22
jul
Seneste opdatering: 22/7-13 kl. 1632
14 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Salman Rushdie, author of The Satanic Verses, tells for the first time the inside story of how it felt to be condemned to death by the Ayatollah Khomeini in 1989, and to spend the next decade in hiding. To coincide with the publication of Rushdie’s new book about that time, Alan Yentob has been given unique access to the author and to the bodyguards who lived with him. Friends and writers like Ian McEwan, Paul Auster, William Nygaard and Hanif Kureshi speak frankly, as do Rushdie’s sister, ex-wife and sons. The Fatwa – Salman’s Story.

En formfuldendt, bevægende og opløftende BBC-dokumentar om Rushdies år som dødstruet, sendt på DR i juli. Et værdigt alternativ til DR 2 i aften. Når man ser den som dansker, kan man ikke fatte at nogen her overhovedet kunne være så uvidende eller fejge at vakle i her i 2006, seksten år efter 1989, fem år efter 2001, og her tænker jeg på Politiken og visse kunstnere og politikere, man ville fortrænge, hvis man kunne. Don’t mention the swedes.

Marte benådet, men ikke Dubai og The One

Hege Storhaug mener så venligt, jeg har gjort en betydelig indsats. Det er en kompliment, der ikke kan måles eller vejes, men lad os glæde os sammen med Marthe, der har været nok igennem. Jeg stjæler for en gangs skyld hele hendes artikel om Marte, det har hun mig nok undskyldt. Jeg kan ikke få fat på hende nu kl. 14.30:

Benådningen av Marte Dalselv kom som et resultat av voldsom internasjonal negativ oppmerksomhet rettet mot shariaemiratet Dubai. Money talks. Enhver forstår at interessen for å bestille ferie i emiratet som satser stort på turisme har sunket som en stein blant særlig folk i vesten. Emiren hadde knapt annet valg enn å slippe fuglen fri.

Men skadene som har rammet emiratet midtskips, skal de slite lenge med å pynte på. Også wikipedia vil gjøre omdømmearbeidet vanskelig både for emiratet og for THE One Total Home Experience eid av svensken Thomas Lundgren.

Det er umulig å se for seg at Dubai og resten av De forente arabiske emirater, vil komme seg opp av dumpa før de skroter kjønnsfascistisk sharia i lovverket. La oss håpe at folk generelt har fått en livsvarig vaksinasjon mot sharia, både i straffelovverk og i familielovverk. Verken det ene eller andre er verken særlig kvinnevennlig eller menneskevennlig generelt.

Utenriksminister Espen Barth Eide var ganske ilter i NRK Søndagsavisen i går (ca 12 minutter ut i sendingen), og kritiserte sine kritikere ved blant annet å si dette:

Det viktigste for meg er å få Marte Dalselv hjem fremfor å være den som er aller tydeligst i ropene om fordømmelse av sharia og islam og alt annet som er galt der ute i verden, slik mange vil ha det til.

Burde ikke alle fordømme sharialovverk og andre umenneskelige sider ved islam? Barth Eide? Hvilket menneskesyn har de som ikke fordømmer sharialovverk på det aller sterkeste, særlig knyttet til voldtekt og kvinnesyn generelt?

Til aftenposten.no nå sier Barth Eide følgende:

Jeg håper saken blir en vekker for rettstilstanden over store deler av verden, herunder Emiratene.

Vel, vis oss de ikke-islamske landene som dømmer voldtatte kvinner til fengsel fordi de ikke kan produsere fire gode mannlige vitner, og dermed skal straffes for sex utenfor ekteskap? Folk har skjønt at islam er problemet, Barth Eide. Det nytter ikke å prøve å rette lyskasterne rett til himmels mot andre planeter.

Takk til snaphanen.dk for lenkene til wikipedia. Snaphanen.dk har gjort en betydelig innsats, også internasjonalt, for å presse Lundgren og The ONE, ved blant annet å spre saken til større internasjonale blogger.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Nielsen

Posted: 22 juli 2013 - 14:06 - Svar

Landsforræderen Cat Stevens:
http://www.youtube.com/watch?v=mkFsx502kUg

  steen

  Posted: 22 juli 2013 - 14:30 - Svar

  Han har jo siden nægtet, at han sagde det han sagde, mendet findes jo på video. Rushdie siger selv det om popsangeren, som skal siges her. Han er forresten en tåkrummende banal pop sanger, jeg hørte et par stykker forleden – Vorherre bevare os noget lort. Pop sange ville lyde sådan, hvis jeg skrev dem 🙂

