8
maj
Seneste opdatering: 8/5-12 kl. 1851
24 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

(Chris Holmsted Larsen på Facebook, april 2011)

Mag. art. og ph.d.-studerende ved RUC, Chris Holmsted Larsen tørrer i en rapport, der er bredt refereret i medierne i dag, Breivik af på Snaphanen og Uriasposten, og associerer os en passant, som om det ikke var nok med Breivik, med skoleskyderier – som et ’beslægtet’ problem.

Denne skyggeside af informationsteknologien gjorde sig bl.a. gældende i Anders Breiviks opbygning og udførelse af terrorangrebet i sommeren 2011. Meget tyder på, at Breivik ikke kun anvendte de digitale medier effektivt til at sprede sit manifest. Han blev i årene op til terrorangrebet stærkt inspireret og bestyrket i sine fjendebilleder via højreekstreme og antimuslimske websites. En efterfølgende netværksanalyse, foretaget af den britiske avis The Guardian, viste bl.a., at Breivik i sit manifest havde hentet inspiration fra flere hundrede højreekstreme og antiislamistiske websites, blogs og debatforums, herunder de stærkt antimuslimske danske websites Uriasposten og Snaphanen. Dermed var Breiviks terrorangreb også udtryk for en ny type politisk webekstremisme, hvor hadefulde holdninger søges realiseret i praksis.

Beslægtet har webmediets ekstremistiske skyggeside vist sig i de senere års skoleskyderier, hvor massakre begået af helt unge mennesker i bl.a. USA, Tyskland og Finland udelukkende er forbundet via den inspiration, der finder vej via de digitale medier og sociale medier. Anders Breivik er et eksempel på, hvad der kan betegnes som en selvradikaliseret person. Dvs. en individuel radikaliseringsproces, hvor der ved hjælp af ekstremistiske medier opbygges en ekstremistisk politisk identitet. Denne proces pågår ofte uden, at samfundet har mulighed for at gribe ind. Disse ensomme ulve udgør i dag en central trussel i forhold til politisk ekstremisme. (Rapport: POLITISK EKSTREMISME I DANMARK side 19)

Man må dog lade ham, at han har et enkelt rosende ord. Det er godt, at sitet er åbent, så han kan holde øje med os!

I forbindelse med den præventive indsats er det positivt, at de fleste ekstreme politiske websites er frit tilgængelige for forskere og myndigheder, der vil følge udviklingen med henblik på en præventiv og reaktiv indsats. På den anden side er indgreb, i forhold til ekstreme politiske websites, og i det omfang de ikke direkte er truende eller racistiske, forbundet med vanskeligheder. En betydelig faktor er hensynet til ytringsfriheden. En anden er at disse websites, særligt for unge mennesker, fungerer som en slags politiske eksperimentarier, hvor der prøves kræfter med politisk aktivisme og identitetsudvikling. Mange af de unge vil senere glide videre ind i en demokratisk acceptabel politisk aktivisme, eller bare forsvinde fra det politiske overdrev uden nogensinde at have udført ekstreme politiske handlinger.

’Direkte’? Vi er måske ’indirekte’ truende, eller hvad? Det fremgår også, hvis man kan læse indenad, at sites som Snaphanen er udtryk for en demokratisk uacceptabel politisk aktivisme og i øvrigt en del af det videnskabeligt veletablerede begreb ’det politiske overdrev’. Hele hans skriveri er fuldt af insinuationer, fornærmelser og injurier. Det fremgår blandt andet, at vi ikke på overfladen, men i virkeligheden, er antidemokratiske, fordi vi ikke ønsker at give flere ærkekonservative-på-den-trælse-måde tredjeverdensborgere stemmeret i Danmark. Det fremgår også, at jeg åbenbart helt har misforstået liberalismen, som jeg jo ellers bekender mig til:

De to overordnede strømninger er nationalsocialisme og højrenationalisme. Den sidste strømning består af et blandingsforhold af ultranationalisme, antiislamisme og biologisk og kulturel racisme. Det drejer sig ikke om en ensartet strømning, men om en bevægelse, der består af en omskiftelig mosaik af ideologiske strømninger og organisatoriske knopskydninger. Højrenationalismen tager udgangspunkt i forskelligartede og ekstreme tolkninger af liberalisme, konservatisme og fascisme.

