14
mar
Seneste opdatering: 17/3-13 kl. 1619
52 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Botkyrka nu lika mångkriminellt som Södertälje

Politiker anmeldt for HFM (266b ) over Julia Caesar-kronik

Det er potentielt 20.000 kroner for politisk obsternasighed. Man forstår, hvorfor Avpixlats redaktion er anonym, det er terror-vilkårerne i Sverige nu hvor ‘eliten’ langt om længe er under pres, at de griber til desperate tricks. Hvorfor anmelder de fejge svæklinge ikke mig eller forfatteren? Mailen står ude til højre. Jeg afventer din anmeldelse, Håkan Smedja, jeg skal også videresende den til forfatteren, der dog forbliver anonym netop på grund af sådanne debatterrorister som dig. Demokrater debattterer, de melder ikke modstandere til politiet, slet ikke for skifter, der ikke bryder nogen lov omend HMF er nok så tåbelig at man fristes til at ignorere den. Men er gamle kommunister i VP(K) virkelig transformeret til demokrater efter Sovjet-forlovelsen? Intet tyder på det at dømme efter kommisær Smedja.

Vänsterpartiet polisanmäler för hets mot folkgrupp (266.b) efter mail från ex-politiker. Vänsterpartiet i Lysekil och Uddevalla polisanmäler en tidigare kommunpolitiker för hets mot folkgrupp. Mannen har via mejl till politikerna i Lysekils kommunfullmäktige bland annat riktat kritik mot flyktingpolitiken.

Mannen skickade liknande mejl till Lysekils politiker när han fortfarande var politiskt aktiv. Något han fick kritik för inom det egna partiet. Han gick ur partiet i januari. Håkan Smedja som sitter för Vänsterpartiet i Lysekils kommunfullmäktige, säger att mejlet som skickades i helgen var droppen

Anhöriginvandringen, det finns inga skäl att ta emot föräldrar till invandrare som har det bra där de är. I mejlen bifogas bland annat en krönika där invandringen till Sverige och Europa beskrivs som en ekonomisk jihad. – “Jag har inte läst igenom den så noga, den är tänkt som ett debattinlägg sen får var och en bilda sig sin egen uppfattning.” Tidigare kommunpolitiker polisanmäld, Kommunpolitiker polisanmäls för hets mot folkgrupp.

Julia Caesars kronikker på Snaphanen 2010, 2011, 2012, 2013.

Al Qaeda: Europe is next

I Al Nusra har Al-Qaeda taget over i Syrien

The extremist Al Nusra movement which wants to create an Islamic state in Syria. Hundreds of European nationals are known to be fighting in Syria and last week two Danish nationals were killed in fighting. Earlier, Dutch photographer Jeroen Oerlemans was captured by British extremists.

The Dutch counter-terrorism body NCTV is due to publish its latest assessment of the terrorist threat in the Netherlands, which is currently officially `limited’. In December the organisation said the situation in Syria is proving a draw to young Dutch jihadists but that only a `small group’ were involved. The broadcaster’s sources, however, say this group is now much larger. In November three radical Muslims who planned to travel to Syria to take part in `armed jihad’ were arrested in Rotterdam.Country of Geert Wilders – Terror Alert Level Increased


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Utlandssvensk

Posted: 15 marts 2013 - 00:10 - Svar

“Hvorfor anmelder de fejge svæklinge ikke mig eller forfatteren?”

Den svenska HMF lagstiftningen är väldigt vid och det är knappast någon tvekan om att flera av Julias krönikor bryter mot denna. Frågan är dock i vilken utsträckning lagen kan tillämpas på material som ligger på utländska web sidor. Men om en person i Sverige kopierar eller vidarebefodrar krönikan till någon annan i Sverige bör lagen helt klart kunna tillämpas.

  steen

  Posted: 15 marts 2013 - 00:12 - Svar

  sådan er det jo, deres tyranni gælder kun derhjemme, det har været virksomt til at holde folk undertrykt, men jeg vil gerne anmeldes alligevel.

   Utlandssvensk

   Posted: 15 marts 2013 - 00:29 - Svar

   Det vore i och för sig väldigt interessant att se hur svenska myndigheter skulle hantera en sådan anmälan.

   Som jag ser det är lagstiftningen avsiktligen utformad så att man kan åtala nästan vem som helst som skriver kritiskt om immigrationspolitik.Men man är väldigt restriktiv med vilka man åtalar. Detta kan bero på flera olika faktorer, men de mest troliga är:

   1. På samma sätt som i många diktaturer vill man ha möjligheten att när som helst välja ut någon obehaglig person för bestraffning för att skrämma övriga.
   2. Domstolarna i Sverige inser att i många fall skulle en tillämpning fullt ut av gällande lag hamna i konflikt med Europakonventionen och eftersom detta vore pinsamt så avstår man från åtal i dessa fall.