Morani ya Simba

Posted: 22 juli 2013 - 14:54 - Svar

Jeg så forleden ”Munich”, filmen om Israel’s reaktion på mordet på deres atleter til OL i Munchen i 1972. Den er spændende men, mere vigtigt, den er inspirerende. Fatwaer for at skræmme ytringsfrihed globalt er et ukendt begreb i vestlig krigs- og konflikthistorie. Det kræver et ukendt respons. De der udsteder fatwaer skal hentes eller ”pensioneres”.

Vores ”pæne” krigsregler passer til pæne krige efter vestlige regler. De passer ikke til denne globale guerella/terror/propaganda/folkevandrings krig. Men det vigtigste element bliver nok folkevandringerne. Under alle omstændigheder, vores love, vores skikke, vores forestillinger og vores reaktioner hører en svunden tid til. Folk skulle læse ”War Before Civilization” af Lawrence Keeley for at få en ide om hvorfor vi taber vores ”småkrige”. Særligt kapitler ”The skulking way of war” burde være obligatorisk læsning på jurastudiet (hæren skal nok lære det. Men lovene skal tilpasses så soldater får mulighed for at vinde).

  steen

  Posted: 22 juli 2013 - 14:59 - Svar

  jeg kender den, du har ret. Anbefales

  http://www.youtube.com/watch?v=Wovg2yJQLAc

  Gunnar Biering

  Posted: 22 juli 2013 - 16:17 - Svar

  Ja, men USAs droneangreb mod terrorbagmænd og likvidering af bin Laden er vel eksempler på, at den tilpasning af krigsførelsen er i gang.

  Klart, at Vesteuropa bliver de sidste lande, der når dertil.

  Det samme gælder fratagelse af fejlagtigt tildelt statsborgerskab og deportation (hjemsendelse).

  T. Snorrason

  Posted: 23 juli 2013 - 02:40 - Svar

  “Vores ”pæne” krigsregler passer til pæne krige efter vestlige regler.”
  Både rigtigt og forkert, snarere et politisk spørgsmål, eller rettere politikerne, som ikke har erkendt eller vil erkende, at vi er i krig og altid har været i krig med Islam, forstået som Ummahen.
  Retten til jord, som muhammedanere en gang har ejet, kan aldrig fortabes, det er hellig jord.
  Muslimsk tankegang er helt anderledes end vestlig, man opererer ikke rigtigt med nationalstater, men med begrebet islam som “nation”, som alle muslimer skal kæmpe for – på den ene eller anden vis.
  Hvis man ønsker det, kan man blot erklære alle disse voldelige muslimske terrorgrupper for “franc tireurs”, og så er der fri klapjagt og likvidering på stedet uden snærende Genevekonvention at tage hensyn til.
  På sin vis er det det, som USA gør, når præsidenten har taget bemyndigelse, til at dræbe hvilken “terrorist” han vil med droner osv. Uden retssag eller lignende, ganske som en soldat skyder en fjende ned uden at spørge nogen først.
  Russerne gør noget lignende over for deres jihadister, lilviderer dem på stedet, når de opdager dem. Russerne har århundreders erfaring i kamp mod islamister, jihadister og hvad den slags går under af betegnelser.
  For at gøre den slags kræves først og fremmest efterretnings- og politiindsats, felthære er knap så egnede, undtagen selvfølgelig, hvis man skal bekæmpe rene terrorhære.
  De amerikanske – og andre landes – “rules of engagement” er et nutidigt misfoster, hvis man fører krig.

