17
jan
Seneste opdatering: 25/2-16 kl. 0224
26 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Jeg kommer for sjældent på Østerbro. Men det er også ‘hjemme’, jeg kender hver sten i gaden, mine skoler lå der, jeg boede på Sortedams Dosseringen 99 og resten lærte jeg i Øbro Taxi. Turister kommer der næsten aldrig, de færdes på en hundrededel af Københavns areal, Middelalderbyen, Tivoli og Rådhuspladsen. Men brokvartererne er det rigtige København og Østerbro er dejligst selvom det er fimset lovlig meget op siden havnearbejderne, pensionisterne og de mange børn, der legede i baggårdene forsvandt. De er få kilometer væk fra centrum. Det første foto er taget fra samme sted hvor Chresten Købke stod og malede søen en efterårsmorgen i 1838. Man ser metrobyggeriet midt i søen og den midlertidige, oplyste gangbro over søen lige øst for Fugleøen. Det andet er Blegdammen set fra Trianglen, hvor Kierkegaard ofte spadserede og så sin Regine på afstand. Det var uden for byen. (klik f. hel størrelse)

17.01.2013 024
Modstand er et moralsk anliggende

Danmark var utroligt splittet i holdningen til tyskerne. Bønderne var begejstrede, og det gik hurtigt op for mig, at det var fagforeningerne også. Hvis man ville gøre modstand, stod man utroligt alene. Bag hver enkelt, der i starten gik ind i modstandsbevægelsen, lå et personligt motiv. Det var et moralsk spørgsmål. Vil man ikke erkende det, så har man intet forstået.Det har de danske historikere desværre ikke. ”Det dummeste der findes her på jorden, det er danske historikere. Jeg kender ikke nogen, der er dummere.”

Store dele af det officielle Danmark affandt sig glimrende med besættelsen. Og det samme synes at være tilfældet med vore dages historikere, der efterhånden er blevet enige om, at tilpasning til tyskerne var den eneste fornuftige politik. Modstand er et moralsk anliggende, interview af Lars Hedegaard, log in.

kieler, 25.09.2012, I 005 (1)

Jørgen von Führen Kieler (født 23. august 1919 i Horsens) er en dansk læge, som var modstandsmand, medstifter af sabotagegruppen Holger Danske II. Den 12. december 1943 var han med til at sprænge Varde Staalværk. Ved en aktion mod to virksomheder i Aabenraa blev Kieler såret af et skud gennem halsen og taget til fange af tyskerne og sat i Vestre Fængsel. Han blev dødsdømt i foråret 1944, efter at i en længere periode være blevet forhørt af Gestapo på Dagmarhus. Straffen ændredes til koncentrationslejrophold, der varede til kort før befrielsen i maj 1945. Han kom via Frøslev til koncentrationslejren Porta Westfalica i Tyskland.I april 1945 blev han og de andre danske fanger i Porta Westphalica reddet af den svenske greve Folke Bernadottes hvide busser.

Nyt nummer af Dispatch International med blandt andre artiklerne: Näthatet som journalisterna struntar i, Danskerne er – alligevel – ikke racister, Hadretorikkens sande ansigt, Ödesfrågan som inte får diskuteras, Stockholm priests protesting collections

kieler, 25.09.2012, I 007kieler, 25.09.2012, I 009 (1)


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?