog.

Ole Burde

Posted: 7 januar 2012 - 12:00 - Svar

Et gammelt godt udtryk siger om noget man har ALT for meget af , at “det kan man fodre svin med” . Mer behøves der egentlig ikke at siges om S. Pedersen , ud over at der er en god chance for at prisen på det overfødige produkt vil komme endnu længere ned .

Prudentius

Posted: 7 januar 2012 - 12:04 - Svar

Der er intet mere tåbeligt og mindre kristent end kristne der forsøger at komme islam til hjælp!

Islam har menneskeofring plantet centralt i sin teologi. Muslimen der “dræber og bliver dræbt” (sura 9 vers 111) for Allahs sag er alene lovet paradiset, mens alle andre allahslaver lever i uvished om deres frelse.

To helt centrale punkter i kristen teologi er hermed opsagt fuldstændigt:

1. Guds forhindring af Abrahams ofring af Isak.

2. Kristus offerdød på korset.

Opsagt med et vedvarende blodbad tilfølge: thereligionofpeace.com

Nils

Posted: 7 januar 2012 - 13:28 - Svar

Islamforkynderen Jakob Skovgaard Petersen er også kommet frem til den enkle sandhed, at islam er noget modbydeligt bras. Men for at forske ii slam må man underkaste sig, ellers er alle døre lukkede. Kritik i vestlig forstand er ikke vejen frem, hvis man vil være en del af arabiske lærde miljøer og blive klappet på hovedet, fordi man hedder Jakob, så det bliver en lidt speciel videnskabelighed, som mere minder om forkyndelse.

Anyway, det kompromis, der kan opnås med kendsgerningerne for en “videnskabsmand” er, at islam ganske vist er noget modbydeligt bras, men se hvor fint udvandet det er i den moderne verden og hvor lidt muslimerne går op i det. Det findes nu mest i afsvækket såkaldt moderat form og er dermed næsten uskadeligt. Så vi er enige: Jo mindre af skidtet jo bedre.

  steen

  Posted: 7 januar 2012 - 18:14 - Svar

  Niels, jeg har ingen underhåndsviden om ham, men det er da meget tænkeligt, at man må betale en pris for at være på talefod med forbindelser i Mellemøsten – og for at blive professor.

Aisha

Posted: 7 januar 2012 - 14:42 - Svar

Jakob Skovgaard-Petersen er ikke vores ven. Manden er en værnemager.

Johansen

Posted: 7 januar 2012 - 16:39 - Svar

LFPC

Dine rammende ord og analyse burde trykkes i kristeligheden som modvægt til det glansbillede af islam, som Skovgaard-Petersen forsøger at tegne.

Det er en fryd, at denne islam-forsker just af blevet klædt af, af Klaus Wivel i Weekendavisen og af Bent Blüdnikow i Berlingeren.

  LFPC

  Posted: 7 januar 2012 - 18:50 - Svar

  Tak. Jeg skrev en overgang kommentarer på deres hjemmeside, men det var mildest talt ikke noget der virkede inspirerende eller frugtbart. Der var (i hvert fald dengang) næsten ingen der skrev der, og ‘dialog’ med journalisterne ikke-eksisterende. Man skulle faktisk kigge grundigt efter for overhovedet at finde kommentarerne. Da de tildelte Ahmed Akkari en brevkasse var målet nået for mig. KD har valgt deres lillebitte niche, og jeg gør mig ingen forhåbninger om at kunne blive hørt der.

Svensson

Posted: 7 januar 2012 - 18:20 - Svar

Maria Due

Posted: 8 januar 2012 - 01:08 - Svar

TIDSÅNDEN ER UNDER FORANDRING.

Der er ikke grund til at holde hånden over Jakob Skovgaard-Petersen, og ingen ved bedre end han, at islamisterne har et godt øje til skolebøgerne. Skovgaard-Petersen var som bekendt en af de tre danskere, der forhandlede med Qaradawi, da han kom til København under Muhammedkrisen og forlangte danske skolebøger ændret. Men at Kristeligt Dagblad er et dhimmiblad, er en vild overdrivelse.

Lad os se lidt på det gode, der vitterligt sker. Vores nye regering har jo vist sig at være en næsten usandsynlig stor gave til os liberale, og det kommer tydeligt frem. Venstre har fået over 3.000 nye medlemmer, og JP vrimler med skånselsløs kritik af rød blok og dens hjertebørn. Hvis man ikke ser det, er det fordi man ikke læser papiravisen, eller fordi man sorterer læsestoffet, så at man overser de ofte finurlige angreb fra mange og tit uventede kanter, der markerer et sindelagsskift under udvikling. Tidsånden er helt bestemt under forandring, og regeringen er gennemgående ude af stand til at forsvare sig.

Da dette er ”DF-land”, vil jeg forsøge om jeg kan glæde jer med citater fra en af mine yndlingsskribenter Niels Lillelunds klumme Troldspejlet. Emnet er Anne Wivels dokumentarfilm om Svend Auken, og Lillelund er mindst lige så barsk som Snaphanerne. N.B. at han tager DF’ere i forsvar, men han er altså fløjtende liberal. Mon vi nogensinde kommer til at opleve det omvendte?

