22
jul
Seneste opdatering: 22/7-13 kl. 1739
12 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

22.07.2013 06222.07.2013 061

Sådan ser der ud på Christiansborg Slotsplads nu, store granitsten der tjener det samme anti-bombe formål som betonpillerne foran den amerikanske ambassade. Det er kun marginelt kønnere, og ambassaden er ikke et hovedværk i dansk arkitektur som C.F. Hansens Slotskirke er. Molen i Hanstholm var den første association, der meldte sig. Det er en del af Breiviks arv til os – og naturligvis tusinder af andre, langt mere almindeligt forekommende og kompetente bombemænds.

Det er det store spørgsmål på to-års dagen for tragedien på Utøya, om man skal se teaterstykket på DR kl 20.30. Det må afhænge af dagsformen på det tidspunkt. Jeg burde måske, for det interesserer mig hvad der er udeladt om ABB, og der er ikke så lidt i hans person og manifest, der ikke passer ind i det politiske billede, den værdipolitiske venstrefløj har skamredet i to år, en citron der bliver ekstra presset i dag. Jeg hælder til ‘nej’, og det af flere grunde.

For det første har jeg været så tilpas tæt på, at jeg er næsten lige så overmæt som norske venner. Mine venner ved, hvor tæt. For det andet forventer jeg mig at få mindre at vide, end jeg ved i forvejen, og det pakket ind i en vis politisk hensigt, og Lollike kan jo ikke have Geir Lippestads bog om sagen med, hvori han skriver, at hans team hele vejen igennem anså Breivik for utilregnelig.

Breiviks mest fremtrædende karaktertræk var, at ville myrde og skade så mange som muligt, “gerne med en atombombe,” som han skal have sagt ved et af deres første møder. Han var døddrukken af mordlyst og voldsfantasier, var han forblevet fri ville han myrde videre bare for lysten og hadet, som sickoes som Ted Bundy, John Wayne Gacy eller Jeffrey Dahmer.

Breivik, dette perverse, skabsbøssoide operettefuck, har ingen ideologi, ondskab og nihilisme er fraværet af ideer og værdier, det er et sort hul, derfor er han f.eks. heller ikke “kristen”, som nogle har yndet at kalde ham. Han beundrer ligesom Hitler brutalitet, derfor beundrer de begge islam. Det undertrykt homoerotiske klæber ligeledes til Hitlers person og nazismen. Mænd med mødre, men uden kvinder.(Se f.eks. Massemorder uden fugtighedscreme.) Hvis ondskaben er banal, skal man betragte ABB uden uniform og skønhedskirugi: En menneskelig og maskulin antitese.

For det tredje har jeg, da jeg var gift med en teaterregissør i 80’erne, set så meget danske teater, at det var nok for mange årtier. Aldrig har jeg set så mange dygtige danske skuespillere slide så hårdt med et så elendigt repertoire, som dengang, der skal kunder i butikken. “Det er jo ikke kunst, vi laver her,” sagde Ove Sprogøe engang til mig i sit omklædningsrum på Folketeatret. Men det var hårdt arbejde, som jeg respekterede dem for.

Som de to år er gået, slår denne lærdom om Uøya mig mere og mere: Hvordan kunne en så patologisk, afsporet, middelmådig begavelse, den personificerede nobody nå så langt som til at slå 77 mennesker ihjel, efter at have været åbenlyst derangeret fra fire års alderen? Han kunne ikke engang finde ud af, at der var sommerferie i regeringsbygningen, parkere bilen rigtigt eller finde bakgearet. Det tænker jeg over ved Utøya: Hvor sårbare vi er overfor målrettet ondskab og vanvid, selv fra en så afmægtig person.

