14
jan
Seneste opdatering: 15/1-12 kl. 1658
11 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Ikke fordi de ikke må diskutere, – snak løs! – men det er og bliver en lille og sekterisk diskussion med et forsvindende antal abonnenter. Danskere har nationalfølelse, også de der stemmer på partier, der ikke har.

I aften er det 40 år siden kong Frederik den 9 døde på 2 afdeling på Kommunehospitalet. Jeg husker det, jeg var til middag den aften med hos min gamle gymnaiserektor. Fyrre år, man prøver at gribe om dem med sin fatteevne. Dagen efter blev en ung, sørgende og usikker Margrethe udråbt til dronning af Jens Otte Krag fra Christiansborg. Det danske monarki er ikke bare det ældste i verden, men også det mest populære i Europa. Det er lige så selvfølgeligt, som at Kronborg ligger i Helsingør og solen står op i øst, undtagen i en mindre kreds omkring det Radikale Venstre, SF og Dagbladet Samarbejdspolitiken, meninghedsdamebladet for skolelærere, pædagoger med honette ambitioner, en håndfuld danske overklassefeminister og en enkelt freudianer.

At det svenske kongehus er mindre populært, skyldes langt fra i første omgang regenten, som dronning Margrethe med god grund kan have ondt af. Det skyldes at hele medieeliten er republikanere, og at de hver 6 måned opfinder en ny historie, som de kan svine monarkiet og den temmelig værgeløse konge til med, og sådan har det været i mange årtier. Det høvler efterhånden af den folkelige støtte, og en dag vil de antagelig lykkes med deres propaganda: En præsident Persson eller Sahlin, det bliver mytiske tider i en nation under afvikling. De hader grundlæggende deres egen historie, og de kan ikke afskaffe den hurtigt nok. Alt der er værd at begære, befinder sig et sted ude i en ubestemt fremtid. Man kan se det i dagens Sydsvenskan, hvor artiklen om det danske jubilæum handler om De Radikale og hvad kongehuset koster (ikke hvad det tjener, naturligvis.) Eller denne: ”Vi vill visa på alternativ” Republikanska föreningen på plats i Köpenhamn. Her skrives aldrig med tungen i kinden. Danske journalister følger ikke denne permanente gang agitprop, – læser de overhovedet svensk? – derfor tror de at det svenske kongehus´mindre popularitet beror på kongen.

Man kunne i deadline høre Politikens Lars Trier Mogensen surmule over monarkiet. Jeg ved ikke på hvilket universitet man bliver så uhjælpeligt bogstavelig og umusikalsk, men han prædiker heldigvis for fuldstændigt døve øren udover avisens skrumpende oplag på nu kun 90.000. Nok er vi fornuftsvæsener, men ikke nær så meget og på den måde, som Trier Mogensen kunne ønske.

Da dronningens guldkaret passerede mig i Bredgade på to meters afstand, skulle min ven – hvis identitet jeg lige i dagens anledning vil skåne – trykke én gang på aftrækkeren på still-kameraet, når den var lige ud for. Han tog et fint billede af dens højre baghjul. Skyldte jeg ham ikke bloggens navn, var jeg nok blevet sur, i stedet er der et screenshot fra videoen nedenfor. “Dagen er for barnlige sjæle”, sagde han ved synet af tusinder af småbørn, men ingen af os er så voksne, at vi ikke også er børn endnu. Der kommer dog et par stemningsvideoer som et plaster på såret fra en blæsende januardag med høj sol og hundredetusindvis af Dannebrog i København. Livgarden spillede rigtignok marchmusik, men den spillede også Grundtvigs Moders navn er en himmelsk lyd. (Dronningen hyldes på Rådhuspladsen i København.)

Alle var af huse. Nederst fader Serguei Plekhov fra Skt. Aleksander Nevskij Kirken i Bredgade.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Prudentius

Posted: 14 januar 2012 - 15:33 - Svar

Jeg tilføjer hver eneste dag min aftenbøn ønsket om en republik.

Når monstret EU en dag (snart) befaler monarkiets afskaffelse, som endnu et skridt i nationalstatens nedrivning, slår alle de små borgerlige pomadedrenge, der ikke kan få kongerøgelse nok, hælene sammen hurtigere end nogen kan nå at sige “royalist”!

Et forsvindende antal abonnenter vil over night være forvandlet til tusindtallige nyomvendte.

Imperiet i Bryssel trumfer dronningen i København.

Hilmar

Posted: 14 januar 2012 - 17:45 - Svar

Når kongehuset viser loyalitet mod den oprindelige danske befolkning viser den oprindelige danske befolkning loyalitet mod kongehuset.

Når ikke [ . . . ], –så [ . . . ] heller ikke [ . . . ].

Eller:

For så vidt [ . . . ] ikke [ . . . ], –så [ . . . ] heller ikke [ . . . ].

Johansen

Posted: 14 januar 2012 - 18:36 - Svar

“Guds hjælp, Folkets kærlighed, Danmarks styrke”

Må Gud bevare vort strålende, historiske monarki.

Maria Due

Posted: 14 januar 2012 - 18:42 - Svar

Uanset hvad vi ellers tror og mener, er vi begyndt at samle os om de klassiske symboler Gud, konge og fædreland for at vise, at vi stadig er et folk, og at andre ikke får lov til at tage det fra os. Det er også meget mærkbart i debatten, at kirkeministerens kyniske magtdemonstration har vakt stor harme. Ikke så meget pga. hans ærinde som i protest mod hans optræden som Jeppe i baronens seng.

