30
dec
Seneste opdatering: 13/12-14 kl. 0015
16 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Mellem jul og nytår vil himlen over Tivoli stå oplyst af et imponerende festfyrværkeri, når Tivoli for ottende gang afholder Fyrværkerifestival.I dagene 26. – 29. december 2012 vil hver dag have sit eget farvetema. Hele festivalen afsluttes den 30. december 2012 med et nytårstema, hvor der vil være knald på farver og effekter.

Et sansebombardement bestående af lys, vand, røg, ild og laserlys, til Tchaikovskys musik fra balletten Nøddeknækkeren.Showet varer cirka 11 minutter. Tivoli. (Se i 1080 p HD, nøjes evt. med sidste tredjedel af begge)

Fotografier er som en dagbog, man kan skabe et skelet over ‘hvor’ og ‘hvornår’ ud fra dem og slå op i dem senere. Nogle gange er de som musik, de kan føre en årtier tilbage og få en til at huske ting i situationen, der ikke engang er med på billedet. Det er særlig tydeligt med meget gamle billeder. Det tog mig en eftermiddag at kigge arkiverne fra 2012 igennem, tusindvis af billeder, og jeg tænkte: “Er et år virkelig så langt, at man kan nå så meget, billeder fra hver eneste dag?” Fire Sveriges-rejser, Jylland, Tyskland, Belgien plus det løse. Jeg har ulyst til at rejse, jeg kunne være holdt op som 23-årig og alligevel have set mere end de fleste, men et døgn inde i en ny rejse, bliver jeg grebet af det alligevel.

Der er grundlæggende tre slags. De private, de der har mere almen interesse, men af en eller flere grund ikke kan publiceres (endnu), og så de der kan. Af dem er der et lille bitte nedslag her, nogle ‘kardinalpunkter’, som min gamle historielærer ville sige. Dagligdagens billeder har jeg udeladt, folkeliv, natur, museer, kirker, kunst osv. Vældig mange kontroversielle personer, kan man sige, men jeg har da også fotograferet helt upåfaldende main-stream motiver som Jelved, Thorning, Johanne Schmidt Nielsen, Abu Laban og Abdul Wahid Petersen, jeg gør ingen forskel på folk, hvis de altså ikke går til angreb på mig, så bliver de ikke fotograferet mere. Med et kamera i hånden, kan man vælge sine animositeter helt fra, og det er helt befriende af og til. Fotografier kræver nogle gange, at man er fræk, og nogle gange at man er taktfuld og diskret, af og til begge dele på samme tid. Ellers kommer man ikke med til frokost, med back-stage eller på hotelværelset, hvor de mere spændende billeder findes. Det er en tillidssag, og jeg har næsten aldrig kvajet mig.

Tanken dukker på, hvor længe det skal fortsætte endnu, når endnu et déjà vu-lyn slår ned, men det slutter sikkert ligesom det begyndte: pludseligt og tilfældigt. ‘Bang’! så foreligger der en ny situation. Måske er der ikke så meget mere at udrette på området. Tiden for forebyggelse er forpasset, vi er i skadebegrænsningens tid, selvom ikke alle har opdaget det. Jeg er ikke problemløser, og da slet ikke til problemer, som et mindretal har installeret hen over hovedet på mig. Mit medejerskab kan ligge på en lillefingernegl, og problemskaberne skal bare glæde sig over, at jeg stadig er overbevist demokrat. De vil komme til at skabe folk, der er mindre overbeviste demokrater.

Der er sket meget siden 2004, da der næppe var to tusinde blogs, årevis inden avisblogs. Nu er der millioner. Men så længe der strømmer tekster ind fra venlige, uvurderlige skribenter, fotos og video ind fra mig, og en enkelt selvproduceret, prosaisk raptus i ny og næ, slutter det ikke, og næste år tegner til at blive endnu mere begivenhedsrigt end dette. Godt nytår læsere, kommentatorer, bidragydere og venner og på gensyn i 2013.

