20
aug
Seneste opdatering: 26/2-15 kl. 0015
15 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Fra Sletterhage Fyr på sydspidsen af Helgenæs kan man se nordspidsen af Samsø (først i video), helt til Nordspidsen af Fyn og 15 kilometer over Århus Bugt til Århus (sidst i video). Få hundrede meter fra stranden er dybgangen så stor, at verdens største containerskibe kan passere forbi. De lokale følger med på Martime Traffic for at møde op, når særlige skibe passerer. Jeg sad med en anden gammel sømand og glædede mig over det fantastiske syn af et 158.200 tons dødvægt 398 meter langt, 56 meter bredt skib, Evelyn Mærsk (2007), der synes at passere lige foran ens næse. 11.000 containere kan giganten rumme. (Fotos: © Snaphanen, klik f. helskærm)

Udsigt fra Tre Høje, Mols Bjerge

Trehøje-gravhøjene i centrum af den store arealfredning i Mols Bjerge ligger i det måske smukkeste overdrevslandskab som er tilbage i Danmark. Det åbne græsklædte overdrevslandskab med spredt løvtræsbevoksning stammer fra begyndelsen af bronzealderen for 3-4.000 år siden, hvor løsgående kvæg afgræssede arealet, og opbrød den tidligere tætte skovbevoksning. De monumentale og højtliggende gravhøje i Mols bjerge, hvoraf Trehøje blot er de største og mest iøjnefaldende, stammer fra samme tid. Selvom ingen af højene er undersøgt arkæologisk, blev højene sikkert grundlagt over rigt udstyrede egekister med de mest betydelige personer fra bronzealderens høvdingesamfund…..Til de største af bronzealderens gravhøje er der brugt op til ca. 650.000 græstørv. I fladeareal svarer dette til, at tørven fra hen ved 7 hektar frugtbart land skulle afskrælles, transporteres og opstables for blot at bygge en enkelt af storhøjene.Trehøje bronzealdergravplads i Mols Bjerge.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


dymphna

Posted: 21 august 2012 - 04:34 - Svar

Those first two photos really let me see I’m a stranger in a strange land there. Impressive. The light is…what’s the word? Almost as though it were hiding itself within the landscape. I wish I could write lIke Chesterton to describe what you’ve captured. As old as that is, there is a sense of expectancy.

In a very different place, the Florida Everglades, one of the bogs was discovered to be the burial place of many, many CAUCASIANS over 6000 years ago. The bones and teeth are well-preserved (the bog was a neutral medium, neither acid nor base) and amazingly, there are shreds of cloth: 6,000 year-old textiles.

I can’t wait to see if they find the $$ to preserve and keep these things Since there is absolutely no question that they are indigenous native people – just some dead-end white people group – no do-gooders will interfere with a deeply fascinating reconstruction.

It’s all on You Tube somewhere.

Bjovulf

Posted: 21 august 2012 - 08:43 - Svar

Eid-festlighederne forløber planmæssigt 😉

http://www.bt.dk/krimi/amok-efter-eid-fest-smadrede-politibiler-og-ang reb-skadestue

Amok efter Eid-fest: Smadrede politibiler og angreb skadestue

Af Berit Hartung, Peter Voergaard
Tirsdag den 21. august 2012, 06:33 Updated: 07:59

Mellem 60 til 70 mænd med slagvåben trængte mandag nat ind på skadestuen på Odense Universitetshospital. De truede personale og politi, udøvede hærværk på hospitalet og smadrede både politibiler og ambulancer. Betjente måtte trække pistoler for at skabe ro.

Det gik voldsomt for sig i Odense mandag aften og nat, da et opgør mellem to rivaliserende grupperinger i Odense-bydelen Vollsmose løb fuldstændig løbsk

En ung mand blev hårdt såret og livsfarligt kvæstet under opgøret.

Da offeret blev bragt til skadestuen på Odense Universitetshospital, troppede en gruppe på mellem 60 og 70 mænd op med køller.

  Bjovulf

  Posted: 21 august 2012 - 08:49 - Svar

  steen

  Posted: 21 august 2012 - 10:17 - Svar

  Venstrefløjens landsforrædere får nogle på hatten – for sent for sent. Det skal blive meget værre. Og det er ikke fordi Pinds eget parti og de såkaldt konservative er uden skyld. Jeg ville foreslå politiet i Odense at nedlægge arbejdet og kræve at Folketinget overtog ansvaret for katastrofe-zonen. Lad Thorning, Villy og Vestager danse med de typer:

  Hvorfor vandt VK-partierne valget i 2001? Bl.a. fordi Socialdemokratiet havde mistet jordforbindelsen, og helt glemt, at det var Danmark, man var sat til at forvalte – ikke et tilfældigt sted på jorden, hvor hele menneskeheden kunne hvile og se lammet og løven drikke vand side om side.
  I går eksploderede den betændte byld i Odense igen: 70 mænd stormede en skadestue og hærgede den, fordi de ville have fat i en indlagt, der havde tilknytning til et opgør i Voldsmose. Regeringen ser som sædvanlig passivt til, mens kriminelle og banditter tager magten i gaderne og gør, som det passer dem. Vollsmose er, en passant, den bydel, hvor regeringen nu har besluttet sig for – fordi antallet af udlændinge og flygtninge, der nu søger til Danmark efter regeringens nye signaler, er eksploderet – at placere 200 flygtninge, efter vi igennem en længere årrække søgte at frede et udfordret ghetto-område i Danmark

