27
jun
Seneste opdatering: 27/6-12 kl. 1211
1 kommentar - Tryk for at kommentere!
Del...

En gæst fra udlandet havde ikke været der i 30 år. Jeg ville have været i Bakkens Hvile, men det er kun om aftenen. Jeg mindedes Dirch Passer i Cirkus Revyen, The Defenders i Place Pigalle og Steppeulvene i Valhalla, skød lidt med maskingevær, kørte radiobiler, gik i 3 D bio med bevægelige sæder, drak øl og kiggede på mennesker. Bakken er folkelig og lokal, de eneste turister der virkelig præger den, er fra Skåne. Det er jo ferie, også på bloggen. Det må jeg minde mig selv om.

Kimen til dagens forlystelsespark Dyrehavsbakken blev lagt, da den unge pige, Kirsten Piil, tilbage i 1583 fandt den hellige kilde, som fik datidens danskere til at valfarte til Dyrehaven. Og hvordan denne trafik med tiden udviklede sig til et gøglermarked og siden til nutidens moderne forlystelsespark. Hør også om, hvordan Pjerrot indfandt sig i starten af 1800-tallet, om verdens eneste tilbageværende sangerindepavillon, Bakkens Hvile, om den legendariske Professor Tribini og mange mange flere Bakke-historier. Det bliver en vandring gennem mere end 400 års dansk kulturhistorie. Dyrehavsbakken.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Birgitta Svedjot

Posted: 30 juni 2012 - 08:02 - Svar

Lägg gärna till Köpenhamns tågmusik som är signaturmelodi i svenska TV-programmet “På spåret”!

Leave a Comment