   Om man skulle börja tillämpa lagen även på material som är publicerat utanför Sverige skulle man få enorma problem. T.ex innehåller de flesta brittiska tidningar och åtminstonde JP i Danmark ofta material som bryter mot den.

Allan Hansen

Posted: 15 marts 2013 - 00:54 - Svar

Hej Steen.
Tjek lige dette link.

http://www.youtube.com/watch?v=XgsuJCAzZv4

Håkan Smedja

Posted: 15 marts 2013 - 00:55 - Svar

När ni börjar skicka er type av texter till mig och samrliga politiker i kommunes fullmäktige så ska jag anmäla er med. Så länge ni har ert material på en server i Danmark är det inte stor nytta att anmäla er enligt svenska lagar.

  Utlandssvensk

  Posted: 15 marts 2013 - 01:13 - Svar

  Ja, man är väl inte en äkta vänsterpartist om man inte gör sitt bästa för att försöka fängsla sina meningsmotståndare. Vem vet, som utvecklingen ser ut i Sverige kanske ni till och med får möjligheten av bemanna “omskolningsläger” för alla nedriga rasister som nu rör sig ute i det fria. Det vore ju inte direkt första gången som kommunister ägnade sig åt detta……

  Bjovulf

  Posted: 15 marts 2013 - 07:07 - Svar

  Om det finns någon, som verkligen gillar att hetza mot folk med andra åsikter, då är det faktisk du och alla dina självgoda, glorieputsande Quisiling-vänner, Håkan Smedja.

  Nu har ni under flera decenier importerat ett enormt antal av ointegrerbara fanatiker, asylsökara utan asylgrund, bråkmakare med medeltida klan- och hädersnormer samt grovt kriminella – imot flertallet av det svenska folkets vilja, utan äns NÅGONSIN att ha vågit att fråga dom – utan ett äkta demokratiskt mandat NÅGONSIN, därför att dessa vitala frågar helt enkelt inte fick debateras i de svenska PK-tidningerne och radio & TV – och gennom en mycket organiseret chikan, utskämning och mycket grov hetz imot värje person, som vågada eller bara försökta att få uttrycka andra åsikter än dom, som godkänts av svenska åsiktspolisen.

  Så det är faktisk ni, som borda anmällas för Hetz Mot Eget Folk.

  Men gissa hur man kommer att se på personer av dit usle slag innom få år, när sanningen, om vad alla ni djupt naiva, okunniga och ansvarslösa politiker, journalister, profstyckare, självgoda artister och den såkallade “eliten” har ställt til med, på alvar kommer att gå upp för svenska folket – hur ni har förstörtt ert engång så vackra, trevliga, harmoniska, säkra och fridsamma Sverige för all främtid på bara några få decenier i ert oändliga behov att kunna få spela goda på andras mycket dyrbara kostnad.

  Det är en mycket stor tröst att tänka på, att ert rättvisa straff – svenska folkets djupaste föragt -, kommer at bli många gånger värre.

  Den är redan på väg nu, och ni kommer absolut inte att kunna göra nånting als åt det, Håkan Landsvikara 😀

steen

Posted: 15 marts 2013 - 00:59 - Svar

Jeg skal med fornøjelse sende dig den næste kronik, også gerne fra en svensk mailadresse med fuldt navn og det hele

  Utlandssvensk

  Posted: 15 marts 2013 - 01:05 - Svar

  Var försiktig, Steen!

  “Om brottet anses som grovt döms till fängelse i lägst sex månader och högst fyra år.”

Utlandssvensk

Posted: 15 marts 2013 - 01:00 - Svar

Jag har faktiskt ibland funderat på att man kunde anordna en liten demonstration enligt följande:

1. Man letade upp citat i ledande internationella tidningar som bryter mot den svenska HMF lagsstiftningen. Detta är inte svårt.
2. Man översatte dessa till svenska
3. Citaten sattes upp på plakat men utan att ange källa
4. Man gick runt med dessa plakat på en publik plats i Stockholm.

Om de väckte åtal skulle det bli enormt pinsamt när man visade källorna. Men troligen skulle de bara häkta (vilket är VÄLDIGT otrevligt i Sverige) och sen inte åtala.

Håkan Smedja

Posted: 15 marts 2013 - 01:09 - Svar

Det är för övrigt varken felaktig eller olagligt att rapportera om personer som påstår olika tokigheter och gör ting vi ogillar och vill skydda oss mot. Det är dock både fel och enligt svensk lag förbjudet att göraddet så att det framstår som om det är en egenskap alla med samma religion (i detta fall) har. Det är där grupp kommer in. Men ni är säker inte dummare än att ni vet detta..

