23
jul
Seneste opdatering: 26/7-12 kl. 1648
48 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

A Back Door into the Olympics

Snaphanen i Politikens fantasiunivers

Politiken havde i går en lang artikel, der er mikrofonholderi for norske Lars Gule, der i modsætning til mange andre gerne ville indtage scenen som vidne i Breivik sagen. Gæt engang hvorfor. I den skriver journalist Claus Blok Thomsen fra Oslo. Der er gået et år siden Politiken skrev en insinuerende artikel om danske blogs bygget på samme lamme, uvidende kilder – Terroristens holdninger kom fra netværk stiftet i København – og nu er vi efter 12 måneder tilbage ved Ground Zero på Rådhuspladsen 37 igen. Thomsen har ikke haft tid til at undersøge noget, – det er jo sommerferie – så han bruger sin egen avis som kilde og sandhedsvidne, og det skal man ikke gøre. Men da avisen nødigt vil gå glip af ét eneste politisk point her på Breivik-sagens faldereb, så går Thomsens taster frisk og improviserende afsted. Ordene om denne blog er journalisten Blok Thomsens, ikke Lars Gules:

Forud for sine terrorangreb havde Breivik beskrevet sin politiske ideologi i et såkaldt manifest. Breivik har forklaret, at et af hans store ideologiske forbilleder er den norske blogger Fjordman, som bl. a.har skrevet på den danske hjemmeside Snaphanen, der ligesom Fjordman selv agiterer mod muslimsk indvandring. Breivik har sagt, at han også er stærkt inspireret af et internationalt netværk, som han selv kalder Viennaskolen, hvis tese er, at Europa befinder sig i en borgerkrig mellem den traditionelle vestlige kultur og en politisk korrekt og multikulturel marxisme. Omkring dette netværk er der flere danskere – heriblandt Steen Wieks, blogger på Snaphanen, og Anders Gravers, leder af organisationen Stop Islamiseringen af Danmark. – Breivik kunne lige så godt have været svensker eller dansker, Politiken 22.07.2012 – ikke online

1) Jeg hedder ikke ‘Steen Wieks’, det navn er opfundet af den primitive, Radikale konspirationsteoretiker og dyslektiker Margrethe Monika S. Hansen.. Hun interesserer sig langt mere for at snage i personer end for politik, og dette var, hvad hun kunne komme op med. Hvis hun havde evnerne, ville hun bruge tiden på at lave et arkiv over dem, hun ikke kan lide. Det har hun ikke. Derimod har Kim Møller kortlagt hendes netchikane ned i mindste detalje. Med sådanne venner behøver Politiken og den værdipolitiske venstrefløj ingen fjender.

2) Der findes ikke noget der hedder ‘Viennaskolen’ andet end i Breiviks fantasi (og i musikken) og jeg har aldrig anvendt udtrykket ‘multikulturel marxisme.’ Jeg aner ikke, hvad det er.

3) Jeg kender ikke og har ingen forbindelse til Stop Islamiseringen af Danmark eller Anders Gravers og er derfor ikke medlem af noget netværk med dem.

4) Jeg har aldrig givet udtryk for, at Europa befinder sig i en borgerkrig af den enkle grund, at jeg ikke mener det. Jeg advarer tværtimod mod at grundlægge betingelserne for en, noget jeg er klar over i sig selv betragtes som suspekt blandt multikulturalister. Blandt mange andre har en svensk officer advaret mod det at grundlægge en borgerkrig i Sverige, han mener desværre også, at betingelserne er lagt til rette. Næsten 90 % af verdens blodige konflikter, der kræver over 1000 døde om året, involverer islam, det er umuligt at ignorere. En advarsel er sund fornuft, og sandheden er ikke anstødelig på denne blog, som den åbenbart er i Politiken. Jeg publicerer andres tekster, jeg modtager med tak og finder interessante nok, deriblandt Fjordmans, og disse kan Politiken gerne kalde ‘agitation’, som avisen lyster. Det er ikke mere agitation end Dagbladet Politiken, da jeg er i det mindste ikke nødt til at gribe til løgn og tredjerangskilder.

Ja, Breivik ville efter en sandsynlighedskalkule have været svensker, så sandt som svensk demokrati er Nordens mest dysfunktionelle, ikke mindst på grund af pressen. Det er usandsynligt, han ville have været dansk, men enhver – ikke mindst PET – ved at sandsynlighedsberegninger ikke kan tage højde for psykolgisk/psykiatriske patologier i enkeltpersoner. Så langt har Politiken ret i sin rubrik, selvom den er mindre dybsindig end denne tolkning af den.

Men nu vil den endnu engang forbinde mig med Breiviks monstrøse forbrydelse på et grundlag, der ikke har nogen virkelighedsforankring. Det er så tyndt, at det tangerer injurier. Disse er blevet ‘second nature’ for min barndoms Politiken, men det siger noget om avis, der engang havde journalistisk stolthed, at den må gribe til fiktioner, for at nå sit politiske mål. Havde Politiken været at betragte som en hæderlig nyhedskilde, ville jeg have overvejet at svare på dens spørgsmål, hvis den henvendte sig, men det var allerede udelukket efter dens kampagneartikel for et år siden. Ja, man burde måske skrive til dem, og bede dem berigtige usandhederne, men det gider jeg heller ikke.

