19
jan
Seneste opdatering: 19/1-12 kl. 2133
22 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Audio of debate: David Goldman (“Spengler”) vs. Robert Spencer — Was communism a greater threat than Islam? SuverĂŠnt interessant! Spengler om det sĂ„kaldte “arabiske forĂ„r”, kunne man godt unde spillet for vores islamologer og politikere. SĂŠt en time af. – Se evt. ogsĂ„ i bagkataloget Robert Spencer in Copenhagen, I og II og den mest sete og oversatte af alle mine over 250 videos Robert Spencer in Brussels, 2007. (overfĂžrt fra Google Video til You Tube i 2011.)

Breivik gÄr til scenen

Lige efter Breiviks monstrĂžse forbrydelse hed det unisont i Norge, at nu skulle han ikke have det, som den megalomane narcissist higede allermest efter: opmĂŠrksomhed. Det holdt en uges tid. Hver dag siden har haft sine utallige Breivik artikler, og norsk presse har tjent betydelige summer pĂ„ morderen. Der var andre, der villigt gav ham opmĂŠrksomhed, Øjvind StrĂžmmen kapitaliserede pĂ„ Breivik med “Det mĂžrke nettet,” der tĂžrrer Breivik af pĂ„ enhver indvandringskritiker i Europa, som sent som idag udkommer i Sverige en bog der kobler massemorderen med “de frĂ€mlingsfientlige” og nu vil Christian Lollike gestalte Breiviks “manifest” pĂ„ Cafeteatret med samme politiske formĂ„l. “Man mĂ„ leve sig ind i personen og tankegodset, for at forhindre det sker igen,” kunne man hĂžre i omtalen pĂ„ P 1 i morges. Ikke engang i polistaten DDR, kunne man have forebygget en Breivik.

Er det et stykke, man kunne tĂŠnke sig at se? Fjordman har lĂŠst de to psykiatriske rapporter om Breivik, og som det vil fremgĂ„ af hans kommende essays om dem, har Breivik ved siden af sin tilsyneladende rationalitet helt klare sindssyge indslag. Han er altsĂ„ fĂžrst og fremmest et sygt menneske, derefter et monster af middel begavelse med et misk-mask af pseudopolitiske ideer, hvor reprĂŠsentativ han er for noget som helst udenfor den lukkede afdeling, kan virkelig diskuteres. Hans mor tĂŠnker faktisk – efter han flytter hjem i 2006 – om han er ved at blive gal. Han vil ikke spise sammen med hende, og han gĂ„r med Ă„ndedrĂŠtsvĂŠrn af angst for smitte. Hans tilstand forvĂŠrres fra 2006.

Der er mange andre sindssyge, der er havnet pÄ en scene, Nietzsche, C.F.Hill, Robert Schumann, men de var reminiscenser af tidligere store personligheder. Er der noget vundet ved at leve sig ind i Breiviks banale tanker, som de fremstÄr i manifestet? En stor del af det er copy paste af andres tanker, som han angiveligt ikke har forstÄet. Er det pÄtrÊngende teaterstof af almen interesse? Det synes jo overvejende den politiske venstreflÞj. Den svenske retspsykiater Sten Levander karakteriserede den 4.1 meget godt denne venstreflÞjs uvilje mod at se Breivik som et sygt menneske, hvad enten han nu var tilregnelig i gerningsÞjeblikket eller ej. Den har politiske aktier i ham, den har brug for, at han er sÄ rask som muligt.

Jeg ville nok betakke mig for Caféteatret, rent bortset fra at det er hensynslÞst overfor mÊngder af sÞrgende efterladte her ikke engang seks mÄneder efter. Fast stÄr, at denne syge bÞddel fÄr mere opmÊrksomhed i en tid der hungrer efter kulÞrte historier, end han nogensinde kunne have forestillet sig. Bojkot det stykke, bojkot bÞgerne, bojkot norske avisers daglige Breivik-fÞljeton, bojkot Breivik-industrien og rÊk mig lige en brÊkspand.

Christian Lollike, lader en skuespiller inkarnere Anders Behring Breivik og fremfÞre hans manifest i en monolog. »Det var en forfÊrdelig tragedie, og Anders Behring Breiviks mÄde at henrette folk pÄ var grusom. Men det tankesÊt, der ligger bag handlingerne, er ikke enestÄende. Det er udtryk for et politisk ideologisk stÄsted. Det kan ske igen«, mener Christian Lollike.

