11
jan
Seneste opdatering: 11/1-13 kl. 1943
13 kommentarer - Tryk for at kommentere!

For many Londoners, the summer is a chance to escape the noise and bustle of the capital in search of relaxation and sun overseas, but as the Brits hit the beaches, London becomes the top destination for super-rich Arab tourists and their supercars.This documentary provides an insight into the influx of supercars and their wealthy owners in central London each summer.Swapping the searing heat of their homes in the Middle East for the cool of the UK, increasing numbers of super-rich Arabs are packing their bags and cars for their annual vacation in the capital.

Million-pound Bugatti Veyrons and extravagant Koenigsegg supercars have become a common sight on the streets of London but it has divided the opinion of the residents.These elite supercar owners, often young Arabs in their twenties, enjoy showing off their motors but many of those living in Knightsbridge and Chelsea are less enthusiastic; they say summer in the city has become unbearable. The locals are complaining about sleepless nights caused by revving engines and speeding cars racing down the narrow streets, leaving the police with no choice but to clamp down on noise offences and reprimand those driving without the correct insurance, tax and number plates. Channel Four, 3 januar 2013.

Carl Rudbeck: Islam och liberalismen (Timbro)

Af Thomas Nydahl

Carl Rudbeck, journalist med mera, har i många år skrivit om både sådant som kretsar kring eller som direkt rör religionen islam i tidnings- och tidskriftsartiklar. Han har också skrivit mycket om islamismen, det vi kallar politisk islam, och allt vad den innebär av vardagliga konflikter och terrorism, såväl i islams egna länder och då särskilt i Pakistan och Afghanistan som i Europa och USA.

Jag har egentligen aldrig blivit riktigt klok på var Rudbeck står när det gäller islam som religion och politik. Hans nya bok läser jag därför med mycket stort intresse. Men den gör mig ställvis också konfunderad eftersom de olika ståndpunkter man kan inta alla tycks sväva över hans text. Essän Islam och liberalismen sägs syfta till att ”hyfsa en debatt” och möjligen bidra till att ”sätta frågetecken i kanten på den skrämselpropaganda” han tycker förekommer. Jag är dock inte så säker på att det han betecknar som skrämselpropaganda alltid ens är propaganda. Med de senaste trettio årens utveckling måste vi utgå ifrån att människor är rädda för islam. Rädslan dämpas inte heller av den stora inflyttningen av muslimer till våra länder, här i Sverige tänker jag konkret på den stora somaliska inflyttningen, liksom tidvis också omfattande människoströmmar från Irak och Palestina, och nu senast från Syrien.

Förekomsten av islam i svensk vardag orsakar mycket oro och rädsla, inte minst förstärkt av varje nytt moskébygge och den mediala kampanj som säger att all kritik mot islam ska betecknas som ”islamofobi” och ”främlingsfientlighet”. Dessvärre hakar Carl Rudbeck i hög grad på denna vilja att stävja en opinion och förse den med giftstämpel. Och samtidigt som han varnar för slentrianmässiga anklagelser om ”islamofobi” mot minsta kritik, säger han att kritiken – ”den islamofoba diskursen” – ingår i en nästan tusenårig tradition. Därmed påstår han de facto att våra dagars islamkritik står på en diffus kristen grund och ansluter till korstågen och den kristna kyrkans krig mot islam. Det är ett fåfängt försök att lura in opinionen i en fålla den aldrig ens tänkt sig höra hemma i. Opinionen vi ser varje dag stammar då mer ifrån ett sekulariserat samhälles alldeles förnuftiga förväntan om att stat och religion är två helt olika storheter och en självklar känsla av att ingen, vare sig i Europa eller USA, vill låta sig styras av en medeltida hederskodex i ett modernt samhälle.

När Rudbeck diskuterar olika muslimska teologer blir det svårt att se hur hans tanke ser ut. Han förmår visserligen visa att en visa att Tariq Ramadan är en europeisk muslim som talar med kluven tunga, men han drar inga slutsatser av det. Finns det skäl tro att Ramadan gör så därför att han är en svårt begåvad ättling till Muslimska brödraskapets grundare Hasan al-Bana, och att han vet att den stora muslimska befolkningen i Europa inte rakt på sak kan redovisa alla sina framtidsdrömmar utan att de måste gå försiktigt fram och gärna tala med européer på européers vis och med muslimska bröder på islamiskt vis? Rudbeck skriver:

”Det är lätt att mobilisera islamkritiska röster när islam representeras av Abu Hamza al-Masri och Abu Qatada men det blir betydligt svårare när Tariq Ramadan gör det. Men han har många kritiker som menar att under hans demokratiska fernissa döljs en mer hårdför islamist”.