O ni som är som verkar tycka jag är feg. Varför alla alias.

  steen

  Posted: 15 marts 2013 - 01:11 - Svar

  Igen – der står intet i de kronikker, som ikke er gennemresearchet og ikke-strafbart, og jeg er en offentlig person med navn fordi vi lader os skræmme af afskyelige personer som dig i Danmark. Er du interesseret i mine data, kan du selv finde dem.

  Jeg er vred på Julia Caesars og din fhv partifælles vegne, dig griner jeg røven i laser over, ynkelige skvat. Julia Caesar en en ærlig og dygtig journalist. Hvis Sverige havde flere af hendes slags, havde dit parti aldrig lykkedes med at ødelægge det.

  Din anmeldelse gør dig til en politisk terrorist af det frie ord. Du kan kyse nogle af dine landsmænd lidt tid endnu, men mig skræmmer du ikke. Jeg har vidnet tre gange i HMF sager, og juraen i det finder jeg pinlig – jeg mistænker jurister for at have det på samme måde, selvom de naturligvis ikke siger det højt.
  Jeg vil gerne se din anmeldelse, du skammer dig næppe over den, kan jeg forestille mig.

  Mail adresse: snappost (snabel a) yahoo (punktum ) dk

   Anonym

   Posted: 15 marts 2013 - 01:20 - Svar

   “der står intet i de kronikker, som ikke er gennemresaerchet og ikke-strafbart”

   Det stämmer INTE under svensk lag. Bara för att ett påstående är sant innebär inte att det inte är straffbart under HMF. Det som är relevant är om man uttrycker “missakting” vilket är en väldigt mild form av ogillande.

   Sen är det för all del så att även företrädare för vänsterpartiet ofta bryter mot HMF, t.ex när man hånfullt kritiserar katoliker eller judar. Men detta går aldrig till åtal.

   Faktum är att JK (som är den som beslutar om åtal under HMF) publikt har gått ut och sagt att samma handligt skall bedömas olika beroende på vem som utför den.

   Det praktiska fallet var att gå runt med ett plakat med ett hakkors. Detta ansågs vara helt OK om det skedde i anti Israel demonstrationer (där många vänsterpartister brukar återfinnas) men åtal borde väckas om demonstranterna är “högerextreminster”.

   Detta är ett praktexemplel på att Sverige har lämnat västerländska juridiska traditioner, med likabehandling inför lagen, bakom sig. Sannolikt är inga gladare än vänsterpartiet för detta.

    steen

    Posted: 15 marts 2013 - 01:22 -

    Tak, jeg ved det. Selvom man kan dømmes for sandheden, vindes de færreste HMF sager i Danmark. Loven er idiotisk, men alle jurister er ikke. Håkan Smedja lever i den illusion, at han har det svenske folk på sin side. Han har allerhøjest en enkelt dommer, og næppe engang det, hvis han havde læst alle 100 kronikker.

    Hr. Smedja er en politisk terrorist uden en sag, han er selv grunden til, at store dele af svensk opinion, har måttet gå under jorden. Føj for Helvede. Han fik ikke solgt Sverige til Sovjet, nu gør han det til ummaen.

  Utlandssvensk

  Posted: 15 marts 2013 - 01:26 - Svar

  @Håkan Smedja

  Jag anser inte att du är feg utan snarare ond i samma bemärkelse som kommunister med makt i alla tider har varit och är.

  Att vi inte skriver ut våra riktiga namn har exakt samma anledning som att nästan ingen gjorde det i de stater där dina partikamrater hade eller har makten.

  PisseNisse i Hökarängen

  Posted: 15 marts 2013 - 11:25 - Svar

  @ Smedja

  Jag brukar roa mig med att läsa en del STASI-dokument, och måste säga att de är/var en förebild när det gäller ordning, reda och språkbehandling! Det är ett nöje att läsa ordentligt nedpräntade och katalogiserade rapporter om samhällets fiender!

  När man läser era inlägg här får man intrycket att det finns ett visst utrymme för er vänsterpartister att jobba lite med språket. Annars tycker jag att ni verkar ha bra flyt, när det gäller själva angiveriet.

  Det är något som fascinerar mig med angivare, vare sig det handlar om en STASI-rapportör, någon som meddelat Gestapo var en jude finns att hämta eller bara en vänsterpartist i Lysekil som vill nita en medmänniska för hans åsikter. Det finns en röd tråd i angiveri.

   Ven

   Posted: 15 marts 2013 - 11:53 - Svar

   AMEN!

  Julia Caesar

  Posted: 15 marts 2013 - 15:38 - Svar

  @ Håkan Smedja

  Det är just på grund av sådana åsiktspoliser som du som många av oss regimkritiker tvingas skriva under pseudonym. Du visar tydligt att du och andra inom vänstern, inklusive er närstående AFA, inte skyr några medel att krossa människor som uttrycker för dig misshagliga fakta och åsikter.