Og iøvrigt: Når jeg ikke skrev noget om Store Utøya dag i går, har det flere grunde. For det første er sorgens sprog tavshed, meditation og tårer, forsøg på at trøste de utrøstelige, at hæjlpe hinanden med at begribe det ubegribelige – ikke Thornings, Springsteens og Mikael Wiehes hule larm. (“Denna sång om det fascistiska ogräset har dessvärre inte förlorat i aktualitet. Men nu är det inte i Latinamerika utan i Europa som fascismen växer sig starkare. Och Norden håller sej väl framme: Danskt folkeparti, det norska Fremskrittspartiet och Sverige som ligger etta på den europeiska nazitoppen.”)

Så bombastisk blev der plukket lavthængende politiske points i går, og jeg var en af dem, der ikke orkede at overvære det. Thorning og Stoltenberg klapper, men det er uværdigt at lade Wiehe, en livslang programsanger for den yderste venstrefløj og hylder af totalitær kommunisme, der har kaldt danskere over en kam for ‘pølsefascister’, fremføre sådan en gang splittende, politisk propaganda på en sørgedag. Springsteen er det nærmeste man kommer til socialdemokratisk main-stream rock, jvf. Sahlin og Bjerregaard, kort sagt en politisk markering der må have været en lidelse at gennemleve for enhver pårørende til ofrene. Hvis dette er vor tids sørgemarkering, så har vi mistet sorgens sprog. Skulle der skrives noget om tragedien, skulle det gøres præcis sådan her, og til det har jeg intet at tilføje, fordi det ikke kan skrives bedre.

For det andet, er det der skulle siges, til overflod blevet sagt, nåh ja, ikke af Politiken hvis målgruppe af offenligt ansatte kvinder i 35-års alderen, åbenbart skal have bladets myter ind med ske to gange. Og for det tredje er min egen personlige historie med Norge og eftervirkningerne af Utøya endnu ikke moden til offentliggørelse. Jeg kom ved et tilfælde og uforvarent nærmere på den end de fleste danskere. Politiken kan jo kigge forbi, hvis jeg skriver om det og hvis de vil have noget mere at lyve om. – SE også Politiken atter med Lars Gule (og Shansen) som kilde – Breivik kunne lige så godt have været dansker… og Utøya: Mikael Wiehe sang om fascistisk ugræs for Helle Thorning-Schmidt – Oprindeligt skrevet mod DF.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Prudentius

Posted: 23 juli 2012 - 18:13 - Svar

Politiken er vel et af de bedste eksempler på hvordan store dele af journalistkorpset har skiftet journalistikken ud med tovholderi for den multikulturelle utopi.

For hver dag der går, gør deres ikke-beskæftigen sig med virkeligheden dem stadigt mere uinteressante.

  Prudentius

  Posted: 23 juli 2012 - 18:23 - Svar

  For folk vil jo i sidste ende have svar på hvorfor multikuturen og samfundets deroute går hånd i hånd.

  Og ikke mere fortielse, røvdårlige bortforklaringer, ideologiske tuderier og latterlige beskyldninger.

  Jo senere Politiken og de mange andre multikulturalister på tryk opdager det jo bedre, for desto sværere får de ved at overleve bladdøden.

silver account

Posted: 23 juli 2012 - 19:13 - Svar

Nu finns Julia Caesars båda böcker att köpa. Världsmästarna – När Sverige blev mångkulturellt 442 sidor. och Fler ministrar borde gråta – Tjugoen oönskade krönikor 277 sidor. Här beställer man böckerna: Via email: order@books-on-demand.com eller telefon 46498213360 eller fax 46498213329 Inget förlag har velat ge ut böckerna, och Julia Caesar har därför själv bekostat tryckningen av båda böckerna. De läsare som vill ge ett bidrag till tryckkostnaderna kan göra det via PayPalkonto.

falkeøje

Posted: 23 juli 2012 - 19:37 - Svar

Lad dem dog få bladdøden!!!
De har sammen med Journalisthøjskolen arbejdet stædigt
mod denne tingenes tilstand i mange år.
Alle blade mener i dag det samme.
Vi savner i dag et dagblad, der er stik imod alt det, de andre
er for.

falkeøje

Rajmus

Posted: 23 juli 2012 - 19:46 - Svar

Jeg deler Breiviks holdninger omkring islam.
Og bekymringerne omkring islams udbredelse i vesten.
Men hans handlinger er hans egne, og hans manifest hans eget, og kun Breivik selv har ansvaret for dem.

At beskylde blog læsere/skrivere for Breiviks gerninger. Er kollektiv demonisering af anderledes tænkende.
Faktisk en form for racisme mod mennesker med en anden politisk holdning.

Og de der ultra racistiske hemmelige foreninger, som beskrives i politiken. Tror jeg kun findes i syge menneskers fantasier. Tankerne om at dræbe alle anderleds tænkende og invadere deres lande. Systematisk voldtage kvinder og børn. og gøre befolkningerne til slaver.

Findes kun i koranen.