Jag frågar mig därför om det inte är just predikanter som Ramadan som måste granskas, debatteras och kritiseras? Att bara lyfta fram de till det yttre mest extrema bidrar inte till en djupgående islamkritik. I just detta sammanhang blir jag djupt oenig med Rudbeck när han säger att kritiken ”måste som sagt, komma inifrån islam. När icke-muslimer formulerar den kan den lätt avfärdas som resultat av bristande förståelse eller till och med som ett utslag av islamofobi”. Det kunde inte vara mer fel, eftersom varje religiös rörelse i människans historia dels reformerats inifrån, men förändrats också som ett resultat av omgivningens kritik. Varför skulle det vara annorlunda med islam? I vårt eget land bestod den stora vågen av kristendomskritik av röster både från kristna och ateistiska miljöer. När vi talar om kristen anti-semitism så är det naturligtvis inte ett problem som judar ska behöva anstränga sig att kritisera, det är också och i lika hög grad en angelägenhet för hela det sekulariserade samhället. Samma sak måste gälla muslimskt judehat. Ska vi vänta på Tariq Ramadan för att få exponera och kritisera det, eller får vi lov att agera självständigt och nu?

Rudbecks resonemang är bitvis av sådan karaktär att man själv måste argumentera emot dem för att framställningen ska te sig meningsfull.

Rudbeck går noggrant igenom såväl islam som liberalismen, men det är svårt att se att de två någonstans skulle mötas. Tvärtom visar hans text att islam, i samma utsträckning som andra religioner, vill vara sanningen med stort S, och därmed omöjlig att förena med en liberal samhällssyn. Han redovisar såväl pessimistiska som optimistiska framtidsscenarier. Reformering av islam tycks inte nära förestående och den lever i en civilisatorisk stagnation, vilket Rudbeck menar ha många orsaker. De orsakerna går jag inte in på här, utan nöjer mig med att säga att den stora fördelen med den här lilla boken är att den sätter igång en tankeprocess hos läsaren. Så sker inte minst när författaren vill övertyga mig om att islam kommer att leva i en form av sämja med de sekulära i Europa. Det kommer att ske, avslutar han sin bok med att säga, när muslimerna argumenterat för sin sak. ”Framtiden är inte skriven utan vi får skriva den själva och då helst tillsammans.” Jag har mycket svårt att se att ett sådant ”tillsammans” är möjligt ens inom en ganska avlägsen framtid. Alltför mycket talar för att det blir tvärtom.

Release: Islam och liberalismen – en ny skrift av Carl Rudbeck


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Johannes Brahe

Posted: 11 januar 2013 - 18:50 - Svar

Intressant inslag. Fredagkväll och det bästa på “TV”. 🙂

Angela

Posted: 11 januar 2013 - 23:38 - Svar

Vill det sig riktigt illa har vi den situationen nu. I Sverige. Centerns senaste partiprogram har väckt uppståndelse och ilska inte bara inom Centern. Och tvingade hem partiledare Lööf från semestern i Thailand. Det som väckt ilska är bl kravet på månggifte. Faktum är att flera av 7-klöver partierna har månggifte inskrivet i partiprogrammen. Skrämmande. Precis det som motståndarna till samkönade äktenskap varnar för i Frankrike och Storbritannien där frågan är aktuell nu med lagar som tillåter samkönade äktenskap. . De menar att samkönade äktenskap är inkörsport för månggifte. I Sverige har samkönade äktenskap varit tillåtna länge. Nästa steg blir förmodligen pedofili och laglig rätt till våldtäkt och flera övergrepp. Traficking, prostitution blir tillåten m m . Kvinnor och barn förpassas till samma situation som i Afrika, Mellanöstern, och Asien som Pakistan, Indien, Afghanistan osv. MR blir därmed bara en parantes i historien liksom demokrati, folkstyre och nationalstaten. Både äganderätten, människovärde och människovärdighet som är grunden för Mänskliga Rättigheter dras därmed undan. I slutänden har vi ett depraverat och totaldegenererat samhälle. Avhumaniserat och på väg mot slaveri.