  När jag tar del av din illa uttryckta argumentation stärks jag ytterligare i att skydda mina barn, mig själv och mitt hem mot sådana som du.

  En kommunist som talar om “missaktning mot grupper” – jag tror inte mina ögon!

  Få se nu, hur många mördades av Stalin? Minst 25 miljoner.
  Och i Maos Kina? 70 miljoner.
  I Pol Pots Kampuchea? 1,7 miljoner.

  När man representerar ett parti som har sådana högar av lik på sina bakgårdar ska man nog ligga lite lågt med att skrika om “missaktning mot grupper”.

  Du är hjärtligt välkommen att anmäla mina krönikor. Men du ska veta att du har ett styvt jobb framför dig.

  Jag förväntar mig att du i din jakt på misshagliga åsikter nitiskt och samvetsgrant går igenom samtliga etthundratolv krönikor som jag har skrivit under de senaste tre åren. Vidare att du kontrollerar varenda källhänvisning, alla länkreferenser och går till botten med samtliga litteraturhänvisningar.

  Ingen möda får sparas. Om du bokar ett par semesterveckor så fixar du det säkert.

  Det är hårda tider för er kommunister och andra som vill strypa yttrandefriheten.
  I Bohusläningen uttalar du dig med viss yrvakenhet:

  – Det mesta i mejlet kan motbevisas. Bidragssiffror finns väl dokumenterat av socialnämnden. Att det skulle röra sig om lycksökande personer som invandrar hit gör mig fruktansvärt upprörd, säger Håkan Smedja.

  Välkommen till verkligheten, Håkan Smedja! Frågan är vad som upprör dig mest: att lycksökande personer invandrar hit eller att fenomenet beskrivs?

  Jag förstår att du och dina kamrater i vänstern är desperata. Ni har förlorat decenniers problemformuleringsprivilegium och blivit alltmer marginaliserade. Ingen tror längre på era totalitära drömmar. Snart är du och övriga extremister i kommunistpartiet borta från den politiska scenen, sörjda och saknade av ingen.

Håkan Smedja

Posted: 15 marts 2013 - 01:48 - Svar

Det är väll ändå inte så svår att förstå att det är när man missaktning en grupp för vad någon gjort. Hur sanna det än må var det den man talar om gjort. Jag kan berätta om hur en förälder våldtar sins barn. Vilket faktiskt kan var sanning. Men när man säger det så att det i akt ock mening skall kunna få tolkas som om alla föräldrar våldtar barn då blir det hets mot folkgrupp.
Ni har rätt det är inte så särskilt snällt att anmäla någon i detalj läge. Men det har inte fungerat med uppmaning om att sluta upp med att sprida den typ av matrial.

Sen är det inte så att det är krönikan som är amnäld. Det är samanhanget där den kklippts in.
Och vist kan jag skicka den. Men nu ska jag sova.

  Utlandssvensk

  Posted: 15 marts 2013 - 01:59 - Svar

  “Men när man säger det så att det i akt ock mening skall kunna få tolkas som om alla föräldrar våldtar barn då blir det hets mot folkgrupp”

  Nej, det är felaktigt eftersom “föräldrar” inte ingår i de grupper som omfattas av HMF.

  Däemot ingår: folkgrupp eller annan sådan grupp av personer med anspelning på ras, hudfärg, nationellt ursprung, etniskt ursprung, trosbekännelse eller sexuell läggning.

  Utan tvekan är företrädare för vänsterpartiet väldigt aktiva med att kritisera t.ex folk med ursprung i Israel. Men eftersom ni tillhör dagens PK frälse väcks inga åtal.

  steen

  Posted: 15 marts 2013 - 02:18 - Svar

  Ingen har påstået det – kun pressens uinformerede referater. Læs selv

  Lars Hedegaard: Muhammeds piger. Vold, mord og voldtægter i Islams Hus.

  jeg publicerde det dengang, men folk læser i ond vilje, som Fanden læser Biblen.

   Utlandssvensk

   Posted: 15 marts 2013 - 02:41 - Svar

   JK väckte åtal mot skånepartiet för att de hade ett plakat med profeten Muhammed och en naken flicka.

   I det fallet blev det en friande dom men det hade lika gärna kunnat bli fällande.

   Sen finns det en mängd sannigar även om grupper som kan anses visa “missaktning”.

   Om jag har forskning som visar att danskar i genomsnitt väger 10 kg mer än svenskar, då kan jag korrekt hävda att “Danskar är fetare än Svenskar”

   Om jag har forskning som visar att i land X är sex med minderåriga 100 gånger vanligare än i Sverige, då kan jag korrekt hävda att “pedofili är vanligt i land X”. Men redan där ligger man nära att kunna dömmas för HMF brott.
   Om jag säger att “pedofili är vanligt bland folk som härstammar från land X”, då begår jag definitivt brott mot HMF.

