8
aug
Seneste opdatering: 8/8-12 kl. 2219
18 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Det der står på forsiden af enhver avis, er næsten automatisk ikke- blogstof, men mindre man kan tilføje noget, der ikke siges andre steder. Pia Kjærsgaards kommende afgang som partileder er af samme grund en ikke-begivenhed, der markeres med en hyldest i Danmark som om hun allerede var død. Lars Løkkes og Søren Pinds honnør er betegnende for de mange roser, Kjærsgaard får. Nå ja, bortset fra Enhedslisten og Politiken, der ikke holder sig tilbage fra at mene at “hun er en demagog, som vi aldrig har været personlige eller hårde overfor.” Avisen i Danmark, der har ført den mest svinske personhetz af alle. SE f.eks. Politiken tegning november1997. Når nydeligheden smider hæmningerne, så kan den normale pøbel godt gå hjem og vugge, og Bo lidegaard lider enten af amnesi, han har ikke læst sin egen avis i 25 år eller også er sandhed og løgn bare hip som hap.

Kjærsgaard går blot, fordi det er det rigtige tidspunkt. Efter næste valg kommer efter al sandsynlighed en lang periode med DF muligvis i regering, uegnet til generationsskifte, og hun er for klog en kone til at forlade jobbet som f.eks. en Mona Sahlin eller Håkon Juholt. En rigtig leder komponerer selv sin skæbne.

I svenske medier er sandheden også subjekt for frie fortolkninger, rubrikkerne balancerer på kanten af ren løgn. De tangerer næsten forsiden fra 14 november 2007 om Kjærsgaard: I dag forlorar hon makten – inden valghandlingen i Danmark overhovedet var gået i gang. Som bekendt adlød danske vælgere ikke Aftonbladets såkaldte journalister. Der kommer sikkert dem der er værre, når meningsmaskinerne først er kommet op i omdrejninger.

Selv har jeg oplevet Kjærsgaard et antal gange i små forsamlinger og ved interviews, hvor hun har vist en varme og en charme, der sjældent kom med på TV før nu i de senere år. Hun har et stort klaviatur at spille på, og først og fremmest har hendes naturlige folkelighed og fine gehør for andre aldrig forladt hende. Det er egenskaber man ikke kan lære på noget kursus. Hendes utrolige karriereforløb i dansk politik må have været den ene bitre torn i øjnet efter den anden på over-Danmarks pseudointellektuelle hofsnoge. Jeg tør godt love dem og svenske medier, at de ikke slipper af med Pia Kjærsgaard de første ti år.

Danmarks Radio kan godt følge med den svenske propagandamaskine. På DR’s hjemmeside kan man læse en tilsyneladende uvildig ‘ekspertkommentar’ og et skarpt angreb på Pia Kjærsgaard af ‘kommunikationskonsulent, retoriker’ (studerende) Anissi Thorndal Ghazaleh. DR public service kommer ikke med den forbrugeroplysning, det ville være at fortælle at Ghazaleh er et aktivt medlem af Enhedslisten, tidligere af Socialistisk Ungdoms Front og af den revolutionære, udenomsparlamentariske ungdomsorganisation REBEL samt med i Initiativet mod Statsracisme, selvom den kvikke læser nok lugter lunten uden at DR spiller med åbne kort. Det er ikke public service – det er Danmarks Radio.(Anissi Thorndal Ghazaleh i valgkampen 2011)

– Fra begyndelsen har partiet brugt den samme fortælling som ramme for stort set alt, hvad de har sagt. Fortællingen er baseret på, at det DF kalder “danskerne” er truet af “muslimerne”. De deler altså befolkningen op i to adskilte, modsatrettede grupper: danskere og muslimer, og skaber dermed en følelse af os mod dem. Partiet har ifølge Anissi Thorndal Ghazaleh gennem fortællingen formået at skabe frygt og fjendebilleder, fordi adskillige danskere har taget synspunktet om dem og os til sig. Det har haft den konsekvens, at det blevet i orden at tale om muslimer som en problematisk gruppe uden at skelne til, at muslimer ikke er en ensartet gruppe, er lige så forskellige som alle andre danskere, siger kommunikationskonsulenten og tilføjer:

Det gør det svært for de muslimer, der gerne vil være mere danske, for flere af dem har en følelse af, at de ikke kan blive lukket ind i dansker-gruppen. Samtidig fremhæver Anissi Thorndal Ghazaleh, at særligt Pia Kjærsgaard, Kristian Thulesen Dahl og Peter Straarup har kæmpet for at blive stuerene. De har spillet på frygten for det fremmede, men sjældent direkte. Og det har været helt bevidst. De er mestre i at antyde på en diskret måde, så folk har svært ved at argumentere mod dem eller kritisere dem for racisme. De siger for eksempel ikke, at dansk kultur er truet, men at vi skal bevare danskheden, siger hun. Retoriker: Pia K skabte fortællingen om dem og os


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Santor

Posted: 8 august 2012 - 15:02 - Svar

Rofl …..