Politisk er der ikke så meget at lære, som mange gerne vil give det indtryk af. Det ville der have været, hvis en rationel terrorist havde sprængt en norsk eller svensk moske i luften, i stedet for de evindelige og øgende muslimske terroranslag mod os, som vi med årene og med politikernes aktive medvirken, er kommet til at betragte som en del af de naturlige gener ved at eksistere. Så havde der været anledning for politikere til at gnide søvnen ud af øjnene. Men det er jo det, jeg mistænker at Christian Lollike og DR vil bilde mig ind, og hvis nogen er i tvivl om, hvad man vil lære dem, kan de bare holde øje med Aftonbladet i dag. Svenske medier vil være mere belærende end norske, kan jeg godt love. Prøvesmag den iranske kommunist og vänsterpartist, Ali Esbati, der i dag arbejder i Norge. Han er typisk for den minoritet af iranere, der aldrig mentalt er landet i Vesten ligesom betonkommunisten Maryam Namazie i England. Der er grunde til, at Medelsvensson ikke længere kan kommentere på Aftonbladet eller andre svenske medier. Han er en af dem, og det er for sådanne som ham, at Sverige til stadighed forsøger at undertrykke ytringsfriheden. Han ville blive massivt angrebet for sine urepræsentative synspunkter, og det skal han og hans ikke tåle. At Lollike skal gæstespille på Dramaten i Stockholm til efteråret, er yderligere et svensk Cave for politisk fintmærkende næser.

Jeg gætter på at dagsformen kl.20.30 ikke er tilstrækkelig god. Iøvrigt mener jeg stadig, at ABB burde kunne aflives, hvis Norge virkelig fastholder, han var tilregnelig. Det er mere moralsk og civilliseret at forsvare sig med ethvert middel, end at vise mildhed over for grænseoverskridende ondskab, men det kan jo diskuteres – eller det er netop det, det åbenbart ikke kan. Vi er på en ustoppelig march fremad mod højere opysning og humanitet, mener vi. Det er heller ikke til diskussion.

Det fører for vidt, at henvise til alt, hvad der har været her på bloggen om sagen, så derfor blot de direkte vedkommende links fra den 22.7 og umiddelbart efter. Det er tilladt at bemærke, at jeg modsat hele verdenspressen ikke spekulerede i mulig gerningmand før jeg over midnat fik mail med navn og foto fra Norge: 22.7 kl. 17.06: Mindst syv dræbt af kraftig terrorbombe i Oslo. 23.7 kl. 1.45: Oslo: Anholdt identificeret – Anders Behring Breivik, Katastrofen på Utøya langt værre end frygtet. 24.7: Til Norge. Lad os ikke midt i al positioneringen glemme alle dem, denne dag er virkelig svær for – de hundreder af ofrene for denne ondskabs efterladte. (Billederne er taget før solopgang og inden tågen sænkede sig her den 22.7.2013. Deraf mennesketomheden og lyset.) Hans Rustad vil under alle omstændigheder levere en vurdering af stykket, når han ser det i aften:

I mor­gen er det toårs­da­gen for 22/7, og vi kom­mer selv­sagt med noen refleksjoner.Om kvel­den sen­der DR2 Lol­lickes tea­ter­stykke basert på ABBs Mani­fest. Regn også med en vur­de­ring av det. Videre er 22/7 tema for kvel­dens Dead­line i samme kanal. Utøya figu­re­rer rett høyt på dansk dags­or­den, men dans­kene kjen­ner ikke den norske debat­ten innen­fra. Man later som om det er samme dis­ku­sjon man bedri­ver, fordi man refe­rer til samme hen­delse. Men det er det ikke. Norsk debatt er ufor­ståe­lig for dans­kene og skal man for­klare den må man kjenne både den danske og den norske debatt. Med­lem­mer av samme chat­te­ring class gir inn­trykk av at det er sam­for­stand, men det er blendverk.

SR: Norsk debatklima stadig slemt

“ekstremideologen Fjordman får lov at skrive kronikker.” Det ville ikke være sket i Sverige, det ved vi godt.