Maria Due

Posted: 23 juli 2012 - 21:08 - Svar

steen

Posted: 23 juli 2012 - 21:22 - Svar

Det er vel lidt underligt, at det bare er Breivik og Strømmen, der kender den ‘skole’, og ingen af de involverede.?? Nuvel, dette er Strømmens store karrierchance. Peder kan skyde en hvid pil efter sin. Jeg ser nogle i Norge vil have hans kronikker forsynet med en rød advarsel:

Det betyr at alt som kommer fra Jensens hånd, må leses som om det var påført en tydelig advarsel i rød skrift:

http://www.verdidebatt.no/debatt/cat1/subcat11/thread290778/#post_2907 78

  Maria Due

  Posted: 23 juli 2012 - 21:50 - Svar

  Jeg synes, at Øyvind Strømmen forklarer sig tydeligt. Det er den counterjihad bevægelse, som du har skrevet så meget om, han mener. Lars Gule savner vel den opmærksomhed, som retssagen gav ham i rigelige mængder, og som han syntes at trives og blomstre med. Forstå det, hvem der kan.

  Hans Hauge blev efterhånden noget vidtløftig i JP, hvor han ikke mere skriver klummer, men havde en ganske god artikel i Kristeligt Folkeblad i går.

  http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/article4181827.ece

  Jeg er enig i meget af det, Hauge skriver. De væsentlige forhold om Breiviks barndom blev holdt tilbage, skønt de er velkendte på avisredaktionerne, som politiet lækkede til.

  Tror man skal være norsk for at værdsætte den retssag. Og medlem af Arbeiderpartiet for at værdsætte Michael Wiehes optræden i går på Utøya, der set herfra var usædvanlig smagløs og ekstrem. Manden er sidst i tresserne og står med hadet lysende ud ad øjnene og bilder de unge mennesker, mange var kun børn, ind at fascismen er ved at snige sig ind på os. Flere medlemmer af regeringen synger med, de kan melodien og teksten, og de vidste, hvad de fik, da de opfordrede Michael Wiehe til at optræde.

  Faktum er imidlertid, at under den umådelig lange retssag og forspillet, begge dele meget pinefulde, synes jeg, kneb det gevaldigt med at hæve bevisbyrden ang. den påståede fascisme, som er et Gules yndlingsemner. Han er i øvrigt også for gammel til løbe rundt og sladre. Det er på allerhøjeste tid at få fodfæste og bruge fornuften. Se blot, hvordan det er skredet på børserne i dag.

   Maria Due

   Posted: 23 juli 2012 - 21:54 - Svar

   Det var desværre et forkert link, og nu kan jeg ikke slette det. Her er det rigtige:

   http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/471101:Kronik–Breivik-har-ikk e-for-alvor-aendret-noget-i-Norge

   steen

   Posted: 23 juli 2012 - 22:07 - Svar

   1) Jeg ville bare påpege, at der ikke eksisterer nogen “Vienerskole” andet end i Breiviks fantasi. Han har opfundet ordet.

   2) Counterjihjad bevægelsen, har jeg skrevet meget om den ? Jeg har dokumenteret en smule af det, jeg har præsenteret enkeltskribenter. Den “bevægelse”, som Expo, Strømmen og mange andre har skrevet om, jeg ved ikke hvor meget mening det giver. Hvem er med og hvem ikke ? Den er så stor, grænserne er så flydende, venskaberne går sådan på tværs, at ikke engang de involverede ved, at de er medlemmer af en international bevægelse. Der sidder ikke nogen edderkop midt i spindet. Sidder der en midt i Strømmens spind?

   Man kan ikke indfange det under en hat, som Strømmen og EXPO gerne vil. Det er alt for omfattende en strømning i hele Europa, og så vidt jeg kan se, vokser den hurtigt nu sammenlignet med for fem år siden. De får virkelig travlt med deres ‘forskning’. Det må være den løseste græsrodsbevægelse, man kan tænke sig, og at vikle sådan nogle op i en internettid, er halsløs gerning. PET kunne naturligvis gøre det, men da ingen jeg kender, er lovbrydere, vil det forhåbentlig aldrig ske fra en demokratisk statsmagts side.

    Maria Due

    Posted: 23 juli 2012 - 22:16 -

    Påstår Strømmen det? Jeg husker ikke alt, hvad han skriver i sin bog, den er lidt rodet og præget af hastværk, men det var vel ikke så langt fra det, som du beskriver som et løst netværk. Det skulle være styrken. Det er meget sporadisk, hvad jeg har opfattet i årenes løb, jeg har aldrig læst de bøger, som hovedpersonerne har skrevet og ej heller deltaget i møder eller mødt dem på anden måde.

   steen

   Posted: 24 juli 2012 - 10:47 - Svar

   Det er rigtigt:

   “De væsentlige forhold om Breiviks barndom blev holdt tilbage, skønt de er velkendte på avisredaktionerne, som politiet lækkede til.”

   Jeg mener, jeg har skrevet om det her. Psykiateren fra dengang ville gerne vidne, men måtte ikke.

    Maria Due

    Posted: 24 juli 2012 - 17:46 -

    Havde det stået til mig, skulle ABB også have været overtalt til at lade sig hjernescanne, og mon ikke det kunne have ladet sig gøre at slå en handel af, hvis man lukkede for hans adgang til Internettet, indtil han viste sig samarbejdsvillig. I betragtning af de ressourcer denne retssag ellers lægger beslag på, burde en scanning efter min mening ikke have været udeladt. Men den kunne jo “risikere” at pege i samme retning som Torgeir Husby og Synne Sørheim.