Fotos viser nogenlunde kronologisk bla.: Lars Vilks, Hans Rustad, Sam Solomon, Michael Pihl, Kasper Støvring, Lars Løkke Rasmussen, Ralf Pittelkow, Lars Hedegaard, Bent Jensen, Jesper Langballe, Søren Krarup, Jørgen Kieler, Helle Merete Brix, Bertel Haarder, Karen Jespersen, Olga Romanova, Mikael Jalving, Uwe Max Jensen, Theodore Dalrymple, Naser Khader, Kareem Amer, Jakob Mchangama, Tommy Robinson, Mark Steyn, Alain Wagner, Muhammed Tahrir ul-Qadri, Geert Wilders, Paul Belien, Bjørn Larsen, Henrik Ræder Clausen, Henrik Gade Jensen, Bernt Johan Collet, Henrik Dahl, Linda Maria Koldau, Kim Møller, Farshad Kholghi, Jaleh Tavakoli, Pia Kjærsgaard og Massoud Fouroozandeh. (klik fotos f. helskærm.)


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Allan Hansen

Posted: 30 december 2012 - 14:07 - Svar

Tak, til alle, der kæmper for frihed.

Mvh. Allan Hansen

  Marit

  Posted: 1 januar 2013 - 08:57 - Svar

  Takk til Steen og alle snaphaner og snaphøner for eminente innlegg og kommentarer ! Jeg ønsker alle et GODT NYTT ÅR !
  I ærlighetens og sannhetens tjeneste.

  Med hilsen fra Midt- Norge og Marit.

Allan Hansen

Posted: 30 december 2012 - 23:00 - Svar

(Joni Mitchell)
Rows and floes of angel hair
And ice cream castles in the air
And feather canyons ev’rywhere
I’ve looked at clouds that way

But now they only block the sun
They rain and snow on ev’ryone
So many things I would have done
But clouds got in my way
I’ve looked at clouds from both sides now
From up and down, and still somehow
It’s cloud illusions I recall
I really don’t know clouds at all

Moons and Junes and Ferris wheels
The dizzy dancing way you feel
As ev’ry fairy tale comes real
I’ve looked at love that way

But now it’s just another show
You leave ’em laughing when you go
And if you care, don’t let them know
Don’t give yourself away

I’ve looked at love from both sides now
From give and take, and still somehow
It’s love’s illusions I recall
I really don’t know love at all

Tears and fears and feeling proud
To say “I love you” right out loud
Dreams and schemes and circus crowds
I’ve looked at life that way

But now old friends are acting strange
They shake their heads, they say I’ve changed
Well something’s lost, but something’s gained
In living ev’ry day

I’ve looked at life from both sides now
From win and lose and still somehow
It’s life’s illusions I recall
I really don’t know life at all
I’ve looked at life from both sides now
From up and down, and still somehow
It’s life’s illusions I recall
I really don’t know life at all

Godt Nytår.

