28
feb
Seneste opdatering: 28/2-13 kl. 1328
12 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Flygtningene vælger Sverige, fordi Danmark har fået ry som vanskelig at få asyl i. Svenskerne kan få alvorlige problemer med den fremtidige integration.

Hver anden af de 43.887 flygtninge, der i 2012 søgte asyl i Sverige, kom via Øresundsbroen og Danmark. Men de ville hellere til Sverige. Det store spørgsmål er hvorfor? »Danmark har øjensynlig haft held til at gå ud og forklare, at det er svært at få asyl i Danmark,« lyder vurderingen fra Carl-David Svensson, operativ chef for en del af Migrationsverkets “flygtningemodtag” i Märsta lidt uden for Stockholm.

Ifølge ham er det rygtedes blandt asylsøgerne, at det er svært at leve som flygtning i Danmark på grund af de strenge regler om indvandring og på grund af reglerne om, at man ikke kan få sin ægtefælle til Danmark. »Derfor er der nogle, som får asyl i Danmark og bagefter flytter til Sverige for at få deres familie op eller for at blive gift,« vurderer han. Ni EU-lande modtager 90 pct. af de asylsøgere, der kommer til Europa. Kun Tyskland får lidt flere end Sverige. Til gengæld har Tyskland 80 mio. indbyggere mod Sveriges 9,1.

Et stigende antal svenskere – også i indvandrerkredse – mener, at det er på tide at slå bremsen i. Den 19-årige George Al Akhras, der selv har syriske rødder, er bekymret for ghettodannelser og manglende integration: »Sverige er slet ikke bygget til så mange flygtninge, og lige nu skubber man problemerne foran sig, fordi de ikke bliver integreret. Flere og flere bor i ghettoer, og mange kan ikke få noget arbejde. Alligevel har Sverige nærmest helt åbne grænser,« lyder kritikken. Carl-David Svensson erkender, at der er problemer: »Det er en udfordring for Sverige at håndtere så mange mennesker på så kort tid. (Hvorfor vil flygtningene hellere til Sverige? og Landet alle flygtninge drømmer om, Jyllands Posten, ikke online.)

Panikken breder sig

Den danske er dog for intet at regne imod, hvad der venter Sveriges Riksdag inden 2014. At tænke sig, at svensk politik skulle blive underholdende, det er længe siden.

For lidt over to uger siden skrev vi i Den Korte Avis: ”Det kan vel ikke længere udelukkes, at Dansk Folkeparti vokser sig større end Socialdemokraterne inden næste valg.”

Nu er det allerede sket! Bevares, det er foreløbig kun i en enkelt meningsmåling, og Dansk Folkeparti ligger blot et mulehår foran Socialdemokraterne – 17,4 procent mod 17,2 procent. (YouGov/MetroXpress) Men bare det, at det overhovedet kan ske, spreder rædsel blandt socialdemokrater. Målingen er i det hele taget meget grim for rød blok. De ligger 31 mandater efter blå blok. Ekstremt. Dansk Folkeparti spreder rædsel blandt socialdemokrater, Derfor vokser DF og SD som aldrig før.

Jeg skrev samme dag, Expressen lancerede sit ‘jernrørsstunt’ med to år gamle videos, at det ikke ville skade SD overhovedet, og nu ser vi, at det endda var kontraproduktivt. Svensson er ikke så dum, som de tror. Chefredaktør Mattson mener at hans avis vil få Guldspaden for ‘sensationen’, og det er netop sådan et makværk man giver priser, så mon ikke? Lena Sundström fik den “För en personlig skildring som med skenbar lätthet lyckas begripliggöra hur intolerans och främlingsfientlighet kan äta sig in i ett demokratiskt lands politik och medier.” Snak om Newspeak på krykker.

