5
dec
Seneste opdatering: 6/12-12 kl. 1438
11 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...


(Klik f.helskærm.)

Amsterdam planlægger “landsbyer for afskum”
Af CHRISTIAN SKAUG

Mange byer i middelalderens Europa var omgitt av høye murer som beskyttet borgerne mot ytre fiender, hva enten det var tale om invasjonsstyrker eller utenbys kriminelle. Eneste adkomst var gjennom strengt bevoktede porter. Etterhvert sank voldsnivået drastisk, og murene som ble stående igjen forble minner om fjerne tiders harde realiteter.

I den moderne, multikulturelle middelalderen er det gjerne betalingsmurene som skiller folk fra hverandre, hva enten det er tale om boligområder, butikker med høyere eller lavere prisnivå, eller ditto fritidsaktiviteter, serveringslokaler og fornøyelser. Men man har hittil ikke sett så mye til den tvungne fysiske adskillelsen mellom mennesker.

En fersk, forbløffende nyhet fra Amsterdam kan muligens være en slags forsmak på noe vi vil se mer av med tiden: Lokalmyndighetene dertilbys planlegger utrolig nok å tvangsflytte voldelige og antisosiale plageånder ut av det urbane rom og til soner av provisoriske boliger i avsidesliggende områder. Her vil de bo i minst seks måneder under oppsyn av politi og sosialtjenesten.

They have set aside 1m euros (£800,000; $1.3m) for the scheme, whereby special hit squads will identify offenders.
These will then be housed in the caravan-style containers, under the eye of police and social services.
The council denied seeking to create ghettos – or “scum villages”, as have they have been called by some.
Troublemakers are to be moved out of the picturesque centre of the city and placed in isolated areas, with access to only basic services.

Hensikten er å motvirke at menneskene med problemadferd tar over bykjernen, mens de lovlydige personene flytter vekk derfra. Man skal kun benytte seg av dette tiltaket i “ekstreme tilfeller”, i (et sannsynligvis forgjeves) håp om at de angjeldende sonene ikke blir kriminelle ghettoer.

At den politiske ledelsen i den nederlandske metropolen går til et slikt skritt, er litt vanskelig å forsvare overfor tankens portvoktere, siden Geert Wilders — varg i veum som han er — tidligere hadde lansert et lignende forslag. Men dette var selvsagt heeelt annerledes.

Og selv om det nok er befriende å bli kvitt plageånder, er det sant å si noe uhyggelig over forslaget. Man tror nesten ikke det man leser. At utviklingen i Nederland er gått så langt at ansvarlige personer overhodet vurderer slike tiltak, er tragisk.

BBC: Amsterdam plan to rehouse serial nuisance neighbours, Der Spiegel: A Punitive Village for Dutch Ne’er-Do-Wells, Washington Post: Amsterdam plans to relocate troublemakers to ‘scum villages’.

Plans for new east London ‘mega-mosque’ rejected by local council

Proposals for Britain’s biggest mosque located near the Olympic Stadium were tonight refused planning approval amid fierce local opposition.Newham councillors tonight rejected the plans, from Muslim group Tablighi Jamaat, after planning officials recommending permission be refused. As thousands waited outside the council offices for the result, officials ruled the proposal, first mooted in 2007, was too large, would generate too much traffic and was poor in its planning and design. Telegraph, Newham “mega mosque” plans rejected by councillors


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Crass Børsting

Posted: 5 december 2012 - 19:23 - Svar

Kongens Have i alvorligt vintervejr. Meget smukt set og beskåret. Tak.

steen

Posted: 5 december 2012 - 19:33 - Svar

Der er et andet her, lidt mere forslidt motiv, men det tager sig godt ud i blæst og snevejr alligevel

Allan Hansen

Posted: 5 december 2012 - 21:32 - Svar

Hej Steen.

