4
feb
Seneste opdatering: 4/2-13 kl. 2201
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Will the discovery of Richard III’s remains change how this bloodthirsty monster is played on stage? Leading Shakespeareans reconsider the role.

Mørke mærkedage

stephenDet har lige været runde dage Hitlers Machtergreifung i januar 1933 og nederlaget ved Stalingrad i 1943. I den anledning gik jeg lidt på Gjengrodde Stier. Jeg hørte Goebbels tale fra Sportspalast, som Hitler havde sendt ham hen i Portsdamer Strasse for at holde, fordi han selv var for fejg til offentligt at bortforklare, at han havde forrådt den sjette arme og ofret hundredetusinder af soldater, som han kunne have reddet.

Hvad er det egentlig han siger? Kan man overhovedet referere noget konkret fra klumpfodens tale, andet end det hysteriske mere (tabt) krig? Et orgie af svulstige fraser, akkurat som Mein Kampf, hvis nogen mod forventning har læst den til ende. Lad den være nok så meget bestseller i den muslimske verden, de når aldrig længere end til side 10 i Hitlers pseudofilosofiske, hegelske ordskvadder.

Således forfrisket så jeg dokumentaren The Hidden Führer: Debating the Enigma of Hitler’s Sexuality Selvom Hitlers sexliv er omhyggeligt mørkelagt, og hans homoseksualitet er bestridt af historikere, er der fra hans tidlige ungdom og hele vejen igennem umiskendelige homoerotiske hentydninger og anekdoter, der ikke lader sig afvise. De begynder allerede med Hitlers ungdomsven, August Kubizek og forstætter resten af hans liv. Nazibevægelsen selv har tilpas med vamle homoerotiske indslag, der kunne pege hen imod dens faddere, den homoseksuelle Röhm og den seksuelt særprægede Hitler. Særpræget, tænk på stakkels Eva Braun og hans halvniece Geli Raubal.

Er det interessant? Jo, hvis verdenshistoriens indtil videre værste forfølger af homoseksuelle selv var skabsbøsse, er det en historie, der må pirre enhver amatørpsykologs nysgerrighed. Det hele lyder kulørt, men filmen er hæderlig og umagen værd, og der medvirken en tysk homoseksuel, der selv lige akkurat overlevede nazisterne.

Så genså jeg diverse film om Stalingrad. Hitler lyttede som regel til sine dygtige generaler, og så gik han hen og besluttede, som han selv syntes. Han satte altid partiet over hæren, han var ikke noget militært geni, og det må vi takke forsynet for. Havde han fulgt sine generalers råd, kunne naziregimet måske have vundet anden verdenskrig. Endelig faldt jeg over tegningen, man ser, blogget her i 2008. Den er interessant, fordi den beskriver noget højst virkeligt og højst tabuiseret, lige kræs for en vaks tegner. Den ene åndløse, autoritære voldssekts fascination af den anden.

Man kunne mene, at der skulle have ligget en nutidig, europæisk socialdemokrat eller liberalist ved siden af Adolf og drømt, hvorfor ikke Marianne Jelved eller et par Radikale party-bøsser? ideen er gratis hvis der er en tegner i nærheden. Lad os genopfriske nogle ubekvemme facts i anledning af Stalingrad og die Machtergreifung: (tegningen er fra British Cartoon Archive, University of Kent)

Hitler expressed admiration for the Muslim military tradition and directed Himmler to initiate Muslim SS Divisions as a matter of policy. However, Nazi-era Minister of Armaments and War Production Albert Speer acknowledged that Hitler was only cooperating with Muslim figures, such as al-Husseini, because he felt the antisemitic views they shared would eventually help him win power and influence over the Middle East in the long run.