   Om 90% av befolkningen i land X bekänner sig till den helt egna religionen Y, så kan man korrekt hävda att “pedofili är vanligt bland Y-ister” men det är likväl också ett brottsligt uttalande,

   Samma gäller förmodligen IQ nivåer, som Julia ofta har skrivit om.

Utlandssvensk

Posted: 15 marts 2013 - 02:16 - Svar

Steen,

Som du kanske kommer ihåg har jag svensk juristutbildning, även om det var många år sen jag tog examen. Men vad gäller HMF lagstiftningen har jag hängt med ganska bra och skrev även några längre inlägg på S R Larsson’s gamla svenska blogg (som tyvärr är borttagen nu).

Om Håkan Smedja verkligen gör en anmälan kunde jag försöka att skriva ett längre inlägg om hur denna, fullkommligt groteska, lag ser ut och tillämpas. Om du vill.

  steen

  Posted: 15 marts 2013 - 02:49 - Svar

  Takker på forhånd. Jeg er ikke i tvivl om, at provinskommunisten vil anmelde hvad som helst han tror, han kan ramme. Men han kan ikke ramme mig, med mindre jeg giver ham lov, og det har jeg ikke afjort med mig selv endnu. Jeg sender ham naturligvis næste kronik for hans eget intellekts bedste.

  Var det ikke dig, der også kendte min gamle penneven http://sv.wikipedia.org/wiki/Jacob_W.F._Sundberg

   Utlandssvensk

   Posted: 15 marts 2013 - 10:48 - Svar

   “Var det ikke dig, der også kendte min gamle penneven”

   Jag hade honom som professor i det som då kallades “allmän rättslära”. En mycket rakryggad och beläst man som starkt bidrog till min kritiska syn på Sverige som samhälle. Men jag kände honom inte personligen.

  PisseNisse i Hökarängen

  Posted: 15 marts 2013 - 12:56 - Svar

  @ Utlandssvensk

  En fråga: anses rekvisitet avsett att träffa fler än ett fåtal vara uppfyllt genom att ett mail skickats till en politiker, helt oavsett om det skickats till tjänstemail (som skall diarieföras, och därigenom blir offentlig) eller den skickats på privat mailadress?

  Man häpnar ju över den gummibandsartade tolkningen av HMF som svenska domstolar tar sig friheten att göra numera, men för egen del har jag svårt att se att ett privat, icke diariefört mail till en politiker uppfyller rekvisitet, så som det var tänkt när det skrevs (i en rättsäkrare tid). Finns det fö någon aktuell tolkning hur många som behövs för att inte vara fåtal?

   Utlandssvensk

   Posted: 15 marts 2013 - 13:26 - Svar

   @PisseNisse,

   Det finns ett antal rättsfall som berör de frågor du tar upp. Utan att gå in och läsa om dem så är min minnsesbild att vad gäller mail som är skickade till tjänstemail är dessa utan tvekan innefattade medans mail skickade till privata adresser normalt inte faller under HMF. Men om man skickar ett privat mail till en politiker just i hans egenskap av att vara politiker kan det nog bli en tolkningsfråga.

   Dessutom gäller att om man kan visa att samma person har skickat flera mail till olika privata adresser så finns det en uppenbar risk att det faller under HMF, men jag vet inte om detta har prövats.

   Sen ska man, som vanligt i Sverige men särskilt i detta fall, hålla i åtanke att domstolarna är kraftigt politiserade. Detta gäller inte bara det mycket märkliga nämdemannasystemet utan även det faktum att karriärvägen för en domare går via regeringskansliet.

    PisseNisse i Hökarängen

    Posted: 15 marts 2013 - 15:07 -

    @ Utlandssvensk

    Tack! Ja, det är väl ungefär så jag har uppfattat det, även om man gärna verkar vilja skruva detta till misstänkts nackdel, och ofta hellre fälla än fria.

    Det är en stor tillgång att ha Dig här på bloggen, ser fram mot ev genomgångar av HMF. Som jag ser det är det HMF numera en sjuklig utväxt av vad som en gång var ämnat att stävja framväxt av antisemitism och frikårer i uniform. Nu är det ju snarare så att just antisemitismen har frikort som “kritik av I-s-r-a-e-l” medan man slår hårt mot mycket annat på IMO vaga grunder. Det synes vara så att man använder HMF dels för att statuera exempel för att skrämma till tystnad, dels tar sig an anmälningar av Smedja-typen där man kanske inte kan vänta sig alltför stort sympatipådrag för en lokal fd vänsterpartist cum “rasist” som börjat maila runt Ceasars krönikor.