Et utroligt godt billed, som jeg gætter på, er
fra Kongenshave ( min Danmarks historie, er ikke hvad den har været)
Jeg er selv en ivrig fotograf, og taget i tusindvis af foto rundt omkring
i verden.

Mvh. Mrjazz – God Jul.

Frank P

Posted: 5 december 2012 - 21:56 - Svar

Interessant initiativ fra Holland. Så den selv for et par dage siden, men magtede ikke at reflektere over den. Men det er som Skaug siger måske banebrydende nyt på vej, nu må vi se om det ikke vækker tilpas forargelse hos den gamle venstrefløj og menneskeretsadvokater der falder over hinanden på vej til domstolene.

Hollænderne minder om danskerne, ganske pragmatiske når det kommer til stykket. Danskerne kunne have foreslået det samme. Hvem mailer den til den lokale DF’er? Det er jo nyt og måske en mulighed. Hvem vil være først? Eller skal man lige give det lidt tid?

I øvrigt er det mig eller har de liberale rykket på sig: Synes folk omkring LA er blevet skarpere i mælet, vi kender selvfølgelig til Jalving, Kastholm, men tidligere på året så vi Karsbøl, jeg fornemmer Mie Harder er i opbrud, Machangma er kommet med nogle sunde kronikker og selvfølgelig har vi den mesterlige Selsing, selv på Ole Birks egen 180grader og i debatten generelt hvor der er et par skarpe, yngre bidragsydere fornemmer jeg et markant skifte og nogle klarere udmeldinger. De giver fanden i pænhed. Det tegner jo godt.

Jeg er og bliver aldrig liberal. Jeg er i bund og grund socialdemokrat af den gamle slags. Men det er rart at få hele spektret fra centrum og ud mod højre med ind i værdikampen.

  steen

  Posted: 5 december 2012 - 22:02 - Svar

  Skaug synes rigtig nok det er lidt uhyggeligt, og det kan man godt følge, men det er at foretrække for det, vi hidtil har set: Afskummet bliver og fortrænger andre. Bare se på hvem der overtager Malmø, og hvem der er flyttet i tusindvis. Det har foregået støt og roligt i over 15 år, at almindelige, gode borgere er flyttet. Langt fra bare jøder, som man måske tror i Danmark.

  Der er en parallel til voldelige ægtemænd og æresforfulgte kvinder. Nu må de tyranniserede flygte, hvorfor ikke forflytte terroristerne?

  Jeg betragter det bare som et stadium på vejen, til det den tyske socialdemokrat siger i video nedenfor: “Send dem ud af landet, og send forældrene med”.

  Det kommer, read my lips! Politikere kommer til at repatriere de værste i rå mængder. De tænker maksimalt få år ud i fremtiden, men tænk fem eller ti år, så har vi situationen. Jeg forventer ikke at blive bespist på rådhuset, for at forudsige den salgs.

  Og noget andet: Det der foregår i Sverige i dag – sprækker i facaden, panik – har jeg og andre forudset for over ti år siden. Ikke ved genialitet, men ved almindelig logik og sund fornuft. Hvor svært kan det være?

  Mejl från en utlandssvensk om hans syn på ”the state of the Swedish nation”.

  Häromdagen gick migrationsminister Tobias Billström ut med utökat försörjningskrav för anhöriga. Jag tror situationen i regeringen är desperat, mellan fyra väggar, så att säga. Dels är det väljarflykten till Sverigedemokraterna, dels kommunernas motsträvighet, dels att man faktiskt inser både kostnader och framtidsscenario av den förda politiken, att en dag blir det kaos både ekonomiskt och socialt. Det är det redan nu, fast svenska folket ska hindras från att veta det.