According to Speer, Hitler stated in private, “The Mohammedan religion too would have been much more compatible to us than Christianity. Why did it have to be Christianity with its meekness and flabbiness?”. Speer also stated that when he was discussing with Hitler events which might have occurred had Islam absorbed Europe:

“Hitler said that the conquering Arabs, because of their racial inferiority, would in the long run have been unable to contend with the harsher climate and conditions of the country. They could not have kept down the more vigorous natives, so that ultimately not Arabs but Islamized Germans could have stood at the head of this Mohammedan Empire. Religious views of Adolf Hitler,Islam and eastern religions

“It was almost as if [Hitler] was in a delirium when he described to us how New York would go up in flames. He imagined how the skyscrapers would turn into huge blazing torches. How they would crumble while the reflection of the flames would light the skyline against the dark sky.” Hitler hated Manhattan. It was, he said, “the center of world Jewry.”…Less than 60 years later, Hitler’s plans were executed by Muslim immigrants living in Germany. The parallels between Nazism and Islamism are overwhelming. Yet the subject is a taboo.Nazis and Islamists


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Bjovulf

Posted: 4 februar 2013 - 23:45 - Svar

“A hearse, a hearse – my kingdom for a hearse!” 😀

http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-leicestershire-21063882

4 February 2013 Last updated at 15:15 GMT

Richard III dig: DNA confirms bones are king’s

A skeleton found beneath a Leicester car park [!!!] has been confirmed as that of English king Richard III.

Experts from the University of Leicester said DNA from the bones matched that of descendants of the monarch’s family.

Lead archaeologist Richard Buckley, from the University of Leicester, told a press conference to applause: “Beyond reasonable doubt it’s Richard.”

….

Morani ya Simba

Posted: 5 februar 2013 - 07:02 - Svar

Ang. Goebbels tale så vil jeg sige om den (som Goebbels selv sagde om Churchill’s taler i 1940; en del af trodsigheden, at indrømme at situationen er alvorlig osv. går igen. Den er stadig langt mindre poetisk end Churchill’s store taler men ikke uden lighedspunkter.) at jeg synes faktisk det er en psykologisk set effektiv krigstale. Jeg selv tror den er delvis inspireret af Churchill’s taler og mens jeg jo ikke dermed ønsker at rose Goebbels så var manden intelligent og sammen med Albert Speer en af de få ministre i det tredie rige der faktisk var dygtige til det de blev sat til. Jeg beklager hvis folk misforstår mig som at rose Goebbels tale; jeg siger bare at det var effektiv krigsretorik som gav mening fra hans ståsted i 1943. Og en tale hvis effekt jeg bedre kan forstå end Hitler’s rablerier som jeg har set dem på youtube. Der fatter jeg ikke at de havde effekt.

Hitlers seksualitet har jeg ikke nogen stærk holdning til og jeg tror ikke det er nøglen til noget dybere om manden. Stalin var ikke meget bedre men han var lidt af en scoretrold som ung. Men jeg mener at have hørt at Eva Braun skulle have sagt så sent som 1942 at hun aldrig havde været i seng med Hitler. Og da havde hun jo været hans kæreste (eller hvad de nu var) i flere år. Det er mystisk hvis sandt.

Hodja

Posted: 5 februar 2013 - 10:44 - Svar

Hvem betaler Richards parkeringsbøde? 🙂

Morani ya Simba

Posted: 5 februar 2013 - 12:01 - Svar

Ja, jeg burde skrive mit matlab program færdigt istedet for at diskutere islam..men lige en sidste..

Ja, det er virkeligt en interessant tegning fordi det ER interessant at flere (fx. også Jung) valgte at sammenligne nazismen med islam i 1930erne. Vi rækker altid ud efter uperfekte analogier og det er meget relevant at man valgte netop islam (Churchill kalder i første bind af sin andenverdenskrigshistorie, “The Gathering Storm” Mein Kampf for en “Koran, overfyldt med ord men klar med sin besked…”) Analogien tilbage hvor islamisme sammenlignes med nazisme ligger idag lige til højrebenet.