I det nya partiprogrammet vill man införa månggifte, slopa arvsrätt, avskaffa skolplikt, plattare skatt med flera nyliberala idéer. Lööf tog plötsligt avstånd från det men det är långt ifrån trovärdigt. Först ljög hon. Idag trädde Federley in i hennes ställe i SR och sedan i SVT och förklarade att förslagen låg fast.

Det är uppenbart att nyliberalerna kapat partiet. Centern är ett mycket rikt parti. I vassen lurar nyliberale och homosexuelle Bard som hoppas på att ta över (det tidigare Bondeförbundet nu) Centern och göra det till sitt nyliberala parti därav partiprogrammet med månggifte. Partiet har länge styrts av HBT-rörelsen. Med denna inriktning får Sverige en mycket farlig situation med en stark partikassa, stöd av den starka HBT-rörelsen, islam och mycket manipulativa figurer som Bard, Federley, också homosexuell, och partiledaren Lööf. Lööf är bara en marionett till framförallt Bard som länge varit ute efter ett parti men saknat pengar och Federley.

Det är skrämmande. Sverige kommer då att få det farligaste dvs mest skrämmande parti som världen någonsin skådat! Får de fäste ute i Europa så är det kört. Situationen är mycket obehaglig.

  PisseNisse i Hökarängen

  Posted: 12 januar 2013 - 04:32 - Svar

  “Får de fäste ute i Europa så är det kört. Situationen är mycket obehaglig.”

  Det senare håller jag med om, det förra tror jag vi inte behöver oroa oss särskilt mycket för. Centern kan inte ens styra sig själva, förhoppningsvis är de ute ur RD redan 2014. Vi får se: KD, C och FP är alla avvecklingskandidater och kanske är det KD som skall gå först. Men det vore onekligen en bonus med C ute ur leken. Kanske tom frk Elfred E. Neuman slutar dia skattepengar och skaffar sig ett riktigt privat jobb (hennes första isf), sånt som nyliberaler väl bör ha om de skall leva som de lär!

  Avveckla Centern – Bygg ut kärnkraften! 🙂

   Angela

   Posted: 12 januar 2013 - 09:28 - Svar

   Läs atikeln ovanför. Folkförflyttningarna och “landgrabbing” är redan ett faktum. De europeiska folken får svårare och svårare att försvara sig. Med hjälp inifrån som sopar mattan åt dem blir det än värre. Jag skall inte orda mer om det nu. Men situationen är oerhört allvarlig. De här människorna är fruktansvärt farliga.

   C kan inte ens styra sig själva, säger du. Precis det är det som är det allvarliga och oerhört farligt. Politikern i Östergötland la sig platt efter samtal med Lööf. Förmodligen förstod han inte själv hur allvarligt det var. Än värre när 15 centerpartister i Färgelanda viker sig när Federley “går i taket i Stockholm när han får höra om Färgelandas skrivelse”. Skrämda drar de tillbaka det de sagt och praktiskt taget ber om ursäkt. Är det något att bry sig om vad fienden säger. HUR skall vi någonsin kunna försvara oss om vi inte vågar ens ANKLAGA fienden? Horribelt. I Sverige har man i smyg utan diskussioner med problematiseringar som är meningen inför varje ny lag som stiftas, bakvägen via EU. Vi har ingen som helst koll på vilka lagar som stiftas, vilka som står bakom lagarna. DET är farligt vilket visar sig nu när det visat sig att man stiftat lagar som gör att medborgare som kritiskt granskar vissa saker blir kriminella eller klassade som sinnessjuka om de kritiserar. Hat-brott. Det som Federley nu använde. Hets mot folkgrupp. Vad nu folkgrupp är för något när Federley inte erkänner etnicitet. I Frankrike och Storbritannien debatterar man först nu homosexlagarna och medborgarna där kan framföra kritik utan att klassas som kriminella eller psykiskt sjuka. Förstår du inte hur allvarligt det är. Även om C ramlar ut vilket inte är säkert det finns fullt av människor som är villiga att låta sig luras (Machiavelli). Om inte annat är de rädda. De la sig platt nu. För EN ENDA person ryter i Stockholm! Oavsett om partiet ramlar ut och kraschar är partikassan i fara och IDÈERNA finns kvar.

