25
nov
Seneste opdatering: 26/11-12 kl. 0918
20 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Former Commander of British Forces in Afghanistan: Hamas is running for its life, but primary target is Iran.

Danmark støtter Israel

En tapper skare på et par hundrede i øsregn på Kogens Nytorv søndag kl. 16. Som altid: gode taler, god musik og skønne kvinder. Det enorme politiopbud minder en om, at en jødisk-israelsk demonstration i Danmark i dag, lige så meget drejer sig om at vise, at danske jøder overhovedet stadig kan gennemføre en demonstration. En politisk bedrift at fremkalde sådanne tilstande, der kun kvantitativt står tilbage for Malmøs borgmester Reepalus. (klik fotos f. helskærm. fotos © Snaphanen.dk)


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Skåning

Posted: 25 november 2012 - 20:32 - Svar

Vem är tjejen på bil 2 och 3? Jag tycker jag känner igen henne. I övrigt är det väl bara att stämma in i kören med Pat Condell. Mitt i prick, som vanligt. Fast för att vara lite djävulens advokat så måste jag ändå påpeka att han har lite fel över vad Hamas partiprogram säger. Jag vill minnas att inte varenda jude ska dödas eller drivas ut i havet. De som inte har tagit upp vapnen har rätt att välja att stanna och de underkastar islamsk överhöghet och blir dhimmis.

  Michael

  Posted: 26 november 2012 - 00:10 - Svar

  Nr. 2 kunne godt ligne Dansk Folkepartis Rachel Adelberg. Hende som voldsmanden Carsten Halvorsen, der er vild med at melde anti-islamister for racisme, engang kaldte en “jødisk kælling”…

Skjoldungen

Posted: 25 november 2012 - 23:09 - Svar

Var Einhetzliztens afatiske Sturm-Abteilung helt fraværende p.g.a. regnvejret?

steen

Posted: 25 november 2012 - 23:17 - Svar

Ja, såvidt jeg kunne se i mørket, men jeg hører fra andre, at politiet smed nogen væk

Skåning

Posted: 26 november 2012 - 07:33 - Svar

Nja, den tjejen jag hade i åtanke är svensk, men jag kan ha fel.

Anonym

Posted: 26 november 2012 - 09:33 - Svar

Igen igen igen… Expressen tager SD-skandalerne op igen… der er ikke noget egentlig nyt… men forsien lige nu:

Skandalpolitikern Almqvist vägrar svara

Det er hovedhistorien. En politiker der ikke vil svar. Wauw… og nedenunder

SD-toppen mörkar om riksdagen Expressen spårade Almqvist i Ungern.
Expressen Dokumentär: Se hela SD-filmen här

Og så det dumme dumme svin, Mattson, overskurken over dem alle:
THOMAS MATTSSON: Reaktionerna på Expressens rapportering om Sverigedemo­kraterna har varit överväldigande.

Der på baggrund af læserrekord og mobilweb-rekord konkluderer at svenskerne vil have en UNDERSØGELSE af SD og mange med rette er skeptiske og slet ikke ønsker sig dette parti på ved magten. Perfid perfid perfid.

  Frank P

  Posted: 26 november 2012 - 09:50 - Svar

  Det er mig oven over…

  Aftonbladet i dag: Våldtogs – nekas hjälp av Folksam
  Louise, 25: ”Det känns som en käftsmäll”

  Voldtægtsofrene lades i stikken. Der er simpelthen så mange og for lidt pææænge.

  Man fornemmer undergangsstemning. Men det er jo Aftonbladet så der relativiseres lidt nedenunder:
  Carola: Trodde jag skulle bli våldtagen
  Berättar om skräckupplevelsen när hon hämtade dottern i Sydafrika

  Man kan bli voldtaget hvor som helst i verden.