Angående “Hitler lyttede som regel til sine dygtige generaler, og så gik han hen og besluttede, som han selv syntes. Han satte altid partiet over hæren, han var ikke noget militært geni, og det må vi takke forsynet for. Havde han fulgt sine generalers råd, kunne naziregimet måske have vundet anden verdenskrig.” så er det lidt det samme som Andrew Roberts siger i sin bog Storm of War (kan klart anbefales!!). Han er også inde på hvad jeg tror er nøglen til aksesejr: som enhver der har spillet Axis and Allies ved, var Soviet ligeså truet af tofrontskrig som Tyskland og det er utroligt at Hitler ikke koordinerede med japanerne. Aksens svar på D-Day må have været et japansk angreb ind i Sibirien i 1942 eller 1943 (og uden at være gået i krig med USA hvilket var rigtig dumt fra aksens synspunkt). Om det reelt kunne lade sig gøre med manglende veje at lave felttog i verdens største nåleskov (og om vinteren hyper-dybfryser) og om der var noget at hente råstofmæssigt i den del af Sovjet Japan kunne have invaderet, ved jeg ikke. Men tofrontskrig kunne have være lige så fatalt for Sovjet som det blev for Tyskland.
http://www.youtube.com/watch?v=5agLW7fTzBc

Allan Hansen

Posted: 5 februar 2013 - 12:11 - Svar

NAZ I SLAM.

Hassan al-Banna(1906-1949) blev født ind i en fattig urmagerfamilie i det sydlige Egypten.
Som barn blev han tiltrukket af ekstremistiske og fremmedfjendske aspekter af islam, de dele, der var fjendtlige overfor vestlig sekularisme og hele systemet af rettigheder – og specielt kvinders rettigheder.
Allerede som teenager mødtes den unge al-Banna og hans venner (der kaldte hinanden `brødre)
regelmæssigt for at diskutere situationen i Mellemøsten, det arabiske samfunds dårligdomme og islams sørgelige tilbagegang.

Deres angst var for en stor del reaktioner på det Osmanniskes Imperiums sammenbrud, afslutningen af det islamiske kalifat, den britiske besættelse af Egypten og de vestlige værdiers indflydelse i det arabiske samfund.
Det var som en reaktion ¨på denne ondskab, at al-Banna grundlagde Det Muslimske Broderskab i 1928. Al-Banna rekrutterede medlemmer fra et bredt udvalg af det egyptiske samfund ved at slå på så forskellige emner som kolonialisme, folkesundhed, uddannelsepolitik, retten til naturressourcer, social ulighed, arabisk nationalisme, den islamiske verdens svaghed og den gryende konflikt i Palæstina.

Ideologisk begrundede han sin stilling i antikapitalistisk ideologier som marxisme og specielt fascisme.
I løbet af 30`erne voksede gruppen og bredte sig over mange andre felter end den oprindelige religiøse vækkelse, og al-Banna begyndte at drømme en større islamisk drøm: kalifatets genoprettelse.

Og det var denne drøm, som han mente kun kunne gennemføres med sværdets magt, han for alvor begyndte at overbevise stadig flere tilhænger.
Al-Banna beskrev i sine flammende taler, hvordan helvedes pinsler ventede kætter og muslimernes behov for at vende tilbage til deres reneste religiøse rødder, genetablere kalifatet og starte den store og endelige hellige krig – Jihad – mod den ikke islamiske verden.

Det første store skridt i retning af al-Bannas vision om den globale Jihad var den tværnationale terrorisme i Den Store Arabiske Opstand fra 1936-39, da en af de mest berømte ledere fra Broderskabet, Stormufti Hajja Amin al-Husseini af Jerusalem, gav startskuddet til en treårig krig mod jøderne i Palæstina og de britiske mandatbestyrere.
I 1936 havde Broderskabet omkring 800 medlemmer, men blot to år senere, i 1938, havde det næsten 200.000 og 50 afdelinger alene i Egypten.
Alene i det britiske mandatområde i Palæstina var der 38 afdelinger under stormuftiens ledelse.
For at nå sit større mål om global Jihad etablerede Broderskabet et net af hemmelige celler, stjal våben, trænede soldater, oprettede singmordsgrupper og oprettede `sovende` celler af undergravende støtter i hæren og politiet, hvor de kunne afvente ordren til at træde i aktion med terror, snigmord og selvmordsmissioner.

På dette tidspunkt fandt Broderskabet, at de havde en naturlig kampfælle i Tyskland.
Det Tredje Rige gav bevægelsen magtfulde forbindelser, og der var mere at være fælles om end blot det praktiske. Længe før krigen havde al-Banna udviklet en islamisk, religiøs ideologi, der foregreb Hitlers nazisme.
Begge bevægelser havde som mål at erobrer og dominere hele verden. Begge ideologier var supremacitiske.

http://www.youtube.com/watch?v=tMbjHC8pwPo&feature=related

I nazismen stod den ariske race som verdens leder, i al-Bannas islam var denne rolle tildelt islam.
( ” Islam úber alles,, var jo Allahs slogan.