Det Norske Teaters chef bakkes op af Norske Dramatikeres Forbund. Her siger generalsekretÊr PÄl GiÞrtz: »Lollike har tydeligvis ikke forstÄet, hvilket nationalt traume disse terrorhandlinger har vÊret for Norge. Behring Breivik vil opleve opsÊtningen i Danmark som en stor sejr og som en bekrÊftelse pÄ, at det er lykkedes at bruge drabene som virkemidler«.Teater om Breivik vÊkker vrede, PÄrÞrende vil stoppe Breivik-teater

“Tryg taxi” – tillidskultur i frit fald

KvĂ€llens Uppdrag Granskning (18 januari) avslöjar allvarliga brister i de stora taxibolagens kontroller av sina förare. Det handlar om taxichaufförer som misshandlat, mordhotat eller förgripit sig sexuellt pĂ„ sina kunder och Ă€ndĂ„ kan fortsĂ€tta köra taxi. Jessica Ă€r en av de som drabbats. Det som skulle vara ett tryggt sĂ€tt att komma hem visade sig vara rena mardrömmen. -”I denna TAXI, pĂ„ min gata, bara nĂ„gra meter frĂ„n mitt hem sker nĂ„got som aldrig gĂ„r att sudda bort frĂ„n mitt minne, ett sĂ„r som aldrig nĂ„gonsin gĂ„r att lĂ€ka”, skriver hon. IkvĂ€ll fĂ„r nya kvinnor skjuts hem av mina vĂ„ldtĂ€ktsmĂ€n, Anna vĂ„ldtogs av tidigare sexdömd taxiförare. Fra minut 00 til minut 20:00.

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

22 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Frank P
Frank P
12 years ago

Det er fint med Spengler og hans analyser, men det bliver alt for makro. Lidt mere mikro tak, hvad mener han om lavintensive borgerkrig der foregÄr pÄ gadeplan i Europa?

mercadeo en linea
12 years ago

Vi formodes at skulle vĂŠre glade, nĂ„r muslimer engagerer sig i parlamentarisk politik. Jeg har svĂŠrt ved at se, hvad der er at glĂŠde sig over. Skal man ogsĂ„ glĂŠde sig over at NSDAP deltog i det demokratiske valg i Tyskland i 1932 og var demokrater indtil januar 1933? De var gode nok pĂ„ bunden, deres lĂŠre blev bare forvrĂŠnget af et lille, rabiat mindretal – som kommunisternes? Horas non numero nisi serenas , og det gĂžr vi lydigt og artigt, for det gĂžr vores politikere.

Marit
Marit
12 years ago

Demokrati pÄ norsk : I Oslo har muslimer klart Ä kuppe APs bystyregruppe, og har nÄ erobret over 50 % av medlemmene, gjennom systematisk kumulering.

JensH
JensH
12 years ago

@Limewoody ” “Sproget” skal “erobres” ved at bruge nĂžje udvalgte dele af Breiviks papirdynge; fortĂŠllingen skal retfĂŠrdiggĂžre og legitimere angreb mod ikke-venstreflĂžjen” Ingen tvivl om det, og sĂ„ sent som idag kan man finde endnu et eksempel pĂ„ hvordan MSM virkelig kapitaliserer pĂ„ Breivik. I den ‘borgerlige’ avis Berlingske Tidende kan man idag lĂŠse fĂžlgende historie: “Anti-islamister vil indtage Aarhus’ gader English Defense League, der blandt andet har inspireret massemorderen Anders Behring Breivik, har netop anmeldt demonstration. Den anti-islamiske bevĂŠgelse English Defense League (EDL) har valgt Aarhus som arnestedet for et europĂŠisk oprĂžr mod, hvad den opfatter som en islamisering… Read more »

Endnu en vantro
Endnu en vantro
12 years ago
Reply to  JensH

English Defense League, der blandt andet har inspireret massemorderen Anders Behring Breivik, har netop anmeldt demonstration.

Ja sÄ er stilen ligesom lagt. SÄ ved man godt hvilken retning det peger hen imod. Dybt usmageligt, men igen sÄdan er moderne journalistik. Journalisterne blander egne personlige holdninger og prefÊrencer ind i nyhedsformidlinger og beskrivelser der ret beset burde vÊre neutrale og oplysende, ikke associerende.

Nils
Nils
12 years ago
Reply to  JensH

NĂ„r Sydsvenskan skal “italesĂŠtte” EDL ligner det selvparodi: “Brittiska brĂ„kmakare till Malmö En vĂ„ldsam brittisk organisation som slĂ„ss mot ”islamisering” kommer till Malmö. English Defence League Ă€r samlingsbegreppet pĂ„ en grupp pĂ„ möjligen flera tusen personer som hĂ€vdar att den slĂ„ss fredligt mot vad den ser som ökat islamiskt inslag i samhĂ€llet. I Sverige har den gjort sig kĂ€nd för vĂ„ldsamt brĂ„k i samband med en moskĂ©invigning i Göteborg. Till Malmö vill gruppen komma och demonstrera mot vĂ„ldtĂ€kter, uppger Sveriges Radio. Enligt samma kĂ€lla har organisationen stĂ€llt till med vĂ„ld överallt dĂ€r den visat sig. Norrmannen Anders Behring Breivik, som… Read more »

Peets
Peets
12 years ago
Reply to  Nils

Den fÄr altid lige lidt mere gas i Sverige. Men vi kender jo efterhÄnden kryptofascistiske Sverige, der med social pression ensretter folk og lyver om virkelighedens forhold.