    Robin Shadowes

    Posted: 12 januar 2013 - 15:51 -

    Julen 2011 var tydligen Federley i Mexiko av hans twittrande att döma. Om det var semester eller en officiell resa vet jag fortfarande inte. Hur som helst så twittrande han en dag om sin solbränna, som han uppenbarligen inte var riktigt nöjd med. Han tyckte han såg ut som en kokt kräfta, hans egen formulering. Jag följer inte twitter så där jättenoga utan råkade mer eller mindre bara få se detta. Tyckte det personligen inte bara var oerhört fåfängt men även en aningen infantilt. Visserligen står det var och en fritt att twittra om vad man vill och känner. Men för att vara en riksdagsman kändes det enbart fånigt och barnsligt. Så vad jag gjorde var att droppa kommentaren: Intresseklubben antecknar:.Så dröjer det en stund så kommer det ett vresigt svar: Men så sluta följ mig då! Därefter blev jag blockad av honom. Väldigt moget gjort av den förmodligen under uppväxten curlade Federley. Skrämmande att inte ens tåla ett oskyldigt skämt men så är han förmodligen också psykopat, likt de flesta i regeringen och bland sjuklövern. Inte konstigt kanske att folk blir rädda. Psykopater ÄR bevisligen mycket farliga människor och totalt hänsynslösa just för att dom saknar normala spärrar. Det är också vanligt att dom ej tar eget ansvar utan skyller alltid sina misslyckanden på andra. Vore intressant att få höra dina tankar kring Federleys infantila utbrott. Även om det skedde via Twitter så kunde jag nästan höra honom skrika i den andra änden, som den kokta kräfta han är.

    Angela

    Posted: 12 januar 2013 - 18:01 -

    RE: Robin Shadowes. Hej, mina tankar…jag skrattar…man kan inte annat..lättare naturligtvis om man inte själv råkar ut för psykopaterna. “Intresseklubben antecknar”. 😀 Det var roligt. Även om han blockade dig så tror jag ändå man måste göra så och inte låta dem härja fritt. Man får ta smällen. Det viktiga var att du visade motstånd. De måste ha det. Ja, vad skall jag säga mer. Du har ju redan konstaterat en hel del. Och du lika väl som jag bryr oss inte om i fall vi blir “blockade” eller ej av sådana människor. 🙂 Vi kan gott vara utan dem. Det finns så många fina, fantastiska underbara människor så de där tokarna kan man lämna därhän. De som låter sig styras av dessa psykpopater är svaga människor. De kan faktiskt vara farligare för de tänker inte själva utan bara hänger med psykopaterna av rädsla att de skall bli drabbade nästa gång. Kameleonter. Kappvändare. Vi har ju det klassiska Milgram som visar detta. Frihet eller början på friheten är när man kan strunta i struntar. Värst är det för människor som råkar ut för dem på arbetsplatser och p g a svårigheter att finna nya jobb tvingas leva med dem. Det förstör livet för hela familjer. Beteendet är typiskt småbarn. “Du får inte vara med att leka”. Det var det han sa till dig när han blockade dig. Som de narcissister de är tror de att det är höjden av lycka att få leka med dem. Det värsta de kan höra är “än sen då jag kan leka med andra eller göra något annat”, dvs att det inte bet. För då har de förlorat.De visar sin makt. Därför skulle inte politikerna i Färgelanda backat. Det var illa ur många olika aspekter, i slutänden ökar politikerföraktet. Tyvärr använder man rasist-begreppet för att skrämma folk. Denna teknik började man med i USA. Avhandlingar skrevs på 80-talet i ämnet. Hela västvärlden är utsatta för samma saker.
    Hela livet har de ju klarat sig på att bli “curlade” som du säger. De har blivit kändisar för att de är kändisar. Dvs utan att kunna något. De har alltid haft en publik som applåderat oavsett om de gjort något bra eller ej. Det räcker med att synas och höras. Finns massor med beteendevetenskap i ämnet. Kan inte skriva här om det. Det forskades mest om detta på 50-talet. “Den ensamma massan”. Klassiker. I omröstningen till EU använde sig strategerna just av detta: människans rädsla att inte få “vara med att leka”. Och det fungerade ju. 🙂 Tillhörighet pratas det ju mycket om. Folk är så livrädda att bli uteslutna, exkluderade att en del kan förneka sig sig själva hur mycket som helst för det. Vifta på svansarna för att få vara med. Mobbing skulle upphöra med en gång om alla svansviftande hundar inte fanns. Och alliansen myntade begreppet “utanförskap” i förra valet. Lägg märke till alla inne-ord. Men jag har observerat att “våra politiker” lär sig orden i EU på sina möten och kurser. Papegojor. Så Sverige är inget föregångsland längre.