  Og så lige lidt SD-bashing: http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/anderswestgardh/article1 5834021.ab

  Jeg talte 15 SD-bashings artikler over weekenden i under 10 aviser… Sverige har noget nær 1000 aviser, alle massivt understøttede af staten til at opretholde dagens illusion. Intet vestligt land uddanner så mange journalister…

steen

Posted: 26 november 2012 - 09:49 - Svar

Ja, tak. Jeg så bladneger Mattson, der siger “at Expressen undersøger alle politiske partier ligeligt.” – Jeg forstår godt at denne magtens papegøje har lukket sin artikel for kommentarer.

Sammernlignet med Aftonbladet, er Expressen dog nærmest raffineret i sit luderarbejde:;

Åkesson Så blir Sverige med SD vid makten

http://www.aftonlognen.se/kultur/article15819975.ab

  Frank P

  Posted: 26 november 2012 - 10:10 - Svar

  Ja, ok… den er godt nok far out…

  Men jeg læser lige igennem det, jeg kommer ik rigtigt i kontakt med mine følelser som jeg gør når Baas har skrevet noget eller Mattson… kan man virkelig tage sådan noget seriøst? Meget af det han beskriver er jo faktisk positivt, altså hvem kan have noget i mod:

  Gränskontroll och isolering
  Svenska trupper deltar inte i några utländska äventyr, inte ens som FN-soldater. Vi värnar fosterjorden, om Västafrika eller Bosnien brinner, ja det får de lösa själva.

  Sedan man har infört bokstavlig livstid och skruvat upp straffen sitter folk inne i årtionden.

  offentligt register över dömda våldtäktsmän och pedofiler.

  I stort sett all invandring till Sverige har stoppats.

  Folk som vistas illegalt i landet utvisas omedelbart,
  Flyktinggömmare kastas i fängelse.

  Nu krävs att man bott minst tio år i landet, uppfört sig klanderfritt, klarat både språktest och kunskapstest och svär att vara lojal mot lag och stat.

  Invandrartäta kommuner som Malmö och Södertälje har fått rätt att förvägra invandrarna socialbidrag.

  Kristendom och kyrka har fått tillbaka sin gamla särställning. I en ny kulturkanon påbjuds medborgarna nationalistiskt uppbygglig litteratur

  (jeg forstår intentionen…selvfølgelig overdrevet og selv med absolut flertal, så vil SD aldrig komme i nærheden af det beskrevne)

  Men har altid undret mig over det her med kommunister (Larsson, Lindenborg) på en tabloid-avisen. Det ville være utænkeligt med et par kommunister på BT el EB.

  Mere fra overdrevet:

  25 mio. klimaflygtning skal have adgang til Sverige. Og EU og Danmark….

  Det er en krigserklæring mod det gamle Europa-.

  http://www.expressen.se/debatt/ge-klimatflyktingar-full-flyktingstatus  /

  “Miljöpartiet vill att flyktings begreppet moderniseras så att också klimat ­ flyktingarna omfattas av flykting ­ begreppet i FN:s flyktingkonvention. Vi vill även att EU tar fram en ­ handlingsplan för klimatflyktingar.”

  Det blir mere og mere ekstremt? Kunne man læse sådan noget i danske aviser? Norske? Finske? nej vææl….

Bergfast

Posted: 26 november 2012 - 10:54 - Svar

Om olika religioner som används som verktyg och som slagträ i olika debatter om vilka människor som har rätt, och om vilka människor som har fel i olika territoriella, och nationella, strider av olika slag….

Egentligen föreligger en märklighet i olika diskussioner och debatter om religioners vara eller icke vara i offentliga samhälleliga rum. Kanske vissa debatter också är inriktade på att vissa religioner inte skall vara över huvud taget, men det är en annan fråga….

Religion kan vara mycket olika saker för olika människor. De stora och erkända religionerna anses väl vara kristendom, judendom och islam, samt också hinduism och buddism, shintoism och även konfucianism, mormonism, samt olika s.k. naturreligioner, m.fl. m.fl. Det finns kanske en mängd trosinriktningar av olika slag, som inte i egentlig mening betraktas som en religion, men som för de troende kanske anses och upplevs vara en religion.