    Givetvis görs en riskbedömning inför åtal; att ge sig på en internationellt välkänd bloggare i Danmark kan ju lätt gå fel, och någon allmänprevention uppnås ju inte genom att klämma åt (redan förtappade) danskar 😉

    Utlandssvensk

    Posted: 15 marts 2013 - 17:15 -

    @ PisseNisse,

    Tack för vänliga ord! Vi bidrar väl alla efter ork och förmåga. Eller till viss del kanske det är så att man bidrar för att man helt enkelt måste få utlopp för sin frustration på något sätt. 🙂

Vänsterpartisten

Posted: 15 marts 2013 - 07:22 - Svar

Lagen handlar om ” hets mot folkgrupp” och nej föräldrar ingår inte, Men att sprida propaganda om en etnisk grupp som inte är sann gör det. Vänsterpartister kritiserar inte folk med ursprung i Israel som någon uttrycker sig ovan, De kritiserar beslutsfattarna som beslutar att anfalla bl.a. Gaza gång på gång så det är ohållbart att leva där. Så med de åsikter som framförs här borde det vara en självklarhet att hålla med så människor kan leva o verka på bla Gaza.
Som sagt det är inte krönikan här som är anmäld utan sammanhanget och det faktum att den används i ett massmail. dvs spridande av ” miissakning mot folkgrupp” . Den här sidan har i sak inget med anmälan att göra mer än som hänvisning till de mail som den används för.

Det är offentlig handling i rättsväsendet i Sverige så det är fullt möjligt att begära ut anmälan från polisen.

  Utlandssvensk

  Posted: 15 marts 2013 - 11:06 - Svar

  “Vänsterpartister kritiserar inte folk med ursprung i Israel som någon uttrycker sig ovan”

  Uppenbart trams! Alla som någonsin har bevittnat en vänsterdemonstration i Sverige vet att det är mycket vanligt med plakat och slogans som om de var riktade mot t.ex muslimer eller araber isället för judar och Israeler skulle bli föremål för åtal enligt HMF.

  Hr. Naturli'

  Posted: 15 marts 2013 - 16:19 - Svar

  “De kritiserar beslutsfattarna som beslutar att anfalla bl.a. Gaza gång på gång så det är ohållbart att leva där.”

  Det er altså palæstinenserne selv, der gør livet i Gaza ohållbart i Gaza. Ligesom de gør livet ohållbart over alt, hvor de bosætter sig. Sidste gang Israel angreb udvalgte mål i Gaza, var det en reaktion på mere end 1000 raketter affyret fra Gaza. Israelerne er MEGET tålmodige.

Anonym

Posted: 15 marts 2013 - 08:00 - Svar

Politik er nu så langt ude, som vi siger her i landet.
Tidligere ville den gode og følsomme venstrefløj ikke interesserer sig
for volden mod svenskere og danskere, fordi man ikke ville gå de ondes
ærinde, altså føle sympati med ofret og føle sorg og vrede.
Nu da volden er så udbredt og ødelæggelsen virkelig kan mærkes , så er
mantraet dette:”Det er ikke alle , som begår vold.” Genialt.
Plus i Sverige er de så glade for begrebet “Hetzs mod folkegruppe”:
Tænk, at de humanister og politikere er 150% villig til at smadre deres egne lande
pga. af helt ufattelige stupide slogans.

Håkan Smedja

Posted: 15 marts 2013 - 08:41 - Svar

Nej det är klart föräldrar inte är folkgrupp. I det exemplet borde även någon som verkligen tror att människor av samma folk kan dras över en kam förstås. Jag hoppades att det skulle klargöra att det hjälper inte om man använder något påstående som inte i sig är hittepå. Men det är förmodligen inte så att ni inte förstår det. Ni verkar vara väldigt väl insatta i den lagen. Ni förstår säkert även varför det är en viktig lag. I Ni vet säkert hur lätt man kan förvränga verkligheten genom att använda något enskilt för att beskriva det generella.

Vänsterpartisten

Posted: 15 marts 2013 - 08:54 - Svar

Att välja vad man ska läsa i sin mailbox är en rättighet, vad man verkar glömma här är att personen som skickat runt mail med enligt svenska lag är ” hets mor folkgrupp” gjort ett eget val och är helt medveten om den svenska lagen. Dansk och Svenk lag har skillnader och en gång till, det är inte denna sidan som är anmäld utan spridandet av den till kommunpolitiker i Sverige. Att blanda in politiska tillhörigheter är inte relevant, då samtliga partier i Sverige är överens om lagen ” hets mot folkgrupp” .

  Utlandssvensk

  Posted: 15 marts 2013 - 11:15 - Svar

  “personen som skickat runt mail med enligt svenska lag är ” hets mor folkgrupp” gjort ett eget val och är helt medveten om den svenska lagen”

  Oj, det hade jag inte tänkt på. Då kan man följdaktligen även säga att t.ex medlemmarna i motståndsrörelserna mot Nazisterna och dissidenterna i kommuniststaterna endast hade sig själv att skylla när de blev avrättade, eftersom de var medvetna om att deras aktivititer var både olagliga och belagda med dödsstraff. Härligt äkta gammal kommunistlogik!