  At overvære visse skribenters jubel over, at Socialdemokratiet endelig har fået en vision (har de?), mens skadestuer raseres langt fra Parnasset, er sigende. Tænk, at vi er dertil, hvor landets forhenværende – ikke gamle – arbejderparti har fået fire medlemmer fra hver sin fløj (!) af partiet til at skrive en – ordrig men tom – kronik, og det i sig selv udløser ovationer. Mens, altså, at virkeligheden af den politik, regeringen har gennemført, viser sig. Stik modsat mod ordene, der blev sagt. Og imens? Imens taler vi om støj i biografen – og skælder ud på de der skælder ud på de der skælder ud… Socialdemokratiet har intet forstået af 2001. Og vil derfor gentage fejlen. Partiet vil i de næste tyve år være en irrelevant deltager på den politiske scene. Det har mistet folkets tillid. Og skylden? Den er partiets helt egen.

  http://sorenpind.blogs.berlingske.dk/2012/08/21/voldsmose-mens-vi-tale r-om-stoj-i-biografen/

  Fra Vollsmoses netside:

  Indsat d. 21 august 2012 kl. 08:06 af D
  Nu må det simpelthen stoppe!!

  Smid dem ud af vollsmose så vi andre kan få ro og fred.

  Det har stået på alt for længe nu og der er absolut INGEN der gør noget ved problemet herude.

  Find de skyldige , og send dem ud på en øde ø hvor de kan kæmpe videre , langt væk fra os andre beboere og vores børn!!

  Min familie og jeg flytter..

  http://www.vollsmose.dk/da-DK/Sitetools/Nyheder/Nye%20erfarne%20og%20f lere.aspx

   JensH

   Posted: 21 august 2012 - 12:57 - Svar

   “Det skal blive meget værre”

   “Værre”. You haven’t seen nothing yet. Denne gang var det et hospital som blev ‘stormet og indtaget’. Næste gang er det en politistation, og så kommer forhåbentlig en dag turen til Christiansborg.

Bjovulf

Posted: 21 august 2012 - 09:05 - Svar

Tak for de superflotte billeder, Steen 😉

Her er en tilsvarende side for fly:
http://www.flightradar24.com/

Sjovt at se, hvor de egentlig er på vej hen, når de passerer
højt over hovedet på os og næsten ikke kan ses med det
blotte øje – lige bortset fra kondensstriberne.

Maria

Posted: 21 august 2012 - 11:54 - Svar

Meget smukke billder af steder, som nogen af os har elsket, så længe vi kan huske. Men man skal ikke kaste sig i bølgen den blå derude, hvor de store skibe med lethed passerer få meter fra stranden.

Må jeg anbefale nationalparken i Thy næste gang. Det er også en stor oplevelse.

  steen

  Posted: 21 august 2012 - 16:52 - Svar

  takker, det var 30 grader den i går, så det var lige før jeg smed tøjet og hoppede i. Men jeg havde også været igennem ti kirker – bla. Blichers Spentrup, og HVidsten Kro.

steen

Posted: 21 august 2012 - 16:45 - Svar

Hvad angår Vollsmose, så henviser jeg til til Uriasposten og avisernes forsider.

Venstre hælder vand ud af ørerne, justitsministeren er ‘chockeret og overrasket’, Anker Boye bliver harmdirrende rasende og en sossekvinde foreslår at Voldsmænd skal overveje at rejse hjem. Åh, skån mig lige for mere øregas. Der er ikke en eneste Muhammed i Vollsmose, der frygter noget fra jeres side. DE pisser på jer, der er endda en Muhammed der er frisk nok til at true jer.

På MAS i Malmø er skadestuen for længst barrikaderet imod indtrængende arabere, og det har ikke ført til noget der ligner refleksion hos svenske politikere.

Hvis jeg fik 55.000 om måneden i FT, så skulle jeg nok komme med nogle forslag, der garanteret ville virke, men indtil da er jeg ikke i løsningsbranchen.

Man kan ikke andet end at håbe på, at det eskalerer så slemt, at de endelig indser alvoren inde på Slotsholmen. Det er ikke i nærheden af at ske endnu, men det vil ske. Politikerne går fremad baglæns og ufrivilligt. De køber sig tid. Det falder til ro og blusser op værre en anden gang. Det er deres ‘løsning’, og det er derfor de kun fortjener enhvers fulde foragt.

Man kan ikke følge hele det årelange forfaldsskuespil i alle bevægelser. Jeg har jo set TV i Jylland. Vorherre bevares. De tager jo politikernes temperatur en gang i timen. De er ikke interessante og de ligger desværre ikke for døden endnu. Jeg ønsker dem alt ondt, og selvfølgelig allerhelst mens Thorning er statsminister. Det skal ikke opfatttes som nogen støtte til Venstres Ramadan student. Nå, ja, student og student men med lidt uheld bliver han næste V statsminister.