Det som man i det moderna och sekulariserade samhället, kanske främst det västerländska samhället, vill hävda och anses vilja eftersträva, det är att religion och religionsutövning skall vara en privatsak som inte skall praktiseras i det offentliga samhälleliga rummet, utan just privat, eller i respektive religions tempel. Det offentliga och moderna samhälleliga rummet skall eftersträva ett s.k. sekulärt ideal.

Religion skall inte predikas i skolor eller i andra offentliga rum. Inte heller i massmedierummet skall någon offentlig religion predikas eller uppmärksammas så särskilt mycket. I alla fall inte någon enskild religion i så särskilt större utsträckning än någon annan religion. Religionsutövning anses tillhöra privatlivet och för dess utövning finns just tempel av olika slag, som kyrkor, moskéer, synagogor osv.

Det som istället har tillåtits att predikas i det offentliga rummet, i skolor och i det massmediala rummet, det är en annan religion, som skulle kunna kallas sex-religonen. Denna religion får av någon märklig anledning fritt tillträde till det offentliga rummet utan att dess predikningar ifrågasätts.

Sex kan predikas överallt i det offentliga rummet och verkar nästan ha fått ersätta alla former av annan religionspredikan. Till sin hjälp har denna religion, sexreligionen, predikanter av olika slag. Det kan vara olika former. T ex i form av en annonspelare där unga flickor, som helst då skall visa upp sina uppumpade bröst, med t ex en nationsflagga på, och i övrigt framtona mer eller mindre som halvklädda och just därmed sexuellt anspelande och predikande. Sexreligionens predikanter finns också Inom modeindustri och modellindustri, samt inom rockindustri där främst unga flickor, men även unga pojkar, skall framträda i sexuella, tuffa, kyliga, kalla och hårda poser, som då skall anses vara frigjorda och sexiga poser, som då gör reklam för sexreligionen. Det sexiga och sexuella språket, alltså den sexuella religionens predikotexter vars budskap är sex, sex och åter sex, har inga som helst restriktioner för sina predikningar i det samhälleliga offentliga rummet. Tvärtom. Den sexuella religionen anses ha fritt tillträde till det offentliga rummets alla kanaler, och därmed alla, från barn till vuxna. Även inom skolans värd tillåts denna religion helt öppet att predikas utan några som helst restriktioner.

Detta är märkligt.

Det är märkligt därför att också det sexuella livet, och därmed den sexuella religionen, tillhör ju egentligen det privata livets sfär, och borde därför inte tillåtas predikas i det offentliga rummet, lika lite som några andra religioner tillåts göra.

Det sekulära samhället borde verkligen se till att vara sekulariserat från all form av religiös predikan i det offentliga rummet. Även predikningar från den sexuella religionen.

Religionsutövning tillhör privatlivet.

  Frank P

  Posted: 26 november 2012 - 11:23 - Svar

  Ja Religion skal ikke prædikes i skolen!

  Men man ser nu, at lærerproletariatet er gået aktivt ind i kampen. Nu prædikes der menneskesyn i skolen! Man har jo bemærket den “uhyrlige” opbakning SD nyder blandt unge (som le Pen i Frankrig), og så bliver det jo farligt, for i vesten hvor man dyrker ungdommen som ingen andre steder, så lytter man til de unge. Men nu nøjes man med at hjernevaske først. En lærer udtaler:

  – Får man eleverna intresserade av vad som händer i världen så spiller det över på andra ämnen. Det är bra att de vet var Syrien ligger till exempel. Jag menar, de här eleverna blir ju väljare om tre år. Då är det bra om de vet vad som händer i världen, annars röstar de fram Sverigedemokraterna.

   Hr. Naturli'

   Posted: 26 november 2012 - 13:14 - Svar

   “Då är det bra om de vet vad som händer i världen, annars röstar de fram Sverigedemokraterna.”