Charmerende typisk med den unge i lygtepælen, og selv den russiske kirke var repræsenteret blandt tilskuerne (fint set af fotografen). Lad os håbe, at kronprinsparret får skærpet profilen, så at det ikke fremover bliver for svært for os med republikanske tendenser at støtte dem.

Pekota

Posted: 14 januar 2012 - 19:41 - Svar

Jeg tror, ​​at monarkiet i et land, hvor der er et ritual og en glamour forbundet med hvad der ikke er set i et demokrati. Det er sjovt.
Greetings.
Pekota

Menig 442

Posted: 14 januar 2012 - 21:36 - Svar

Når TV transmitterer nationale begivenheder, hvor der er mange tilskuer, så har jeg bemærket at fotografen har travlt med at fokusere på emner til belysning af den skønne mangfoldighed. Især tørklæde bærende kvinder.
I den halve times tid jeg fulgte festivitassen på Københavns Rådhusplads, var der kun et par indere på oplæring i skibsmotorer, som det mest eksotiske fotograferne kunne finde.
Dette magre resultat bestyrker min antagelse, at når mangfoldigheden i løbet af dette århundrede bliver rigtig mangfoldig, så er der ikke længere plads til vort Kongehus.

Le Chiffre

Posted: 14 januar 2012 - 22:29 - Svar

Meget godt alt sammen, men for fuldstændighedens skyld skal det bemærkes, at det japanske monarki er verdens ældste.

Skjoldungen

Posted: 15 januar 2012 - 00:13 - Svar

Tak for fine video’er og billedserie, Steen! – For os som må henslæbe vor kummerlige tilværelse i udkantsdanmark – og heller ikke har TV – er det en fornøjelse at se, at så mange kjøffenhavnere (ja, ja, jeg ved godt det er jyder) stadig er danske. I morgen er der, så vidt jeg kan se i programmet, fremkaldelse på Amalienborg. Jeg håber du smutter rundt om hjørnet og filmer igen! – Livgarden vil være i rød galla (og forhåbentlig have lidt bedre styr på linieopmarch til venstre end i dag) og det kunne være interessant med en panorering i høj opløsning ud over slotspladsen (vor lange ven kunne måske formås til at løfte Leica’en) . Jeg har faktisk overvejet at bevæge mig over til naboen for at se det i TV, men ved nærmere eftertanke er jeg godt klar over at man – som Menig 442 skriver – kun vil fokusere på den til formålet medbragte og nøje instruerede kulturberiger.

Det må i det hele taget være en svær tid for journalisterne og de islamofile partier med al den folkelige opbakning til kongehuset. Godt vi landsbytosser har Snaphanen som brohoved i Hafniabad!

JensH

Posted: 15 januar 2012 - 10:06 - Svar

Glimrende optagelser af Majestætens jubilæum Snaphanen der uploader. Jeg havde desværre ikke tid til at tage ind til København igår, men set hvad der har været på TV, og det synes at Droningen er blevet fejret på behørig vis.

Maria Due

Posted: 15 januar 2012 - 20:13 - Svar

DER ER EN FÆLLES MIDTE I VORES FOLK

Mon den ellers så korrekte biskop i Københavns stift Peter Skov-Jakobsen forglemte sig, da han holdt dagens prædiken i Christiansborg Slotskirke til ære for vor Dronning? Næppe, og Berlingske Tidende var hurtig til at understrege en væsentlig passus, som også matcher Snaphanens røde tråd:

”Monarkiet minder os om, at et samfund ikke blot er organisation og struktur. Samfund skabes af mennesker, som tager livet på sig, gør deres tjeneste. Der er en fælles midte i vores folk. Der er et menneske, der hævder vores drøm, nemlig at vi er på vej ind i fremtiden, men vi kommer med en fælles fortid og samtid”.

http://www.b.dk/nationalt/der-er-en-faelles-midte-i-vores-folk

Hvad majestæten angår, var hun som altid generøs med hilsener og tak i sin nytårstale, men i år blev der ikke sendt særlige hilsener til dem, vi ikke har fælles fortid med, og som selv gør et stort nummer ud af at fremhæve det på utallige måder.

AN

Posted: 16 januar 2012 - 19:05 - Svar

Den lille forskel på DR og TV2 fornægtede sig heller ikke ved denne lejlighed.

Efter underholdningen på Københavns Rådhus og fællessangen på Rådhuspladsen, kommenterede en af DR’s indbudte gæster i studiet: ” – og i dag må vi godt (pause) flage med Dannebrog øh allesammen og, og være stolte over det og, ja og glæde os over, at vi er danske, det er i virkeligheden det som, som vi ser her – på den gode måde, ikke.”
Den slags besynderlige bemærkninger slap man for på TV2.

Søndag morgen, hvor alle gardere var af huse og marcherede talstærkt ind på Amalienborg Slotsplads i fuld galla og med fuld musik til et af orkesterets bedste musikstykker, skruede DR helt ned for lyden og henviste slotspladsen til et lille felt oppe i hjørnet af skærmen, mens Uffe Ellemann-Jensen og to journalister i studiet højlydt havde travlt med at tale om sig selv og deres egne oplevelser mange år tilbage.
På TV2 tav journalisterne og lod seerne nyde det flotte sceneri.

OT minder det mig om dengang, Morten Løkkegaard i DR skulle dække et statsbesøg og cirka sagde “Det er jo trods alt den amerikanske præsident, der er på besøg, uden at man behøver at være alt for begejstret”. Den slags private bemærkninger slap man for på TV2. Nu er Morten Løkkegaard i EU-parlamentet for partiet Venstre, hvor man kan bruge alt, blot det er et kendt ansigt.

Leave a Comment