Han har været bankelev i Unibank Lemvig 1991 og bankassistent 1993 i Unibank Brande .
Medlem af bestyrelsen for Bøvling Ungdoms Forening 1991-93, formand for gymnastikudvalget 1991-93 , træner for Brande Mix-hold 1994-97 .Medlem af Venstres Ungdoms landsstyrelse 1993, medlem af forretningsudvalget 1994 og landsformand 1995-97. Medlem af Venstres hovedbestyrelse 1995-98. Partiets IT- og idrætsordfører 1998-2001. Medlem af Jernbanerådet fra 2000

  JensH

  Posted: 21 august 2012 - 22:22 - Svar

  @Steen

  Nu vi er ved de ‘brølende Venstre-løver’, så prøv lige at checke disse guldkorn fra partiets retsordfører, Karsten Lauritzen, fra et blog-indlæg han uploadede på JP.dk idag:

  “Jeg er rystet oven på nattens begivenheder i Odense-bydelen Vollsmose”

  “Vi kan ikke have et samfund, hvor der er områder, hvor loven ikke gælder, og hvor loven i stedet er en blanding af misforstået sharia og selvtægt.”

  “Størstedelen af dem, som kommer til Danmark, er velintegrerede og bidrager positivt til samfundet – de er velkomne”

  http://blogs.jp.dk/Graenserforpolitik/2012/08/21/stop-opt%c3%b8jerne-i -vollsmose/

Mackety

Posted: 21 august 2012 - 17:37 - Svar

> Steen

“Man kan ikke andet end at håbe på, at det eskalerer så slemt, at de endelig indser alvoren inde på Slotsholmen. Det er ikke i nærheden af at ske endnu.”

Min umiddelbare tanke var den samme. Jeg kan simpelt hen ikke tage politikerne alvorligt, før der lyder helt helt andre toner ovre fra Christiansborg. Men jeg kan da til en begyndelse komme med 5 forslag i forbindelse med urolighederne i mit Odense:

1. Udvisning fra landet af alle involverede, der ikke er født i Danmark.
2. To års ubetinget fængsel uden mulighed for prøveløsladelse til resten.
3. Omgående stop for enhver form for indvandring fra islamiske samfund.
4. Opsig aldeles omgående FN’s menneskeretskonventioner samt medlemskabet af FN.
5. Bed den europæiske menneskeretsdomstol rende og hoppe.

Hvis politikerne til en begyndelse iværksætter disse 5 forslag, så vil jeg begynde at lytte til politikerne – indtil da vil min stemme i bedste fald gå til DF, i værste fald til nogen der i sandhed er yderligtgående.

Kære politikere, hvis nogen læser med her – lad være at pisse jeres vælgere op og ned ad ryggen. Tag nu bare mig – jeg har gennem det meste af to årtier været venstremand, men nu har I fået presset mig derud, hvor Dansk Folkeparti forekommer mig alt for blødsødne. Vær venlig at forstå at det er JER, der er ekstremister, når I insisterer på at behandle primitive barbarer fra Mellemøsten, som om de var danskere.

Ret for fanden ryggen og respekter danskerne, for hvis ikke I viser vilje til at opretholde retsfølelsen i dette land, er det kun et spørgsmål om tid, før I mister magten til at kunne gøre en forskel – den dag det sker, vil høflige advarsler i Palads biografen være det mindste af jeres problemer.

  Maria

  Posted: 21 august 2012 - 19:51 - Svar

  Vel skrevet.

  Jeg vil gerne tilføje til listen, at mange må repatrieres. Ellers går det ikke.

steen

Posted: 21 august 2012 - 20:20 - Svar

Smid 10.000 af de værste ud, så opfører resten sig pænt i flere år. Når det ikke virker længere, smid 10.000 til ud. Jo senere, desto værre for alle parter. Folk der er parate til at angribe politi og hospitaler og bevæbne sig illegalt, er parate til hvad som helst, og de vil vende tilbage endnu værre. Det er bare at sætte sig ned og vente.

Når en politiker siger Hvis de vil slås med køller, så er der steder i verden, hvor man slås med køller er det bare en pinagtig udstilling af sin impotens. Hun og hendes parti agter ikke at skåne os for noget som helst.

Det vil dog ikke ske. Derfor går vi fra ondt til værre, politikerne agter at føje spot til skade, det skal man ikke være synsk for at se i horisonten. Og allerværst bliver det for de indvandrere, der er kommet hertil og har gjort sig umage. De bliver svigtet totalt. Jeg er næppe den eneste, der har venner hvis fremtid jeg er uhyre bekymret for.

PK

Posted: 21 august 2012 - 20:41 - Svar

En bekendt, med mange og lange rejser i muslimske lande , sige een dag:”Hvis vi ikke sender muslimer hjem,
så klarer vi den ikke.”
Pause og han forsatte:”Vi sender ikke hjem.”
Ja, og jeg spørger:” Hvor skal håbet komme fra”?

Leave a Comment