   Jo mere de lærer om hvad der hænder i Verden, jo større sandsynlighed for at de stemmer på SD 🙂

  Bergfast

  Posted: 26 november 2012 - 11:26 - Svar

  Ps.

  Religion anses ju av många kunna förvilla, förföra, förleda och också förblinda människor, samt att religion också därmed anses kunna vara farlig. Religion i form av tankebyggnader, anses också av vissa vara rena och skära lögner, byggda på tomma intet.

  Religioner finns dock, och har alltid funnits i de flesta samhällen. Religioner kan innehålla både goda och onda sidor, precis som människan själv kan innehålla både goda och onda sidor.

  Människor har i alla tider kunnat tillgripa olika slags verktyg, inklusive vapen, för att kunna driva igenom sina viljor i olika sammanhang.

  Ideologier och läror, samt religioner, har också fungerat som verktyg och vapen för vissa att kunna driva igenom sina viljor och befästa auktoriteter av olika slag.

  Förmodligen är det en outplånlig del av alla samhällsformationer, och också en outplånlig del av vad det innebär att vara människa.

  Språket och berättelserna, filosofierna, ideologierna och religionerna, tillhör mänskligheten.

  Ds.

HH

Posted: 26 november 2012 - 14:57 - Svar

Om det finns någon bok jag vill rekommendera så är det Elaine Pagels “Adam, Eva och Ormen” där man på ett mycket intelligent och grundläggande sätt får ta del av de första kyrkofädernas proklamationer. Det var efter den romerske kejsaren Konstantins omvändelse som kristendomen blev romersk statsreligion och det var nu som den västerländska kulturen och därmed dess syn på sexualiteten grundlades.
Så här skriver Pagels bl a : “Förmår människan styra sig själv? Trotsiga kristna, jagade som brottslingar av den romerska regeringen, svarade med eftertryck JA. På 300- och 400-talen, när kejsarna själva blev kristendomens beskyddare, övergick de flesta kristna så småningom till att säga NEJ.”
Ett brott mot traditionen måste ha inträffat. Den äldsta kyrkans talesmän hade, liksom judarna före dem och de amerikanska kolonisterna långt senare, menat sig funnit en gudomlig bestämmelse – – – för att hävda sitt oberoende av regeringar som de ansåg korrumperade och despotiska.
Läser man vidare ser man den ursprungliga synen. I den fanns även en moralisk frihet. Kyrkan, ansåg man, kunde inte tvinga någon till något. En kristen ledare avhåller sig inte bara från att bruka våld utan även från påtryckningar genom fruktan och tvång. Han måste istället väcka varje medlems frivilliga deltagande. Misslyckas det måste han respektera vars och ens frihet att välja och handla, hur vilseledd han än anser honom vara.
Kyrkan skulle enligt dessa tidiga ledare (Khrysostomos t ex som ärvt sin vision av kyrkan från sådana modiga föregångare som Justinus, Athenagoras, Clemens och Origenes) styras på helt frivillig väg och dess struktur bygga på jämlikhet.
Medan Khrysostomos (Guldmun!) förkunnar människans frihet läser Augustinus ut motsatsen – människans trälbundenhet! Vi vet idag vem som vann idé-slaget…
För den som vill läsa vidare rekommenderar jag Tor Zetterholms fina bok “Predikare-Lena” hon som slutligen dog i en snödriva – att jämföra med Bernadette Soubirous som efter sina syner i Lourdes fick äran att läggas i en glaskista…
Det var Augustinus teorier som fick den världsliga makten att inkorporera kyrkan. Den frihet som en gång beskärdes kan man läsa om i våra svenska annaler. Vad var Nils Dacke någonting annat än en religiös motståndare gentemot Gustav Vasa? Han ville behålla sin katolska tro och det var denna tro som gav honom dessa medskaror som till sist hotade den svenske kungen så till den grad att han fick begära borgfred. Innan han skaffade sig tyska knektar…
Om Dackes katolska tro har bl a Hans Hellström skrivit i en liten bok som gick att finna på Bokmässan i Gbg i år. Vilhelm Moberg har även han berört mannen från Flaka som slogs mot kungen. Men hur jag än letar i svenska historieböcker av dignitet har jag ALDRIG funnit nämnt denna för mig ganska solklara bild av Dacke och upproret.
Elaine Pagels har även skrivit en bok om gnosticismen. Lika intressant som den första jag nämnde. Hon är en god och samvetsgrann historiker som inte fäller några som helst domar!

