5
maj
Seneste opdatering: 6/6-14 kl. 0431
11 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Guds fred med dem, som bløde af dybe hjertesår! vor kærlighed med alle, de store og de små, som ville stå og falde med løven askegrå!

Tilstrømningen til Mindelunden i Ryvangen er så stor, at jeg kunne forestille mig, der var mange ude i landet, som ville være kommet, hvis de kunne. Der var ikke en parkeringsplads i en kilometers omkreds. Min gamle Volvo 850 på svenske plader kom kun ind til kantstenen på et afbud. Derfor er disse billeder til dem, der ikke kunne være tilstede.

Der er stadig en del veteraner, nu er det mest overlevende kvinder, der var meget unge dengang, og der er mange unge samt selvfølgelig folketingsmedlemmer og ping’er, samt visse internationalt kendte islamofobiske forfattere og journalister, som man må se i dagspressen og Se og Hør efter, skønt de selvfølgelig ikke opdagede mere end én. Gæt engang hvem, som en læser af en tabloid fangede på sin mobiltelefon. The horror! The horror!

Det nye for mig siden sidst er, at der bagefter synges ved henrettelsespladsen og foran monumentet for de mange døde, danske søfolk i allieret krigstjeneste. Henrik Gade Jensen: Menneskene er som de bør være, men de har så mange sære ting for.(klik fotos for helstørrelse.)

mindelunden 4 maj 2013, I 044mindelunden 4 maj 2013, I 023mindelunden 4 maj 2013, I 039-001May 4 2013 050

>May 4 2013 075May 4 2013 118

mindelunden 4 maj 2013, I 050mindelunden, 4 maj 2013, II 021mindelunden, 4 maj 2013, II 034

Første video: Det haver så nyligen regnet, I Danmark er jeg født, Moders navn er en himmelsk lyd, Kongerns Konge, Frihedssangen, Danmarks frihedssang – En vinter lang og mørk og hård (1945). Kongernes Konge er stadig den sang, der spilles når kisterne af døde soldater kommer hjem til Danmark. Det er Lauritz Melchior, der synger den på linket.

Rubrikken – “Guds Fred med Vore Døde” stammer fra Det var en sommermorgen af Grundtvig og Heise om slaget på Isted Hede, en af de sange jeg holdt mest af som skoledreng. Børn fornemmer ganske tydeligt vemodet i ord og musik, de ikke helt forstår endnu, hvis de får lov at synge dem. Det kniber med det, kan jeg forstå. Den bliver sunget til sidst i sidste video.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Skjoldungen

Posted: 5 maj 2013 - 08:10 - Svar

Tak for den fine reportage fra Ryvangen. For os, der ikke har mulighed for at vaere til stede, er disse billeder med til at varme i en kold tid. At der fremdeles moeder saa mange danskere op ved denne lejlighed er et lille, men klart lys i moerket. – (Og lidt malurt i baegeret: i online-udgaven af B.T. – http://tinyurl.com/clnltot
– kan man se Manu Sareen vaere til stede. Om det skal opfattes som blot udtryk for smagloeshed, en provokation eller en direkte forhaanelse af Modstandskampens faldne, skal jeg ikke kunne sige, men jeg haaber det foerste er tilfaeldet.)

P.S. At traditionen med aere sine faldne ikke doer ud med de direkte involverede, er der glaedeligvis mange eksempler paa. I den forbindelse er 68 aar ingen alder. Her et andet eksempel fra d. 30. april i aar, i dette tilfaeælde 150 aar gammelt: http://tinyurl.com/cls3p42

  steen

  Posted: 5 maj 2013 - 18:02 - Svar

  ja, jeg passerede ham. Det forekommer mig, han var i smoking – på vej til fest i 2900 ?

  Nu ærger det mig lidt, jeg ikke tog et billede, men kl 20 i går slog tanken mig ikke. Fotografere en Radikal ? Jeg er også sengeliggende to døgn efter at fotografere Hizb ut Tahrir

   Skjoldungen

   Posted: 5 maj 2013 - 20:41 - Svar

   Meningen med at lade ham besudle Ryvangen ved at dukke op den 4. maj er naeppe ignoramusens egen. Kan det vaere regeringen, der vil sende en repraesentant for saaledes at vise sin foragt for Modstandsbevaegelsens faldne? – Kan det vaere Det Radigale Venstre, der nu foeler sig saa kaalhoegne over EUSSR’s gennemfoerelse af Das vierte Reich, at de paany vejrer morgenluft og vil vise Folket, at de ikke alene skider paa det, men ogsaa paa dets grave og mindesmaerker? – Uanset hvad, saa haaber jeg de tilstedevaerende viste ham Den Kolde Skulder.

Anonym

Posted: 5 maj 2013 - 11:09 - Svar

Mamu Sareen var der, det var Peter Skaarup også, Lars Hedegaard, Mikael Rothstein, Klaus Rothstein, og en del andre mange gengangere. Dog bør mindelunden snart indkøbe nogle stole, eller forbedre sidde mulighederne. Der er efterhånden mange ældre som ikke orker at stå op i den næsten time lange højtidelighed.
mvh.
Historyman

Ida Fenger Bruun Norrild (www. sajdet.dk)

Posted: 5 maj 2013 - 14:36 - Svar

Meget glædeligt at se, hvor mange der søgte Mindelunden i år.
Kan det passe, at der en tid ikke var så særlig stor tilstrømning? At talen om, ”at nu var det så længe siden …” slog igennem?
Er det muligt, at den vidende del af befolkningen både hylder de der faldt for vor, nu ret så skrantende, frihed og er vendt tilbage for at vække Holder Danske? Glem ham! Han blev støbt om i beton, solgt i bronze, så ham kan vi nok ikke regne med mere.
Vi er nødt til, at stole på os selv – minus politikerne.

A.V. Duch

Posted: 20 december 2013 - 22:07 - Svar

Hvis vi – etniske DANSKERE – oensker at Danmark skal bestaa som Danmark maa vi selv tage affaere. De teatralske politikere, boernehaven, vil intet goere. INTET.

HVORNAAR BEGYNDER VI ?

Anna E Quarrington

Posted: 11 november 2014 - 22:20 - Svar

Jeg sidder her i Ottawa, Canada, hvor vi i dag har mindes de faldne i de to verdens krige i den elvte time af den elvte dag i den elvte maaned, Nov 11, 2014, men jeg taenkte paa alle de der doede i Danmarks Rosengaard i stedet.Tak for billederne. AEQ

  steen

  Posted: 12 november 2014 - 01:26 - Svar

  Selv tak, Anna. De to afbildede er døde siden da.

Leave a Comment