  Jörgen

  Posted: 15 marts 2013 - 11:15 - Svar

  Du är full av lögn och det visar sig när du skriver att “samtliga partier i Sverige är överens om lagen hets mot folkgrupp”. Minst ett parti är inte överens, nämligen SD. Det vet du, men förtiger avsiktligen. För övrigt är lagen skamlig och särskilt i dess medvetet politiserande tillämpning oförenlig med en demokratisk rättstat. Avsikten är givetvis att begränsa yttrandefriheten för vissa grupper och vissa uppfattningar och på det sättet försvåra politisk opposition mot det mångkulturella projektet och den majoritet i riksdagen som fortfarande stöder det projektet. Men fortsätt gärna att anmäla. Varje anmälan bidrar till att inför offentligheten belysa en sjuk sak och stärka SD:s ställning.

  Jörgen

  Posted: 15 marts 2013 - 11:19 - Svar

  Du är full av lögn och det visar sig när du skriver att “samtliga partier i Sverige är överens om lagen hets mot folkgrupp”. Minst ett parti är inte överens, nämligen SD. Det vet du, men förtiger avsiktligen. För övrigt är lagen skamlig och särskilt i dess medvetet politiserande tillämpning oförenlig med en demokratisk rättstat.

  Avsikten är givetvis att begränsa yttrandefriheten för vissa grupper och vissa uppfattningar och på det sättet försvåra politisk opposition mot det mångkulturella projektet och den majoritet i riksdagen som fortfarande stöder det projektet. Men fortsätt gärna att anmäla. Varje anmälan bidrar till att inför offentligheten belysa en sjuk sak och stärka SD:s ställning.

Vänsterpartisten

Posted: 15 marts 2013 - 18:57 - Svar

Jag ber om ursäkt, när lagen togs var inte SD vare sig i riksdagen eller representerat i kommuner. Nu är det så att oavsett vad SD anser om lagen om ” hets mot folkgrupp” är det fortfarande ett majoritetsbeslut som vi alla måste förhålla oss till, så även SD!

  PisseNisse i Hökarängen

  Posted: 15 marts 2013 - 20:03 - Svar

  Efterhandskonstruktionen åsido visar här kommunisten sitt rätta demokrati- och frihetsfientliga ansikte.

  Det kan ju finnas ett pris att betala även för en vänsterpartist i en framtid. Om vi leker med tanken att totalitär, kommunistisk propaganda förbjuds i framtiden av en riksdag ur vilken V åkt ur i allmänna val, så blir det ju till att svälja sin egen medicin på vägen tillbaks mot 4%.

  Du får ursäkta om jag tar en kopp kaffe till, medan något sådant händer ert totalitära lilla patrask-parti, kamrat.

   Utlandssvensk

   Posted: 15 marts 2013 - 20:52 - Svar

   “Det kan ju finnas ett pris att betala även för en vänsterpartist i en framtid!”

   Troligen delar just denna vänsterpartist din uppfattning, eftersom han väljer att inte skriva under sitt riktiga namn. Pålästa kommunister vet sannolikt att att de inte ligger så bra till om eller när folkets missnöje jäser över.

   Låt oss hoppas att de får stå till svars, även om jag tyvärr inte är övertygad om att det kommer att ske.

    Anonym

    Posted: 15 marts 2013 - 21:42 -

    Har du någon aning om vilket pris man betalar? Tror inte det, fega män som döljer sig bakom nick på en dansk site, hävdar rättigheter som utlandssvensk
    Hota hur mycket du vill, det jag står upp för kan du aldrig komma i närheten av!

    Utlandsssvensk

    Posted: 15 marts 2013 - 22:20 -

    @ Anonymous

    “Har du någon aning om vilket pris man betalar? ”
    Alla som är läskunniga och orkar skaffa sig lite historieböcker kan lätt ta reda på vilket pris regimtrogna kommunistiska angivare har fått betala när dessa regimer har fallit.

    “Tror inte det, fega män som döljer sig bakom nick på en dansk site, hävdar rättigheter som utlandssvensk”

    Vi har förklarat för dig varför vi använder nic. Vad är din ursäkt? Sen är det svårt att tolka avslutningen på meningen ovan som något annat än att du anser att man som utlandssvensk inte har, eller borde ha, samma rättigheter som om man bor i landet. Är det korrekt?

    “Hota hur mycket du vill, det jag står upp för kan du aldrig komma i närheten av”

    Jag har inte hotat dig på något sätt och jag är innerligt glad att jag inte kommer i närheten av att stå upp för det du försvarar. Massmord av oliktänkande är inget som jag skulle vara stolt över att stå upp för, men visst, vi är alla olika…..

  utlandssvensk

  Posted: 15 marts 2013 - 20:44 - Svar

  @Vänsterpartisten

  “” hets mot folkgrupp” är det fortfarande ett majoritetsbeslut som vi alla måste förhålla oss till”.