    Jeg synes, at de to fik en ussel behandling, sladderen var kolossal fra mediernes side, da de satte alt ind på at få ABB erklæret tilregnelig. Ikke for hans skyld, men for at kunne gå i kødet på andre, hvis han bliver kendt tilregnelig. Det er ikke tilfredsstillende for psykiaterfaget, at man lander på to så forskellige vurderinger, og det er direkte ødelæggende for tilliden, når kollegaer, der aldrig har truffet ABB stiller diagnoser i medierne. Jeg kan kun sige, at jeg ikke har rokket mig fra mit første indtryk, omend jeg er forundret. Og at jeg var fuld af sympati overfor Sørheim og Husby under de to maraton seancer, hvor de fremlagde deres arbejde i retten. Nok er jeg ikke uddannet psykiater, men jeg har tilstrækkelig uddannelse til, at jeg kunne følge med i den sobre og dygtige fremlægning. Det klarede de med bravur, og Herregud hvor må det have været anstrengende. Det er bestemt ikke tilfredsstillende, at det nu er op til dommeren at være “overpsykiater”.

   Kimpo

   Posted: 24 juli 2012 - 11:35 - Svar

   Nej, Maria Due. Det er for dumt at forklejne Hauge på den måde. Hauge var en af Groft Sagts rigtige gamle panel, inden Berlingske døde helt og blev lyserød zombie. Hauge er en personlighed, der i høj grad har styrket ytringsfriheden netop ved at bringe skævheden til ære og værdighed.
   Rigtigt at han ofte kører ud ad tangenten og nogle gange taber sit publikum. Rigtigt at jeg ofte synes han skriver det værste vrøvl. Men han skriver altså også ting så rammende finurligt, som ingen andre. Dannet, men stadigt søgende efter nye konstellationer. Den rå fornufts supplement af nuancer. Det, tidens humanistiske akademikere burde og hævder at være, men aldrig kommer i nærheden af i deres stivnede middelmådighed. Lige så lidt Morten Uhrskov som jeg er Kate Bush, men immervæk et af ytringsfrihedens fornemste udtryk og mange klasser over det meste.

    Maria Due

    Posted: 24 juli 2012 - 14:53 -

    Dumheden og tarveligheden er helt på din side, for du opstiller en stråmand, som ikke hører nogen steder hjemme.

    Jeg bragte Hans Hauges navn på bane for at fremhæve noget godt, det kan enhver konstatere ved selvsyn, og jeg har aldrig skrevet de ubehageligheder om ham endsige haft lyst til at gøre det, som du hyklerisk fyrer af under påstand af at forsvare ham. Endnu en gang vil jeg opfordre dig til at lade mig være i fred. Du er for længst gået langt over stregen for, hvad du kan tillade dig. Jeg kender dig ikke og ønsker heller ikke at komme til det, og jeg har ikke læst dine seneste private mail til mig. De blev blot slettet.

    Kimpo

    Posted: 24 juli 2012 - 21:17 -

    Rolig nu, Due. Du skrev dog
    “Hans Hauge blev efterhånden noget vidtløftig i JP”
    , og det er jeg ret uenig i. Og selvom du senere roste ham, benyttede jeg lejligheden til at rose ham lidt mere.

    Jeg ved ikke hvad der er galt med kvinder, især debat-kvinder, men eftersom jeg ikke har kommunikeret med dig i evigheder (må være måneder eller år siden vi har udvekslet email eller web-kommentarer) synes jeg du skal tage det roligt. Selvom det ikke interesserer dig, kan jeg da godt sige, at de fleste af dine kommentarer har været udmærkede gennem årene. Men af og til kalder dine lidt selvfede smagsdomme på modsigelse.

   Lars Gule

   Posted: 26 juli 2012 - 12:41 - Svar

   Hvilken oppmerksomhet er det jeg søker? Og hvordan kan det være at jeg er opptatt av fascismen til Behring Breivik, mens Strømmen ikke er det – når det vitterlig er Strømmen som klarest har gått ut med karakteristikken av Behring Breivik som fascist? På både sin blogg og i sine kommentarer til mediene.

   Ja, ja. Det er aldri dumt å ha greie på det man skal skrive om – og å dokumentere sine påstander.

   Lars Gule

norge

Posted: 23 juli 2012 - 21:26 - Svar

Vi snakker altså om terroristen Lars Gule som selv ble tatt med nesten 1 kilo TNT på vei til Israel for å sprenge jøder i luften i 1977, sånn bare for å gjøre galskapen komplett.

  Maria Due

  Posted: 23 juli 2012 - 22:56 - Svar

  Ja, det er tragisk, når folk er så hadefulde, at de helt taber hovedet og ikke bliver klogere med alderen.

  Lars Gule

  Posted: 26 juli 2012 - 12:44 - Svar

  Sprenge jøder? Hvor har man det fra? Ingen steder. Ren løgn med andre ord.