Ekstreme tolkninger af fascismen? Det må være slemt. Og ’kulturel racisme’ – er den ny, eller er det bare mig, der ikke er blevet svinet til på dén specifikke måde før? Jeg kan ellers godt nævne en række kulturer ud over min egen, som jeg beundrer. Men det er måske slet ikke tilladt at skelne mellem kulturelle sædvaner, man finder mere hhv. mindre tiltalende? For et år siden genfortalte Uriasposten en lille anekdote, der giver et vink om ekstremismeforskeren Holmsted Larsens ståsted:

“Denne “ekspert”, der her advarer mod “politisk vold”, har jeg mødt engang. Det var til en julefrokost på Historisk Institut i København. Jeg sad og talte med en holdkammerat, men så kom denne “ekspert” pludselig hen til mig, bukkede sig ned og stak sit hoved helt hen til mit og sagde, at den eneste grund til, at han ikke gav mig tæsk, var, at så ville han blive ekskluderet fra universitetet. Derefter placerede han en stor spytklat lige foran mine fødder. Måske derfor han er ekspert udi tankegangen bag politisk vold?” (Adam Wagner. 13. juni 2011, Chris Holmsted Larsen, venstreekstrem ekstremismeforsker)

Af Nemo
Se også: Chris Holmsted Larsen i ministeriel rapport: Svært at gribe ind overfor blogs der ikke gør noget ulovligt


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Nemo

Posted: 8 maj 2012 - 16:58 - Svar

For en god ordens skyld: Kursiveringerne er mine.

Morten Dreyer

Posted: 8 maj 2012 - 17:25 - Svar

Nu ikke så sart , enhver kommunikere på sin måde og du prøvede lige hans måde.

Du nævner kulture. Er det ikke som er i yougurt ?

Nemo

Posted: 8 maj 2012 - 17:35 - Svar

Ja, well … han er blevet betalt for det uvederhæftige makværk med mine skattepenge.

Santor

Posted: 8 maj 2012 - 17:42 - Svar

Ja, det er aldeles skræmmende at en “ekspert” , der vel skulle være uvildig, i den grad og i fuld offentlighed lufter sine egne sympatier med udtalte ønsker om at begrænse sine politiske modstanderes ytringsfrihed.

Agitprop for fuld udblæsning.

En Mand

Posted: 8 maj 2012 - 17:49 - Svar

Hvad andet kan vi vente os når folk fra RUC eller andre extreme venstre miljøer skrive om ikke socialister.

  Marie

  Posted: 8 maj 2012 - 18:20 - Svar

  Ikke-socialister?

  Forskeren glemte at nævne, at Breivik først og fremmest er betaget af Al Qaida.

  Det er også relevant at fundere over, om PET ikke bør revidere sin frygt for, at “de højreekstreme” er i gang med forberedelser til en racekrig?” Indtil nu har de jo ikke været til at få øje på.

  Hvor er de, hvem er de, hvad vil de?

  http://politiken.dk/indland/ECE1453348/pet-advarer-hoejreekstreme-forb ereder-sig-paa-racekrig/

  Den 31 marts i år var bogstaveligt talt en sort dag i Aarhus. Tusinder af venstreorienterede, mange kamufleret i hættejakker, var myldret til fra nær og fjern og blev beskyttet af en voldsgal hird, der igen og igen forsøgte at overfalde en flok mennesker, som udgjorde en ganske lille, lovlig og fredelig demonstration. De sortklædte fik hjælp af muslimske medborgere, og disse voldelige personer smed sten og cykler efter demonstranterne, hvoraf nogle til sidst løb for livet til deres biler. Dette er alt sammen fyldigt refereret i pressen.

  Hvor var de ekstreme højrenationalister? Ingen så dem.