“Moskeerne er vores kaserner
Minaretter vores bajonetter
Kuplerne vores hjelme
De troende vores soldater
– Yahya Kemal (Beyatli).

Begge ideologier fordrede individets underkastelse under en `folkelig`centralmagt. Begge var stærkt antinationalistiske i den forstand, at de gik ind for ophævelse af nationalstaten til fordel for et højere, overnationalt fælleskab. I islam kaldes dette fælleskab ´Umma`(de samlede troende), i nazismen `Herrenvolk`( overmenne-sket).
Begge tilbad den forenende fællesfigur, kaliffen eller føreren.
Begge ideologier nærede et intenst had til jøder og gjorde deres yderste for at udrydde dem.

http://www.youtube.com/watch?v=dxCzwz7zTco&NR=1

Mens Broderskabets politiske og militære samarbejde med Nazityskland udviklede sig, førte disse parallelle holdninger til praktisk samarbejde og i sidste ende en veludviklet alliance med den pomp og pragt, der hører til officielle statsbesøg, de facto ambassadører, samt åbne såvel som hemmelige fælles projekter. Al-Bannas tilhænger indførte hurtigt nazificerede udgaver af det traditionelle islamiske jødehad, oversatte og udgav Mein Kamp på arabisk `Min Jihad.

De oversatte nazistisk, antisemitisk litteratur, deriblandt antijødisk karikaturer fra Der Sturmer, tilpasset til at vise jøderne som Allahs dæmoniske fjender.

Da anden verdenskrig brød ud, arbejdede al-Banna på at bygge en formel alliance med Hitler og Mussolini. Han sendte breve og repræsentanter og bad dem inderligt hjælpe ham i sin kamp mod briterne og kong Farouks vestlige orienterede regime.
Broderskabet efterretningstjeneste samlede på oplysninger om regimets støtter i Cairo, fulgte den britiske hærs bevægelse og tilbød denne viden til tyskerne til gengæld for en nærer forbindelse.

Den mest kendte og mest aktive nazisympatisør i Broderskabet var ikke al-Banna selv, men derimod Hajj Amin al-Husseini, stromufti af Jerusalem og tidligere præsident for Palæstinas Øverste Islamiske Råd. Som en kommentator bemærkede, er forståelsen af stormuftiens indflydelse i Mellemøsten en forudsætning for at forstå den nuværende folkemordiske holdning hos de organisationer, der bekriger Israel i dag.

Stor muftiens indsats som brobygger mellem det nazistiske folkemord og efterkrigstidens Mellemøsten gav en varig fascistisk arv til den palæstinensiske, nationalistiske bevægelse.

http://www.youtube.com/watch?v=7Gzyeo1Z1I4&feature=related

Amin al-Husseini havde en strygende karriere.
Han var født ind i den indflydelsesrige Husseini-familie i 1895, og allerede i en alder af godt 20 var han en kendt anti-jødisk agitator og ballademager. Pludselig, i mangel af alternativer, blev han valgt til stromufti af Jerusalem i 1927.
Da Jerusalems forgående mufti, Kamel al-Husseini, døde i marts 1921, var det meningen, at hans efterfølger skulle vælges efter den traditionelle, osmanniskes metode. Men personer i den britiske mandatregering var ivrige efter at stække den zionistiske bevægelse i området og indsatte i stedet den stærkt jødefjenske al-Husseini på posten på trods af, at han var idømt 10 års fængsel for sin rolle i de antijødiske optøjer i 1919 og 1920, hvor mange jøder i Jerusalem og Jaffa blev udsat for, voldtægt eller drab. Al-Husseini deltog aktivt i organiseringen af optøjerne i 1929, der ødelage det 3000 år gamle jødiske samfund i Hebron, og han så hurtigt Hitler og Nazityskland som en naturlig allieret i sit arbejde.