  Les for eksempel her: http://no.wikipedia.org/wiki/Lars_Gule eller etterordet i min bok Ekstremismens kjennetegn.

  Lars Gule

   Maria Due

   Posted: 26 juli 2012 - 14:58 - Svar

   Jeg tror ikke, at Lars Gule skal regne med stor interesse for sine bøger i Danmark, eller at han kan lokke nogen til at besvære sig med at læse hans argumenter i dem. Hans optræden under retssagen miod ABB, før og efter, fortæller det hele.

   Hvad fortiden angår, er det jo ikke enhver, der har gennemgået DFLP’s våbenoplæring og instruktion i hvordan man sætter en tidsindstillet bombe sammen. Den slags er for ekstremister, og det er også dem, der bliver taget med sprængstoffer gemt i bagagen. Hvad det har passet hr. Gule at underholde myndighederne med af forklaringer, kan en seriøs debattør naturligvis ikke acceptere som den endelige sandhed.

   Ole Paus siger det morsomt og enkelt:

   http://www.youtube.com/watch?v=hJbvaHK61sQ

    Lars Gule

    Posted: 26 juli 2012 - 16:04 -

    Og min opptreden under rettsaken, hva var så galt med den? Slike innforståtte PK-synspunkter som Due har formilder, sier jo absolutt ingen ting. Så venter jeg da heller intet fra den slags “debattanter”. Due & co synes rett og slett ikke i stand til å anføre argumenter. De gir bare uttrykk for sin (dårlig funderte og ubegrunnede) antipati.

    For det burde vel ikke være vanskelig å peke på noe jeg sa som var galt, i en eller flere av mine kommentarer i løpet av rettssaken, eller i min forklaring for retten for den del.

    Lars Gule

   Maria Due

   Posted: 26 juli 2012 - 17:07 - Svar

   “Jeg gidder ikke diskutere på et slikt grunnlag eller med propagandister. Det blir det bare tull av.”

   Sådan skriver Lars Gule i en anden tråd, men ikke desto mindre har han da over lang tid været fast “inventar” på en af de politiske norske blogge, som han angriber for at udspy “islamofob” propaganda. Man må konkludere, at norske universitetsfolk ser ud til at have god tid.

   At jeg skulle være specielt politisk korrekt, er en nyhed og som sådan morsom. Som historiker har jeg ofte bragt venstreorienterede sind i kog ved at påpege de fakta, som de ikke vil eller kan acceptere.

   Men jeg har også en uddannelse, der har optrænet mig i at observere og lytte, lægge mærke til kropssprog, stemmeføring og meget andet, samtidig med at jeg vurderer argumenterne i det sagte, og det sidste års tid har jeg læst mange norske aviser og set de videoer fra terrorsagen, de henviser til. I den forbindelse har jeg ofte tænkt, om der da ikke var nogen, der kunne give Lars Gule et spejl og gøre ham opmærksom på, at hans fordømmende ildhu og voldsomme agitation har været ganske afslørende for ham selv. Det har været påfaldende, hvor meget den begejstrede Lars Gule har skilt sig ud fra de øvrige vidner, der på en helt anden måde har været tynget af situationens dybe alvor.

Elefanten

Posted: 23 juli 2012 - 22:19 - Svar

En gennemsnitlig årsløn for en journalist ligger på ½ mio. Snart skal der igen forhandles avisstøtte, og det er åbenbart vigtigt, at jævne skatteydere kommer til at betale til journalistaristokratiets vellevned. Argumentet er, at aviserne skal kunne konkurrere med de tvangslicensbetalte medier.

Bjovulf

Posted: 24 juli 2012 - 00:27 - Svar

Bange mor: Anmeld banderne

http://www.sn.dk/Bange-mor-Anmeld-banderne/Koege/artikel/213472

Køge – 21. juli 2012 06:00
Af JENS VILLEMOES’

Køge: – Jeg kan ikke holde til det mere, og jeg er langt fra den eneste [!!!], der har det sådan.

Sådan siger beboeren “Marianne” fra boligkvarteret Ellemarken, der er træt af at leve i evig frygt for sit eget og sønnens liv. Hun står frem i DAGBLADET Køge under et pseudonym, og hun håber, at andre vil stå frem med historier fra en dagligdag, der er er præget af chikane og hærværk.

– Når først man er kommet i bandernes søgelys, så gør de dit liv til et helvede. Det er ikke usædvanligt at se drenge helt ned til 8-10 år gå rundt og kalde kvinder “luderso”. [ Det er da interessant, at det er nøjagtigt det
samme mønster overalt i Europa, ikke? Hvad kan årsagen mon være …. ? ]

….

GottesWerk

Posted: 24 juli 2012 - 00:57 - Svar

Radio24syv lige nu. En Jon Rostgaard Boiesen i Nattevagten sætter fokus på højrefløjen oven på Breivik, man lugter allerede hvor det fører hen. Det bliver lynhurtigt patetisk og på et virkeligt lavt niveau, som man næsten kun kan genfinde det i svenske Aftonbladet, det er godt nok lang tid siden jeg har hørt noget lignende.

Han mener simpelthen, at højrefløjen skal udelukkes. Han er rystet over at Sørine G. stadig er at finde i den offentlige debat, hun burde være blevet udelukket på baggrund af hendes kronik af d. 29/7-2011.