  Ja, om du inte har märkt det vid det här laget är det just vad vi gör, dvs. förhåller oss till HMF lagstiftningen.

  Nu är det självklart lättare att förhålla sig till denna lag om man är vänsterpartist, eftersom JK själv öppet har deklarerat att just ni fritt får bryta mot denna lag utan att riskera åtal. Vilket ni även gör hela tiden.

  Sen kan man även konstatera att ni inte direkt är blyga vad gäller att öppet uppmuntra till lagbrott vad gäller lagar som inte faller er i smaken, t.ex utlänningslagen.

  Slutligen är det om inte direkt förvånande så åtminstonde klargörande att ni okritiskt stöder en lag, dvs. HMF, som svenska HD öppet ( i frikännandet av Åke Green) har erkänt bryter mot Europakonventionen. Mänskliga rättigheter är inget som ni står upp för vad gäller era meningsmotståndare, eller hur……

   Vänsterpartisten

   Posted: 15 marts 2013 - 21:50 - Svar

   Gång på gång… Hets mot folkgrupp, vi kommer aldrig och tycka lika, vi har lagar som du och de som tycker om du måste förhålla sig till likväl som vi andra, om du hävdar att vänsterpartister, ( som är socialister) har någon gräddfil.. Så säger det mer om dig och din Verklighetsuppfattning än verkligheten, som sagt den här sidan är iNTE anmäld ! Utan en enskild person boende i Sverige! Han har full kunskap om oavsett vad någon eller några tycker de lagar som gäller här.

  morgonRöd

  Posted: 16 marts 2013 - 03:25 - Svar

  ‘Nu är det så att oavsett vad SD anser om lagen om ” hets mot folkgrupp” är det fortfarande ett majoritetsbeslut som vi alla måste förhålla oss till, så även SD!’

  Nu är ju var och en en individ osv, men så där låter det inte när det gäller utlänninglagen (utvisning av utlänningar som illegalt uppehåller sig i landet) ?

Utlandssvensk

Posted: 15 marts 2013 - 22:27 - Svar

” om du hävdar att vänsterpartister, ( som är socialister) har någon gräddfil.. ”

Det är inget jag “hävdar” utan ett objektivt faktum. Som jag berättade ovan har JK (som är den som väcker åtal i HMF mål) mycket tydligt och publikt förklarat att de inte kommer att väcka åtal mot vänsteraktivister som på olika sätt hetsar mot Israel och judar samtidigt som de utan tvekan skulle väcka åtal mot t.ex SD sympatisörer om de skulle göra samma sak.

Jag noterar att du inte har någon kommentar vad gäller det faktum att ni stöder lagstiftning som uppenbarligen står i strid med Europakonventionen.

Anonym

Posted: 15 marts 2013 - 22:38 - Svar

http://ec.europa.eu/justice/fundamental-rights/racism-xenophobia/index _en.htm, som parantes är Sverige dömt för att bryta mot EUs grundläggande värderingar vad det kommer till mänskliga rättigheter.

Utlandssvensk

Posted: 15 marts 2013 - 23:02 - Svar

@Håkan Smedja

Jag tittade in lite på din blogg och förutom att jag hittade minst ett klart brott mot HMF noterade jag att du kallar din hund för “Chee”.

Är detta relaterat till fängelsekommendanten och massmördaren Che Guevara? Han som gillade att personligen gå runt och avrätta de politiska fångarna med nackskott?

Utlandssvensk

Posted: 16 marts 2013 - 11:24 - Svar

Göran Lysén, juridikprofessor i Uppsala, uttrycker saken väl i en färsk kommentar:

“Det är märkligt att en lag, den s.k. hetslagstiftningen tillåts att inkräkta på yttrandefriheten garanterad i regeringsformen och dessutom i EKMR, artikel 10. Läs särskilt andra paragrafen! Att få uttala sig kritiskt om religioner, kulturer, politiker med politik och annat i samhället tillhör den demokratiska rättsstatens innersta väsen. ”

EKMR = Europakonventionen för Mänskliga Rättigheter

Publicerad 2013-03-01 i tidningen Dagens Juridik.

Rubrik på inlägget är “SD-politiker fälls för hets mot folkgrupp – men “politisk yttrandefrihet” splittrar hovrätten”

Texten ovan från Prof. Lysen återfinns i kommentarerna under artikeln.

Affe

Posted: 17 marts 2013 - 18:00 - Svar

Kort men intressant historik om hets mot folkgrupp.

http://www.fib.se/fib_1/laget598.html

Leave a Comment