  Og nu eksperten er ved Norge, bør han se nærmere på en indtil for nylig tårnhøjt respekteret nordmand, der hvad propagandalitteratur angår næppe findes mere ekstremistisk og derfor for nylig er indkaldt som vidne af Andres Behring Breivik i terrorsagen i Oslo Tingrett:

  den norske sociolog, matematiker og professor Johan Galtung med speciale i freds- og konfliktløsning. Galtung har i flere generationer stået som fredsaktivisten over dem alle, og nu viser det sig, at han er så antisemitisk og hinsides almindelig anstændighed og viden, at et af hans kampskrifter er ”Sions vise protokoller”, som jeg end ikke tror, at nynazisterne vil være bekendt at bruge mere. Måske tager jeg fejl i det, jeg er ikke så kendt med venstresidens erklærede nationalsocialister.

  Ja, jeg skrev venstresidens nationalsocialister/nynazister, for der er ingen socialister på højrefløjen, og det virker meget primitivt, at man end ikke vil være sine egne brune får bekendt. Bare spørg den tidligere nynazistiske leder Jonni Hansen, han har flere gange været opstillet til kommunevalg for sit socialistiske parti.

  Det er tragikomisk, at venstrefløjen rask væk tror, at den blot kan smide alt det suspekte over til højresiden. Det seneste eksempel herpå er den norske propagandist Øyvind Strømmens desperate forsøg på at få hvervet Johan Galtung mod højre,men den går altså ikke. Ham må man værsgod bare beholde, han er ren indavl fra den gyldne epoke, og brådne kar mangler man i det hele taget ikke.

  http://www.dagbladet.no/2012/05/08/nyheter/sos_rasisme/innenriks/tjen_ folket/medlemsrot/21480496/

   steen

   Posted: 8 maj 2012 - 18:33 - Svar

   Du så at Galtung nu skal vidne i cirkus Breivik ?

    Marie

    Posted: 8 maj 2012 - 18:47 -

    Ja da:

    “Samfunns- og fredsforsker Johan Galtung er det tredje nye navnet på listen. Han har tidligere sammenliknet Norges rolle i Afghanistan med Breiviks massedrap.”

    Han fedter ikke med beskyldningerne.

    http://www.dagbladet.no/2012/04/25/nyheter/innenriks/johan_galtung/ant isemittisme/jodehat/21290052/

    Egil

    Posted: 9 maj 2012 - 14:47 -

    Mener du ham professoren som tror at Zions Vises Protokoller er at betragte som kildemateriale?

    Marie

    Posted: 9 maj 2012 - 19:20 -

    Ja, og det er ikke fordi jeg er meget, meget dum og uvidende, sådan som du antyder.

    Marie

    Posted: 9 maj 2012 - 19:27 -

    Men fordi Galtung har nydt stor i respekt både i Norge og andre lande i mange årtier og været en af meningsdannerne. Han har pisket rundt med sit budskab på alverdens universiteter m.m. og på den måde bl.a. været en meget nyttig mand for de antisemitiske kredse, der er voksende.

   Marit

   Posted: 9 maj 2012 - 08:32 - Svar

   Takk, Marie ! Det er veldig viktig å få frem at massemorderen Anders Behring Breivik har Al Qaida som forbilde og inspirasjon. Dette blir selvfølgelig underkommunisert i norsk MSM, som vil si alle aviser og TV-kanaler.

    Marie

    Posted: 9 maj 2012 - 13:08 -

    Kære Marit, det var venligt af dig, Det er ikke med fornøjelse, jeg af og til træder på jer, men hvis det grusomme forløb, der i disse måneder udspiller sig i Oslo Tingrett, skal have nogen mening, må man som minimum forholde sig seriøst til de oplysninger, hovedpersonen fremkommer med.

Peter Buch

Posted: 8 maj 2012 - 18:56 - Svar

Det nævnes dog i en andren artikel i Politiken at- Der findes flere forskellige typer anti-demokratiske miljøer, der bekender sig til islamistiske ideologier i Danmark.- Snaphanen ikke nærmere omtalt eller i detaljer skildret og forsøgt placeret i et politisk spektrum i kilden:
http://politiken.dk/indland/ECE1618662/rapport-koebenhavn-har-i-aarevi s-haft-islamistisk-voldsfremmende-miljoe/

Marie

Posted: 8 maj 2012 - 19:15 - Svar

Her er endnu et vidne

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=589514

“Norge er i krig, og krig går ikke bare en vei. Afghanistan, Somalia, Darfur og flere muslimske land. Norske styrkebidrag til Afghanistan er hovedårsak. Karikaturene er bare en del av korstoget mot islam. Myndighetene bruker media for å drive ideologisk krigføring og deltar i krigen mot muslimer, mener sharia-studenten”

Prudentius

Posted: 8 maj 2012 - 20:04 - Svar

Godt at se Holmsted Larsen skilte med sine egne hyper-demokratiske credentials!