Så kører han rundt i Langballe, SIAD, Hedegaard, og en eller anden Peter Bonfils kommer ind fra siden med den mest fladpandede : “At holde med Israel er et skalkeskjul.”

Jon Rostgaard Boiesen kunne godt lige have nævnt at han stillede op før Enhedslisten i 2007.
Peter Bonfils er medlem af Enhedslisten.

Og lige om lidt kommer hende, der gik undercover hos nazi’er. Vist nok også Enhedslisten.

Slukker nu for det lort. Lyden er alligevel fucked.

Bjovulf

Posted: 24 juli 2012 - 02:32 - Svar

Den omvendte verden – for én gangs skyld en svensker, der IKKE kæmper for Taleban eller Al Qaeda:

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/svensk-stupade-for-usa-i-afghanistan _7362606.svd

Svensk stupade [faldt] för USA i Afghanistan

En 24-årig svensk som stred som fallskärmsjägare för USA:s armé i Afghanistan har stupat, skriver Expressen.


Kimpo

Posted: 24 juli 2012 - 11:03 - Svar

Fremragende skrevet. Politikens hetz tangerer bagvaskelse og man burde måske klage til en eller anden. På den anden side holder de lyserøde rotter sammen om deres ensretningsprojekt, og målet helliger nok midlet, så det er tvivlsomt om der kommer noget ud af det. Måske er det bare sådan de store medier ender med at dø: til sidst bliver niveauet for lavt for de typer, der kunne drømme om at abonnere på en papirsavis. Minus pædagogerne – de vil nok altid være der 🙂

Rolf K

Posted: 24 juli 2012 - 12:58 - Svar

-“de mest ufyselige og islamofobe nettsteder (snaphanen og document)”
Gule om Snaphanen http://www.verdidebatt.no/debatt/post271729.zrm

  Maria Due

  Posted: 24 juli 2012 - 14:40 - Svar

  Så vidt jeg har forstået, kan Lars Gule takke andres indgriben for, at han i dag ikke kan betegnes som “massemorder”.

   Marit

   Posted: 25 juli 2012 - 10:08 - Svar

   Lars Gule er en samvittighetsløs løgner og fhv. terrorist. At han liksom skal være “terror-ekspert” er en stor vits ! Mannen eier ikke skam i livet ! Motbydelig !

    Lars Gule

    Posted: 26 juli 2012 - 12:50 -

    Hmm? Samvittighetsløs? Hvordan i all verden vet Marit noe som helst om det? Og løgner? Det hadde vært interessant med bare ett eneste lite eksempel på en løgn jeg har presentert. Men det får vi nok ikke.

    Så det er nok Marit som dermed blir stående igjen som løgneren.

    Lars Gule

   Lars Gule

   Posted: 26 juli 2012 - 12:48 - Svar

   Da har Due forstått feil. Jf. etterordet i min bok Ekstremismens kjennetegn. Eller her: http://no.wikipedia.org/wiki/Lars_Gule

   Lars Gule

  steen

  Posted: 24 juli 2012 - 14:52 - Svar

  Det kan vi jo kun tage som en ubetinget kompliment fra den afsender. En forsker, der anvender Teheran tyrannernes propagandasprog, som var det neutralt beskrivede, kan jeg ikke tage alvorligt. Hvad ville man sige til, hvis jeg uden videre anvendte Goebbels, Stalins og Molotovs sprogblomster i min virkelighedsbeskrivelse?

   Lars Gule

   Posted: 26 juli 2012 - 12:57 - Svar

   Her tar nok Steen feil. Det er ikke slik han synes å tro, med lenke til en kommentar i Information, at islamofobi er et spesifikt propagandauttrykk for det iranske regimets forsøk på å vegre seg mot kritikk, jf. her: http://www.dagsavisen.no/nyemeninger/alle_meninger/cat1003/subcat1017/ thread150925/#post_150925

   Islamofobi er et ganske reelt fenomen som kan gis en rimelig presis definisjon, hvilket jeg har gjort ved flere anledninger, blant annet i min bok Ekstremismens kjennetegn, som heller ikke bør være umulig å få tak i i Danmark. Det finnes ellers en ganske omfattende litteratur om fenomenet islamofobi som Steen kanskje kunne lære noe av. Fornektelse av fenomenet faller ganske klart i samme kategori som fornektelse av antisemittisme og rasisme.

   Lars Gule

    steen

    Posted: 26 juli 2012 - 13:29 -

    Du mener, Robert Redeker har uret ? Det kan da være, men hvorfor ? Hvem fandt så på ordet, for det har ikke altid eksisteret ? Dets vandring i sproget fra Kate Millet henover Rushdie sagen til ja, ikke Danmark, for vi bruger det ikke, men Norge og Sverige.

bowlaren

Posted: 24 juli 2012 - 15:04 - Svar

EU står inför en mörk framtid, arbetslösheten kommer öka och vara lika hög som på 30-talet.
http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

  PFEP

  Posted: 24 juli 2012 - 21:03 - Svar

  Varför “spammer” du ett flertal bloggar med dina oneliners med länk till din egen blogg?

   steen

   Posted: 24 juli 2012 - 21:05 - Svar

   Ja, det må du nok spørge om. Dette er ikke en gratis reklamesøjle for tilfædlige links. Jeg har spammarkeret ham før, og nu har jeg gjort det igen i dag. Vend tilbage når du har noget at sige, bowlaren, eller bliv væk.