    Det hände mig något liknande nyss på en blogg. Jag tänker bara att det är skönt att ha möjlighet att kunna strunta i struntar. Men jag vet inte om jag blev blockad. Men jag skrev att jag inte tänkte besöka hans blogg mer. Men det vet jag inte om han publicerade för de har ju möjlighet att välja det de vill publicera. Jag skrattar bara. En del blir aldrig vuxna och det är skrämmande att så många som bestämmer hur världen skall se ut är denna typen av människor. Av nio miljarder människor så är det i runt tal något mellan 6 000 till 10 000 människor som styr världen. Alla megamiljardärer. Det är lite svårt att uppskatta siffran så jag ökade på. En del nämner 6 000. Denna klick styr och ställer med andra människors liv, väl och ve, som om de vore deras leksaker. Detta är välkänt. En s k vetenskaplig sanning. De förstör människors liv, sätter dem i ekonomisk misär och ohälsa. Orsakar deras död genom krig eller genom de beslut de tar. Beslut för att kunna förse sig själva. Styra pengaflödet ner i de egna fickorna. Kan jag göra något gott i världen så är det att förhindra att ännu mera pengar och makt flödar ner i deras fickor. Att få folk att förstå att de måste sätta ner klackarna och göra motstånd. För jag ensam kan inte göra något. Därför blir jag glad när jag möter alla er som vill detsamma och strävar på i debatterna. Knuse.

   Angela

   Posted: 12 januar 2013 - 09:31 - Svar

   Så jag är beredd nu att hålla med Julia Cesar i hennes krönika tidigare att Reinfeldt är farlig. Hela kontexten av nyliberaler som häckar i Stockholm.

Angela

Posted: 11 januar 2013 - 23:47 - Svar

Sr Ekot:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=125&artikel=540625 6

Besvikelse över stoppade idéer i C
Publicerat: kl 18:10 , Ekot Dela

Vill inte att frågor utesluts. Debatten om hur liberalt Centerpartiet ska vara går hög och torsdagens besked från partiledare Annie Lööf blev en besvikelse för Stureplanscentern.
Roligare om medlemmarna fått diskutera
I fredagens Bohusläningen fanns den kritiserade insändaren. Foto: Victor Jensen
Lokal debattartikel “grund för uteslutning”

Lööfs stab: “Helt förkastligt”. 15 centerpartister i Färgelanda får skarp kritik. Angående förslaget om fri invandring skriver de: “Om idéprogrammets vision går igenom kommer Sverige att överbefolkas av illitterata storfamiljer”
CUF: “Åsikterna helt medeltida”

Angela

Posted: 12 januar 2013 - 09:55 - Svar

Se hur det är i Afghanistan. Hur Kasai redan börjar fjäska för talibanerna.Kvinnorna är vettskrämda och det har alla kvinnor i Sverige och hela västvärlden rått att vara. Den rädslan är befogad i sanning! Detta är precis likadant. Att tänka innebär att kunna överföra skapad kunskap på nya situationer i tid och rum. Detta händer ju nu när man lägger sig platt för “talibanerna”. Om de heter talibaner eller nyliberaler är egalt. Vem har ingen betydelse för essensen utan VAD. Bard är farlig därför att han kan det här. Han är beteendevetare. Han vet exakt vad han skall göra och han gör det. Å andra sida kan han inte manipulera andra samhällsvetare/beteendevetare. Hur dessa kvinnor som Lööf och de andra kvinnorna hänger på dravlet visar hur naiva de är , hur okunniga de är. Infantila och imbecilla. Skolan har brustit katastrofalt. Man har lärt sig att slå i en telefonkatalog. Metoder. Processer. Men man har ingen kunskap. Som Ron Paul sa om den amerikanska skolungdomen: De är så dumma (ointelligenta) att de inte ens vet hur dumma de är. I höstas besökte en amerikansk författare Skavlan, tappade namnet, och hyste samma farhagor om det amerikanska folket. Han debatterade med Kennedy. De flesta förstår att något är fel. De lever ju mitt i verkligheten och drabbas men de vet inte varför. VAD. De har ingen kunskap. De är totalt historielösa och därför utsatta för manipulation och propaganda. I skolorna bedrivs ingen undervisning, kunskapsförmedling, utan ren propaganda. Hjärntvätt.