For den koldblodige massemorder Lenin var en sand Demosthenes og proletariatets diktatur intet andet end et nyt Athen.

Og islam er blot orientalsk progressivisme.

Og op er ned og ned er op.

Skjoldungen

Posted: 8 maj 2012 - 20:35 - Svar

Den akademiske standard er i frit fald. Ud over de nævnte fejl, fordrejninger og generelle BIAS, er denne ‘rapport’ utålelig alene ved dens sproglige ubehjælpsomhed. Stavefejl kan vel – i mådelige mængder – tolereres, men dansk grammatik på underskoleniveau ikke. For slet ikke at nævne udenlandsk: …spontant og desorganiseret…(idioten mener vel uorganiseret – hvordan kan man desorganisere noget spontant opstået?) og pluralis af forum: debatforums (sic.)… sacre bleu!

  Marie

  Posted: 8 maj 2012 - 23:38 - Svar

  Det næste bliver vel “debatforumser”. 🙂

  Spørgsmålet om videnskabelig uredelighed trænger sig på, for det er klart, at en ph.d. studerende netop skal demonstrere at være grundigt bekendt med videnskabelig metode og i anvendelsen af den skal leve op til videnskabelig redelighed. Det vil blandt andet sige, at vedkommendes arbejde skal kunne efterprøves ned i mindste detalje, og at han eller hun må undgå uoplyst ensidig eller forvredet fortolkning af egne resultater og konklusioner. Det har jeg tidligere været inde på flere gange.

  Begrebet “det ekstreme højre” har udviklet sig til at være et spøgelsesbegreb, ligesom når man før i tiden talte om “de underjordiske”, nisser og elverfolket i højen på gloende pæle.

Johansen

Posted: 8 maj 2012 - 23:06 - Svar

At en venstreekstrem såkaldt ekspert – der hylder en kommunististleder som Lenin – sværter islamkritiske blogs, er et fingerpeg om, at Snaphanen er på rette vej med sine lødige posteringer.
Fortsæt endelig den gode stil med veldokumenterede fakta og skarpe analyser. MSM halter håbløst bagud.

anonym

Posted: 9 maj 2012 - 05:49 - Svar

Han og Karpantschof (som blev benævnt som tidligere BZer, så dét er da et fremskridt trods alt) var også i 21.00 TVAvisen, i et ganske lødigt indslag, der fordelte sol og vind nogenlunde ligeligt, i forhold til DDR-standarden. Omend de 5 venstreterrorister, blev omtalt som aktivister. Og senere var der et indslag, hvori skolebørn blev hjernevaskede til at løbe for den gode sags tjeneste, nemlig for de ca. 170.000 udsatte børn (konsangvinitetsudfordrede?) der er i Danmark. Og selvfølgelig interviewede de en dreng der hed Mohammed Jensen (et godt (ny)dansk navn), som også var udsat. Men det allermest lyksalige for muslimistkultislamist-/multikultipropagandisterne, var dog, at der var sådan en stor farvevariation iblandt dem, at deres automatiske zoomen ind på ikke-hvide var helt og aldeles unødvendig.
Steen, du har jo forstand på videoudstyr, så du ved måske hvordan det fungerer rent mekanisk og teknisk med brunzoomingsteknologien indenfor TVbranchen!.

Og hvis Chris Holmsted Larsen og ligesindede læser med her, så skal jeg da satansgerne give nogle ekstremt ekstremistiske ekstremistbetegnelser for og på virkeligheden, i landet ovre på den anden side af Sundet.