HH

Posted: 26 november 2012 - 16:40 - Svar

En tanke slog mig – Expressen vevar ju historien om SD:s fryntliga gossar dygnet runt. Meeeen, kan det faktiskt vara så att denne välnärde (av bilder att döma, just saying) chefredaktör Mattsson HELT ENKELT VURMAR FÖR SD! Fast han egentligen inte kan säga det… Kan det vara så? Och nu ger han partiet solkiga rubriker för att egentligen (ejenklen som det sägs däruppe) mena tvärtom. Han tycker alltså att partiet har rätt, men med de politiska anknytningar han har, ägarna också, måste han vara med i fulspelet. Men på ett så listigt sätt att han skriver motsatsen. Ejenklen.
För han kan väl inte vara så dum att han inte inser att varenda läsande människa i Sveriges land ogillar det som skrivs och ger SD tummen upp.
Bara en tanke…

  Bergfast

  Posted: 27 november 2012 - 08:32 - Svar

  Det kan nog ligga någonting i vad HH säger…

  Kanske kan det i så fall handla om någon slags – lag – om att om man pressar någonting åt ett visst håll, så sker det en motreaktion åt det motsatta hållet.?..Vem vet.

  Det kan ibland onekligen verka som om s.k. etablerad media verkligen vill skapa – reaktioner -, i samhällskroppen…

  Som nu senast med karikatyren av Jimmy Åkesson som en kackerlacka, där s.k. etablerad media (på låtsas?) ser ut att vilja försöka utrota SD? Där då i själva verket media genom detta – tilltag -, kanske försöker skapa en – motreakton – ? (Kanske hoppas alltså s.k. etablerade massmedia att det verkligen händer lite mer dramatiska politiska motsättningar i det samhälleliga rummet, så att denna massmedia därmed får någonting dramatiskt att skriva om? Vem kan verkligen veta så helt säkert..)

  Eventuellt kan det då därmed finnas vissa inom s.k. etablerad media, som i själva verket vill att SD växer sig starkare, men som inte kan säga det öppet. Vem vet…

  Ps.

  Också ett tack till HH för hänvisning till intressanta boktitlar och intressanta författare.

  Ds.

JensH

Posted: 26 november 2012 - 21:38 - Svar

Denne politiske lære fra Californien burde enhver Dansk borgerlig politiker notere sig. Den viser med al tydelighed hvad der sker, når man tillader en massiv ikke-vestlig indvandring, som transformerer vælgerkorpset fra et vestligt til et ‘benefit’-hungrende 3. verdens vælgerkorps:

http://www.americanthinker.com/2012/11/the_gops_california_lesson.html

Morani ya Simba

Posted: 26 november 2012 - 22:56 - Svar

Det er herligt at se danskere stoette op om Israel. Danskere og joeder er to smaa folkefaerd der har et ret usandsynligt venskab der gaar ca. 200 aar tilbage og blev cementeret af redningsaktionen i 1943. Og igen har vi faelles fjender. Forestil jer at der blev sendt hundredevis af raketter fra Vollsmose, Gellerup og Tingbjerg ned over Danmark. Og at Sverige (“Syrien”) og Tyskland (“Aegypten”) var blevet islamiseret fuldstaendig og sendte diplomatisk hjaelp til dem mens Rusland (guess who) leverede raketterne…. Welcome to Israel….or Denmark in 30 years… 🙂

Leave a Comment