Svenske medier er jo skandaløst løgnagtige!

Det tror da fanden at Svenskerne ikke kan forholde sig til virkeligheden når de får serveret nyhederne som et udskilt sekret af medie-elitens synspunkter.

Maria Due

Posted: 8 august 2012 - 15:16 - Svar

Vi har i de senere år haft alt for rig lejlighed til at se, at det kan gå helt galt, hvis man både er partileder og minister. Det fejl tror jeg ikke, at Pia Kjærsgaard har lyst at gentage.

  Anonym

  Posted: 8 august 2012 - 18:43 - Svar

  Rettelse: Hvis man er UDENRIGSminister og partileder på samme tid. Både Fogh Rasmussen og Lars Løkke klarede da dobbelt-funktionen som statsminister og partileder glimrende.

   Maria Due

   Posted: 8 august 2012 - 19:02 - Svar

   Synes du virkelig! Fogh fik alt for meget magt, og de fleste Venstrefolk blev efterhånden tæsket på plads som mere eller mindre nikkedukker. Efter Foghs sortie gik der lang tid, hvor ingen kunne samle sig sammen til noget og da slet ikke Løkke.

   Det begynder også at blive pinligt, at Løkke fortsat ligger i hængekøjen, for der er usædvanligt mange muligheder for at spidde vor inkompetente regeringen.

Peter Andersen

Posted: 8 august 2012 - 18:05 - Svar

Hun er jo hamrende intellegent!
Thulesen-Dahl som ny leder og hende selv som værdiordfører – så får hun et langt større spillerum og kan tale direkte til dem, der deler hendes holdninger, uden at partiet kan beskyldes for populisme eller mangel på seriøse politiske løsninger. DF kommer endog særdeles styrket ud af denne manøvre!

  Erling

  Posted: 8 august 2012 - 19:00 - Svar

  Uheldig slåfejl, men du har helt ret. Det er et Columbus-æg, een af den slags træk enhver kan se det indlysende i, når først man har fået det vist og det vidner om en selvdisciplin og politisk målrettethed, jeg sandt at sige ikke havde tiltroet hende.

Thomas Nydahl

Posted: 8 august 2012 - 19:14 - Svar

“En rigtig leder komponerer selv sin skæbne.” Jag tror att dessa ord av dig Steen, sammanfattar det på ett mycket bra sätt. Pia K. har väl aldrig låtit sig styras av tillfälliga vindar eller mediala manipulationer. När hon avgår som partiledare kommer jag förvisso att sakna henne, men samtidigt minnas att hon är den enskilde danske politiker jag högaktar mest. Det finns egentligen bara en annan som jag haft så höga tankar om, den forne kultur- och utrikesministern Per Stig Møller. Jag har mer än en gång haft skäl att skriva om honom, som här: http://nydahlsoccident.blogspot.se/search?q=kulturminister
Inte borde man tala om dem i samma inlägg, men jag gör det av det enkla skälet att jag inte kan komma på en enda svensk politiker som jag känner den respekten för. Och jag menar då av alla de åtta partier som idag sitter i den svenska riksdagen. En person som Pia Kjærsgaard kommer vi inte att få se i min generation här. Tvärtom tror jag att de broiler-liknande herrarna och damerna kommer att dominera långt in i mina barnbarns generation.
Man kan bara buga sig för Pia Kjærsgaard och tacka för hennes gärning. Från hjärtat tack!

nobody

Posted: 9 august 2012 - 03:30 - Svar

Det är bara att hoppas Pia Kjærsgaards mantel kan fyllas ut av efterträdaren.

Morten - - -

Posted: 9 august 2012 - 04:11 - Svar

“(…) uden at skelne til, at muslimer ikke er en ensartet gruppe, er lige så forskellige som alle andre danskere”.

Man tror næsten ikke, hvad man læser. Har muslimer ikke temmeligt gennemgående fællestræk, der adskiller dem fra os på yderst problematisk vis? Hvorfor skal vi udsættes for en simpel benægtelse af fakta?