  Det man är mest livrädd för är, när det inte går att dölja för folket längre. Att Sverige börjar bli överfullt. Man vill för allt i världen inte komma i den situationen att man måste konfiskera svenskarnas sommarstugor, hellre slår man då upp tältläger. Men då kommer Miljöpartiet att protestera om ovärdigt mottagande osv. När Norge tagit emot ca 9000 asylsökande har Sverige tagit emot över 40.000 (som bland annat Per Gudmundson skriver om i Svenska Dagbladet). Det innebär att det också blir mycket fler anhöriginvandrare till Sverige så småningom. Det är en ond cirkel. De börjar inse det, och letar panikartat efter åtgärder.

   Frank P

   Posted: 5 december 2012 - 22:19 - Svar

   Men hvordan vil det forløbe, særligt i de tilfælde, hvor de har opnået statsborgerskab? Man kan jo ikke fratage dem statsborgerskabet, hvordan kommer vi over den hurdle?

   Og hvorfor skulle hjemlandene tage imod de værste? Kolde kontanter? Og hvordan holder vi dem ude igen – for hvor mange allerede-afviste går der ikke rundt i vores gader og hærger lige nu og her?

    Gunnar Biering

    Posted: 5 december 2012 - 22:27 -

    Nej, hjemlandene vil sikkert ikke tage imod dem, men så må vi oprette udrejselejre, ligesom de gamle flygtningelejre, da ordet havde sin oprindelige betydning. Præcis sådanne lejre, som vi oprettede for de tyske flygtninge lige efter Befrielsen – der lå f. eks. en stor lejr ved Oksbøl. Med fuld forplejning og lægehjælp og skoler, men afspærret fra det danske samfund. Men med fuld frihed til at forlade landet.
    Statsborgerskab er tildelt under visse beskedne betingelser. Hvis de ikke opfyldes, må statsborgerskabet annulleres.

    Varmt Konservativ (kr)

    Posted: 6 december 2012 - 13:31 -

    Hela Nordafrika består snart av “failed states”. Det är bara att upprätta en tillräckligt stor repatrieringszon, så är det problemet löst.

    Till dess krävs det nog att scum-städerna anläggs på öar för att undvika att bråkmakarna återvänder.

   Frank P

   Posted: 6 december 2012 - 00:22 - Svar

   Man vil nok stadig gerne se det før det sker. Tag bare sådan en som hende her:

   http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/hur-mycket-rasism-tal-sverige_771 3028.svd

   Et bunkepul af hule floskler. Men hvordan skulle hun nogensinde kunne se sig selv i spejlet, hvis hun flytter sig en millimeter? Der er tusinder som hende, der kommer til orde hele tiden… Sverige er verdens mest politisk korrekte land og nogen vil aldrig kunne flytte sig, de har investeret mere habitus end i andre lande…

   Så vil SD bakke de rødes beskæringer af forsvaret. Strax er 2 moderater på banen og anklager de røde for at være uansvarlige – alene fordi de vil lave politik med SD. Jamen det er jo vanvittigt! SD bliver dagligt anklaget for at være enkeltsagsparti, når de så endelig vil modbevise dette, så anklages forhandlingspartnerne for at være uansvarlige, fordi det er med SD. Jeg forstår udmærket SD’s ønske om at hævne sig på Reinfeldt og resten af det borgerlige slæng.

   “Det borde även vara besvärande för Socialdemokratiska väljare att partiet gör upp med Sverigedemokraterna i viktiga försvarspolitiska frågor. Bristen på ett ansvarsfullt regeringsalternativ blir därmed extra tydlig.”

   Seriøst?!

   Og så måske Sveriges mest ensomme redaktør? http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/skarp-forsorjningskraven_7723680. svd

Santor

Posted: 5 december 2012 - 22:02 - Svar

Initiativet er som sådan godt nok men hvad er der i vejen med hjemsendelser?

Man kan nok heller ikke se bort fra at det i høj grad vil blive brugt som en substitut for fængselsstraf!

Erling

Posted: 11 december 2012 - 12:37 - Svar

November, november, december den femte.

Ups! Der er vist een, der har set “V for Vendetta”.

Skam dig!

Leave a Comment