26
dec
Seneste opdatering: 26/12-12 kl. 1302
14 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Anden Verdenskrig – på svensk. Hør med, når Elisabeth Åsbrink og Bent Blüdnikow sætter spot på svenskernes tabuer i forhold til krigen, der gik uden om Sverige, men alligevel satte sig markante spor i den nationale selvopfattelse – lige fra velfærdsstat til IKEA. Mikael Jalving, 24. december 2012.

“Sæt magt bag ordene”

Over et årtusindes bitre erfaringer har lært jøderne, at de gør klogest i at gå stille med dørene, selv når der er meget god grund til at råbe op, fordi man bliver udsat for en helt uantagelig behandling. Som vi ved, sidst fra en sag på Fyn, skal der ingenting til, før mennesker fra visse muslimske kredse råber og skriger, foretager politianmeldelser og trækker alle de kort, det moderne retssamfund og offentligheden kan stille til rådighed: racismekortet, diskriminationskortet, underdog-kortet, krænkelseskortet osv., osv. Den meget store indvandring fra især agrare klankulturer har bragt konflikter til landet, og har sat os ind i en tidsmaskine, der har hvirvlet os tilbage til normer og synsmåder, vi troede, at vi tog afsked med for et par hundrede år siden. Den jødiske indvandring til Danmark er en succeshistorie. Både for danskerne og for dem, som kom. [..]

Uden for fornuftens rækkevidde er Sverige, der er berygtet for at fare hårdt frem mod jøderne før Anden Verdenskrig, men i dag er tavshedens hus, hvad angår konflikter i sammenhæng med den muslimske indvandring. Malmö har kapituleret over for antisemitismen, og svenske jøder forlader denne fine gamle danske by. Det gælder også Norge, der traditionelt rummer en vis antisemitisme, som allerede gav sig udtryk i landets ellers så berømmelige forfatning fra 1814, som i paragraf 2 fastslår: »Jøder er fremdeles udelukkede fra adgang til riget« ( ophævet i 1851 takker være digteren Henrik Wergelands utrættelige indsats), og hvis sidste forfærdelige udslag var, at flertallet af norske jøder blev myrdet i Auschwitz, og andre nordmænd tilranede sig alt, hvad de havde ejet.

Skal vi i dag i dette land acceptere, at jøder ikke kan gå frit på gaden? Det er en uhyrlighed. Vi kan ikke bare tie stille og tage hensyn til det ene og det andet. Vi bør sige højt og tydeligt, at vi ikke vil finde os i antisemitisme. Og sætte magt bag ordene. Claes Kastholm! læst og påskrevet, Berlingske, 23.12.2012 (ikke online). SE også mit og Jette Dalis interview: Jødefri 1. maj i Fælledparken.

Norge frygter flygtningemagneten Sverige

Sverige er et rekordpopulært land å søke asyl i. Det ventes 54 000 asylsøkere til Sverige i 2013, det flerdobbelte av det som ventes i Norge. Men med rekordstort trykk på naboen, kan det like gjerne gi mange flere asylsøkere til Norge.

I 2012 har rundt 9000 asylsøkere kommet til Norge, men Utlendingsdirektoratet (UDI) er nå mer usikkert enn tidligere år på hvor det skal sette estimatene. Det vi er mest usikre på, er Sverige, for de får formidabelt mange for tiden, mellom fem og seks ganger så mange som oss. Velger bare noen av disse å komme hit i stedet kan det få store betydning for ankomstene her i landet, sier direktør Frode Forfang i UDI.UDI frykter videre asylstrøm fra Sverige Norge kan få asylrekord i 2013 m. video.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


skræp

Posted: 26 december 2012 - 04:40 - Svar

Måske lidt O.T. – og dog, det viser blot at i Sverige er der intet nyt under solen.
De fleste ved at jøderne i nazi-tyskland fik stemplet et stort, rødt “J” i deres pas, men hvad færre er klar over. så skyldtes det et forslag fra svenskerne. Det ville nemlig gøre det lettere for dem at retunere jøderne til Tyskland, allerede på grænsen.

  steen

  Posted: 26 december 2012 - 18:39 - Svar

  nej, det rammer midt i programmet og bliver behandlet grundigt.