End ikke et ærligt forsøg på gendrivelse af DFs præmisser er vi værd. Vi spises blot af med en højrøvet konstatering af, at DF er et gennemført manipulerende parti, der alene virker i den hensigt at føre flest muligt mennesker bag lyset, for at fremme et irrationelt had-motiv. Et had, der har sig selv som mål, og en belejlig gruppe “anderledes” som ofre.

At Dansk Folkeparti i bedste fald består af syge mennesker, i værste fald af inderligt forvorpne og ondsindede mennesker.

Det er en yderst intimiderende underlødighedsteori, DR her bruger sin autoritet til at fremføre i befolkningen. Og den er hamrende farlig for enkeltpersoner: Hvis man stemmer på DF, er man enten dum eller ond, kværner den danske stats offentlige kanal.

Sådan lyder æ g t e hate-speech naturligvis.

– – –

Bjovulf

Posted: 9 august 2012 - 11:36 - Svar

Fra den muntre afdeling 😀

Radikale vil have kønsneutrale cpr-numre og pas

————————————————————————————-

Hvorfor fanden flytter de radigale ikke bare til Sverige i stedet?
Der har man det sikkert allerede eller er tæt på at få det

Hvor mange transpersoner findes der egentlig?
Er dette overhovedet noget reelt problem, eller er det mon bare noget SCN
kommer med for at kunne dyrke sin tilsyneladende endeløse radigale selvgodhed?

——————————————————————————————-

http://www.b.dk/nationalt/radikale-vil-have-koensneutrale-cpr-numre-og -pas

Vores pas og cpr-numre skal ikke sladre om vores køn, hvis det står til de radikale. Partiet ønsker at tilgodese transpersoner.

Af Birgitte Rahbek

9. august 2012, 11:19

Mænds cpr-nummer ender på et ulige ciffer, mens kvinders slutter med et lige nummer. Sådan er det i dag, men sådan behøver det ikke at blive ved med at være, og vores pas behøver heller ikke at sladre om kønnet. Det mener den radikale ligestillingsordfører Sofie Carsten Nielsen ifølge Politiken.

De radikale så helst, at regeringen arbejdede for at indføre helt kønsneutrale pas og cpr-numre. Hvis det ikke kan lade sig gøre, mener partiet, at det som minimum skal muligt for transpersoner selv at vælge kønsangivelse i pas og cpr-nummer uafhængigt af det biologiske køn.

Maria Due

Posted: 9 august 2012 - 14:16 - Svar

Åh, må vi lige være her. De radikale bliver da også værre og værre, ikke mindst kvinderne.

Som modgift til alt det bavl får I her et citat fra selveste Politiken, hvortil direktøren for Gyldendals bogklub Tine Weppler udtaler:

“Når kvinder har læst én bog om Anden Verdenskrig, synes de, at de har fået viden om emnet, og derpå søger de noget andet. Når mænd har læst en bog om Anden Verdenskrig, vil de typisk give sig til at lede efter yderligere en masse bøger om emnet”.

Ja, sådan er det nemlig tit, og det er noget af det, der er så sødt, charmerende og trygt ved mænd. Og det mener jeg. Når jeg gik tur med mand nr. et, var han gerne mindst syv-otte meter foran, og det nyttede ikke noget, at jeg ymtede om, at det var mere hyggeligt at gå ved siden af hinanden og se på blomsterne og træerne. Han var på vej mod næste bakketop for at se, hvad der gemte sig bagved, og vi kunne umuligt afslutte turen uden at det ske på et geografisk toppunkt, hvor vi havde en vis udsigt over omgivelserne. Når jeg gik tur med mand nr. to, gik vi ganske vist ved siden af hinanden, men hvis jeg begyndte at tale om blomsterne og træerne, fik jeg et foredrag om sjældne fugle, og heller ikke han kunne vende om, hvis vi ikke havde forceret den sidste bakketop. Junior er ligesådan. Sødt, siger jeg bare! Og nyttigt. 🙂

  Bjovulf

  Posted: 9 august 2012 - 15:25 - Svar

  Hmm, var mand nummer et muslim 😀

   Maria Due

   Posted: 9 august 2012 - 16:36 - Svar

   Hmm. 🙂

   Vi kan i dag læse i avisen, at siden 2008, dvs. i løbet af ingen tid, er hvert femte job forsvundet i industrien.
   Det betyder bl.a., at der ikke bliver plads til nye ufaglærte i fremtiden.