Voldtægtssverige (6.509 i foreløbige tal for anmeldte voldtægter i 2011, men dog den obligatoriske 10% stigning).
Våldshemmet (ikke mit eget påfund).
Mangvåldshemmet.
Pædofilisverige (2.990 anmeldte voldtægter mod mindreårige i 2011, berettiger vel fuldt ud til en sådan betegnelse).
Folkemordssverige.
Folkeselvmordssverige.
Genosuicidistan.
Sadististan.
Etnomasochististan.
Etnoflagellantistan.
Misogynistan.
Homo(fili)cidistan.

Og hvis det ikke var for Snaphanen, hvordan ville der så være en dansk vinkel på hvad der foregår derovre? For dét beskæftiger MSM sig ikke med!

  steen

  Posted: 9 maj 2012 - 06:26 - Svar

  “Sandheden er ekstrem”, kunne man sige med en lettere omskrivning af Brecht. Jeg springer op og falder ned på det pseudoakademiske pladder, jeg har set det for mange gange, jeg gider ikke engang læse det.. De der røde ekstremismeforskere, kommer til at opleve en ekstremisme i Europa, der siger spar to – og de vil – hvis de vokser lidt til – indse, at de har været på den politiske galej, der skabte den.

  For det er klart – vi går en tid i møde med politisk polarisering, det tror jeg også, jeg ikke bare tror det, jeg ser det. Og en dyb økonomisk krise evt. tilsat nogle muslimske terrorangreb, vil speede den op over hvad vi kan forestille os.. Men det jeg kan forstå står i denne rapport, så jeg langt mere ildevarslende og hæderligt beskrevet i ‘From voting to violence?’ der kom tidligere i år.

  Holmsted Larsen kommer fra samme røde pølsefabrik som EXPOs såkaldte ‘rapporter’, og dem fik jeg nok af for ti år siden, og om 20 år når han måske er holdt op med at kalde hæderlige demokrater for højreekstremister, vil ikke turde genlæse sin egen ‘forskning’. Men jeg læser med fornøjelse Kim Møllers dekonstruktion af det.

  Om 15 år vil man regne Kim Møller for den bløde, demokratiske, konsensussøgende midte, han vil ikke have flyttet sig, omgivelserne vil. Virkeligheden vil have overhalet os alle højre og venstre om, og den vil ikke være skabt af Snaphanen og Uriasposten-.

  For mit eget vedkommende, ‘skaber’ jeg ikke særligt meget, og jeg skriver heller ikke megen opinion. Jeg blogger som jeg fotograferer – jeg holder ting frem, så man kan studere dem. Helst sådanne, som er underbelyste af andre. Men hvad, Wilders fik jo også røg for at lade andre optræde og ytre sig i 14 minutter i FITNA.

  Jeg er ikke en ‘samfundsdebattør’, der lider af daglig meningitis. Hvis Holmsted Larsen har et problem med denne blog, har han et problem med virkeligheden, og det interesserer mig ikke. Hvis der pludselig dukkede nogle op på humaniora, der ikke lignede 100.000 andre, ville jeg nok blive interesseret. Jeg kendte ikke så meget til humaniora for ti år siden, men jo mere jeg har lært dem at kende, desto mere sætter jeg pris på naturvidenskaberne.

Marie

Posted: 9 maj 2012 - 13:01 - Svar

Er det mon noget i den her retning, Holmsted Larsen forestiller sig?

http://www.youtube.com/watch?v=UuAevxbgjc8

Marie

Posted: 9 maj 2012 - 17:43 - Svar

I dag har jeg haft tid til at læse Ann-Sophie Hemmingsens og Chris Holmsted Larsens rapporter, og nedenfor citeres nogle af perlerne, som der er mange af. Der er ikke tale om egentlige forskningsarbejder, højst om skitser pudret med personlige credoer, som man kan frygte vil glide smertefrit ned, hvis læserne har de samme holdninger, og mon ikke ministeren har det.

For Holmsted Larsens vedkommende tillægges enkeltpersoner helt urealistisk betydning. Det gælder for eksempel den tidligere gymnasieelev Daniel Carlsen, som blev landskendt pga. sit nynazistiske flip, men ellers var god nok til at komme i Livgarden og stå vagt for Hendes Majestæt Dronning Margrethe II. Hvoraf jeg konkluderer, at PET ikke anser ham for at være en sikkerhedstrussel. Chris Holmsted Larsen ser helt anderledes på den sag, og det virker ufrivilligt komisk.