Lightmann

Posted: 26 december 2012 - 06:36 - Svar

Et uddrag fra bogen “Danmarks nye klæder”

“Jøderne må til at tage sig sammen. Her har de levet i fred i Danmark, i mere end tre hundrede år. (Kun afbrudt af en sindssyg verdenskrig.) Havde de virkelig forestillet sig at det kunne forsætte? I får dødstrusler fra muslimer, siger I? Helt ærligt, hvorfor skulle de dog være efter jer? Jødehad, forfølgelse, antisemitisme og religiøse trusler, er ikke andet end pjat fra jeres side. I må lære at følge med strømmen, og forstå at jeres holdninger og fredelige livsstil, ikke længere kan accepteres i et moderne dansk samfund.”

Skamløs selvpromovering, men hvad 🙂

Bergfast

Posted: 26 december 2012 - 12:19 - Svar

Är det högsta beviset på potens för männen i världen, att kunna bevisa makt, dvs. potens, genom att kunna döda? Utan förmåga att kunna döda så är ord som uttalas utan potens, dvs. utan makt?

(En nation som inte kan döda, är en maktlös nation? En maktlös nation är en potenslös nation?)

Att kunna tala utan att ha någon verklig – makt – i form av just militär makt, och därmed makten att kunna döda, bakom sig, anses vara mer eller mindre som babbel?

Babbel är sådant som ingen behöver ta någon större hänsyn till? Det är ju bara ord….

Kan då ord, och också bilder och bildframställningar, egentligen döda utan att ha någon fysisk militär makt bakom sig?

En massmedieindustri i ett samhälles offentliga rum, som tillåts propagera för onda viljor, som om dessa vore goda viljor, (som måste hylla våld, propagera för mördande, förespråka vulgaritet, droger, kriminalitet, trolöshet, bedrägerier, lögner och förfalskningar, samt att förlöjliga, håna, ljuga, undergräva, misskreditera, förolämpa, kränka eller stämpla med nedsättande epitet, för den goda sakens skull?), kan verkligen ganska så effektivt lyckas fördärva stora delar av hela samhällens uppväxande släkten.

Ett samhälle, som inte kan sätta gränser för en massmedieindustris makt att i dess offentliga rum få tillåtelse att fördärva och förleda unga människors sinnen och goda ideal, är dömt att gå under.

  Bergfast

  Posted: 26 december 2012 - 14:41 - Svar

  Ps.

  Och….

  Är då – potenslöshet – , (- maktlöshet -?) (- oförmåga att kunna – döda – , eller – tillintetgöra -?), det värsta och mest fruktade och det mest avskyvärda – tillstånd – som männen i världen kan föreställa sig? Och som de avskyr som – värre än döden -?…..

  Vem vet….

  Och….

  Om och när ord, (samt bilder och bildframställningar av olika slag), inte längre fungerar som – mördande vapen – , (därför att ordens valörer har förlorat sina värden, därför att orden har missbrukats genom att man försökt stämpla med nedsättande epitet så mycket och så många, att orden inte längre så att säga – biter -, eller att människor inte längre låter sig tystas av att bli – stämplade i pannan – med ett nedsättande epitet?), är det DÅ som det – måste sättas FYSISK MAKT, och press , (kanske i form av en – vapenmakt -? Som t ex örfilar, knytnävar, knölpåkar, spjut, kulsprutor, bomber och atombomber et cetera?), BAKOM orden…? För att då på så vis visa att orden VERKLIGEN kan – döda ? Och på så vis kunna sätta – potens – , bakom orden? Så att de då kan bli …respekterade – ?