Sverigedemokraterna får en ny toppnotering i TV4/Novus senaste opinionsmätning, som publiceras i dag. Partiet blir riksdagens tredje största och ökar kraftigt bland kvinnor.- “De mediala stormar vi upplevde i höstas stärkte oss, även i opinionen,” säger partiledaren Jimmie Åkesson. Särskilt markant är ökningen bland kvinnor. SD brukar ligga på 4,3 procent bland kvinnliga väljare men nu ligger de på 7,6 procent, säger Torbjörn Sjöström, Novus vd.Ny toppmätning för Åkesson och SD.

Både KD og “Åbne grænser- og polygamipartiet” Centern ryger ud, og få vil savne dem.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Bjovulf

Posted: 28 februar 2013 - 09:49 - Svar

Det sidste link “Åbne grænser- og polygamipartiet” i “Panikken breder sig”-posten virker ikke, Steen.

  steen

  Posted: 28 februar 2013 - 11:02 - Svar

  ups, tak. Det er Bruce Bawers Swedes Propose Open Borders & Polygamy

  Here’s the latest bit of folly from the land of tasty little meatballs, cheap but excellent Ikea bookshelves, and highly efficient wartime Nazi collaboration. Last month a committee of Sweden’s Center Party – which was founded exactly one hundred years ago to represent the interests of farmers and of decentralized government, and which is currently one of the four parties that make up the country’s “center-right” (pause for laughter) governing coalition – issued a report apparently meant to be viewed as bold and visionary.

   Bjovulf

   Posted: 28 februar 2013 - 11:16 - Svar

   Tack så mycket 😉

Slyrgraff

Posted: 28 februar 2013 - 11:15 - Svar

Der er ingen tvivl om, at der ved det kommende svenske valg vil ske omfattende valgfusk.

  Bjovulf

  Posted: 28 februar 2013 - 11:22 - Svar

  Du mener “business as usual”? – altså med det ikke hemmelige svenske valgsystem,
  hvor enhver i lokalet kan se, hvilken stemmeseddel vælgeren tager? 😉

  Gad vide, om FN ville godkende det system? Jeg mener ikke det lever op til
  kravene om frie demokratiske valg med hemmelig afstemning.

   PisseNisse i Hökarängen

   Posted: 28 februar 2013 - 13:34 - Svar

   Helt riktigt, och dessutom kan det vara svårt att hitta den “felaktiga” valsedeln, då de ofta kastas bort eller göms. En annan egenhet är att ingen utomstående övervakar rösträkningen officiellt, en grupp valförrättare kan alltså byta ut stora mängder valsedlar och rapportera ett falskt resultat (kontrollräkningen som sker centralt kan inte upptäcka ett sådant fusk).

   Det ÄR tillåtet för ENVAR att stanna kvar och övervaka röstsammanräkningen. Det är inte populärt bland funktionärerna (och de uppträder ofta som om de faktiskt var skyldiga). Aggressivt beteende och kommentarer som “du står för nära” när man vill se valsedlarna tydligare, samt hot att bli utkastad är inte ovanligt! Det förekommer även att valförrättarna efterfrågar VARFÖR man valt att övervaka röstsammanräkningen. Hos de äldre rösträknarna kan man ana en viss längtan tillbaka till gamla tider, då inga jobbig utomstående dröjde sig kvar för att titta på och då kaffet och bullarna avnjöts efter en snabb genomräkning. Ah, tho(s)e were the days!

  Peter Andersen

  Posted: 28 februar 2013 - 12:06 - Svar

  Der er ingen tvivl om, at der vil blive sat stor fokus på netop dette.

  At DF og nu også SD går så meget frem, burde ikke komme som nogen overraskelse for nogen. Den forfejlede indvandring begynder jo at gøre rigtig ondt på samtlige segmenter i samfundet.

  Når vores børn ikke længere trives i skolen eller vi bliver vidner til indvandrer-kriminalitet på en indkøbstur, kan det sådan set være ligemeget hvilke medier vi ellers forholder os til.