  Morani ya Simba

  Posted: 23 juli 2013 - 13:08 - Svar

  Keeley argumenterer for at krige i præ-statssamfund, mellem små stammer, er langt mere ”totale” end historiske europæiske krige. De sidste er – historisk set – i virkeligheden højt ritualiserede størrelser hvor man kæmper efter mange regler, fx. modtager og accepterer overgivelse og at behandle fjenden humant når han overgiver sig, ikke at dræbe civile og at afholde krigen på en slagmark hvor man tropper op, næsten som to fodboldhold og afgør sagen. For eksempel, Napoleon vinder ved Jena og, vupti, hele Preussen er hans. Senere taber han ved en lille by i Belgien, Waterloo, og hele Frankrig falder. Det ændrer sig så med første og siden anden verdenskrig hvor krigen bliver mere total. Men primitive stammekrige, selvom de også ofte havde nogle regler, var ofte meget totale. For selv kun få døde ved hvert sammenstød (med mindre det var masssakrer) løb tabene op når der var sammenstød flere gange hvert år. Dette giver større andel mænd der dør i kamp hos mange primitive samfund sammenlignet med Rusland, Tyskland og Frankrig (pga. 1. verdenskrig) i det 20. århundrede. Samtidig mobiliserer de større andele af deres mænd end selv disse lande. Hvad der gør primitive krige mere totale er desuden at de ofte går efter fødevarer og huse der brændes ned, og at de ikke tager fanger, særligt ikke blandt mænd (hvad skal man også stille op med en fjendtlig mand nede i palmehytte-landsbyen i junglen hvor man dårligt har mad nok til unge nr. 5? Så han får istedet et ekstra hug med spyddet og så er der ikke mere ballade med ham). Keeley opfatter således guerillakrig som primitiv krig med moderne våben og bombekrigen mod Tyskland i anden verdenskrig som en ny udgave af denne guerilla krig.

  Så jo, USA er ved at lære og deres dronekrig er jo en langt mildere opfølgning på luftkrigen i WWII og Vietnam. Men almindelige amerikanere har heller ikke gjort sig det klart at det her ikke er en krig med ”regler”. Det kan man se når amerikanere brokker sig over Guantanamo. Fordi Guantanamo blev ikke åbnet fordi Bush/Cheney er ”sadister” men fordi man har folk som i ramme alvor, og med en vis troværdighed, mener at det er deres hellige opgave at slagte så mange vesterlændige som muligt og de har ikke (endnu) begået en forbrydelse de kan dømmes for. Hvad skal man gøre ved dem?? At mene at folk der har lyst til at gentage 9/11 eller 7/7 i London skal løslades ”fordi vi ikke kan dømme dem på forhånd” viser at ens tankegang er frosset fast i de ritualiserede vestlige ideer om hvordan krig og retspleje skal gøres og som var en rigtig god ide da forholdene tillod det, fordi de mindskede statens magtanvendelse. Der er nok få læsere her der ikke kan forstå at en endnu mere tandløs stat ikke er hvad vi har brug for nu. Så amerikanerne er foran os og israelerne lidt foran dem. Men heller ikke de to forstår virkeligt hvor brutal og hemningsløs total krig mod islam ville være. Det billede jeg har for mig er østfronten i anden verdenskrig: gigantisk skala og ingen nåde eller ”ære” mellem parterne. Og samtidig tror jeg et afgørende middel til at vinde sådan en krig mellem islam og Europa er at påføre fjenden hungersnød som Storbritanien gjorde for Tyskland under første verdenskrig og Tyskland forsøgte at gøre for Storbritanien under begge krige. Udsult fjenden, hans kvinder, børn og gamle, til underkastelse. Det er ”total krig”.

  Ingen i nogen magtposition, hverken ansvarsløse pro-multikulti politikere eller selvsikre, hjerneblæste islamister der tirrer et demokratisk og kulturelt vestligt rovdyr, som både de og de ”bløde politikere” er blinde for eksistensen af og som indtil videre kun kan skimtes svagt ved fremkomsten af grupper som EDL og ”Generation Identitaire”, ved at tale åbenlyst om ”islam’s triumf i Europa”, har nogen forståelse for hvor ”total” krigen om Europas kulturelle, religiøse og identitsfremtid kan blive. For så ville de aldrig opføre sig så uansvarligt som de gør idag.

Bjovulf

Posted: 22 juli 2013 - 15:05 - Svar

Halal-hospital: Sådan har det været i årevis

http://www.bt.dk/danmark/halal-hospital-saadan-har-det-vaeret-i-aarevi s

Af Peter Voergaard Mandag den 22. juli 2013, 12:00 Updated: 13:59

Det har tilsyneladende vakt forargelse, at et af landets største hospitaler, Hvidovre Hospital, kun serverer oksekød, der er slagtet efter muslimske forskrifter, og derfor endte hospitalet i dag på forsiden af Ekstra Bladet.