  ANNARS är ord då alltså enbart…maktlöst babbel…?

  Som ingen egentligen behöver bry sig om…..?…

  Vem vet….

  Ds.

  Morani ya Simba

  Posted: 28 december 2012 - 09:06 - Svar

  Magt kan vel groft deles i to, magten til at give/skabe og magten til at tage/oedelaegge. Den foerste er konstruktiv og har en vis feminin kvalitet mens den sidste er destruktiv og har en vis maskulin kvalitet. Den sidste er ofte den vigtigste, desvaerre, ihvertfald i en konflikt. Een maade at forstaa Europa’s problemer med indvandring paa er at Europa’s kulturer efter anden verdenskrig troede at det eneste svar paa traumet var at fornaegte den destruktive magt fuldstaendigt. Det kan (maaske?) gaa an hvis man holdes isoleret. Men nu har Europa mange fra en kultur, den islamiske, der dyrker den destruktive magt. Det er ikke overraskende at europaeiske maend, der ikke kan kaldes “maskuline”, bliver domineret ligesaa let som muslimske kvinder goer, af maend der slaas klan mod individ eller mod fjendlig klan og er praeget af hoej voldsparathed. Det samme gjaldt nazismen. I hvad nazismen fremprovokerede og hvad der var noedvaendigt for at komme af med nazismen, har du dit svar paa om en stat der ikke kan/vil slaa ihjel/bruge vold om noedvaendigt, er impotent.

Thomas Nydahl

Posted: 26 december 2012 - 19:10 - Svar

Tack för Jalvings historietime – den ger både konstruktiv information och visar på den samtida debattens komplikationer. Men låt det vara sagt: Elisabeth Åsbrinks bok är glimrande.

Allan Hansen

Posted: 26 december 2012 - 19:10 - Svar

EN HYLSET TIL DEN EUROPÆISKE KULTUR OG DETS FOLK.

Frihed er et europæiske husdyr!
Det begyndte faktisk med Sokrates, Platon og Aristotles
for ca. 3000 år siden.
Siden da har i tusindvis af europærer bidraget med nytænkning.
Listen bliver lang,,,,,,,.

Frihed er retten til at gøre alt, der ikke reducerer andres frihed.

For mig er frihed først og fremmest ytringsfrihed!
Dvs. retten
til at tænke frit, retten til, at male de billeder man har lyst til, retten til at producerer
de film man har lyst til, retten til, at spille og skrive den musik man har lyst til, og
retten til, at skrive og læse de bøger man har lyst til!
Kort sagt: retten til at sige sin mening og mene det man siger.
Uanset hvad andre mener om filmen, musikken eller bogen!

Frihed kan formuleres på to måder:

Frihed er fraværet af tvang og
tvang er fraværet af frihed.

Som sagt er friheden et husdyr – hvis, det ikke bliver passet
og plejet, så dør kæledyret.

HVAD ER FRIHED?

Nuvel, der findes flere tusind skrifter, om frihed, som nu har optaget mennesket i flere tusind år!
Lige siden Sokrates blev tvunget til at tage gift som følge af egen tankevirksomhed
, er forholdene for den tænkende ikke forbedret væsenlig!
Efter Aristotles, der var elev af Platon, skrev sit værk om det metafysiske, har man ganske vist
spredt skrevet videre på tanken om den ikke fysiske natur.
Men alt for længe har først og fremmest religionerne spredt gift for enhver åndelig stræben, der ikke overholder diverse såkaldte ” hellige bøger,,.
Her skulle man ikke tænke! – Man skulle tro!

Men det er ikke kun religionernes menningstyranni, man er oppe imod – det er magten i sig selv, uanset hvilken maske den bærer.
Du må tænke hvad du vil bare du ikke siger det til nogen.
Du må sige hvad du vil bare du ikke siger sandheden.
Derfor er det da heller ikke den spekulative, der aver magten og æren, men
den udsekulerede – og det er jo unægteligt en noget andet størrelse.