Først i 30`erne mente mange muslimer, at en alliance med Hitler ville være nyttig i deres kamp mod briterne, og al-Husseini gik foran i disse forsøg. Så tidligt som i foråret 1933 forsikrede han den tyske konsul i Jerusalem om, at muslimerne i og udenfor Palæstina byder det nye regime i Tyskland velkommen og håbede, at dette fascistiske og antidemokratiske system måtte blive udbredt til andre lande.

Efter sit møde med Hitler den 21. November1941 roste Husseini tyskerne, fordi de “ved, hvordan man skaffer sig af med jøderne, og det gør os allierede med tyskerne og sætter os på deres side,,.

Den 1. marts 1944 sendte muftien dette budskab fra Zeesen: Arabere! Rejs jer i enhed og kæmp for jeres hellige rettigheder. Dræb jøderne, hvor I end finder dem. Dræb dem med jeres tænder om nødvendigt. Det er til glæde for Allah.

http://www.youtube.com/watch?v=HfLvP2jTVq8&feature=related

I Den Store Arabiske Revolte fra 1936.39, der var organiseret af al-Husseini og finansieret af Tyskland, blev hagekorset brugt som identitsmærke på arabiske brochurer og i graffiti.
Arabiske børn hilste på hinanden med strakt højrearm, ligesom tyske flag og billeder af Hitler blev vist frem ved officielle begivenheder. Ingen andre “arabiske,, leder turde sætte sig op mod al-Husseini, som allerede i 1938 rådede over omkring 10.000 blodtørstige kriger og morderne våben – for en stor del takket være nazistiske penge og militær hjælp..

Stormuftien erklærede, at bestemte zoner i Palæstina var `befriet` fra jøder og briter, og erstattede loven med isalmisk Sharia-lov. Både muslimske og kristne kvinder blev tvunget til at gå med slør.
Al-Husseini spillede en væsentlig rolle bag kulisserne for det nazistiske-inspirerede kup i Irak i 1941, hvor han opforedede naziske og nazivenlige regeringer i Europa til at sende jøderne dødslejrene og deltog i træning af de nazivenlige, bosniske brigader.

http://www.youtube.com/watch?v=-HQP_az3v6Q&feature=related

Det frygtede og berygtede muslimske SS på Balkan udslettede i tusindvis af Serber og Kroater
på Balkan. Al-Husseini søgte at overbevise muslimer i Europa /specielt i Balkan og Albanien om, at muslimer og nazister var brøder, og at de to folkeslag måtte stå sammen imod deres fælles fjende, jøderne.
http://www.youtube.com/watch?v=N3LnEkU2Vzo&feature=related

Al-Husseinis nazistiske indstilling blev – på trods af hans medvirken til Holocaust – fremhævet med stolthed af hans muslimske ” brødder,, også efter hans død i 1948 og i de følgende årtier.

Kilde: De nazistiske rødder til Palæstinensisk nationalisme. By David Meir-Levi.
Oversat af Henrik Ræder Clausen. Forlaget Rafael 2007.

En venlig hilsen til:
http://www.danskkultur.dk

På dette link kan man se dokumentation på artiklens indhold – et klip fra et møde mellem Hitler og stormuftien Amin al-Husseini. Skal ses!

http://www.youtube.com/watch?v=TLXZpOG4VCI&feature=related

Se også: Med udsigt til borgerkrigen. Af Hans Magnus Enzensberger 1994.
og ISLAM OG EUROPA. Af Ingmar Karlsson 1994.
Halvmåne og hagekors. By Klaus- Michael Mallmann og Martin Cüppers.
Ingmar Karlsson var ambassadør på balkan, han har derfor stor indsigt
i lokal historien.

Bent Larsen

Posted: 5 februar 2013 - 15:54 - Svar

Artiklen om de mørke mærkedage er ganske fritsvævende og uden større interesse. Heldigvis har den givet anledning til adskillige kvalificerede kommentarer

Anonym

Posted: 5 februar 2013 - 23:38 - Svar

Man skal ikke legge for mye i at Mein Kampf har solgt mye i enkelte muslimske land. Boken har også vært en bestelger i f.eks Brasil, India

http://www.dradio.de/dkultur/sendungen/fazit/676160/
http://www.businessweek.com/articles/2012-12-06/hitler-has-a-following -in-india

Leave a Comment