Angela

Posted: 12 januar 2013 - 10:31 - Svar

Jag kan ta ett exempel till. I Studio Ett debatterade två centerpartister, mannen var emot det nya partiprogrammet, kvinnan var förespråkare. Typiskt nyliberal runt Federley och Lööf. Men mannen förstod ingenting. Hade ingen som helst politisk kunskap. Landet är fullt av dessa politiska analfabeter som verkar som poltiker. Hela världen är full av dem.

Mannen anförde inte ett enda sakskäl vargför han var emot partiprogrammet utan bara antydde hela tiden att de kunde förlora röster och falla ur riksdagen. Det är det som är farligt. Sedan satt han och flinade som de andra som inte lämnat “kiss och bajsstadiet” ännu. Dessa infantiliserade dagisvbarn som bor i vuxna kroppar och är totalt sexfixerade. Bara man säger prutt så ramlar de av stolen av skratt. Små barn undrar över prestationen i pottan men lämnar det ganska snart. De vrider sig inte av skratt och lämnar de dumma skämten. De växer upp och mognar. Men dagens unga, dagisgenerationerna som styr idag, har aldrig lämnat det stadiet. Sedan fick de sexualupplysning i skolan vid så låg älder att de inte var mogna utan samma sak händer de blir sexfierade. Titta bara på allt sexdravel som genomsyrar samhället i medier, politik, arbetsplatser överallt. Bara sex, sex, sex och åter sex. De kan inte nämna ett könsorgan eller sexuell företeelse utan att som barn som inte lämnat “kiss- och bajsåldern” rasa samman i hysteriska omogna skrattkonvultioner. Det är skrämmande hur infantiliserade dagisgenerationerrna är. Första gången man såg dem på ett väldigt tydligt sätt var valvakan 2006. Där satt dessa förvuxna barn och ordbajsade. Man trodde inte det var sant. Dessa människor som företrädare för det som man trodde var etablissemanget den intellektuella eliten men som i stället visade sig vara den värsta skiten. En samling dummer-jönsar. Utomlands har man kanske inte förstått hur infiltrerade medierna i Sverige är. SVT och Sr är helt infiltrerade och styrs av HBT-rörelsen. Den rörelse som har som uppgift att demoralisera “trupperna”. Ett demoraliserat folk går under. Finns inget längre att bygga ett rättssamhälle, rättstat på. Demokratin faller. Med den de mänskliga rättigheterna och politiken. Politik som är grunden i rättssamhället, lagstiftningen. DET är oerhört allvarligt. Liberalismen vill avskaffa politiken. Marknadsliberaler som de nu kallar sig eftersom det låter sanällare i folks öron än globalister och nyliberaler är INSKRIVET i Lissabonfördraget. Sakta men säkert implementeras globaliseringen i vartenda EU-land. Vi måste lämna EU. Det är vår enda räddning.

Chris

Posted: 12 januar 2013 - 10:48 - Svar

Thomas Nydahl, jag läser med behållning det du skriver och kommenterar här på bloggen.

”Framtiden är inte skriven utan vi får skriva den själva och då helst tillsammans.”
Som jag minns det är det så, men med andra ord, som Huntington avslutade sin bok.

Han argumenterade för en ny världsordning baserat på civilisationer. Jag delar din åsikt. Mycket svårt att tro att ledare inom Islam är intresserade av detta. De försöker med alla medel inom olika FN-organ att begränsa yttrandefriheten, vilken är själva grunden för det som vi vill ha.

Det är ingen yttrandefrihet i Kina och Ryssland,, men den är sakta på väg. Kanske blir den anständig också i Sverige
Jag minns tydligt hur partiledaren för Folkpartiet ville utesluta Venstre ur liberala organisationer när Fogh blev statsminister.