Men det undrer vicedirektør Torben Mogensen på Hvidovre Hospital sig over, for den slags kød indførte hospitalet for mange år siden, fortæller han til BT. [ Ja, men UDEN at forttælle danskerne det vel at mærke …]

Læs også: Kun halal-okse på hospital

– Det gjorde vi, dengang vi indførte et menukort til patienterne for otte-ti år siden. Kokkene mente [ Ja, hurra –
mon de overhovedet blev spurgt, eller fik de bare at vide, hvad de skulle mene? ], at det var bedre kød
[ øh, mon dog ?!?! – eller fik de at vide, hvad de skulle mene? ], og godt kød til en god pris. Vi har ikke haft behov for at ændre det [ Ville I så have gjort det? 😉 ] , da patienterne ikke har klaget. [ Hvordan kan man klage over noget, man ikke er klar over? ] Desuden laver vi mad til 500-600 personer om dagen, og hvis vi skulle have mad til begge slags patienter, så ville en unødvendig besværliggørelse for os [ Ja, lige netop –
det er i virkeligheden her, hunden ligger begravet – det ville nemlig være meget dyrere og kræve en masse ekstra arbejde og administration i form af separat service og nøje “bogholderi” med dette samt ekstra opvaskemaskiner og opdelte køkkener ( fordi der ikke må have været non-halal kød – fx. svinekød – tilstede ved tilberedningen, og tallerkener etc. må ikke have været i berøring med svinekødet for selv fem opvaske siden) , så man føjer da naturligvis igen de evigt krævende muslimer ) ], fortæller Torben Mogensen til BT.

….

[ Hvor længe varer det mon inden personalet skal til at dreje sengene efter Mekka ved bønnetiderne, som
vi ghm. har set eksempler på det i England fx. for få år siden? Skal der så også tages ekstra hensyn til muslimer i forbindelse med de nye hospitalsbyggerier, vi skal til at i gang med i DK? Skal toiletterne nu
godkendes af muslimske gejstelige og vende mod Mekka, før muslimerne rigtigt kan føle sig tilpas i Danmark? Gad vide, om vore naive, uvidende, selvgode og uansvarlige politikere var klar over dette,
og om de så har tænkt sig at gøre noget for at stoppe det? Næppe … ]

——————————-

EB’s artikel:

http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article2047111.ece

Hospital indfører halalkød
Her på Hvidovre Hospital kan patienterne kun få oksekød, der er halalslagtet

’I Guds navn. Allah er den største’ [ Har man mon lige husket at spørge de danske “kunder”, om der må stå en
eller anden rablende vanvittig muslimsk Abdullah-imam og udspytte alle sine intolerante besværgelser over deres mad? Og hvad med det økonomiske? Hver gang han gør det, modtager det salafistiske Muslimsk Trossamfund et gebyr – sammenlagt bliver det til rigtigt mange penge. Det får vi så heller ikke at vide. ].

Denne muslimske velsignelse lyder over alt [!!!] det oksekød, som patienterne på et af landets største hospitaler sætter tænderne i.

Hvidovre Hospital har nemlig af religiøse hensyn [!!!] valgt, at når der serveres oksekød til de over 40.000 patienter, der hvert år er indlagt, så skal det være halalslagtet.

Tiltaget møder hård kritik fra integrationsekspert Mehmet Ümit Necef, lektor på Syddansk Universitet.

– Det er en forfejlet politik. Vi har religionsfrihed i Danmark, og det indebærer, at den ene religions forskrifter ikke skal påduttes andre, siger han. [!!!]

Samtidig mener Mehmet Ümit Necef, at det er et misforstået hensyn, at hospitalet favoriserer én minoritetsgruppe. [ Tak! – endelig en fornuftig person ]

– Jeg kan godt forstå det logiske: Hospitalet vil opnå, at de tilfredsstiller muslimer. Men problemet er, at det vil irritere dem, der er imod halal-slagtning for eksempel ateister eller kristne, siger han. [!!!]

Vicedirektør på Hvidovre Hospital Torben Mogensen kan ikke se noget problem og understreger, hospitalet ikke har modtaget klager over halalkødet. [ Det er jo nok, fordi folk bare ikke har været klar over det,
ikke Fætter Klaphat? 😀 ]

….