Sharia and Rape

by Fjordman

It caused headlines when the Norwegian woman Marte Dalelv (24) received a prison sentence of sixteen months in Dubai, United Arab Emirates (UAE), after reporting a rape. The interior designer was convicted of having illegal sex after she reported being raped. She appealed her jail sentence and has warned other Western women about the Islam-based legal system of the Emirates. The billionaire Wissam Al Mana, husband of the American pop star Janet Jackson, reportedly fired Dalelv from her job after she reported being raped.

The incident in question occurred in March 2013 and was first mentioned by Norwegian media on 17 July 2013. The story soon became international news, cited in major Chinese, French, German, Russian and other news outlets. As the newspaper USA Today explained, under United Arab Emirates law, sex outside of marriage is illegal. Rapists can only be convicted if either the perpetrator confesses or if four adult Muslim males witness the crime and testify. Researcher Anne Bang commented that similar, sharia-inspired laws exist in other Arab countries such as Saudi Arabia, Qatar, Bahrain and to some extent Oman. Gates of Vienna


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Morten - - -

Posted: 22 juli 2013 - 08:23 - Svar

JJeg forestiller mig, at Lollikes stykke er præget af hastværk og underskud af refleksion – uanet, hvor ferm han evt. er – da det vigtigste kriterium for at blive den, der laver “stykket om Breivik” er at man kommer først med noget, der kan genkendes som politisk korrekt. Så det har skullet gå stærkt, samtidig med, at holdningerne har skullet behage. Han har givetvis skullet bevare en bestemt modtager i tankerne gennem hele processen, for ikke at “marginalisere” stykket. Intet ‘kontroversielt’ eller tankevækkende her. Det har han uden tvivl holdt sig for øje midt i kissejavet.

De færreste ville have kendt Christian Lollike, havde han ikke formået at være først med et stykke om Breivik. Men jeg tror enhver kan sige sig selv, at det ikke kan rumme nogen dybde, skrevet så snart efter begivenhederne. Det er nok snarere for en studie i politisk korrekthed og venstrefløjskonventioner at regne.

Hvad er odds for, at man bliver positivt overrasket? Belært? Klogere?

– – –

falkeøje

Posted: 22 juli 2013 - 10:53 - Svar

Synet minder meget om krigstiden.
Da var det bare tankspærringer og sandsække, der dominerede
billedet.
Vi er nu i krig med en indre fjende, takket være politikernes idioti!!!

falkeøje

Jørgen Duus

Posted: 22 juli 2013 - 11:22 - Svar

Det er altså Fjordman, der har INSPIRERET Breivik. Fantastisk.
Hvis nogen skulle begå en alvorlig terrorhandling med henblik på at sætte den kommende klimakatastrofe på dagsordenen, så er det vel Martin Lidegaard og mange andre, der har inspireret dertil? Nå Ikke?
Gad vide, om Fjordman kunne vinde et par injuriesager?

  steen

  Posted: 22 juli 2013 - 11:38 - Svar

  en hel del. N Y Times lagde stærkt ud, men at påstå det samme som LGF og vores hjemlige geni, Shansen: At Fjordman VAR Breivik (!)

  Han skal lige have nogle hug i Norge i dagens anledning:

  Noen må si nei
  Toleransen lenge leve. Men den har sine grenser, skriver Hans Fredrik Dahl.

  La oss stille et enkelt spørsmål: Ville det vært riktig å støtte utgivelsen av «Mein Kampf»? Å se nasjonalsosialismen som legitim, fordi den ble underbygd av mange velgere? Eller internasjonalt: La Hitler ture fram i Europa, fordi han hadde en folkemening på sin side?

  http://www.dagbladet.no/2013/07/22/kultur/meninger/ideer/hans_fredrik_ dahl/kommentar/28282383/

  Han har vænnet sig til det – så godt man kan. De der har det svært i dag, er de mange, mange efterladte.

Eyvind Dk

Posted: 22 juli 2013 - 11:50 - Svar

Og jeg tænker på, hvor frit vi kunne komme på Christiansborg, før et par klaphatte hældte maling på statsministeren.