   Ikke desto mindre er det sådanne typer fra Mellemøsten og Afrika, at ikke mindst kvinder som Anna Me Allerslev og Zenia Stampe samt ovenover dem Margrethe Vestager ikke kan få nok af. En uhyggelig stor procentdel af dem går ud af skolen uden at kunne læse og skrive, hvoraf man må konkludere, at selv om nogen skulle være lovligt forhindret, så er de fleste sikkert dårligt begavede eller bare ligeglade. Desuden fosser somaliere og syrere ind i landet, og hvorfor skulle det gå godt? Alt tyder på, at det gør det ikke, vi får blot flere ghettoer og utilpassede individer, der foragter os.

Bjovulf

Posted: 9 august 2012 - 15:38 - Svar

“Kjärsgaard lämnar (forlader) partiet” ?!?!? 😀

Lost in translation eller bare svensk PK-journalistik, når den er allerværst
og mest virkelighedsfjern, hvor ønsketænkningen tager helt overhånd? 😀

Ligesom dengang med det danske valg i 2007, hvor den svenske “tidning” Aftonbladet
allerede kunne meddele de forbløffede læsere valgresultatet på forhånd. Men det var
naturligvis bare desperat PK-ønsketænkning från Olle Svenning & co.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1229258.ab

  steen

  Posted: 9 august 2012 - 17:58 - Svar

  Danmark efter Kjærsgaard

  Dansk folkepartis Pia Kjærsgaard tackar för sig efter 17 år som partiledare. Under åren har hon lyckats styra in Danmark på en invandrarfientlig och isolationistisk väg. Men oavsett hur mycket Kjærsgaard vill ge intrycket av att hon avslutar på topp finns ingen tvekan om att partiet är på tillbakagång, skriver Johanna Sturesson.

  Främst förknippas Dansk folkeparti (DF) med främlingsfientlig retorik och en antimuslimsk agenda. Partiet har bidragit till att göra Danmark mer invandrarfientligt med orimliga försörjningskrav vid anhöriginvandring och skärpta passkontroller av “personer med utländskt utseende”, för att ta ett par exempel. Partiets EU-fientliga och isolationistiska politik har också fått negativa konsekvenser för den danska ekonomin.

  Dansk folkeparti är ett tydligt exempel på vad en vågmästarroll kan innebära. Som stödparti till regeringen bytte DF stort inflytande mot ovärderligt stöd. Men även Socialdemokraterna och Socialistisk folkeparti gick den främlingsfientliga retoriken till mötes för att locka tillbaka väljare. Det fungerade inte så bra för något av partierna. Desto bättre var det för Dansk folkeparti vars främlingsfientliga agenda fick stöd av fler etablerade partier.Nu lär partiet tas över av Kristian Thulesen Dahl. Med honom hoppas Kjærsgaard nu på en nystart. För oavsett hur mycket hon vill ge intryck av att hon avslutar på topp finns ingen tvekan om att partiet är på tillbakagång. Stödet är på väg ner. Och nu förlorar partiet dessutom sin karismatiska ledare. Sådana brukar vara nödvändiga i missnöjespartier som just Dansk folkeparti.

  h t t p://hd.se/ledare/2012/08/09/danmark-efter-kjaersgaard/

  No comments. Jeg kunne have skrevet den selv i går.

   Bjovulf

   Posted: 9 august 2012 - 20:38 - Svar

   Man tror jo næsten ikke sine egen øjne, selv om det hele naturligvis
   er meget forudsigeligt, som du så rigtigt siger 😀

   Jeg kan sgu ikke altid rigtigt finde ud af om de vitterligt selv tror på våset,
   eller om de godt selv er klar over deres bedrag over for det svenske folk.

   Ha, nogen burde jo konfrontere ham med disse vanvittige påstande og hans
   ønsketænkning, den dag – formentlig inden for en ikke al for fjern fremtid – ,
   hvor DF står til 16-17 % af stemmerne – eller mere – og overhaler et dødeligt
   såret S i frit fald. Det som også kommer til ske i Sverige over det næste
   par årtier.

offshore bank account

Posted: 10 august 2012 - 03:36 - Svar

Pia Kjaersgaard är 65 år och har varit ordförande i 17 år. Hon stannar i politiken och väntas tillträda på en nyinrättad post som partiets högst ansvarige för den ideologiska inriktningen.

Leave a Comment