P1 har lige haft en nogenlunde neutral dékning af at de kommer til Århus.

Limewoody
Limewoody
12 years ago

AngĂ„ende teateropsĂŠtningen af “A Day in the Life of Anders Breivik” eller hvad de nu vil kalde deres teaterstykke, sĂ„ kan man ikke undgĂ„ at fĂ„ den tanke at der skal slĂ„s plat pĂ„ tragedien. FortĂŠllingen om den postulerede latente fascisme i dagens samfund skal have endnu et kapitel. Kapitlet skal formentlig bruges til at “italesĂŠtte” ikke-venstreflĂžjens postulerede menneskefjendske og dĂždelige ideologi. “Sproget” skal “erobres” ved at bruge nĂžje udvalgte dele af Breiviks papirdynge; fortĂŠllingen skal retfĂŠrdiggĂžre og legitimere angreb mod ikke-venstreflĂžjen. Samtidig kan fortĂŠllingen medvirke til at kortslutte enhver rationel debat om venstreflĂžjens dĂždssejler: den multikulturelle ideologi og dens… Read more »

Prudentius
12 years ago

God debat mellem Spencer og Spengler. Spengler virker pĂ„ mig som vinderen og det i flere runder i trĂŠk. Islam er rĂ„dden indtil benet, hvilket kun gĂžr dens “vanguard” endnu mere farlig og jihadliderlig. Den har ingen spiselig fremtidsvision for sine troende lĂŠngere, paradiset gives til martyrene, mens de levende er overladt nul, nada, nothing iform af revivalisternes vĂ„de drĂžm om et samfund afskĂ„ret fuldstĂŠndigt fra virkeligheden og den omgivende verden. Den gĂ„r ikke i lĂŠngden. At iranerne alligevel, i spĂŠndt forventning om den 12. imams snarlige tilbagekomst, har tĂŠnkt sig at forvandle Saudi Arabien til et atomart spejlland af… Read more »

Prudentius
12 years ago
Reply to  Prudentius

“…et atomart spejlland af glĂždende glas og et lysshow af brĂŠndende olie…”

Eller med andre ord, et apokalyptisk diskotek.

Frank P
Frank P
12 years ago

Jeg tĂŠnker tit pĂ„ alle de kameraer der er blevet sat op i MalmĂž over de sidste par Ă„r. Det er virkelig virkelig voldsomt. Men politiet bruger aldrig billeder fra dem til at eftersĂžge folk via medierne. Det gĂžr man i det mindste i DK og til en vis grad i Norge. Hvor mange gerningsmĂŠnd er ikke lige gĂ„et fri pĂ„ den konto? Hvor mange gange fĂ„r de lov til at rĂžve inden de endelig snuppes? Hvorfor den uvilje imod at bruge bevismateriale og bede folk om hjĂŠlp? Her til aften 2 gaderĂžverier i MalmĂž: http://www.sydsvenskan.se/malmo/article1602599/Tva-knivran-vid-Folkets-park.html. SĂ„dan har det vĂŠret… Read more »

JensH
JensH
12 years ago

Robert Spencer var i igĂ„r pĂ„ ‘The Perter Boyle Talk Show’ (KHOW, Denver talk radio), hvor han bl.a. talte om de udsigtslĂžse krige i Irak og Afghanistan, (og tĂ„beligheden ved at prĂžve at indfĂžre vestligt demokrati i disse msulismke lande), samt de Amerikanske politkeres manglende viden om islam:

http://www.khow.com/cc-common/news/sections/newsarticle.html?feed=391242&article=9630361

Info
Info
12 years ago

BREIVIK OCH VF (VÄSTERBOTTENS FOLKBLAD) Jag kan nĂ€mna, att jag tidigt i morse tog del av den recension, som Steen lĂ€nkar till http://www.folkbladet.nu/281858/2012/01/19/europas-rasister-har-manga-ansikten dĂ€r Lars Böhlin behandlar Magnus Lintons nya bok ”De hatade” (se kommentarerna 1 och 54 till Julia Caesars söndagskrönika). Efter Böhlins recension följde flera lĂ„nga, vĂ€lmotiverade, ytterst kritiska kommentarer – som bland annat vĂ€nde sig mot Böhlins Ă„sikt, att skillnaden mellan muslimska invandrare och frĂ€mlingsfientliga svenskar Ă€r att INVANDRARE ÄR MERA DEMOKRATISKA. SjĂ€lv passade jag pĂ„ att i en kort kommentar upplysa om att recensionen just uppmĂ€rksammats av den dansk-svenska bloggen Snaphanen. NĂ€r jag nu, mitt pĂ„… Read more »