Hans Und

Posted: 22 juli 2013 - 14:41 - Svar

Mon Samarbejds-Politiken har sat deres terror-glædespige , Vibeke Sperling, på som anmelder?

via medderesegneord:

Vibeke von Sperling om væbnet kamp & Baader-Meinhof (1972)

“Baader-Meinhof-gruppen kan og skal naturligvis forsvares over for borgerlige, men en tilbundsgående diskussion indadtil af sabotageaktioner – af problematikken omkring legalitet-illegalitet er en forudsætning for, at den danske venstrefløj kan tage ved lære af f.eks. den tyske venstrefløjs erfaringer … De fleste af os er parate til at blæse en lang række virksomheder i luften, for vi har snakket så længe, men vi har åbenbart ikke snakket længe nok og godt nok. Det må være vores opgave at hjælpe til med at få arbejderne og arbejdernes kommende parti til at give startskuddet til åbning af fronten.”

Vibeke von Sperling, i Politisk Revy (august 1972)

Som bekendt lykkedes det tildels, idet hendes venner fra Blekingegadebande fik dræbt en politibetjent m.v.

Så jeg kan forestille mig hvilken dækning/teaterstykker, der havde været begået, hvis ABB (ikke at forveksle med Anita Bay Bundegård) istedet havde angrebet en børs eller et højreorienteret parti.

Yderst forståeligt at russerne ikke lukker terroropvigleren Vibeke Sperling ind i Rusland.

Erling

Posted: 22 juli 2013 - 17:40 - Svar

Han var døddrukken af mordlyst og voldsfantasier, var han forblevet fri ville han myrde videre bare for lysten og hadet, som sickoes som Ted Bundy, John Wayne Gacy eller Jeffrey Dahmer. Breivik, dette perverse, skabsbøssoide operettefuck, har ingen ideologi, ondskab og nihilisme er fraværet af ideer og værdier, det er et sort hul, derfor er han f.eks. heller ikke “kristen”, som nogle har yndet at kalde ham.

Utvivlsomt. Men hvis det bare handler om at Breivik er syg i hovedet, hvorfor så pottesproget?

HH

Posted: 23 juli 2013 - 11:21 - Svar

Jag, som många andra, satt mållös efter att ha sett och hört vad Breivik åstadkommit. Berördes han inte alls av offrens skrik, eller triggades han av dessa rop på hjälp? Och attacken mot det norska parlamenten med flera döda…

En norsk avis öppnade spalterna. Jag kunde bara skriva: “Vi är ni och vi är ni”.. Tankarna kom desto mer efteråt. Och nu, två år efteråt, har diverse röster höjts för att påminna om tragiken och koppla den till avvikande röster om invandring och en annorlunda kulturs utbredning. Jag är mållös!

Fascism, utropar man. Inte nazism, för den frasen är mer eldfängd. Fascism, alltså, och vad är fascism? Mussolini proklamerade en SOCIALISTISK utbredning av den historiska frasen fascism. Och rent historiskt hämtade han frasen från det gamla romarriket där antalet fascer/spöknippen, talade om bärarens status. Mussolini var socialist och han var en skicklig sådan när han drev upplagan av tidningen “Il Popolo” /Folket till ditintill sett allt större upplagor.

Men Mussolini var ingen antisemit. Han avskaffade faktiskt gettot i Rom och förstod sig inte alls på Hitlers idéer om ariska folk.

Läser man svenska dagstidningar stöter man då och då på en s k “historiker” vid namn Arnstad. Naturligtvis med rätt härstamning – fadern var genuin socialdemokrat och skrev i dess anda. Inget fel i det, alla röster har rätt att höras. Men unge hr Arnstad har kommit på en annan vinkel – alla som säger någonting annat är fascister! Caramba! Och ordet fascist kan man alltså anknyta till alla som har en avvikande mening. Detta är hr Arnstad d y käpphäst. Det är bara HAN som vet vilka som har rätt att gå in i den socialistiska pärleporten!

