15
jun
Seneste opdatering: 16/6-13 kl. 2232
7 kommentarer - Tryk for at kommentere!

The great and legendary danish cellist Erling Blöndal Bengtsson performing a Gigue from the beloved cello solo Suites by J. S. Bach.

Cellist Erling Blöndal Bengtsson dies aged 81 Danmarks helt store verdensnavn i mange årtier, der debuterede som fire et halvtårig døde i sit hjem i USA. Han var uddannet af Grigorij Pjatigorskij, der spillede med legender som Rakhmaninov, Horowitz, Heifetz og Schnabel. Det er f.eks. Bløndal Bengtsson man hører på lydsiden i Bergmans Såsom i en Spegel (1961). Hans mor var islænding og Reykjavik hædrede ham i 1970 med en statue foran koncerhuset. Nekrolog: Århundredets danske cellist.

Annoncer fra Danske Partner-Ads:


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?