  Bjovulf

  Posted: 22 juli 2013 - 16:17 - Svar

  Hospital indfører halalkød: ‘Jeg vil ikke spise det’

  http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article2047169.ece

  Opdateret 22. jul. 2013 kl. 14:16

  Den muslimske velsignelse ’I Guds navn. Allah er den største’ lyder over alt oksekød til patienterne på Hvidovre Hospital

  Patienter og pårørende på et af landets største hospitaler i Hvidovre har meget delte meninger om, hvorvidt det er i orden, at hospitalet på den københavnske vestegn har indført 100 procent halalkød.

  En af dem er 54-årige Aase Jensen fra Amager:

  – Ville du sætte tænderne i en halalbøf?

  – Jeg vil ikke spise det. Men det er vel sådan, det er, siger Aase Jensen.

  Se også: Hospital indfører halalkød

  Hun mener, at madcensuren herhjemme er gået for vidt med eksempelvis indførelsen af halal, og at flere børnehaver dropper svinekød, som Ekstra Bladet skrev i sidste uge.

  – Det er at stramme det for meget. Det er en dansk tradition at spise svinekød, og det skal børnene også have mulighed for.

  – Vi må ikke glemme os selv. Det, synes jeg, er vigtigt. Vi skal holde fast i vores traditioner. De ville heller ikke servere svinekød for mig, siger hun.

Crass Børsting

Posted: 22 juli 2013 - 16:21 - Svar

Ganske rigtigt, hr. Bjovulf. Nogle vil kun spise halal, og så vælger institutionen for nemheds og fejheds skyld, at alle skal spise halal. Here we go, men det har sandelig ikke noget med religion at gøre…

Deres spørgsmål om senge og toiletter er på ingen måde teoretiske eller rent retoriske. De skal nok komme frem senere, og så vil Hvidovre Hospital og mange andre igen rette ind.

Lad mig viderebringe en boggave fra ayatollah Khomeinei, som havde stramt styr på forplejning, forplantning, afføring og meget andet. Start f.eks. med anvisningerne i det afsnit, der begynder side 21:

http://islammonitor.org/uploads/docs/greenbook.pdf

Hvis man vil efterkomme dette vanvid, er der ingen ende på det.

  Bjovulf

  Posted: 22 juli 2013 - 18:11 - Svar

  Haha, tak – Ja, man kunne sgu ikke finde på det, selv om man prøvede, vel? …

  Men det er altså den skinbarlige virkelighed, at den slags tilbagestående og åndsformørkede kulturer / religioner findes, og at vore dybt naive, uvidendede og totalt uansvarlige politikere og den selvbestaltede “elite” bare ikke kan få nok af at lade sådanne belastende, evigt forurrettede og krævende folkeslag vælte
  ind i Danmarl – og mange andre vestlige lande – i koloenorme mængder og så endda tillade dem at stille særkrav i endeløse baner helt uden hensyn til danskernes og de andre vestlige folks kultur, normer og følelser og uden den mindste tanke nogensinde for konsekvenser for det danske samfunds sammenhængskraft og stabilitet på længere sigt – og uden nogensinde at have overvejet at stille hårde og ufravigelige krav til vore gæster og sætte skarpe grænser for vores tolerance, fordi man i disse kredse altid havde mere travlt med at pudse de fine humanistglorier og spille endeløst god på andres bekostning end at varetage det danske folks interesser og så ellers lukke øjnene i håbet om, at alle de massive problemer der var i færd med at tårne sig op, på magisk vist forsvandt helt af sig selv. Det gjorde de som bekendt ikke ….

B Nielsen

Posted: 23 juli 2013 - 08:52 - Svar

Ja, og det næste bliver vel, at det kvindelige hospitalspersonale skal gå indhyllede. Næ, der sker ikke en dyt her i vores lille land, før de “såkaldte” politikere kommer væk. Hvem er de dog i lommen på?

Lotte

Posted: 24 juli 2013 - 12:13 - Svar

Det generer min filosofiske sans, at der tales og skrives om benådning.
Jeg er klar over, at det er fængelsstraffen der benåndes fra for handling kan det ikke være, når man ikke har forbrudt sig. Der burde stå: Marte frigives.
At vise nåde handler om at give til en handling, noget man har forbrudt sig imod, og fordi Marte ikke har forbrudt sig, er der intet at benåde.
Ordet benådning sætter disse skurke i et bedre lys, end de fortjener.

Marte er naturligvis sat fri, for der var jo tale om en fejl.

Nemo

Posted: 25 juli 2013 - 12:38 - Svar

Salman Rushdies selvbiografi, Joseph Anton, er også fremragende.

Leave a Comment