” […] Og dette være sagt for at foregribe forudsigelige forargelser: Nej, jeg spytter ikke på sorgen eller på den kræftsyge. Tværtimod, faktisk. Jeg gør stilfærdigt opmærksom på, at også venstrefolk, ja, sågar medlemmer af Dansk Folkeparti, kan blive ramt af kræft og dømt til en for tidlig død, at også de og deres nære sørger, og at den sorg er lige så fin og ægte som den, der får støtte af filminstituttet og Danmarks Radio.

For det er pointen: Når man først, endda med offentlige penge, har filmatiseret sin sorg, må man finde sig i, at resultatet er til offentlig debat.
[…]

Alligevel sidder man tilbage med den samme fornemmelse, som når man har fået fugtige øjenkroge af en dårlig amerikansk film. Man føler sig omklamret, ja, man føler sig som krammet af Poul Nyrup, og det er sågu en fugtig følelse.

Anne Wivels film handler nemlig ikke kun om døden, den handler nok så meget om en socialdemokratisk selvforståelse, et selvbillede og en aldrig svigtende selvretfærdighed.

[…]

Der krydsklippes mellem den døende mand i sommerhuset og den hulkende taler ved et arrangement for Bedsteborgere, undskyld, Bedstemødre for Asyl, og her spændes buen for alvor. Auken taler grådkvalt om en fremmed som »en ven, du ikke har mødt,« og om, at det her altså handler om »mennesker« (som om al politik ikke i sidste ende gør det). Eller han runder den utopiske drøm om »absolut lighed,« der lyder som ren automatskrift, men jo dog er tankevækkende i al sin mangel på refleksion over begreberne.

http://jp.dk/opinion/klumme/article2655553.ece

  steen

  Posted: 8 januar 2012 - 02:25 - Svar

  @ Marie: Jeg har skam også taget den nye regering med ophøjet ro. Jeg fulgte ikke valgkampen i TV Radio ét sekund, men gik bare hen og stemte som jeg plejer.: 1) VKO var med få undtagelser blevet gammel, slidt og rutinepræget. 2) Politik er blevet langt sjovere 🙂 det klæder virkelig den samlede venstrefløj at komme til roret i en sådan brandstorm, som den der fejer henover verdensøkonomien og EU. Mer af det !

  Lillelund, tak for den – HA!

  DF land ? Hvis du synes, så ok. Fordi jeg har fotograferet Krarup, Langballe og Kjærsgaard ? Ingen af os har nogensinde stået i et parti, vi er uafhængige af partiinteresser, men vi forbliver ufornærmede ligegyldigt hvem der kalder os hvad.

   Maria Due

   Posted: 8 januar 2012 - 17:49 - Svar

   Næh, ikke derfor, men her har været mange kommentarer fra DF’ere og deres supportere. Jeg kan godt huske, hvad du og LFPC har fortalt om jeres politiske holdninger, og jeg har intet behov for at sætte en politisk etiket på jer.

   (Jeg kan også bedre lide Marie, og det var det, jeg skulle havde heddet, og som står på halvdelen af mit dåbssølv, det der blev indgraveret før dåben. Men da præsten døbte og skrev forkert, lod mine forældre mig hænge på a’et, og resten af sølvet blev forsynet med det. 🙂 )

   Maria Due

   Posted: 8 januar 2012 - 18:05 - Svar

   Steen, det her er jo helt vanvittigt! Hvorfor kommer det først dumpende nu! Læs også kommentarerne.

   http://www.document.no/2012/01/forfalskeren-abb-og-hans-virksomhet/

steen

Posted: 8 januar 2012 - 18:25 - Svar

@ Marie: Det er nyt for mig. Måske skyldes det, at det først for alvor lækker fra politiet til pressen nu, som man kunne se i forgårs, hvor vidner klagede over at se deres hemligstemplede forklaringer i pressen. (Politiet har mistet mange vitner etter terrorlekkasjer)

Den trafik begyndte for alvor først den 23 december med artikler som Slik var kontakten mellom «Fjordman» og Breivik, hvor avisen ordret har Fjordmans forklaring til politiet (skønt den har besvær med at gengive den helt sandfærdigt.)Det er ganske klart, at politiet lækker som en si, det var også forventeligt, specielt i en stor sag, hvor så mange er involverede.

Maria Due

Posted: 8 januar 2012 - 19:58 - Svar

Steen. Jeg så godt det med vidnerne, og i går overvejede jeg at få dig til at offentliggøre et indlæg om de etiske aspekter i at trække sagen og undlade at behandle Breivik medicinsk, mens man forbereder et stort show for hele verden, hvor den tro partisoldat Lippestad skal lege med helvedes ild, som ethica meget rammende kalder det. Giver man Breivik antipsykotisk medicin, kan han jo være i en helt anden tilstand til april, så det gør man nok ikke.

Jeg ville have skrevet, at dette forløb vel mere handler om Arbeiderpartiet og dets “fortræffeligheder” end om noget andet. Ofrene og forbryderne kan der ikke være tvivl om, og hvis Breivik er syg, som vi indtil videre må tro, kan han jo ikke dømmes, så hvorfor sørger man ikke for at få lukket sagen, så at de efterladte og overlevende kan få fred? Hvor mange og hvor længe skal nogen lide mere end nødvendigt!

Det var i går, nu er perspektiverne blevet endnu mere brutale. Måske lækker politiet, fordi det er det mindst frastødende at gøre, og opgaven helt er vokset det over hovedet. Man mere end aner, at en hel masse mennesker er i klemme.

Leave a Comment