  Når vi godt véd hvornår vi skal holde vores kæft eller se den anden vej, begynder skredet lige så stille. Det kan intet ideologisk standpunkt eller falske forhåbninger ændre på. Alt er bare en stakket frist, indtil man tager skridtet fuldt ud og stemmer efter sin overbevisning.

  DF bliver endnu større og endnu mere “stuerene” for flere og flere, efterhånden som tingene begynder at skride. Selv skolelærere, sygeplejesker og politibetjente vælger de røde fra og de unge kender kun alt for godt deres egen dagligdag. Derfor er venstrefløjens håbløst naive gadeparlament også blevet reduceret til en subkultur, hvis modstand mod det etablerede nu kun kommer til udtryk gennem vold. Et selvmål som, sammen med den tiltagende bandekriminalitet blandt indvandrere, vil fremskrive deres holdbarhedsdato, blandt almindelige mennesker, betragteligt.

  Frank P

  Posted: 28 februar 2013 - 13:01 - Svar

  En ganske rimelig frygt. Der var jo sager efter valget 2006 og 2010. Tilsynsforordnede der ikke lige kunne styre deres anti-demokratiske sindelag. Man bævrer ved tanken om hvad der ikke alt er forgået i det skjulte, hvad vi intet ved af, og man er dristig hvis man tør sammentælle hvor meget SD har tabt pga. fusk og dertil den voldsomt udemokratiske valgproces, hvor man kan følge med i hvad man hver især vil stemme, mens man vader gennem valglokaler hvis gulvfarve ikke kan spottes i roderiet af de mange-farvede stemmesedler i alle mulige længder. Valg i Sverige er proceduremæssigt betragtet ikke et moderne, vestlige land værdigt; det er kaos og ongo-bongo og nazi-afa’er og stikkersvin der flittigt noterer navn på navn, således at de nedskrevne navne kan opsøges senere: “Vad röstade DU?! Fy fan….”

Victor

Posted: 28 februar 2013 - 12:36 - Svar

Hakkebakkeskoven, har det godt – og ligger i Danmark.

I hvert fald hvis man læser NYTimes protræt af Danmark efter drabsforsøget på Lars H:

http://www.nytimes.com/2013/02/28/world/europe/lars-hedegaard-anti-isl amic-provocateur-receives-support-from-danish-muslims.html?ref=world&p agewanted=print

(Bag paywall).

Varmt Konservativ (kr)

Posted: 28 februar 2013 - 12:59 - Svar

Jag tycker fortfarande att det är allvarligt att både socialdemokratin och centern har låtit bolsjevikiska infiltratörer föröda partierna genom rena sabotagehandlingar, men det är vad som sker när man inte “tar fajten” på ett tidigt stadium. Angreppet på centern är ett övertydligt angrepp på Alliansen som regeringsalternativ. Förhoppningsvis har det äntligen fått borgerliga politiker att inse vilka ondskefulla krafter vi har att göra med.

Olav

Posted: 28 februar 2013 - 14:38 - Svar

I tillegg til hva Sverige er, som forlokkende på “folkevandring fra fjerne strøk”, har landet 150 mils åpen grense mot et annet land styrt av post-68ere. Det faller naturlig å tro at den repeterende informasjonen om oljeformue pr. capita og “verdens rikeste land”, også når frem til de som kunne tenke seg, uten stor egenanstrengelse, å ta del i gildet ..

Lightmann

Posted: 1 marts 2013 - 09:54 - Svar

Tja, måske det er derfor der er folk i DK, der ønsker at vi skal kunne stemme hjemmefra via computeren, i stedet for at slæbe os hele vejen ned til det nærmeste valgsted…For det kan da ikke tænkes at der på den måde kan snydes med de elektroniske stemmer…Hmm, vent lige, er det ikke noget man tit ser ske ved amerikanske valg? 🙂

Leave a Comment