Når jeg så har sagt det , er der lige et par bøger, som man bør være fortrolig med idet de alle samler op på den gamle “drøm om frihed,,.

1). Det bedste Guld – en bog om frihed. David Gress 2005.

2). Frihedens Væsen. Mikael Jalving og Lars Hedegaard 2009.

3). Man bør tvivle om alt – og tro på meget. Filosofiens historie fra Thales til Habermas.
Af min ven Peter Thielst 1996/2002.

( den globale jihad handler også, om hvorfor frihed, demokrati og menneskeretligheder
er utænkelig i den islamiske verden: det vil reelt få islam til at bryde sammen).

Intellektualismens sammenbrud – den mentale nedsmeltning!

Læs Kai Sørlander nye bog.

“Den politiske forpligtelse – Det filosofiske fundament for demokratisk stillingtagen”.
Det er simpelhent et mesterværk! ( 275 sider 299 Kr).

Dette er den mest aktuelle bog skrevet af en dansk filosof i mands minde. Med saglig og kyndig forstand samt filosofisk substans formår Sørlander, at analyserer og præcisere de grundlæggende problem stillinger, der har optaget den Vestlige verden de sidste årtier.
Hermed distancere Sørlander sig, som en af vor tid største filosoffer, og her sætter Sørlander både
Habermas og den ´politiskekorrekthed – skakmat.
Den bedste politiske samfunds filosof siden den amerikanske filosof Allan Bloom ” Historien om Vestens intellektuelle forfald 1987.
“Hvis demokratiet skal være et holdbart ideal, kan vi ikke nøjes med at opfatte det som en rettighed. Vi må først og fremmest betragte det som en forpligtelse – en forpligtelse til at forholde os til hinanden som politiske ligeværdige.” Citat: Kai Sørlander.

Se også: Den amerikanske filosof Sam Harris. Troens Fallit ” Religion, terror og fornuftens fremtid 2007.

Kai Sørlander har da også bidraget til denne debat med en fremragende perspektivering , om frihed i sin bog : Om Menneskerettigheder – Er en global etik mulig? 2000.

Det etiske konsistens krav er det gennemgående tema i Sørlanders politiske filosofi og det bør man forholde sig til hvis man vil forstå hvad frihed er for en størrelse.

Mvh. Allan Hansen.

Menig 442

Posted: 26 december 2012 - 22:14 - Svar

Når nu Allan Hansen nævner Kai Sørlanders bog “Den politiske Forpligtigelse” kan jeg ikke lade være med at citere fra bogen: “Vi skal altså erkende, at vi står på skuldrene af en kultur og en historie , som har været bedre end andre til at skabe grobund for en rationel demokratisk orden.”
Vestens kulturrelativister er en intellektuel tragedie.

  Allan Hansen

  Posted: 26 december 2012 - 22:33 - Svar

  Love&visdom.

  Godt Nytår.

  Mvh. Allan Hansen.

Ole Burde

Posted: 26 december 2012 - 23:47 - Svar

Hvis situationen for europas jøder bliver slem nok , vil der opstå et politisk pres mod den israelske regering for at få den til ”at gøre noget ved det” . Sidste gang noget lignende skete var da Etiopiens jøder kom i en farlig situation under borgerkrigen , og da regeringen endeligt beluttede sig at evakuere dem til Israel, gik det enormt hurtigt selv om transportflyene landede uden tiladelse midt i en borgerkrig . Mange andre store problemer er KUN blevet løst via et pres fra den offentlige mening , såsom feks ulovlig indvandring af afrikanske ”flygtninge” som nu er blevet standset 100 % .
Hvis europæiske jøder for alvor kommer i fare ,vil dette problem blive angrebet på måder som ikke sådan lige er til at forudse …

Jonny

Posted: 27 december 2012 - 14:27 - Svar

Israel, ett nationalistiskt land med en stark etnisk identitet, försöker åtminstone göra något åt invandringsproblemen. Stängda gränser, kraftfulla åtgärder mot kriminella element, samt repatriering. Repatriering/återvandring är sist och slutligen den enda vägen framåt. Annars hotar samhället att falla sönder, som Netanyahu säger.

