20
jul
Seneste opdatering: 20/7-13 kl. 2132
17 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Det er ikke så sjovt at være Thomas Lundgren fra firmaet The One i Dubai i dag, som det har været indtil i går. Det var vel ikke ganske utilsigtet med blogposten i går om hans behandling af den voldtagne norske Marte i Dubai, som hans firma i stedet for at støtte, føjede spot til skade på ved at fyre og bebrejde for voldtægten.

“Som du vet er din ufine oppførsel i denne saken i direkte strid med selskapets regler,”

lundgrenskrev de til en ansat, de fyrede, et offer for grov kriminalitet og sharia. Det er jo ikke noget fuldstændigt chock, at pengemænd vælger pengene og slyngelagtigheden frem for moralen, men så må de også tage at konsekvenserne for det kan blive økonomiske. Jeg har sjældent set så meget klæbrig og forloren godhedsfilosofi på en hjemmeside, som på The One’s – hyklerne kan passende få det tilbage i hovedet. Thomas Lundgren er en skidt knægt i en skidt del af verden, og han pakker lort og sig selv ind som det rene guld. At skade hans firma, er en moralsk handling, han bør som minimum ikke kunne hverve europæiske ansatte mere. Iøvrigt er hans møbler det værste kicth jeg har set, siden jeg færdedes blandt europæiske nouveau riches i Singapore.

Store amerikanske blogs, US Today , tyske aviser, Euronews på flere sprog, finske, franske, sågar tyrkiske, interesserer sig nu for direktør Lundgrens forretningsmoral. Sagen har fået sin egen Wikipedia, Prosecution of Marte Dalelv, hvor man kan følge internationale reaktioner. Der er oprettet en Facebook-støttegruppe for Marte Deborah Dalelv, som andre sikkert kan tilgå. Der er også underskriftindsamlingen Release Marte Deborah Dalelv.

Selv har jeg, som jeg lovede firmaet i en mail i går, spredt historien til store kontakter i Tyskland, Canda og USA. I den opfordrede jeg også firmaet til at trække sine krænkende ord mod offer for kriminalitet og sharia, Marte Dalelv tilbage, og støtte og kompensere hende økonomisk såvel som moralsk og levere hende en uforbeholden undskyldning.

Saken har vakt sterkt engasjement på et av verdens mest populære nettforum, Reddit.

En tråd som viser til denne NRK.no-artikkelen om firmaet der Dalelv jobbet, blir nå heftig debattert og har over 1800 kommentarer. Svært mange er skrevet av utenlandske brukere som er opprørte over skjebnen til den norske jenta, og vil vite hvordan norske myndigheter håndterer saken. Reddit har flere hundre tusen brukere hver dag. Tråden ble lagt ut torsdag ettermiddag, er blant de mest leste. [..]

Folk oppfordres også til å sende twittermeldinger til den svenske grunnleggeren, Thomas Lundgren. En av dem som har kontaktet Lundgren, spør: «Marthe Dalelv, en av dine ansatte er voldtatt og tiltalt for utenomekteskapelig sex i Dubai. Hva har du tenkt å gjøre med det?»

Innleggene har systematisk blitt slettet, men firmaet har ikke greid å ta unna innleggene fra engasjerte nordmenn.

I ettermiddag har selskapet åpenbart valgt å slette hele Facebook-siden sin. Siden hvor du kan «like» The One – men ikke skrive innlegg – eksisterer fortsatt. Digitalt folkeopprør for Marte, Amnesty: – Umenneskelig behandling av Marte (24) Janet Jackson’s husband fired Marte Dalelv (24)

BILD i Tyskland gengiver vrede Tweets mod Thomas Lundgren i „Boykottiert Dubai!“ – Die Welt ist empört Man kan kontakte firmaet på mail uae@theone.com, att. direktør Thomas Lundgren. Se også HRS.NO: Aksjon mot The One.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Fru Madsen

Posted: 20 juli 2013 - 18:57 - Svar

Rigtigt godt at Snaphanen vælger at gå så aktivt ind i denne sag!

Og hvis det forræderiske firma The One Total Home Experience har troet de kunne komme nemt ud af sagen, ved bare at fyre deres ansatte (voldtægtsofret) – så må de nu tror om igen.

Facebook-støttesiden Release Marte Deborah Dalelv er vokset fra ca. 16.000 synes-godt-om tilkendegivelser i formiddags til over 28.000 i skrivende stund.

Underskriftindsamlingen på Avaaz (www.avaaz.org/en/petition/Release_Marte_Deborah_Dalelv/) har samlet over 22.000 underskrifter på et døgn.

Og ud over at der meget naturligt er mange norske underskrivere, ser det ud til at budskabet er nået bredt ud i den vestlige verden. Især USA og Storbritannien. Man må så håbe at presset kan opretholdes op til appelsagen, og at Dubai indser de må sadle om og frigive Marte. Men under alle omstændigheder kan sagen nok tjene som øjenåbner for eventuelle halalhippier her og hist…

T. Snorrason

Posted: 20 juli 2013 - 20:10 - Svar

Glimrende initiativ af Snaphanen, at bruge internettet til aktiv indsats og ikke blot diverse kommentarer.

Santor

Posted: 20 juli 2013 - 20:50 - Svar

Yup, rigtig fin ide.