Lars Gule

Posted: 26 juli 2012 - 14:33 - Svar

Steen skriver: “Du mener, Robert Redeker har uret ? Det kan da være, men hvorfor ? Hvem fandt så på ordet, for det har ikke altid eksisteret ? Dets vandring i sproget fra Kate Millet henover Rushdie sagen til ja, ikke Danmark, for vi bruger det ikke, men Norge og Sverige.”

Dersom han hadde lest artikkelen jeg lenket til, ville han visst at ordet islamofobi er ganske gammel. Det viser også denne artikkelen: http://no.wikipedia.org/wiki/Islamofobi

Kort sagt er det galt når man hevder at islamofobi er et uttrykk som bare passer venstrefløyen og Irans støttespillere. Derfor hadde det også vært en fordel om kritikerne av uttrykket forsøkte å sette seg seriøst inn i uttrykkets historie og de seriøse definisjonene av dette uttrykket.

Så burde vi også få høre hvordan man vil begrunne at islamofobi ikke finnes. Kan noen som ønsker å bli tatt seriøst i offentlig debatt, hevde at det ikke finnes et overdrevent og feilaktig basert hat mot islam/muslimer som også omfatter forestillinger om en ond og uforanderlig religion, som aspirerer til verdensherredømme ved at alle muslimer er forpliktet til å delta i arbeidet for et verdensomspennende kalifat? Disse tre elementene inngår i min definisjon av islamofobi. Og er uttrykk for et fenomen som i aller høyeste grad eksisterer. Hvilket man kan forsikre seg om ved å lese Gates of Vienna, Jihad Watch – og mange innlegg på Snaphanen.

Lars Gule

  Marie

  Posted: 26 juli 2012 - 14:49 - Svar

  Jeg orker ikke, men måske vil andre tage sig besværet med at oplyse her Gule om nogle velkendte kendsgerninger. For eksempel citater fra Koranen og en eller to af de tusindvis af videoer, hvor fremtrædende muslimer udtaler sig – eller rettere sagt udskriger – deres planer vedr. erobring af ikke-muslimske territorier.

  Det er en meget nem opgave, men det er så trivielt at skulle begynde forfra ved Adam og Eva, fordi Lars Gule ikke vil vide af det, der griner ham lige op i fjæset. Det tror jeg ikke, at vi kan ændre på, men det er jo stadig gangbar mønt i visse kredse i Norge. Mange europæiske politiekere, for eksempel Angela Merkel, har forlængst udtalt sig om, at “multikulti” er en fatal fejltagelse.

steen

Posted: 26 juli 2012 - 14:44 - Svar

@ Lars:Ja, jeg ser at artiklen har et enkelt ældre eksempel end 1979

Den første registrerte bruken av uttrykket islamofobi er fra 1918, da Alphonse Etienne Dinet og Sliman ben Ibrahim bruker uttrykket i sin franskspråklige Muhammed-biografi og hevder at «moderne orientalister» delvis «var påvirket av en islamofobi som var vanskelig forenlig med vitenskap og lite verdig vår tid»

Selvfølgelig ved enhver historiker, at folkelige ideer og aversioner i Europa mod islam, er meget ældre. Det gør nu ikke, at jeg agter at anvende ordet. Der bliver myrdet en kristen hvert 5 minut i verden alene for hans tro, 100.000 om året, og det er islam, der står for myrderierne.

Vi lader ikke pressen flyde over med ordet ‘christofobi’ af den grund. Kalder nogen araberne for ‘judeofober’ for at jøder er etnisk udrenset fra hele Mellemøsten undtagen Israel? Jeg mener ikke, at ‘islamofobi’ har anden eksistensberettigelse, end at shame de obersvationer vi gør af islam i verden hver dag. Jeg mener de alle skal blotlægges nådeløst, og tvivlsomme, politisk betingede begreber skal ikke medvirke til at forhindre det eller sløre, hvad vi observerer.

Iøvrig mener jeg også, at alt for mange muslimers opførsel i Europa, rigeligt giver anledning til en almindelig begrundet ‘islamofobi’. Hvis de lagde deres besættermentalitet fra sig, ville de kunne undgå både fobier og konsekvenser i fremtiden. Det ser jeg ikke, så jeg gætter, at det kommer til at gå dem ilde i fremtiden. Ikke på grund af fordomme, men på grund af bagdomme – erfaringer.

Når islam er forhadt i store dele af verden, kunne det jo skyldes islam selv mere end en hadefuld verden. Det undrer mig virkelig, at besindige muslimer ikke selv tænker så langt. Jeg har mine egne personlige erfaringer med islam, nogle er gode, men alt for mange er det ikke. De strækker sig helt tilbage til Beirut og Tanger i 1969. Det jeg ser komme, gør mig ondt for de muslimer, jeg synes godt om, men det skal ikke få mig til at hykle om det, jeg observerer. Et greb i dagens lomme:

‘We’re Too Frightened to Talk’ Christians Flee from Radical Rebels in Syria

“Islamofobi” er et ord, der egner sig til at opretholde en livsløgn med, det beskriver ikke noget, der kan bruges uden for politisk propaganda.