DIIS REPORT

ANTI-DEMOKRATISKE OG
VOLDSFREMMENDE MILJØER
I DANMARK, SOM BEKENDER SIG
TIL ISLAMISTISK IDEOLOGI
HVAD VED VI?

Ann-Sophie Hemmingsen

”Danskere i udlandet
Der har også været tilfælde, hvor danskere er blevet mistænkt for at have planlagt
eller gennemført terrorangreb i andre lande. Eksempler på dette er en dansker,
som mistænkes for at have gennemført selvmordsangrebet i Mogadishu i Somalia i
december 2009, og en dansker, som i 2007 blev anholdt i Etiopien mistænkt for at
engagere sig i kampe i Somalia. (s. 36)”

Uha, de fæle danskere!

….

POLITISK
EKSTREMISME
I DANMARK

Chris Holmsted Larsen

”…En af årsagerne kan være, at det er forbundet med betydelig sociale omkostninger at stå frem som højreekstremistisk nationalsocialist. Omvendt er det nemmere at gemme sig i mængden som højrenationale uden det får samme konsekvenser for arbejdslivet, familien og øvrige sociale relationer. Sidst, men ikke mindst, så opfatter mange på den højrenationale fløj
nationalsocialismen som en tysk og dermed en udansk ideologi, der ligger fjernt fra den særlige danske højreekstremisme, der er nationalkonservativ og antirevolutionær (s.13)”

Det skulle vel ikke forholde sig sådan, at Holmsted Larsen har problemer med at få sine ”højreekstremistiske nationalsocialister” anbragt i et borgerligt univers, hvor revolution ikke er på tale? Eller sagt med andre ord, Holmsted Larsen vrøvler fælt, fordi han på død og livet vil undvige den kendsgerning, at nynazister er socialister og derfor med på venstrefløjens revolutionsromantik.

……….

”Der har periodisk, særligt under bandekrigen, været rygter om samarbejder mellem kriminelle bandemiljøer, dvs. rockermiljøerne, og den ekstreme højrefløj. Der findes dog ikke noget holdbart materiale, der understøtter at dette systematisk skulle være tilfældet. Omvendt må det antages, at der foregår en drypvis trafik af unge højreekstremister, der skifter over til rockermiljøet, hvor værdier i forhold til maskulinitet og vold er stort set identisk, men hvor aktiviteterne kaster en mere kontant belønning af sig i form af social anerkendelse og likvide midler. Selvom der endnu ikke foreligger nogen undersøgelse af fænomenet, så findes der konkrete eksempler på dette. Fx er et tidligere ledende medlem af Combat 18, der i 1997 blev idømt 8 års fængsel i en bombesag, hvor han desuden skød og sårede en politibetjent, sidenhen blevet medlem af først rockergruppen Bandidos og senere Hells Angels. (s.18)

Nu ved du, hvilken vej, det går med dig, Steen. Rygterne er bedagede men ser solide ud.

EH

Posted: 9 maj 2012 - 22:45 - Svar

Manden kan have en vis utilsigtet pointe. Nettet er vist sprængfyldt med anti-semitiske og anti-vestlige hjemmesider. Mon ikke der foreligger et ubevidst associationsspring hos”eksperten”. Selv denne fuldmægtig må i de inderste afkroge af sin snørklede hjerne gemme på en forkætret opfattelse af at muslimske terrorister vist nok fører ganske komfortabelt på point udi disciplinerne vold, undertrykkelse og drab på uskyldige.
Endelig fik han chancen for at lette lidt på trykkogeren med det fortegn som passer bedst ind i hans sygeligt enøjede forestillingsverden. Der er dog en væsentlig ting som hr. Larsen bevidst ikke har med. Forskellen på Snaphanen/Uriasposten og disse sider er at de førstnævnte ikke opfordrer til vold i modsætning til adskillige af de andre. Ja ja vi har naturligvis alle en evne til associere. F.eks. dukker begreber som samarbejdspolitik, medløbere og landsforrædere nemt op hos mig, når jeg læser udgydelser som disse. Hvad angår TV-mediernes brug af eksperter så… Ja suk.

Leave a Comment