Så vidt jeg kan se tikker det ind med 5 – 6 underskrifter i minuttet

Eyvind Dk

Posted: 20 juli 2013 - 21:37 - Svar

Dejligt at se, at en af røvhullerne får sin “yndige” popo hængt til tørre!!! 🙂

Morani ya Simba

Posted: 20 juli 2013 - 22:51 - Svar

Rigtig godt initiativ. Og utrolig historie at et firma ville vaske hænderne af en voldtaget ansat. Sagerne kommer oftere og oftere og bliver mere og mere ekstreme. “Krigen mod terror” er ved at være ovre. Det andet, rigtige opgør, mellem Vesten og Islam, nærmer sig. Ligesom Napoleonskrigen efter 7-årskrigen og Anden Verdenskrig efter Første, vil dette blive det rigtige opgør. Det der tæller.

Træt

Posted: 20 juli 2013 - 23:48 - Svar

EB skriver, med norske VG som kilde:

“Milliardæren Wissam Al Mana er gift med popstjernen Janet Jackson, og han er samtidig manden, der underskrev fyringen af den 24-årige Marte Deborah Dalelv efter hendes voldtægtsanmeldelse i Dubai, skriver VG. ”

http://ekstrabladet.dk/flash/udlandkendte/article2046314.ece

  steen

  Posted: 20 juli 2013 - 23:55 - Svar

  Godt den har nået danske aviser . VG linket er i blogposten – to gange, mener jeg

Crass Børsting

Posted: 21 juli 2013 - 09:10 - Svar

E-mailen har han tilsyneladende også lukket:

Delivery to the following recipient failed permanently:

uae@theone.com

Technical details of permanent failure:
Google tried to deliver your message, but it was rejected by the server for the recipient domain theone.com by mail.theone.com. [213.42.38.40].

The error that the other server returned was:
550 5.1.1 … User unknown

  steen

  Posted: 21 juli 2013 - 09:16 - Svar

  Det er gode tegn ! 🙂

   Morten - - -

   Posted: 21 juli 2013 - 12:48 - Svar

   Njo. Tavsheden kan dog også være betegnende for firmaets holdning. Hvis det er muslimerne han vil tækkes, kan han jo nok være ligeglad, og er det tilsyneladende også. Firmaer, der har interesse i et bestemt land, plejer at tage til genmæle og udøve “damage control”.

   Men i Sverige … i Sverige synes tavshed og lukkede kommunikationslinjer at være det nyttigste svar. Sveriges elite tager ikke anstød af begivenhederne i Dubai – de er mere optaget af, at “underklassen” ikke skal udvikle “fordomme om muslimer”, hvis den får for mange oplysninger. I mange muslimers øjne er firmaets stillingtagen dertil utvivlsomt et positivt signal. Er jeg ret sikker på. Der er skabt rum i Sverige for den måde at tænke, hvilket er et forfald.

   Vi lider af den samme syge, selvom den hos os er begrænset til den Venstrefløj, som bliver sat i karantæne ved næste valg. Som Simon Rosenbaum engang sang:

   Der er kun ét land, det er værr’i
   Det er Svæ-æ-ærri

   – – –

    steen

    Posted: 21 juli 2013 - 13:12 -

    jeg forventer ikke, at han kommer ud med en undskyldning eller at han kritiserer Dubai. Der er alt for mange petro dollars på spil, og han har to arabiske medejere.

    Han har ingen mulighed for at redde ansigt i Vesten – og det er ham en velundt kattepine.

Fru Madsen

Posted: 21 juli 2013 - 09:58 - Svar

Apropos ”klæbrig og forloren godhedsfilosofi på en hjemmeside”, her et lille citat fra theone.com:

“Ultimately, we would like to measure the relative success of our brand not only in profit, but also in Happiness. The happiness of our staff, customers and communities.”

Meen som vi har set, så vejer profitten i sidste ende noget tungere end personalets velbefindende.

Ricardt Riis

Posted: 22 juli 2013 - 09:49 - Svar

Er der nogen, der véd, hvad der er sket med voldtægtsmanden. Han har jo også begået sex udenfor ægteskabet og skulle jo så straffes på lignende måde som Marte. Eller hvad?

steen

Posted: 22 juli 2013 - 10:20 - Svar

ja, han blev også dømt – men er der nogen, der ved noget om, hvem han er ?

Bo

Posted: 22 juli 2013 - 22:06 - Svar

Detta är en äkta Svensk Skithög / Dritthög / Dritteman / Mögtockel, eller rättare sagt: NIDING.

Smaka på ordet: Niding.

Vad man gjorde med dem i Sverige på 1000-talet, och vad man “borde” göra med dem i dag, det lämpar sig inte i skrift, i vårt fina civilserade Nordiska samhälle som jag försvarar med mina slöa klor.

Bo

Posted: 22 juli 2013 - 22:29 - Svar

Att så svekfullt svika sin handgångne man eller kvinna i en så extremt utsatt situation som denna, när man som arbetsgivare eller överhuvud har särskilda skäl att skydda och stödja denne; Det är det värsta sveket man kan göra i gammal Nordisk tradition. Det står om det i sagorna.

Om jag såg denne man ligga i sjön när jag körde båt, skulle jag utan dåligt samvete aktersegla honom.

Leave a Comment