  Lars Gule

  Posted: 26 juli 2012 - 16:17 - Svar

  Det er klart at hatet mot islam kan skyldes islam og ikke bare de hatefulles behov for å hate. Men da må vi vel også åpne for at antisemittismen kan skyldes jødene/jødedommen, ikke bare antisemittene? Eller …?

  Ellers mener jeg det kan være gode grunner til å snakke om “kristofobi” dersom hat mot og drap på kristne skyldes:

  1) Feilaktig skremmende forestillinger om kristendom/kristne
  2) Forestillinger om en enhetlig og uforanderlig kristendom, kjennetegnet av onde elementer
  3) Forestillinger om en kristen konspirasjon for å overta verdensherredømme

  Bytt ut kristendom/kristne med jøder/jødedom eller islam/muslimer, så har man strukturen i nettopp antisemittismen og islamofobien i disse definisjonselementene. Men har man ikke alle tre elementene, så har man heller ikke antisemittisme, islamofobi eller kristofobi.

  At det finnes fenomener som kjennetegnes av disse definisjonselementene når det gjelder jøder og muslimer, er ganske utvilsom – for dem som klarer å lese blant annet Snaphanen. Men så langt har jeg til gode å se noen som dokumenterer tilsvarende oppfatninger om kristne.

  Det betyr ikke at det ikke finnes mye kristendomshat, ei heller at det ikke forekommer drap på kristne – men akkurat som ikke et hvert overgrep mot muslimer eller jøder skyldes islamofobi eller antisemittisme, vil altså ikke alle overgrep mot kristne kunne kalles kristofobi – i alle fall ikke om man er opptatt av å bruke språk på en presis måte. Men blant folk som slenger om seg med kjekke uttrykk som PK og multikulti – ganske innholdstomme uttrykk – vil nok språklig presisjon og meningsdybde være fåfengt å ønske seg.

  Lars Gule

   LarsS

   Posted: 26 juli 2012 - 19:17 - Svar

   Antisemistisme stigmatiserer et folk – det jødiske folk!

   Islamkritik stigmatiserer en tro og en ideologi! . der findes ikke et muslimsk folk!

   Kristendomskritik stigmatiserer en tro! . Der findes heller ikke et kristent folk!

LarsS

Posted: 26 juli 2012 - 16:42 - Svar

Lars Gule, prøv at slå ordet op i den danske wikipedia artikel http://da.wikipedia.org/wiki/Islamofobi og vupti, så er ordet islamofobi ikke længere end olding, men tryllet om til en neogolisme – kein hexerei, nur behändigkeit!

I øvrigt er wikepedia som sandhedskilde vel noget nær det mest subjektive kasinobibliotek man kan anvende i objektivitetens navn.

Jeg synes det er helt fantastisk at termen “Islamofobi”, som er opfundet indenfor den islamiske ideologi som en konstruktion for at stoppe kritik af islams konstante brud på menneskerettighederne, nu anvendes indenfor det pro-islamiske miljø som en psykiatrisk diagnose og sygeliggørelse af kritikere til den islamiske ideologi!

Nu kan jeg kun tale for mig selv, men når du spørger hvordan man vil begrunde at islamofobi ikke findes, så er svaret vel lige så enkelt, som at der ikke findes et begreb og en psykiatrisk diagnose der med rette kan kaldes “larsgulefobi” – og uanset hvor meget kritik der måtte hagle ned over dig, vil du vel ikke komme og argumentere for at det må skyldes “en irrationel, fornuftstridig og intens frygt” for din person eller dine holdninger?

I øvrigt tror jeg du tager grueligt fejl når du påstår, at der findes et overdrevent og fejlagtigt had mod islam/muslimer. Ja, der er en enorm og berettiget kritik af islam som ideologi, men der er da ingen der hader muslimer af den grund! Kommunisme, Nazisme, Fascisme, Leninisme, Maoisme m.v. er/var da mindst lige så frastødende ideologier som Islamismen er, men derfor hader/hadede modstanderne af disse ideologier da ikke de stakkels mennesker der uheldigvis og uskyldigt er/var havnet i disse magtriger.

Det største håb er da at få alle mennesker gjort frie og selvstændige – uanset hvilke despoter de er underlagt!

  Lars Gule

  Posted: 26 juli 2012 - 16:48 - Svar

  Man skal bruke alle oppslagsverk med forsiktighet, men artikkelen om islamofobi i norsk Wikipedia inneholder dokumentasjon og referanser. Det gjør at man kan undersøke selv hva som er en rimelig forståelse av uttrykket. Videre lenket jeg til en annen artikkel som ikke har noe med Wikipedia å gjøre, men som er skrevet av to anerkjente forskere som har sett på litteraturen om islamofobi.

  Det er således ikke riktig, som her gjentas, at islamofobi-uttrykket er oppfunnet av islamister eller islamapologeter. Når man gjentar uriktigheter blir det til usannhet. Jeg gidder ikke diskutere på et slikt grunnlag eller med propagandister. Det blir det bare tull av.

  Lars Gule

Leave a Comment