Emeritus

Posted: 31 december 2012 - 15:12 - Svar

O.T.
Her ved årsskiftet drøfter man til stadighed, om USA vil fortsætte dialogen med Iran i det uendelige, eller gå sammen med Israel om at bombe de iranske atomanlæg (især de dybtliggende og bombesikrede), eller om Israel tør stå alene og går selv. Det tør Israel, og det gør Israel efter min mening. Alt er på plads. I medierne er usikkerheden dog stor. Behøver det snakkende lag overhovedet at tvivle? Det har jo længe ikke handlet om det politisk mulige, men i stedet om det ultimative – Israels sikkerhed. Casus Belli. Der var for eksempel tale om Casus Belli, da Ægypten lagde strikken om Israels hals og lukkede indsejlingen Ved Sharm El-Sheikh. Irans beslutning om at bygge en atombombe og en mellemdistanceraket til at føre den frem med er det samme: Casus Belli. Så enkelt er det for ethvert samfund, der som Israel insisterer på at overleve, uanset hvad Willy Søvndal og andre drømmere måtte tænke og mene om det. Ultimativt udfordret har Israel brug for at kunne koncentrere al sin kraft om én ting – ødelæggelsen af de atomare anlæg i Iran. Eventuelle forhindringer skal være ryddet af vejen først. Er det sket? Ja. det må man sige. Nethanyahu har samlet det politiske beslutningslag i Israel. Det bliver helt uoverskueligt, hvis den korte hovedkrig med så lange militære linjer skal kæmpes på alle fronter både fjernt med Iran og nært med egen intern uenighed og de nære fjender Syrien, Hamas og Hizbollah. Hvad ser vi? For det første et impotent Hamas forsynet med nye, længererækkende (iranskbyggede) raketter, som har vist sig uegnede til at trænge igennem det israelske missilforsvar. Den front er afprøvet for nylig. For det andet: Syrien befinder sig i en dødskamp. Landet er vældigt optaget på de indre linjer. Både Hamas og Syrien, Israels hovedfjender i den strid, er allerede sat ganske effektivt ud af spillet. Israel får næppe problemer med hverken det syriske styre eller militære apparat i hele 2013. Tilbage er kun spørgsmålet om Hizbollahs raketters antal og farlighed. Er de bedre end dem, Hamas råder over? Sandsynligvis. Kan det israelske missilforsvar overkomme raketsværme fra to sider, samtidig med, at Israel er beskæftiget med bombningen af Iran? Uden massiv støtte fra Syrien vil jeg mene, at Israels militær om nødvendigt vil gøre kort proces med Hizbollahs raketbatterier – også uden luftstøtte.
Irans forbundsfæller er i realiteten neutraliserede, og Iran er mere isoleret end nogensinde. Alt er lagt til rette. Foråret 2013 er derfor blevet det militært mest smertefrie tidspunkt for Israel for et lynangreb på Iran. Politisk kan Israel se stort på, hvad Iran eller andre eventuelt kunne tænke sig at gøre ved Israel efter en udslettelse af Irans atomanlæg, for den iranske hævnfølelse kan aldrig blive værre end den udslettelse, Israel allerede har fået stillet i udsigt.
Med håbet om, at Israel måske i samarbejde med USA vil kunne udskyde en mellemøstlig arabisk atombombe på ubestemt tid sender jeg alle mit fredeligste ønske om

Godt og lykkebringende nytår

  Prudentius

  Posted: 31 december 2012 - 16:14 - Svar

  Jeg væder hermed, i de sidste timer af det Herrens år 2012, min hullede bowlerhat og min samling af rustne bøjede søm, på at hverken Israel eller USA krummer så meget som et hår på hovedet af Mullahkratiet i Iran.

  Jo, jo måske der ryger lidt flere atomværks arbejdere og måske en general eller nogen efterretningschefer i bilbomber og lignende, men det (muligvis allerede eksisterende) iranske atomarsenal vil står urørt hen.

  Hvorfor? Svaret er Saudi Barbarien! Vestens sunni-kæledægge nr. 1, der geografisk ligger i næsten favntag med det sydlige Persien. Iranerne kan skabe så enorme problemer for Vesten via denne nærhed, at ethvert angreb er utænkeligt, med eller uden en Obama ved roret.

  Mahdiens lystige svende har/får deres bombe, vær vis på det!

Gunnar Biering

Posted: 31 december 2012 - 15:29 - Svar

“Foråret 2013 er derfor blevet det militært mest smertefrie tidspunkt for Israel for et lynangreb på Iran.”

Du mener vel: “Mindst”?

Iøvrigt desværre enig. Der kommer altid uforudsete komplikationer.

Og så: Godt Nytår, trods alt.

vederso

Posted: 31 december 2012 - 19:42 - Svar

A happy New Year from Holland, from all of us, keep up the good works!

Allan Hansen

Posted: 31 december 2012 - 20:03 - Svar

Hatten af for SNAPHANEN.
Godt Nytår til Steen ” and the team.
Også Godt Nytår til Holland fra Spanien.

Mvh. Allan Hansen.

E.J. Bron

Posted: 31 december 2012 - 21:11 - Svar

Hi Steen,

I wish you and everybody with you fighting for freedom a very happy New Year!!!

E.J.

http://ejbron.wordpress.com/

vederso

Posted: 31 december 2012 - 21:25 - Svar

@ Allan Hansen, a Godt Nytar likewise, cheers!

Skåning

Posted: 1 januar 2013 - 06:25 - Svar

Merry new year, Steen. Ursäkta mitt utfall tidigare mot Fjordman. Jag önskar verkligen er alla ett gott nytt år.

  steen

  Posted: 7 januar 2013 - 09:07 - Svar

  ingen skade, ingen årsag, Skåning. Ser dig først nu den 7 januar

Peter A

Posted: 3 februar 2013 - 13:01 - Svar

Altid godt med en reflektion, gode betragninger

Leave a Comment