Angela

Posted: 12 januar 2013 - 19:23 - Svar

Det är en mycket insiktsfull krönika som Thomas Nydahl skrivit som jag rekommenderar att ni läser. Rudbecks syfte med boken är med att skuldbelägga oss alla som kritiserar islam. Argumenten är de vanliga i debatten som “korstågen” och de kristnas krig mot islam. Hans försök att hjälpa till att skuldbelägga oss i det mångkulturellas och globaliseringens namn, fastän han i själva verket knappast är så förtjust i islam gör nog att man precis som du säger får uppfattningen att man inte vet var han står själv. Han blir otydlig för att han inte själv tror på det han säger. Hela hans bok får utformningen av en brasklapp “härtill är jag nödd och tvungen”. Rudbeck är förmodligen väl insatt i strategin för att få folk att acceptera mångkulturen och islam. Han har med all säkerhet tagit del av litteraturen i USA som tagit upp just detta. I USA har man i decennier försökt skuldbelägga folk som kritiserat islam med samma vokabulär som här. Rasism, främlingsfientlighet och islamofobi. Begreppet “islamofobi” har myntats av muslimerna själva med lite hjälp från västvärldens beteendevetare för att kunna hävda sin rätt att ostört få utöva sin religion utan att bli kritiserade för sina gamla sedvänjor. Sverige tar efter USA. Globaliseringen och mångkulturen är hämtad därifrån. I Sverige försökte man gardera sig med diskrimineringslagar och s k “hatbrott”. Mycket obehagligt för ingen kan eller får dömas för sina känslor. Endast för sina handlingar. I o m lagstiftningen får man ett större tryck på folk att rätta in sig i globaliseringsleden med risk för att annars lagföras. Att lagstifta i syfte att skrämma och tysta folk och med ett så förfärande tilltag som att kriminalisera känslor är upprörande och förkastligt och kan knappast vara adekvat med en stat som vill kallas demokratisk med mänskliga rättigheter men den aspekten nämnde han inte i sin bok. DET hade varit något att skriva om. Hatbrotten har emellertid blivit ett misslyckande som rapporterades i dagarna och väl är det för det är skrämmande och de lagarna skall i papperskorgen.

Rudbeck och globalisternas förespråkare vill fokusera på att “kritiken av islam skall komma inifrån”. Det är bra att du tar upp det för imamerna i Sverige har länge krävt imamutbildning av staten precis som svenska kyrkans präster vid teologiska fakulteten för att bli etablerade och accepterade, få högre status. Vi skall absolut inte tillåta det för det är precis som du säger att islam och de liberala idéerna om demokrati och medmänskliga rättigheter kan aldrig mötas. De tror att de skall kunna göra på samma sätt som med Svenska kyrkan och kristendomen men islam har inte samma utgångspunkt. Islams utgångspunkt är diktatur och inte demokrati. För att modernisera Svenska kyrkan förvetenskapligade man den. Det är farligt att göra detsamma med islam. Att förvetenskapliga uråldriga metoder för människoförtryck, kvinnoo och barnförtyck, sexuellt förtryck och en för övrigt rå syn på människovärdet och människors värdghet är ett så förskräckande tilltag att det är ofattbart att vetenskapsmän gör sig behjälpliga till något så förfärande. Det var detta jag anknöt till i mina första kommentarer om centerns idéprogram med bl a månggifte, askaffande av arvsrätt m m men jag har förstått att de flesta inte förstått det för att de har inte bakgrunden eller förkunskapen. Därför var det viktigt att din krönika kom just nu när det är aktuellt i Sverige. Jag hoppas att folk tar tag i debatten. Det är skrämmande när islam eller andra människofientliga religioner får stöd och berättigande i vetenskap och ideologier – med lagens och politikens hjälp. Det är att svika människor. Ja, hela mänskligheten. De som drabbas värst är kvinnor och barn. Vi har rapporter dagligen om våld, övergrepp, mord , våldtäkter på kvinnor och barn världen över i islams namn. Det är förfärande om de nu skall få politiskt och lagligt stöd från VÄST!

Angela

Posted: 13 januar 2013 - 13:51 - Svar

Som ni kan se i artiklar här rapporteras idag om ny gängvåldtäkt i Indien och Stockholm. Bänka er vid SR, P1 för dokumentären Fastspänd flicka kl 15.00. Hur mycket skall behövas för att folk skall reagera?

Leave a Comment