Morten - - -
Morten - - -
12 years ago
Reply to  Info

@ Info I forbindelse med snakken om muslimer og demokrati, kan det som yderligere kuriosum nĂŠvnes, at en mĂ„ling “viser”, at “danskere og minoriteter stĂžtter demokrati lige meget“. Der er altsĂ„ tal for det – og der er ud fra tallene, i fĂžlge visse tolkninger, desuden belĂŠg for at konstatere, at muslimer er en anelse mere demokratiberedte, end danskere (bare en bagatel, men ikke sandt: Stik imod fordommene). SĂ„dan arbejder de akademikere og journalister, vi har med at gĂžre: Med viden. SĂ„ megen talbaseret viden (“evidens”), at den fortrĂŠnger forstĂ„elsen. For tallene viser os naturligvis kun, hvor mange, der gerne… Read more »

Frank P
Frank P
12 years ago

I Norge udsĂŠttes taxachauffĂžrerne for det der ligner drabsforsĂžg: http://www.groruddalen.no/slapp-fri-og-ranet-drosje-med-kniv.5009200-77747.html

I Sverige udsĂŠttes kunden for kriminelle handlinger…

Hvem er gerningsmĂŠnd i begge tilfĂŠlde?

Thomas Nydahl
12 years ago

Detta osmakliga tilltag möter intressanta reaktioner. I dagens Information skriver man om Venstres kulturordfÞrer Michael Aastrup Jensen. http://www.information.dk/telegram/290970

SĂ„ hĂ€r bland annat: “- Det er totalt hĂ„n. Jeg forstĂ„r godt, hvis mange efterladte sidder med en ekstremt dĂ„rlig smag i munden, siger han. Nu fĂ„r de igen rusket op i deres tab. Nu vil de mĂ„ske fĂžle, at den der har drĂŠbt deres kĂŠre bliver udĂždeliggjort, siger Aastrup Jensen.”

Frank P
Frank P
12 years ago

I Sverige er de fuldstÊndigt uhÊmmede, nÄr det kommer til at kapitalisere pÄ Breivik.

“Men nĂ„gon GÅNG skulle man vilja att fler av de frĂ€mlingsfientliga reflekterade om invandrarna verkligen Ă€r ett bekymmer. Är de sĂ„ annorlunda?
Svaret Ă€r: Ja, de Ă€r mer demokratiska.”

Trist rasmus-modsat tankegang der dominerer fuldstĂŠndigt.

Nils
Nils
12 years ago

Blandt alle verdens interessante massemord er det altsÄ den norske galnings handlinger, Cafelatteteateret vÊlger at tage op i kunstnerisk form. Det kontroversielle ved dette kunstvÊrk ligger udelukkende i, at man roder lÞs med dÞde unge mennesker. Politisk er det norske massemord det mest harmlÞse pÄ kloden p.t. og derfor det perfekte valg, nÄr de forskrÊmte og fÞlgagtige vil provokere.

Marit
Marit
12 years ago
Reply to  Nils

Det er en provokasjon og en fornĂŠrmelse mot det norske folk, at ABBs uhyrligheter skal gjĂžres til teater i Danmark !
Jeg stÞtter i det heletatt ikke AP og AUF, men dette har med anstendighet Ä gjÞre. Og arrangsjÞrene gÄr ABBs Êrend, ved Ä gi hans ideer en plattform. Usmakelig !

Maria Due
Maria Due
12 years ago
Reply to  Marit

Marit.

Du har helt ret, og det er skamfuldt, at nogen kan vÊre sÄ rÄ og taktlÞs.

Tidligere medlem af Etisk RĂ„d, sogneprĂŠst Kathrine LilleĂžr har blogget om det i Berlingske Tidende.

http://kathrine.blogs.berlingske.dk/2012/01/21/umenneskelige-cafe-teater/

Morten - - -
Morten - - -
12 years ago

Der var ikke noget “miljĂž” omkring Breivik. Ingen “hĂžjreflĂžj”, ingen “gruppe”. Han var i den grad isoleret, og vidste meget vel, at han ikke kunne betro sig til en mors sjĂŠl. SĂ„ selvom jeg gĂŠtter pĂ„, at Hanne Vibeke Holst fĂžler sig bekrĂŠftet i, at hendes advarsler mod den “hĂžjreekstremisme” vi, i fĂžlge hende, helt “overser” faren fra, var berettigede og profetiske, sĂ„ har hun ikke ret. For at nogen af alle de, der har gavn af at foretage koblingen mellem bestemte analyser af en problemstilling og vold, skal have ret, skal der vĂŠre et miljĂž omkring voldsudĂžveren. Svarende til… Read more »

22
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x