Ursäkta – jag har glömt nämna några andra historiska personager av samma skrot och korn som Mussolini, Hitler och Franco – Stalin! Ni vet han som skulle bli präst men sadlade om. För att inte nämna Lenin. Och hur var det med Trotskij?

Men Gorkij har fortfarande min röst. Han gillade inte Stalin och dennes regemente, men han var en fin författare.

Vi som har en annan mening om tidens tecken förstår att Breivik är av samma slag som Hitler, Stalin och de andra. Han hade fungerat bra i vilket fångläger som helst. Men jag vore tacksam om vi slapp tillhöra gruppen. Vi som är motvalls, som söker en rimlig diskussion, om rim och reson i debatten, betackar oss för grupperingen ovan.

Høgsbro

Posted: 24 juli 2013 - 01:34 - Svar

Steen, din klumme om Breivik er noget af det mest inspirerede jeg har set i lang tid. Prædikatet “En menneskelig og maskulin antitese” er et referencepunkt i enhvere videre debat om emnet for min del, om jeg nogensinde skulle komme til at diskutere Breivik igen. Det er mit indtryk at han for så vidt “diskuteres”, men dog med mere fokus på udstilles end analyseres. Den debattrend der tillader at kalde alt det man ikke kan lide for højreorienteret, og alt det man kan lide for venstreorienteret, uanset hvad det så ellers er for en ideologisk virkelighed man i virkeligheden diskuterer, gør al debat om Breivik til en vandring i bundløst kviksand.

  steen

  Posted: 24 juli 2013 - 02:00 - Svar

  Tak, Høgsbro. Jeg orkede ikke at se stykket på DR,2 jeg var mæt midt på dagen, da jeg havde læst Ali Esabtis kronik både i Norge og Sverige.

  Jeg har fået det refereret af to der så det, og det er åbenbart alt det jeg frygtede. Det har endda åbenlyse fejl med, som f.eks. at Fjordman er skribent på Document. Han har aldrig skrevet et ord der andet end i kommentarfeltet. Lollike lader ham endda gå på knæ og bede til sin kristne Gud (!)

  Har du set Hans Hauge i dag ?

  http://www.b.dk/kommentarer/glem-breivik

  Glem Breivik

  Han ville være verdenskendt. Han lever i en global verden. Han ville gøre en forskel. Han gik aldrig ud uden sminke. Breivik kom ofte på en udendørsrestaurant, der hedder »Skaugum« ved Solli Plass. Det er et sted, hvor alle de kendte holdt til, bl.a. de kongelige. Breivik var der sidst i juli 2011. Et års tid før var han blevet smidt ud. Han havde været oppe at skændes med en meget kendt norsk tv-stjerne. På vej ud råbte Breivik: »Om et år er jeg tre gange mere kendt end dig«. Dette gik i opfyldelse, og vi bidrager alle til berømmelsen.

  Det bedste ville være at glemme Breivik. Det ville være en god hævn. Men venstrefløjen har brug for ham. Breivik-sagen politiseres og bruges til at give nyt liv til højre-venstre modsætningen. Det ser nemlig ud til, at forskellen på højrefløj og venstrefløj ene og alene har med religionskritik at gøre. Hvis du er kritisk over for islam, er du blå, hvis du er positiv overfor islam, er du rød. Men jeg fatter ikke, hvorfor det er så progressivt at være imod frikadeller.

HH

Posted: 24 juli 2013 - 14:07 - Svar

Helt riktigt Steen – Breivik kan få en fortsatt användning för den eller de som vill misstänkliggöra. Ingen vettig människa kan se Breiviks fasansfulla dåd annat än som utfört av en förvirrad människa. Eller – det kanske handlar om den högsta graden av narcissism? En grad vi hitintills i våra nordliga länder aldrig tidigare stött på…

Leave a Comment