The Israeli prime minister has stoked a volatile debate about refugees and migrant workers from Africa, warning that “illegal infiltrators flooding the country” were threatening the security and identity of the Jewish state.

“If we don’t stop their entry, the problem that currently stands at 60,000 could grow to 600,000, and that threatens our existence as a Jewish and democratic state,” Binyamin Netanyahu said at Sunday’s cabinet meeting. “This phenomenon is very grave and threatens the social fabric of society, our national security and our national identity.”
[…]

[Interior minister, Eli Yishai:] “Why should we provide them with jobs? I’m sick of the bleeding hearts, including politicians. Jobs would settle them here, they’ll make babies, and that offer will only result in hundreds of thousands more coming over here.”

Yishai repeated an earlier call for all migrants to be jailed pending deportation. “I want everyone to be able to walk the streets without fear or trepidation … The migrants are giving birth to hundreds of thousands, and the Zionist dream is dying,” he told Army Radio. Last week he said most migrants were involved in criminal activity.

http://www.guardian.co.uk/world/2012/may/20/israel-netanyahu-african-i mmigrants-jewish

The Israeli government on Sunday announced plans to spend $160 million on efforts to stem the growing number of Africans who enter the country illegally, seeking jobs and political asylum. The money will go toward work on an Egyptian border fence that is already under construction, an expansion of detention centers and increased policing of companies that hire undocumented workers.

http://www.nytimes.com/2011/12/12/world/middleeast/israel-steps-up-eff orts-to-stop-illegal-immigration-from-africa.html

Det israeliska parlamentet Knesset har godkänt en kontroversiell ny invandringslag.

Enligt lagen kan invandrare eller asylsökare som har tagit sig in i landet utan tillstånd dömas till mycket stränga fängelsestraff.

Enligt lagen kan någon som vistas olovligt i Israel dömas till livstid i fängelse för till exempel stöld.

Illegala invandrare kan enligt lagen också fängslas på upp till tre år utan rättegång. Israeler som hjälper illegala invandrare att vistas i landet kan dömas till 15 års fängelse.

http://svenska.yle.fi/nyheter/artikel.php?id=235089

Jakob

Posted: 28 december 2012 - 01:40 - Svar

Så lad os håbe, at israelerne har mere handlekraft end europa tilsammen og gør noget ved problemet….

Morani ya Simba

Posted: 28 december 2012 - 09:19 - Svar

“Sæt magt bag ordene” Jeg antog tidligere at der var visse “røde linier” som, når de blev krydset, ville få politikere, journalister og almindelige mennesker til at reagere hvis konflikten mellem det danske civilsamfund og islam kom dertil og krydsede disse linier. Iblandt dem talte jeg:
1) at jøder ikke kan færdes frit og/eller bliver forfulgt i Danmark
2) storstilet, åbenlys overskridelse af “ghettoens” grænse ved bandeangreb på det almene samfund (fx. angrebet paa OUH)
3) åbenlys opfordring til terror i Danmark fra dansk-boende muslimer (fx. opfordring til drab på danske soldater)
4) åbenlys ønske om at indføre sharia i Danmark (fx. “Kaldet til Islam”)’
5) mislykket terror angreb fra dansk-boende muslimer
6) “vellykket” terror angreb fra dansk-boende muslimer

Af alle disse “røde linier” mangler vi KUN at krydse den sidste. De andre ER sket, de ER erkendt i “mainstream medier”. Og der er ingen reaktion. Det går galt det her….

Leave a Comment